ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:114/197)

19 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z JABŁKAMI 239

ulubionych przepisów z tymi owocami. Wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę, aby przenieść się do nowego okna z recepturą. 1. Rolada biszkoptowa z jabłkami 2. Tort Kilimandżaro 3.  Korzenny kompot z jabłek 4. Racuszki z jabłkami 5. Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą 6. Pieczeń po zbójecku  7. Biszkopt z masą jabłkową i owsianą posypką 8. Twardszy dżem jabłkowy

Przepisy Aleksandry
Tort urodzinowy 133

Przelewamy do większej i mniejszej tortownicy. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone . Odstawiamy do wystygnięcia.  Kremówkę ubijamy z cukrem i fixami na sztywno.  Duży blat biszkoptowy przekroić na 3 części a mały na dwie.  Każdy blat nasączyć syropem z wrzątku , cukru i cytryny. Na pierwszej warstwie

Magiczne Życie Marty
sernik Śpiącej Królewny (gotowany, na biszkopcie) 307

ubijając dosypywać cukier następnie dodawać po żółtku. Dodać odrobinę barwnika, żeby kolor nie był zbyt mocny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 175*C około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.  Masło rozpuścić, dodać cukier. Gotując powoli na małym(...)gotować jeszcze chwilę. Masa powinna trochę zgęstnieć ale nadal ma pozostać dość rzadka. Podzielić ją na połowę i przełoży biszkoptowe placki. Odstawić do wystudzenia. Na masie serowej ułożyć ciastka. Galaretki rozpuścić w pół litra wody, kiedy zaczną tężeć zalać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, kroić najlepiej na drugi dzień

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada biszkoptowa z jabłkami 169

gotowej rolady Thermomix przepisy. Rolada biszkoptowa z jabłkami. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy białka i ubijamy za pomocą motylka czas 5 min/obr.4 Następnie dosypujemy stopniowo cukier ubijając na takich samych obrotach czas 3 min . Dodajemy po jednym żółtku a później obie mąki z proszkiem do pieczenia czas 5 min/obr.1 (mąkę wsypuję łyżka po łyżce) Ciasto przelewamy na kwadratową blachę(...)wystygnięcia. Z biszkopta ściągamy papier do pieczenia, smarujemy całego biszkopta masą jabłkową, zostawiając kilka centymetrów na koniec. Ciasto delikatnie zwijamy w rulon. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc. Gotową roladę posypujemy cukrem pudrem. The post Rolada biszkoptowa z jabłkami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Szarlotka biszkoptowa 207

Wspaniała, delikatna i pachnąca cynamonem z dużą ilością jabłek..  Uwielbiam takie ciasta.. Polecam, naprawdę jest przepyszna. Przepis pochodzi z mojej ulubionej książki "Ciasta słodkie

Na słodko lub wytrawnie
Rolada biszkoptowa z malinami wg Wojtka 206

Ale się porobiło - wnuk mi przepisy podrzuca . Piekł w szkole na zajęciach z gotowania taką roladę i chwalił się pokazując przez Skeypa .On co prawda robił

Buniabaje w kuchni
Rogale Świętomarcińskie 1947

cynamonowypyl.blox.pl :)  Gotowe rogale zabieram jutro na zawody z biegania na 10 km. Obiecałam kolegom. Po takim biegu każdy ma ochotę na słodkie. Trzymajcie kciuki! :)  Składniki na ciasto: 1 kg przesianej mąki pszennej 400 ml ciepłego mleka 20 g świeżych drożdży 2  jajka + 1 żółtko 120 g cukru 0,5  łyżeczki  soli 120 g masła(...)bakalie nasączyły się syropem. Dosypujemy zmielony biały mak i smażymy przez ok. 10 minut. Masę makową studzimy, dodajemy okruchy biszkoptowe i kolejne jaja. Masę cały czas ucieramy, kolejne jajka dodajemy. Masa powinna być dość zwarta, ale plastyczna.  Ciasto drożdżowe :  300 g masła mocno chłodzimy w lodówce. Pozostałe składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mleko lekko podgrzewamy

