ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:106/197)

BUDYNIOWY JABŁECZNIK Z CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) 374

Ciasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy

Kuchnia MagdaLeny
Truskawkowa kostka 368

Mam nadzieję, że tym ciastem zachwycicie się tak jak my :) Biszkopt z kremem śmietankowym, podłużne biszkopciki, galaretka z truskawkami i truskawkowa pianka :-) Już sam opis zachęca

Domowa cukiernia Ewy
Tartaletki -ciasto kruche 180

Foremki do tartaletek mam od dłuższego czasu..ale tylko raz piekłam w nich  biszkoptowe tartinki ..no i w końcu przybrałam się do zrobienia w nich ciasta kruchego.., które potem można potem nadziewać czym tylko się chce...u mnie były z bitą śmietaną..ale o tym w następnym wpisie. 1 margaryna 30 dkg mąki 5 dkg cukru 2 łyżki zimnej

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka budyniowe 187

budyniu biszkoptowego bez cukru (op. po 40 g) - 100 g cukru pudru - 250 g miękkiego masła Miękkie masło miksujemy na najwyższych obrotach robota dodając w trzech turach cukier puder. Gdy masa zmieni kolor na jasny dodajemy połowę mąki przesianej z budyniami. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Dodajemy pozostałą mąkę z budyniem i zagniatamy już ręcznie gładkie ciasto. Dzielimy na dwie(...)piekarnika nagrzanego do 170 ° C na 15 – 20 minut (grzanie góra-dół). Upieczone studzimy na kratce. U w a g i: Zamiast budyniu biszkoptowego można użyć inny o dowolnym smaku (oczywiście bez cukru). Jeżeli ciasto będzie lepkie, nie przejmujcie się – takie ma być. Podczas zagniatania ciasta dodałam 1 łyżkę mąki, którą uwzględniłam w składnikach. Ciasteczka budyniowe – do kawy, herbaty, kubka

mojewypiekiinietylko
Rolada biszkoptowa 377

Rolada biszkoptowa to prosty i fajny przepis, chociaż jest jedno ale. Dla mnie rolada zawsze pozostanie roladą i jeszcze nigdy nie udało mi się jej tak zrobić żeby mi nie pękła. I dokładnie tak samo było w tym przypadku. Chociaż to nadzienie jabłkowe jest na tyle fajne, że „skleiło” całe ciasto i efekt końcowy był naprawdę zadowalający

Relaxtime
Rolada marchewkowa z kremem budyniowym 135

Rolada biszkoptowa z dodatkiem startej marchewki jest kolorowa i zawiera na pewno więcej składników odżywczych niż tradycyjny biszkopt. Przepis idealny dla wielbicieli ciast marchewkowych. Przełożona aksamitnym kremem budyniowym to prawdziwa rozpusta. Prosta, efektowna i przepyszna. Pięknie się prezentuje, a smakuje obłędnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kora Dębu 199

masy budyniowej,  nakrywam blatem orzechowym,  przykrywam papierem do pieczenia następie  blaszką i odwracam otworami z galaretką do góry.  Z ciasta usuwam papier do pieczenia, smaruję pozostałą masą budyniową, nakrywam drugim blatem biszkoptowym i odstawiam do stężenia.  Galaretki o smaku brzoskwiniowym rozpuszczam w  trzech  szklankach wody i odstawiam, aż będą tężeć.  Na wierzchu

Ciasteczkowy Potwór
Rolada biszkoptowa z jabłkami 354

były wyłożone papierem a ciasto się nie przykleiło). Ponadto powłoka jest odporna na bardzo wysokie temperatury, wytrzymała na ścieranie i chroni formę przed korozją. Możemy również w niej kroić ciasto i nie powstają rysy i zadrapania. Nadaje się do piekarników gazowych, elektrycznych i z termoobiegiem Jeśli chodzi o zmywanie możemy myć w sposób tradycyjny ale również nadaje się do zmywarek(...)Mąką z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko dodawać porcjami do masy jajeczne mieszając łopatką lub miksując na najwolniejszych obrotach. Masę biszkoptową wylać na jabłka i równomiernie rozsmarować. Piec w 160 stopniach z termoobiegiem około 30 minut. Ciasto po wyjęciu z pieca gorące wyłożyć biszkoptem na ręcznik kuchenny, zdjąć papier i zwinąć roladę. Pozostawić do ostudzenia. Zimną oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Ciasto z kisielową pianką, brzoskwiniami i galaretką 265

