ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:33/197)

Pasta orzechowa i śmietana = Przepyszne ciasto 208

momentu , aż masa podwoiła swoja objętość.Nad misą trzymałam sito i wsypałam odmierzoną mąkę,delikatnie mieszałam do połączenia składników. Formę do cista wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam ciasto biszkoptowe. Piekłam 25 minut w 170 stopniach ( termoobieg). Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam je w poprzek.Otworzyłam słoiczek z pastą orzechowa( konsystencja bardzo kremowa). Połowę pasty wyłożyłam na blat biszkoptowy

Różowa kuchnia
Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską 155

pyszne desery, lody i ciasta. Na blogu znajdziecie mnóstwo różnorodnych przepisów z wykorzystaniem borówki. Co roku mam jej mnóstwo w ogródku, więc muszę ja dobrze zagospodarować 😋. Letnie owocowe śniadanie Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Trzy brzoskwinie 194

Proste ciasto biszkoptowe o intensywnym smaku brzoskwiń, które występują w nim w 3 różnych postaciach: pokrojone w plasterki owoce, galaretka brzoskwiniowa i dżem brzoskwiniowy w masie śmietankowej. Ciasto jest świeże, lekkie i orzeźwiające. Polecam! :) Składniki na brytfankę 25x35 cm: Biszkopt: 5 jajek (białka i żółtka osobno) 6 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Trzeci talerz
Biszkopt z bananami, bitą śmietaną i kajmakiem 222

razy) i miksuję po każdym dodaniu aż do gładkiej masy. Mąkę przesiewam, dodaję do masy jajecznej i mieszam już tylko szpatułką. Formę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto biszkoptowe i uderzam trzy razy blaszką o blat. Biszkopt wkładam do gorącego piekarnika (170*C) i piekę przez 30-40minut - do suchego patyczka. Ciepłe ciasto wyjmuję i ponownie uderzam nim trzy

Gotowanie i blogowanie
Idealny biszkopt na tort 113

cukrem dodajemy żółtka oraz przesianą mąkę, wszystko delikatnie z sobą łączymy, dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, ważne jest aby nie smarować niczym ani nie wykładać papierem boków, ciasto biszkoptowe przelewamy do tortownicy, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 – 40 min do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni, WAŻNE! aby po upieczeniu wyciągnąć ciasto z piekarnika, upuścić

Blog kulinarny S9.PL
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 184

makową. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25/40 cm i pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 40 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wylewamy ciasto biszkoptowe.  BISZKOPT : Jajka rozdzielamy i ubijamy białka na sztywną pianę, partiami dosypujemy cukier. Dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy z olejem. Mąkę razem z proszkiem przesiewamy. Dodajemy do ciasta delikatnie

Pani na deser
Jasny biszkopt 165

cudowne torty, ciasta z owocami, czy z masą. Jego ogromną zaletą jest także to że jest bardzo prosty w wykonaniu i zawsze wychodzi. Szczerze powiedziawszy, przeglądając wiele przepisów na biszkoptowe ciasto czasami zastanawiam się dlaczego ludzie komplikują taki prosty przepis:) Główną zasada przy pieczeniu biszkopta jest taka: ILE JAJEK TYLE ŁYŻEK CUKRU I MĄKI. Oczywiście to są główne składniki

PatiGotuje
Rolada z kremem pomarańczowym i makiem 268

jesienno-świątecznym smaku. Czyli moja niekończąca się miłość do maku trwa! Mak w tym kremie to również ciekawy element pod względem doznań… delikatnie strzela Ciasto nie jest typowym ciastem biszkoptowym dlatego nie wymaga wcześniejszego ubijania białek. To znacznie skraca czas wykonywania. Jego konsystencja jest za to bardziej zbita i mniej się kruszy przy zwijaniu rolady. Składniki: Ciasto

