ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:971/2705)

Jeszcze trochę rabarbaru... 159

cukrze jakoś mi w tym sezonie nie podchodzą, choć dwa lata temu wcinałam, aż mi się uszy trzęsły... Na szczęście w ciastach i deserach wszelakich nadal mnie zachwycają. Tę tartę miałam ochotę przygotować, odkąd zobaczyłam ją w gazetce Pieczenie jest proste , nr 3/2007, czyli ładnych parę lat temu. Połączenie rabarbaru z marcepanem kusiło mnie ogromnie, pewnie dlatego, że było(...)faworyci, marcepan lubię. C. odwrotnie - szaleje za marcepanem, rabarbar jada z przyjemnością, ale bez euforii. Stwierdziłam więc, że będzie to połączenie idealne - każdy znajdzie coś dla siebie. Nie myliłam się! Tarta wyszła wspaniała - słodko-kwaśna, z delikatnym kremem i chrupkim spodem, który nie nasiąka podczas pieczenia. Mmm, pychota! Aż żałuję, że to już tylko wspomnienie... Tarta rabarbarowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szwajcarskie Ciasto Trzech Króli z jabłkiem i z rodzynkami 99

Bułki z drożdżowego ciasta z tartym jabłkiem, cynamonem, kardamonem i rodzynkami – Królewskie Ciasto W niemieckojęzycznej Szwajcarii popularne jest drożdżowe ciasto Trzech Króli ( Dreikönigskuchen ). To ciasto to właściwie słodki chleb, uformowany z bułek w kształt korony. Tradycyjnie w jednej z bułek przed pieczeniu chowa się cały migdał. Osoba, która trafi na bułkę z migdałem w środku jest „królem” dnia(...)mąki i mleka. Następnego dnia robimy ciasto właściwe, odstawiamy na około 45 minut do wyrośnięcia. Po uformowaniu kulek ciasto pozostawiamy do wyrastania na godzinę, a następnie pieczemy 30 minut. Składniki KLEIK Z MĄKI 125 ml mleka 25 g mąki pszennej typ 500 CIASTO WŁAŚCIWE kleik z mąki 100 g startego jabłka (duże jabłko bez skóry) 2 łyżki soku

Tajemnice Smaku
Przepis na pizze – wersja III 199

Jeśli szukacie przepisu na dużą pizze na grubszym cieście, to sprawdźcie ten przepis – pizza familijna na dużą blachę (klik) Ta pizza wychodzi stosunkowo cienka, dobrze się wypieka i po ukrojeniu łatwo trzyma się ją w dłoni. Idealnie smakuje z domowym sosem czosnkowym i listkami świeżej bazylii. Składniki: Składniki na ciasto na pizze: 1,5 szklanki mąki pszennej(...)składniki na ciasto umieszczamy w misce i zagniatamy (ja najpierw zawsze mieszam składniki łyżką, a potem wyrabiam ręką). Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 30-40 minut). Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wylewamy niewielką ilość oleju lub oliwy, rozsmarowujemy ręką. Wykładamy ciasto i ugniatamy

Słodkie okruszki
Drożdżowe ślimaczki chałwowe 204

gładkie ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte, tylko z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków. Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć z powrotem do niej ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godz. do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając(...)krótszego boku z farszem, a kończąc na boku bez dżemu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki . Jeśli mamy ochotę na mniejsze drożdżóweczki - zawijać ciasto w rulon od dłuższego boku. Dobrze skleić ostatni brzeg z resztą ciasta, aby dżem nie wypływał podczas pieczenia. Rulon kroić na 4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze

Grunt to przepis!
Ciasto Krysi 638

bardzo pracochłonne jak się wydaje. Może komuś przyda się przepis na nadchodzący Dzień Kobiet? :) Ciasto na małą blachę Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki wody szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 900 g musu jabłkowego 2 galaretki cytrynowe Krem: 2 budynie waniliowe 600 ml mleka 2 łyżki(...)sztywno. Następnie partiami wsypujemy cukier. ubijamy, aż powstanie gładka i lśniąca beza a kryształki cukru będą mało wyczuwalne. Wówczas dodajemy po jednym żółtku. Na samy końcu wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i całość delikatnie ze sobą mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut

My simple kitchen
Prosty tort makowy z gotowej masy makowej z orzechami 111

makowy z gotowej masy makowej z orzechami Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 850g gotowej masy makowej (użyłam z puszki) 50g zmielonych orzechów włoskich 50g posiekanych orzechów włoskich 35g kaszy manny (4 łyżki) 30g masła – roztopionego 1 łyżka kakao bez cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia parę kropli aromatu migdałowego Krem: 500g schłodzonego(...)łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 40ml likieru migdałowego lub kawowego lub orzechowego (można pominąć) 1 fix do śmietany Dodatkowo: kakao do posypania połówki orzechów do ozdoby Ciasto: 1. Żółtka przełożyć do miski i ubić mikserem na jasny krem. Dodać pozostałe składniki na ciasto oprócz białek i wymieszać mikserem do połączenia składników, patrz FILM . 2. Białka ubić

