ciasto cytrynowe z masa - 2854 przepisów (strona:94/191)

Proteinowe myszki cytrynowe na serowych ciasteczkach (bez glutenu, cukru białego) 128

odżywki białkowej THAT’S THE WHEY (u nas smak torcik cytrynowy) -5 łyżeczek żelatyny + ¼ szkl. wody na górną warstwę: 150g jogurtu + łyżka ksylitolu + 1 łyżeczka żelatyny i odrobina wody Ciasteczka serki -przepis TUTAJ    Dodatkowo -2 kostki gorzkiej czekolady (na noski) -skórka cytryny (na ogonki) CIASTECZKA SERKI Ciasto wykonać z podanego przepisu i wycinać „kopnięte” kwadraty oraz w nich(...)zmiksować blenderem na gładko. Żelatynę namoczyć w ¼ szkl. wody, następnie podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali i mieszać do rozpuszczenia. Dodać żelatynę do masy serowej i wymieszać (nie blendowa bo zrobią się bąbelki na powierzchni ;). Masę wlać do tortownicy i schłodzić przez kilka godzin w lodówce. W połowie czasu wymieszać 150g jogurtu z ksylitolem, tak samo jak wcześniej rozrobić żelatynę

Candy Pandas
Torcik biszkoptowo malinowy 152

biszkoptowe  lub bananowe 25 dag masła 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 50 ml likieru waniliowego Warstwa malinowa: 1 szklanka świeżych malin 2  galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania galaretki malinowej: 2 torebki galaretki zalewamy ½ litra wrzącej(...)upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na dwa blaty. Krem budyniowy W ¾ szklanki rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem, do gotującej się masy wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować. Zestawić z ognia. Do gorącej masy wsypać suchą galaretkę cytrynową, wymieszać do połączenia. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu, na sam koniec zmiksować z likierem

Wanilia i Kardamon
CIASTO PAWIANA Z TRUSKAWKAMI 158

Ciasto Pawiana  to jedno z moich ulubionych wypieków. Ale tym razem zrobiłam go w wersji bez pieczenia z dodatkiem truskawek i galaretki. Smakowało wspaniale :) Takie prosto z lodówki będzie idealnie smakować w upały :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ 25/40 CM SPÓD: ok. 20 dag okrągłych biszkoptów  MASA: 1 kg mielonego sera (w wiaderku) 2-3 łyżki cukru pudru 2 galaretki(...)cytrynowe ORAZ: 2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe truskawki ok. 1 kg (lub wg uznania) opakowanie ciepłych lodów (kupiłam w Lidl- opakowanie po 12 szt) mleko do nasączenia WYKONANIE: Formę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia, aż po brzegi.  Biszkopty nasączamy mlekiem, układamy i docinamy wg potrzeby. Ciepłe lody kroimy na pół. MASA: Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w połowie

Pani na deser
Ciasto piaskowe z mieszanką keksową 110

cytrynowy do ciast Dodatkowo: Lukier lub polewa z białej czekolady Dowolna posypka Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji, studzimy do temp pokojowej. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ubijamy do uzyskania gęstej prawie białej piany.  Mąkę pszenną mieszamy w misce z mąką ziemniaczana kisielem w proszku oraz proszkiem do pieczenia, wsypujemy stopniowo do masy

Wanilia i Kardamon
Prosta babka na kisielach malinowych 2298

cytrynowych. Składniki: 130 g mąki pszennej (1 szklanka), 150 g cukru (niepełna szklanka), 5 jajek, margaryna do pieczenia (250 g), 5 kisieli o smaku malinowym ( bez cukru), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, dowolna polewa do udekorowania ciasta Sposób przygotowania: Margarynę rozpuścić i odstawić do całkowitego wystudzenia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę

Nie tylko w kuchni
Najlepsza babka 239

cytrynowy do ciast Dodatkowo: Lukier lub polewa z białej czekolady Dowolna posypka Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji, studzimy do temp pokojowej. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ubijamy do uzyskania gęstej prawie białej piany.  Mąkę pszenną mieszamy w misce z mąką ziemniaczana kisielem w proszku oraz proszkiem do pieczenia, wsypujemy stopniowo do masy