Bon Appetit Małgorzaty
Babka majonezowa 151

dzięki, dzięki :* ), przejrzałam internety i piekłam. A rodzina testowała ;) i wiecie co? Ta jest po prostu rewelacja! Nieupieczone ciasto dalej pachnie majonezem, więc miałam sporo wątpliwości, ale po wyciągnięciu z piekarnika jest magia! Babka z majonezem okazała się idealnie puszysta, nieco biszkoptowa, lekka, mięciutka, po prostu rozpływająca się w ustach. Nie wiem jak długo może stać (dziewczyny, help! podzielcie się

Ciastkozercy
Babka majonezowa 1707

dzięki, dzięki :* ), przejrzałam internety i piekłam. A rodzina testowała ;) i wiecie co? Ta jest po prostu rewelacja! Nieupieczone ciasto dalej pachnie majonezem, więc miałam sporo wątpliwości, ale po wyciągnięciu z piekarnika jest magia! Babka z majonezem okazała się idealnie puszysta, nieco biszkoptowa, lekka, mięciutka, po prostu rozpływająca się w ustach. Nie wiem jak długo może stać (dziewczyny, help! podzielcie się

Ciastkozercy
BEZGLUTENOWY PIEGUSEK 251

Wielkanocna krzątanina. Baba babę goni, a za babą mazurek.  Gdzieś się chowa czekoladowy zajączek, zerkając z zaciekawieniem na kilka małych kurek.     

W kuchni Karmel-itki
Malinowa delicja bez pieczenia 245

Mocno malinowy deser bez pieczenia na biszkoptowych języczkach z dużą dawką witamin z mrożonych malin , deser jest prosty w przygotowaniu, uwielbiany przez dzieci, zrobiony w półokrągłej

Wanilia i Kardamon
Marchewkowiec 192

nutą piernikową i dobrze wyczuwalnymi orzechami i ananasem, przełamane bitą śmietaną z serkiem mascarpone. Dobre, ale inne. W tym cieście bardzo wyczuwam smak sody i trochę mi to przeszkadza. Przepis od Dorotki ( MW ). Przy najbliższej okazji upiekę tamto biszkoptowe i to od Liski, które wydaje się być równie pyszne. ( click ) A swoją drogą ciekawe, czy ktoś, kiedyś pokusił się(...)olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy marchewkę, orzechy i ananasy, szybko mieszamy do połączenia się składników. Spód formy o średnicy 23 cm wykładamy papierem, margaryną smarujemy boki, wlewamy ciasto i pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut. Studzimy na kratce. Krem z serka mascarpone i śmietany: • 250 g serka mascarpone • 250 ml śmietany 36% • 3 łyżki cukru pudru

Mia Cucina Sofieta
Tort tiramisu 223

znowu mieszać bardzo delikatnie, dosypać i wlać resztę składników, ostrożnie połączyć. Masę biszkoptową przelać do foremki i piec przez ok. 40 minut (do suchego patyczka).                               Wystudzić. Wierzch wyrównać, następnie przekroić ciasto na 3 części. Zrobić krem . Żelatynę rozpuścić w espresso, mleko zagotować

w mojej kuchni
Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników 819

Sernik japoński to najdelikatniejszy ze wszystkich serników. Nazywany jest też sernikiem biszkoptowym lub bawełnianym ( Cotton Soft Japanese Cheesecake ). Ma lekką, piankową strukturę, dlatego w smaku i konsystencji przypomina bardziej suflet. Sok i skórka z cytryny nadają mu orzeźwiający cytrusowy posmak. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami, konfiturą lub musem – razem stworzą idealną kompozycję. Sernik tego typu jest niezwykle popularny(...)Japonii – w tym kraju nie używa się dużo nabiału, a serniki są wysokie, puszyste, wilgotne i mało słodkie. Ważne jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej – to ona pozwala zachować mu wilgotność oraz strukturę. Do wykonania sernika nadaje się tylko idealnie zmielony, gęsty i naturalny ser. Ja użyłam twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony, ponieważ ma idealną, kremową konsystencję

Poezja smaku