Mała Cukierenka
Ciasto dyniowe 89

Ciasto dyniowe to symbol jesiennych wypieków. I chociaż dynia to przede wszystkim kremowa zupa, przepyszne pestki i placki to wszyscy kochamy zajadać ciasta. A że zwyczaj wycinania strachów z dyni przyjął się u nas na dobre to farszu na ciasto będzie sporo. Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki utartej dyni (może być puree) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki sody pół(...)szklanki cukru, łyżeczka wody i łyżeczka soku z cytryny Kawałki dyni bez skórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka ucieramy z cukrem aż masa stanie się puszysta i jasno żółta. Dodajemy olej, mąkę, sodę, dynię i przyprawy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy gęste ciasto a wierzch posypujemy pokruszonymi orzeszkami. . Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę

prawdziwe jedzenie
Ciasto Makowa Panienka z Żurawiną 103

biszkopt makowy jest lekki i nie zapychający. Dla osób ze szczególną nietolerancją glutenu, proszek do pieczenia można pominąć, ciasto i tak ładnie urośnie . Ja często używam tego biszkoptu również jako blat do tortu. Kolejną warstwą ciasta jest żurawina . Ja używam żurawiny mrożonej. Bez odmrażania prażę jej owoce na patelni. Następnie dodaje miodu i dalej prażę do uzyskania konsystencji(...)Frużelina żelatynowa z mojego przepisu nie jest bardzo słodka. Przyjemny słodko-kwaśny smak to idealny akcent smakowy tego deseru. Śmietana kremówka ubijana z serkiem mascarpone i cukrem pudrem nadaje ciastu lekkości i przyjemnego mleczno-słodkiego smaku. Śmietana nie jest przesłodzona dzięki czemu możemy delektować się jej prawdziwym smakiem. Ubijana śmietana musi być zimna . Wtedy lepiej się ubija a prawdopodobieństwo zwarzenia

SmartBake.pl
klasyczny, pyszny sernik na kruchym cieście z kratką i lukrem-HIT najlepszy +FILM 930

ciasta -200g masła lub margaryny -szklanka cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (po 40g sztuka) LUKIER -sok z jednej cytryny -łyżka wody -cukier puder ile zabierze DODATKOWO -ok 5 łyżek dżemu porzeczkowego  Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy, masło ma być w temp pokojowej a białka od żółtek odkładamy do piany.  Ciasto(...)podpieczony spód posmarowany dżemem. Drugą część ciasta wyciągamy z lodówki wałkujemy i kroimy na wąskie paski, można zrobić to nożem lub radełkiem.  Z pasków układamy na sernik kratkę (odsyłam do filmu gdzie pokazuję jak to zrobić) Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 55 minut do zrumienienia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dietetyczne ciasto biszkoptowe z jogurtową pianką i malinami | bezglutenowe, bez cukru | 302

wszystko bez grama cukru! Jeżeli planujecie zaprosić gości - nada się idealnie! Zachwyca wyglądem - jest proste, a śliczne. Do porannej kawki, na letni piknik czy na drugie śniadanie.  Składniki na średnią tortownice:  4 jajka  1 szkl. mąki kukurydzianej  3 łyżki ksylitolu  1 łyżeczka proszku do pieczenia Całe ciasto ma 1404 kcal

Czarnawisienka
Ciasto z jabłkami 146

whisky  200g mąki pszennej  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli cynamonowy cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miski włóż masło, jajka, cukier, whisky, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli - wszystko wymieszaj na gładką masę (najlepiej za pomocą robota kuchennego).    Gotowe ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na górę ułóż ćwiartki jabłek

Niezły Młynek
Ciasto z jabłkami 107

whisky  200g mąki pszennej  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli cynamonowy cukier puder do posypania Przygotowanie: Do miski włóż masło, jajka, cukier, whisky, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli - wszystko wymieszaj na gładką masę (najlepiej za pomocą robota kuchennego).    Gotowe ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na górę ułóż ćwiartki jabłek

Niezły Młynek
BUŁKI PSZENNO - ORKISZOWE 120

godziny do wyrośnięcia. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy na oprószony mąką blat i formujemy gruby wałek. Kroimy go na 9 równych części, po około 90 g każda.  Z każdej kulki ciasta, w oprószonych mąką dłoniach, formujemy zgrabne bułeczki (zaciągając ciasto z wierzchu pod spód).  Układamy na blaszce z zachowaniem odstępów(...)Luźno przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce, bez przeciągów. Powinny podwoić swoją objętość. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C bez termoobiegu. Wyrośnięte bułeczki wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut. Wyjmujemy na blat. Studzimy na kratce

cool and minty
Najprostszy piernik z powidłami i makiem 97

Ten piernik piekę co roku, inaczej moja młodsza siostra nigdy by mi nie wybaczała. Robi się go bardzo szybko i prosto, nie musi dojrzewać i jest

Flymetothespoon
Najprostszy piernik z powidłami i makiem 139

Ten piernik piekę co roku, inaczej moja młodsza siostra nigdy by mi nie wybaczała. Robi się go bardzo szybko i prosto, nie musi dojrzewać i jest

Flymetothespoon