Wanilia i Kardamon
Rolada makowa - makowiec bezglutenowy 135

cytrynową, żurawiną i cukrem. Wsypać mak i gotować na małym ogniu, 5 minut cały czas mieszając. Wyjąć skórkę, wlać sherry i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać miód i wymieszać. ciasto: Mak wypłukać, zalać litrem wrzącej wody i gotować na najmniejszym ogniu 30 minut. Następnie porządnie odcedzić, trzykrotnie zemleć. Włożyć do ściereczki i odcisnąć. Powinniśmy otrzymać około 200 g masy makowej

królestwo garów
CYTRYNOWIEC 628

CIASTO: 4 jajka 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pieczemy biszkopt:białka ubijamy dodajemy po jednym żółtku,cukier,na końcu mąkę z proszkiem i mieszamy już łyżką,pieczemy w 180 stopniach 25-30min wystudzić MASA 1: 4 budynie śmietankowe 4 cytryny 1 kostka margaryny 2/3 szkl.cukru 3,5 szkl.wody 1 galaretka cytrynowa ugotować

Swojskie jedzonko
Biscotti 148

cytrynową (oczywiście cały czas miksując). Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i bardzo powoli, po łyżeczce dodajemy do wciąż miksującej się masy. Miksujemy jeszcze około minuty, żeby wszystko się połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp. Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto

Marder&Marder Manufacture
Mazurek pomarańczowy 156

masą. Tutaj następuje mój błąd, ponieważ upiekłam ciasto w zbyt ciasnej formie i wyszło zbyt wysokie. Nie przeszkadza to niczemu poza tym, że niezbyt wygodnie się je. ;] Tak więc ciasto przekładamy do odpowiednio przygotowanej formy (u mnie sylikonowa, więc bez przygotowania...) i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Ja dekoruję i urozmaicam je cytrynową

Kuchenna Kontrrewolucya
Biscotti di Prato 136

cytrynową (oczywiście cały czas miksując). Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i bardzo powoli, po łyżeczce dodajemy do wciąż miksującej się masy. Miksujemy jeszcze około minuty, żeby wszystko się połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp.  Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto

mojewypiekiinietylko
Szarlotka pod śnieżną pierzynką 191

galaretki cytrynowe - 400 ml mleka - kolorowa posypka Wykonanie Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Zmiksować  na puszystą masę. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Piec ( blacha 37 na 25 cm )20 minut w temperaturze 175oC. Wystudzić. Jabłka wymieszać z jedną galaretką i podgrzać aż galaretka się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Drugą

Świat Smaku
Biscotti i wypiekanie na śniadanie 146

skórkę cytrynową (oczywiście cały czas miksując). Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i bardzo powoli, po łyżeczce dodajemy do wciąż miksującej się masy. Miksujemy jeszcze około minuty, żeby wszystko się połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp.Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto

Moje domowe kucharzenie
Świąteczny torcik z cytrynową pianką 139

składniki biszkopt* 5 jajek* 2/3 szklanki cukru* 1/2 szklanki mąki pszennej* 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/4 szklanki kakaopianka cytrynowa* 250 g serka homogenizowanego waniliowego* 125

Mix smaku
O cieple domowego ogniska. I cynamonowe ciasto ze śliwkami 137

porównać z niczym innym; no może z ciepłem piekarnika, gdy w środku piecze się cynamonowe ciasto ze śliwkami... Sezon na śliwki trwa w najlepsze, ten na figi powoli się kończy. W międzyczasie zobaczyłam u Komarki przepis na bajecznie proste i niesamowicie kuszące ciasto z letnimi owocami. Przerobiłam go więc po swojemu, dodałam nieco cynamonu, żeby nabrało bardziej jesiennego charakteru(...)pozornie do siebie nie pasują, uzupełniają się w nieopisywalny sposób. Do tego soczyste owoce, i uwierzcie - nie można się od tego ciasta oderwać. Po prostu musicie tego spróbować! Cytrynowo-cynamonowe ciasto ze śliwkami i figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 19 cm) 200 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 jajka 150 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze