Proste ciasto biszkoptowe z mega szybkim kremem do przełożenia i lekko chrupiącą polewą. ciasto: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1/1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki octu 6 łyżek oleju kilka kropel aromatu cytrynowego forma o średnicy 28 cm papier do pieczenia lub tłuszcz i bułka tarta krem: 1 budyń o smaku śmietankowym lub czekoladowym
Kuchcik gotujecytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły. Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek. Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka
Luźna Kuchniaponcz będzie zimny, możemy nasączyć biszkopt. BITA ŚMIETANA: Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz ostudzoną żelatynę. Wykładamy na ciasto biszkoptowe i wkładamy do lodówki. Oczyszczamy owoce i wykładamy je na ciasto. Zalewamy owoce tężejącą galaretka i wkładamy do lodówki
Serce zamknięte w formie pysznościmąki pszennej 1 kubek cukru 0,5 kubka suchego maku 1 cukier waniliowy 5 białek 0,5 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ciasto biszkoptowe: 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 4 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 1 op serka mascarpone ( 250g) 5 łyżek cukru pudru(...)pieczenia oraz mąką ziemniaczaną, dosypujemy cukier waniliowy, białka bijamy ze szczyptą soli oraz cukrem, stopniowo dosypujemy mak, oraz mąkę, dolewamy masło ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy na złoty kolor przez około 45 minut następnie cisto biszkoptowe: jajka wstawiamy na chwilkę do jak najcieplejszej wody z kranu, po czym wbijamy do miski i ucieramy na niskich obrotach miksera
Luźna Kuchniażółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do uzyskania „bezy”. Dodajemy żółtka. Miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem i mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki 22cm x 25 cm i pieczemy 25-30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 równe blaty. Składniki na masę kokosową: szklanka mleka cukier waniliowy(...)szklanka przegotowanej wody+ 3 łyżeczki cukru + sok z ½ cytryny dżem z czarnej porzeczki WYKONANIE: blat biszkoptowy+ ½ nasączenia+ ½ dżemu masa kokosowa biszkopt + nasączenie + ½ dżemu masa orzechowa okruszki z ciasta biszkoptowego lub pokruszone herbatniki Smacznego
Domowe ciastawcześniej. Polecam gorąco! Za każdym razem staram się inaczej udekorować wypiek. Używam tylko naturalnych składników – bakalii, motywów roślinnych, np. eukaliptusa, gałązek pistacji, kwiatów czy cukrowych perełek. Składniki blaty biszkoptowe 9 jajek (żółtka oddzielone od białek) 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka jajek przekładamy do misy miksera. Miksujemy kilka minut(...)żółtku. Masa powinna być pulchna, dobrze ubita. Na sam koniec przesiewamy mąkę z proszkiem (partiami) i za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki plastikowej mieszamy delikatnie, aby masa wchłonęła mąkę. Ciasto biszkoptowe przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy masę. Jeżeli widzimy w cieście pęcherzyki powietrza, rozbijamy je łyżką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy biszkopt
Raj dla Podniebieniazagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Do surowego biszkoptu dodać 1 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, 1/3 ciasta biszkoptowego przelać do formy, wyrównać. Dodać 2 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, 1/2 ciasta przelać do drugiej formy, wyrównać. Dodać 3 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, pozostałe ciasto przelać do trzeciej formy
moj przepis naJeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza. Akurat trwa sezon, na świeże owoce, więc ten przepis, może Wam się przydać :) Ciasto niby zwykłe, ale lekkie i smaczne. Mój mąż stwierdził, że takie zwykłe ciasta
Agusiowe smakołykiCiasto „Metrowiec” jest to kolejny mój wypiek, który jest w mojej rodzinnie od lat. Ciasto „Metrowiec” jest szybkim, prostym połączeniem ciasta biszkoptowego z puszystym kremem.Całość oblana jest polewą czekoladową. Cały sekret tego ciasta tkwi w sposobie ciecia- po skosie. Ciasto jest jednak czasochłonne, najlepiej jest zarezerwować sobie dwa dni na jego przygotowanie(jeśli nie mamy w domu dwóch keksówek
Ciasta z tradycjamibardzo lubię piec. Proste ciasto kakaowe przełożone pysznym kremem z bitej śmietany. Czegóż chcieć więcej do szczęścia? WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym Podstawą tego ciasta jest ciasto biszkoptowe. Wyjątkowości tej WZ-tce dodaje likier waniliowy, którym nasączone jest ciasto. Przygotowałam to ciasto na urodziny zamiast tortu. Było idealne. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam
mecooksSezon na rabarbar mamy rozpoczęty. Dzisiaj bardzo szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem. Wystarczy kilka łodyg rabarbaru, trochę mąki , cukru i jajek. Ciasto rozpływa się w ustach. Polecam. SKŁADNIKI 4 jajka 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 6 łyżek jogurtu naturalnego ( gęsty) 2 łyżki oleju 2 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70-80 dag. rabarbaru
W kuchennym oknie Ewykażdą sobotę mam dla Was przepis na pyszne ciasto. Tym razem zapraszam na lekkie, orzeźwiające ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym i masą z serków homogenizowanych. Warto przygotować to ciasto, ponieważ jest przepyszne. SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Biszkopt ciemny: 3 jajka
Tradycyjna kuchnia Kasizagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Do surowego biszkoptu dodać 1 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, 1/3 ciasta biszkoptowego przelać do formy, wyrównać. Dodać 2 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, 1/2 ciasta przelać do drugiej formy, wyrównać. Dodać 3 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, pozostałe ciasto przelać do trzeciej formy
moj przepis naPyszne ciasto biszkoptowe z Nutellą, z masą oraz wspaniałymi owocami zatopionymi w galaretce.Cudo nie ciasto. Gorąco polecam. Jest wspaniałe!!! Jak wszystkie ciasta Siostry Anastazji Składniki : 1 kostka margaryny 1/2 l. mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu
Ciasteczkowy PotwórPewnie już nie możecie patrzeć na ciasta , przejedzeni świątecznymi pysznościami :) Może jednak ktoś się skusi na kawałeczek pysznego biszkoptowego ciasta , z masą budyniową na soku kiwi , z dodatkiem masy śmietanowo galaretkowej , delicjami i galaretką , niektórzy to ciasto nazywają Szrek , ja nazwałam je zieloną pychotką
Sama słodycz i szczypta chili