ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:104/197)

Rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną 226

Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach, to rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną jest dla Ciebie! To puszysty biszkopt, krem śmietanowy i kawałki świeżych truskawek.. Trzeba jednak bardzo uważać, bo to ciasto można zjeść w kilka minut. Łyżeczka po łyżeczce i zanim się zorientujesz rolady

AniaGotuje.pl
Szybkie ciasto bez pieczenia 160

Szybkie ciasto bez pieczenia Dzisiaj polecam szybkie ciasto bez pieczenia. Składniki: 1 gotowy spód biszkoptowy 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka żelatyny 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru dowolne owoce (ja użyłam ananasa z puszki i winogrono) 2 galaretki o dowolnym smaku Wykonanie: Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 50 ml wody. Galaretkę trzeba dokładnie wymieszać gdyż trudno jest rozpuścić(...)lodówki na pół godziny, aby masa delikatnie stężała. Dwie jednakowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody. Na krem układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretką.     Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Marysieńka 7029

masy, mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 21×32 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Nasączamy każdy z nich likierem kawowym lub osłodzoną kawą. Orzechy siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Do gęstej i błyszczącej piany dodajemy orzechy(...)Zalewamy ją gorącą śmietanką. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Na jeden biszkoptowy blat wykładamy połowę kremu budyniowego. Przykrywamy wkładką orzechową. Rozprowadzamy resztę kremu, wyrównujemy. Dajemy drugi blat biszkoptowy. Wierzch dekorujemy polewą. Dodatkowo można obsypać ciasto posiekanymi orzechami

Smaki Na Talerzu
Rolada Biszkoptowa z Masą Śmietanową i Malinami 164

śmietanową i świeżymi malinami to niebiańska rolada stanowiąca świetny pomysł na leciutki, letni deser. Maliny idealnie komponują się z bita śmietaną, co razem tworzy przepyszne ciasto, któremu nie sposób się oprzeć.   Rolada Biszkoptowa z Masą Śmietanową i Malinami - Składniki: Biszkopt: 6 jaj ek 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cukier waniliowy   600 ml śmietanki kremówki 30% 2 op. fixu do ubijania śmietany  ok. 3-4 łyżki cukru pudru nieduży k oszyczek malin Rolada Biszkoptowa z Masą Śmietanową i Malinami - Sposób przygotowania: Biszkopt: Blaszkę wyłożyć pergaminem ( ok. 35 x 28 cm) .  Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera ubić białka

Słodka Strona
Ciasto z nutellą i truskawkami 147

koniec ubijania dodajemy cukier i miksujemy, aż będzie błyszcząca piana. Dodajemy po jednym żółtku co ok 2 minuty. Delikatnie mieszamy ze sobą mąki i proszek, dosypując partiami do masy biszkoptowej. Na końcu dolewamy łyżeczkę oleju. Przelewamy do okrągłej formy wysmarowanej uprzednio tłuszczem i wstawiamy na ok 35 minut lub do suchego patyczka do nagrzanego (170stopni) piekarnika. Budyń gotujemy według zaleceń(...)mleku (ok 2 sekundy) i wykładamy na ciasto. Na warstwę biszkoptów wykładamy pozostałą część masy. Ponownie, maczając biszkopty w mleku tworzymy warstwę biszkoptową, na której układamy truskawki. Ostatnią częścią jest zalanie truskawek tężejącą galaretka i wstawienie ciasta do lodówki. Chłodzenie powinno trwać ok 3 godzin. Smacznego

ChilliJemy
Rolada biszkoptowa z jabłkami i galaretką 109

Rzadko robię rolady biszkoptowe, bo pomimo, że swoją pierwszą zrobiłam w wieku kilkunastu lat - to nadal mam obawy, że nie wyjdzie mi zamierzany efekt. A tak naprawdę to baaardzo proste i szybkie ciasta, więc jeżeli także boicie się zabawy z nimi - uwierzcie... nie ma czego! I koniecznie zróbcie roladę jabłkową. Jest bardzo smaczna i zawsze się udaje.  Przepis mój(...)żółtku. Na koniec delikatnie i partiami wmieszać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Blachę (o wymiarach 26 x 34 cm) wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę biszkoptową. Piec około 8 minut w temperaturze 190 stopni. Ściereczkę kuchenną (lnianą) oprószyć cukrem pudrem (lub cukrem waniliowym). Położyć na nią upieczoną, gorącą roladę (wierzchem do ściereczki i natychmiast zdjąć papier