ciasto „Biedronka”. W zasadzie zamieniłam jedynie smaki kisieli, dodałam owoce, które w całości zalałam galaretką i tyle. Wyszło pysznie. Taka wersja tego ciasto zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Ciasto jest bardziej stabilne, zdecydowanie lepiej się kroi, a owoce i większa ilość galaretki nadają mu dodatkowej lekkości. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka(...)kisielem, mieszamy łyżką, aż do połączenia. Biszkopt kroimy na dwa blaty, jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Wylewamy całą masę kisielową, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Brzoskwinie kroimy na mniejsze cząstki, rozkładamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce

Smaki Na Talerzu
Małe co nieco na weekendowe popołudnie :) 198

Prosty przepis na klasyczną i smaczną roladę z biszkoptu.  Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną. Składniki:    5 jajek 100 g mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki) schłodzona śmietanka 30% ( 40 0 g )  2 opakowania śmieta n- fi x opcjonalnie owoce l ub galaretka pokrojona w kosteczki   Rolada z bitą śmietaną i brzoskwinią(...)minut. Przygotuj masę. Ubij śmietanę mikserem na wysokich obrotach a pod koniec dodaj śmietan-fix. Rozwiń biszkoptowy rulon i posmaruj kremem z bitej śmietany. Dla lepszego efektu możesz rozłożyć owoce lub galaretkę a następnie zroluj ponownie ciasto.  Włóż do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Gotowe :) Mile spędzonego weekendu dla Wszystkich! pozdrawiam

Tagebuch po polsku
Rolada truskawkowa 159

Rewelacyjne połączenie smakowe truskawek, śmietany i czekolady. Na prawdę trudno się oprzeć. A te truskawki! Ciasto po prostu pachnie latem. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Nadzienie: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego(...)namoczyć, następnie rozpuścić na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Ostudzoną żelatynę wlać do masy śmietanowej i ponownie zmiksować. Pozostałe 300 g truskawek pokroić na drobną kostkę. Roladę biszkoptową rozwinąć, posmarować cienką warstwą śmietany, następnie posypać równomiernie truskawkami i rozsmarować pozostałą śmietanę, po czym roladę zawinąć. Dekoracja: Czekoladę połamać do garnuszka, dodać 2-3 łyżeczki mleka i mieszając podgrzewać

Passions hobbies life
Wielkanocne babeczki 149

Tradycyjnym wielkanocnym ciastem jest baba wielkanocna. Dzisiaj zrobiłam jej miniaturki, małe biszkoptowe babeczki , które przełożyłam bitą śmietaną z truskawkami. Jedną bez przełożenia zostawiłam do święconki. Składniki: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 1 cukier wanilinowy Delecta Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, żótka i mąkę

Salonik smaków
Ananasek 195

pieczenia. Piekę ok 40 min w temp. 160'C. Z ananasów odlewam sok. Na soku gotuję budyń. Przestudzony wykładam na spód biszkoptowy. Śmietanę ubijam z cukrem na sztywną pianę, przykrywam  tym wierzch ciasta i schładzam

Ciasteczkowy Potwór
Charlotte Royal z kremem bawarskim 251

Jest to jedno z ulubionych ciast mojej Mamci dlatego nie mogło go tutaj zabraknąc!Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje naprawdę rewelacyjnie!Delikatna biszkoptowa rolada z dodatkiem lekkiego , waniliowego kremu / pianki aż rozpływa się w ustach!Wygląda bardzo skomplikowanie , a tak naprawdę jest niezwykle łatwym i zarazem niesamowicie smacznym , lekkim ciastem , które nie wymaga wiele pracy , a jedynie

Ostra na Słodko
Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 154

elicja to ciasto proste w wykonaniu, a zarazem bardzo eleganckie . Wzorowane na słynnych biszkoptowych ciasteczkach z galaretką owocową i oblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł

Food Square

Proponowane wyszukiwania