Mohiella
Korzenne Banoffee z Piankami Marshmallow 160

Uwielbiam wszystko co kryje się pod nazwą bannoffee. Karmel, bita śmietana, banany… Połączenie niemalże doskonałe. Tym razem z dodatkiem pianek marshmallow… a wszystko w otoczeniu nietypowego ciasta biszkoptowego, lekko korzennego, z nutką cynamonu. Wyszło pysznie, delikatnie, odpowiednio słodko. I choć za piankami marshmallow nie przepadam, tak w tym wypadku jestem jak najbardziej na tak. Ciasto ładnie się kroi

Made By Mom And Son
Bardzo proste, domowe ciasto W-Z 134

biszkoptowych blatów. Rozsmaruj na nim równomiernie dżem porzeczkowy (możesz wykorzystać dżem z czarnej porzeczki lub mieszany – czerwonej i czarnej porzeczki). Na dżem wyłóż bitą śmietanę. Całość przykryj drugim blatem biszkoptowym. Ciasto odstaw na chwilę. Przygotuj polewę. Czekoladę połam Do garnka wlej „chlust” (lub dwa „chlusty”) śmietany i dodaj połamaną czekoladę. Całość postaw na ogniu i podgrzewaj na małym ogniu

blog.moje-pasje.info
Mini bajaderki czyli poWeekendowe Lakocie odc.102 158

zaopatrzy :) przepis z październikowej KUCHNI.  U nas zniknęły w jeden dzień i dzisiaj znowu musiałam coś piec he he :) Mini bajaderki 150 g masła ok. 250 g suchego ciasta biszkoptowego (ew. piaskowego lub biszkopty) 125 g kwaskowatego dżemu (u mnie galaretka porzeczkowa) 2 łyżki kakao 50 ml rumu wiórki kokosowe do obtoczenia Masło roztapiamy i studzimy. Blendujemy ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto Oczy zielone 1137

takie oczy zielone niejeden Łasuch oddałby cały świaaaaat J Pyszne i intrygujące połączenia czarno-białego ciasta biszkoptowego , waniliowej masy i galaretki o smaku kiwi.  Polewa deserowa dodaje przekładańcowi wyrafinowania i pójście w stronę bardziej delektowania, niż zasłodzenia J Pomysł na sam biszkopt z tego łaciatego  ciasta przekładanego serową masą, które robiłam wcześniej – również zachęcam. Tytułowy przekładaniec wykonałam

Domowe ciasta
Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek 96

ciasto z jogurtem truskawkami i rabarbarem Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet

Kulinarne przygody Gatity
Mus truskawkowy na biszkoptach 161

ciasta zostawić go na minimum 5 godzin w lodówce, żeby dobrze stężało. Na blogu znajdziecie również inne przepisy z truskawkami: Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami   Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka   Sorbet truskawkowy

Kulinarne przygody Gatity
Odwrócona rolada biszkoptowa z jabłkami 184

ostatnio na pomysł, by zamiast tradycyjnej rolady z masą jabłkową zrobić taką troszkę inna, czyli mówiąc inaczej: z braku chęci wrzuciłam pokrojone w kostkę jabłka na blaszkę i zalałam ciastem biszkoptowym. Ot i cała filozofia, za to smaczna niesłychanie :) Składniki: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 4 jabłka pokrojone w kostkę 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)Mąkę przesiewam i delikatnie łącze z masą jajeczną.  Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, posypuję cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem, na posypce układam pokrojone w kostkę jabłka, całość zalewam ciastem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-35 min. Gorące wyjmuję, przekładam na deskę przykrytą ściereczką jabłkami do góry i za pomocą ściereczki, jeszcze gorące zwijam

Ciasteczkowy Potwór
KREMÓWKA KARDYNALSKA 157

wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Beza: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Ciasto upiec w formie 23x33cm,wylać najpierw ciasto biszkoptowe,na to bezę,piec ok 25-30 min w 160 st C. Masa śmietankowa: śmietankę ubić ze śmietan - fix,cukrem pudrem i cappuccino- gotową podzielić na 3 części. Ostudzone

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania