ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:35/197)

Rolada truflowa z rodzynkami 175

obrotach miksera, do połączenia. Dodać suche składniki i  bardzo delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką do połączenia. Płaską blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto biszkoptowe, wyrównać. Piec około 10 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Podczas gdy rolada się piecze, na blacie rozłożyć czystą ściereczkę. Równomiernie rozsypać na niej cukier waniliowy

Opowieści z piekarnika
Kostka alpejska 1282

Dodawać cukier, łyżka po łyżce, stopniowo, cały czas ubijając. Po zakończeniu ubijania dodać żółtka i ponownie ubić. Wyłączyć mikser. Dodać przesianą mąkę z kakao i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) przez około 20 - 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Od razu wyjąć biszkopt z piekarnika i odstawić na blat

Świat Ciasta
Ciasto biszkoptowe z jabłkami 185

Mięciutkie i delikatne, wprost rozpływające się w ustach ciasto biszkoptowe z owocami, tu z jabłkami, ale można równie dobrze użyć innych sezonowych owoców. Poza tym robi się je naprawdę szybko. Jak widać same plusy, więc zostaje tylko zakasać rękawy i raz dwa przygotować ciasto do popołudniowej kawy, spróbujcie :) Składniki na blachę o wym. 22x22 cm: (przepis pochodzi z bloga " Pasja

Simply Food
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 190

cukru wanilinowego/pół laski wanilii * 2 szklanki mleka w proszku * ja dodałam jeszcze troszkę soku z cytryny i aromat śmietankowy (aby nie było za słodkie) Do dzieła!!! Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao (najlepiej wszystko razem przesiewać przez sitko bezpośrednio

sierotka maRysia w kuchni
Rajska Fantazja 403

jeden obok drugiego podłużne biszkopty, na które następnie położyć bitą śmietanę. Całość posypać tartą na tarce czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce. Rajska Fantazja Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciasto biszkoptowe z Nutellą. Rajska Fantazja Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wymiary 35 na 28 centymetrów. Galaretkę cytrynową zastąpić możemy galaretką pomarańczową. Jeśli nie mamy podłużnych biszkoptów

mecooks
Ciasto budyniowo-gruszkowe 207

dobrze ciepły-ale nie gotujemy, do ciepłej masy dodajemy odciśniętą w dłoniach namoczoną żelatynę, mieszamy aż się rozpuści, zostawiamy do wystudzenia. Składniki ponczu mieszamy ze sobą. Złożenie: Pierwszy blat ciasta biszkoptowego układamy w tortownicy, nasączamy połową ponczu, wykładamy ¾ kremu śmietankowego, oraz następny blat biszkopta, również nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, wygładzamy, wylewamy tężejący już mus gruszkowy. Wstawiamy na całą

Wanilia i Kardamon
Marcinek 165

tych placków jest troszkę do upieczenia..Ja upieczone placki przełożyłam papierem, żeby placki się nie posklejały [ piekłam jednego dnia, a przekładałam drugiego] - u mnie wyszło takie jakby biszkoptowe ciasto ..w sumie nie wiem, czy takie powinno być, czy nie, bo różne komentarze czytałam na ten temat.Przepis znalazłam tutaj . Ciasto  (na ok. 11-12 placków o średnicy

Moje domowe kucharzenie
Torty dobre na każdą okazję 155

Imieniny, urodziny, okrągły jubileusz, pierwsza komunia i w końcu wesele. Żadnej z tych uroczystości nie wyobrażasz sobie bez pięknego i smacznego tortu. Ciasta, biszkoptowego, przełożonego kremem, przyozdobionego toną kalorycznej śmietany, które już na stałe wpisało się w tradycję polskiego świętowania. Skąd wzięła się ich tradycja i kiedy tak naprawdę pojawiły się w Polsce? Pierwsze torty, a raczej okrągłe ciasta chlebowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
piernik z wkładką owocową 154

smaku są dość różne. Ten piernik nie ma w składzie mąki żytniej, ma masę robioną na gorąco i zawiera wiśnie, które zmieniają smak. A przede wszystkim opiera się na biszkoptowym cieście, nie ucieranym. Całość smaczna, zwłaszcza kiedy piernikowe blaty nasączy się herbatą z odrobiną rumu.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 2,5 szklanki mąki pszennej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowy z koroną bezową 122

ubitymi białkami i przesiać do środka mąkę pszenną z ziemniaczaną. Na sam koniec delikatnie mikserem na wolnych obrotach łączymy wszystko razem, na gładkie i puszyste ciasto. Tak przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Wstawiamy do zimnego piekarnika z funkcją termoobiegu i temperaturą docelową 150 st. na około 30-35 min.  Letniego biszkopta przecinamy

Kuba Gotuje
Biskwity z patelni z landrynkowym kremem 150

Słodkie ciasto biszkoptowe i landrynkowy krem z białą czekoladą to połączenie któremu trudno się oprzeć, gwarantuję że jeśli raz spróbujecie będziecie prosić o dokładkę ;-) Deser podałam na pięknym porcelanowym zestawie  Autumn/Jesień-Porcelana Bogucice Życzę smacznego! Ciasto: 3 jajka 3 ły ż ki m ą ki tortowej 3 ły ż ki cukru 2 ły ż ki oleju

Wanilia i Kardamon
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 106

sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii 138

sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy Sernik na zimno z czerwonej porzeczki

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 135

sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy ------------------------------------------------------------- Sernik na zimno z czerwoną porzeczką Czas

Kulinarne przygody Gatity