Di gotuje
Czekoladowa rolada z kremem truskawkowym - II warianty 213

Czekoladowa rolada biszkoptowa z delikatnym, kremem truskawkowym. Czy może być smaczniejsze towarzystwo do truskawek niż czekolada? Nie lepszego, nie znajdziesz. Ciasto smakuje wyjątkowo wykwintnie i jest bardzo proste do przygotowania, a pieczenie biszkoptowej rolady zajmuje tylko 10 minut. Przepis na roladę jest znakomity. Świetnie się zwija i nie pęka. Dla tego smaku warto odpalić piekarnik nawet w największy upał. Rolada(...)wersjach dodatek musu truskawkowego zapewnił delikatny truskawkowy smak. Oba kremy smakowały super. To moja pierwsza rolada jaką upiekłam i zarazem najsmaczniejsza jaką jadłam. Bardzo polecam!   Składniki na roladę biszkoptową: 3 jajka L 50 g mąki 50 g mączki kukurydzianej 20 g ciemnego kakao 110 g cukru lub ksylitolu szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka biszkoptowa z olejem 162

pory babki kojarzyły mi się z ciężkim ciastem, a tutaj taka niespodzianka. Babka jest lekka, biszkoptowa, ale nie za sucha dzięki zawartości oleju. Sławek powiedział, że jest tak delikatna, że nie czuć jej podczas jedzenia i trzeba dużo zjeść, aby dobrze poczuć jej smak. Robi się ją błyskawicznie, wystarczy tylko ubić jajka

To co kocham
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 151

nigdy do niczego takiego nie doszło). Poza tym jest okrutnie kaloryczne. Niemniej w moim domu jest mnóstwo łasuchów, którzy po prostu je uwielbiają ;) KREMOWE CIASTO NA ROLADZIE Z BANANAMI Składniki na roladę biszkoptową: - 6 jajek - 6 łyżek mąki pszennej - 6 łyżek drobnego cukru do wypieków - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - dowolny dżem do posmarowania (u mnie truskawkowy) Przygotowanie rolady biszkoptowej: Mąkę

Życie zamknięte w smaku
Babeczki z porzeczkami i orzechową kruszonką 178

Mieszamy ze sobą wszystkie "mokre składniki" następnie dosypujemy suche i jeszcze raz starannie mieszamy, a następnie przekładamy do foremek napełniając je do ok 2/3. Na ciasto wysypujemy umyte porzeczki. Kruszonka: 2 łyżki cukru biszkoptowego Eko Maja 2 łyżki mąki 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka masła Składniki kruszonki łączymy starannie ze sobą, a następnie posypujemy nią porzeczki. Babeczki pieczemy

Cynamonowe szczęście
Rolada z czekoladowym kremem 148

Rolada biszkoptowa już od dłuższego czasu jest na mojej liście do zrobienia. Długo się za nią zabierałam, bo tak samo jak w przypadku tortów wydaję mi się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi się

Pink Envelope
Bałwanki 179

Biszkoptowe ciasteczka w kształcie bałwanków w oczekiwaniu na zimę. Składniki: 4 jajka 80 g mąki  pół szklanki cukru (lub mniej)  szczypta soli  łyżka soku z cytryny (mozna pominać) łyżka soku z pomarańczy (można pominąć) łyżka kakao ( jeśli ciastka mają być brązowe)  Białka jaj oddzielam od żółtek. Nastawiam mikser z białkami i solą na wolne(...)czasie blenderem ucieram żółtka z cukrem, dodaję sok z cytrusów a następnie przez sitko dodaję po trochu mąki i kakao wciąż mieszając. Łączę obydwie masy dość szybko. Ciasto przekładam do silikonowej formy delikatnie nasmarowanej tłuszczem. Mniej więcej jedna duża łyżka na ciastko.  Foremki wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 - 20 minut. Wkładam naraz dwie foremki, wyciągam

prawdziwe jedzenie
Rogale marcińskie 85

tradycyjne rogale robione w dniu 11 listopada czyli w Dniu Świętego Marcina w Poznaniu. Rogale marcińskie Rogale marcińskie robione są na bazie ciasta półfrancuskiego, które wypełnione jest nadzieniem z białego maku, orzechów, migdałów i okruszków biszkoptowych. W nadzieniu znaleźć mogą się także rodzynki oraz kandyzowana skórka pomarańczowa. Pomimo, iż przygotowanie ciasta półfrancuskiego zajmuje sporo czasu, nie jest ono trudne

mecooks
Ciasto urodzinowe 5868

biszkoptu wykładamy połowę kremu. Następnie układamy połowę herbatników. Rozsmarowujemy masę kajmakową i układamy na niej resztę herbatników. Dodajemy drugą połowę kremu i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu (najlepiej na całą noc). *polewę czekoladową można przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu lub użyć gotowej

My simple kitchen
Czekoladowy brzoskwiniowiec 219

Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi

Domowe Torty