ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:819/2671)

Chleb żytni razowy z siemieniem lnianym (szybki) 130

trzeba dużo pracy poświęcać na jego przygotowanie. Do wypieku użyłam mąki razowej żytniej firmy Młynomag . Przymierzam się też do zakwasu, bo jeszcze nigdy nie robiłam anni zakwasu ani nie piekłam na nim chleba (chociaż ktoś już chciał się nim ze mną podzielić). Składniki: 3 szkl. mąki razowej żytniej 1 op. suszonych drożdży 2 i 1/3 szkl. letniej wody 1 płaska(...)lniane i wlewamy letnią wodę. Całość mieszamy łyżką 2-3 minuty, aby dokładnie połączyć składniki. Ciasto powinno być lepkie i klejące, ale bez problemu odchodzić od miski niemal nie pozostawiając śladów na jej bokach. Tak przygotowane ciasto przekładamy łyżką do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (26x9cm), przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około

Kolorowy Przepisownik
Drożdżówki dyniowe Cinnamon Rolls 158

międzyczasie przygotowujemy nadzienie z puree z dyni. Wyrośnie ciasto wykładamy na lekko podsypaną mąką stolnicę. Wałkiem do ciasta rozwałkowujemy je na kształt prostokąta o wymiarach 40 x 25 cm. Następnie smarujemy ciasto roztopionym masłem i wykładamy równomiernie nadzienie. Tak przygotowane ciasto zwijamy na kształt długiej rolady. Ostrym nożem kroimy ‘roladę(...)Użyłam mąki pszennej luksusowej, typ 550. Uważajmy z dodawaniem mąki. Ciasto powinno być trochę lepiące a nie suche. Ciasto drożdżowe im dłużej wyrabiane tym lepiej rośnie! Nie warto więc skracać czasu ugniatania. Zamiast noża możemy użyć nitki do krojenia ciasta. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 190°C, piekłam na najniższym poziomie

Słodki Pomysł
KRUCHE KSIĘŻYCE MOCNO WANILIOWE 134

waniliowego  (domowy cukier waniliowy) * 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru * 2 łyżki cukru waniliowego i 3 łyżki cukru pudru do obtoczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz cukrów do obtoczenia) zagnieść ciasto. Odrywać od ciasta kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kształt księżyca. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Do nagrzanego piekarnika

Zrób to smacznie
Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką 56

wymiarach 22×28 cm. Składniki na ciasto: 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: 250 g borówek(...)miski. Dodać zimne masło pokrojone w kostkę. Razem posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko gładkie ciasto. Podzielić ciasto na 1/3 i 2/3. Włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce przez około 2-3 godziny.  2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z lodówki większy kawałek ciasta i zetrzeć na tarce na blaszkę. Delikatnie przydusić i wyrównać palcami

Danka Pichci
Trufle czekoladowe 131

Trufle czekoladowe – postanowiłam, że biorę je na tapetę. Bo bez pieczenia, bo na szybko no i czekoladowe. Jednak szybko okazało się, że nie

Relaxtime
Ambasador 132

Ciasto to piekłam będąc jeszcze nastolatką, smakowało zawsze wszystkim gościom. Teraz naszła mnie tak wielka ochota i upiekłam znowu, smak i aromat nie do pobicia. Polecam i Wam wersję z alkoholem dla dorosłych lub bez, dla dzieciaków. Ciasto "Ambasador". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Metrowiec 190

pyszne, polecam :-) Składniki na ciasta: 2 szklanki mąki + 2 łyżki 6 jajek 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej. 1 szklanka cukru 18 łyżek oleju 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest bez cukru 750 ml mleka(...)polewę: 1 czekolada deserowa 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1 łyżka margaryny Sposób wykonania ciast: Jajka w całości utrzeć z cukrem. Nie przerywając miksować dodać stopniowo olej i 2 szklanki mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej

Na słodko lub wytrawnie
Rewelacyjny sernik kokosowy przygotowany blenderem 132

śmietankowe bez cukru 100 g wiórków koksowych (około 1 szklanki – 250 ml) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sernik kokosowy Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto i zagniatam, tak żeby składniki dobrze się połączyły. Ciasto jest dość klejące ale proszę się tym nie przejmować, takie powinno być. Wyrobione ciasto wyjmuję(...)przygotowanie sernika: Blaszkę w której będę piekła sernik, wykładam papier do pieczenia. Jeden kawałek ciasta wyjmuję z zamrażalnika i ścieram na tarce o dużych oczkach. Startym ciastem wykładam dno foremki i delikatnie ugniatam palcami tak żeby nie było dziurek. Na ciasto wykładam masę serową. Następnie ścieram drugi kawałek i posypuję górę sernika. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego

Uwaga Babcia Gotuje
kruche z owocami 165

szkl. (200g) maki białej orkiszowej 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki lodowatej wody jak ciasto będzie za suche Piana 5białek 1 szkl. (200g)drobnego cukru 1 budyń bez cukru (40gr.) dowolne owoce,dżem,powidła -u mnie banan i dżem jagodowy Wykonanie Pokrojone na kawałki zimne masło połączyć(...)minut.-ja ciasto robię wieczorem i jak potrzebuje to wykorzystuje rano...ciasto może leżeć 2-3 dni w lodowce. Piekarnik włączyć na 190 o C. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 2 części. 60-40%. Na blaszkę wyłożoną papierem starkować na tarce o dużych oczkach pierwszy -większy kawałek ciasta,ugnieść delikatnie łyżka ,lub ręką . Wyłożyć owoce dowolne ,lub dżem

w mojej kuchni
Ciasto Czekoladowe z kulkami serowo kokosowymi 192

mleka Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po 1 jaju, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę, ciągle ucierając.   Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i mleko, mieszamy. Drugą pozostawiamy bez dodatków. Składniki na kule serowe: 400 g sera białego dwukrotnie zmielonego 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} WYKONANIE I PIECZENIE CIASTA Z SEROWYMI KULAMI:   ciasto jasne   ciasto ciemne ( wyrównujemy)     serowe kule ( 3 w szerokość i 4 w długość blachy)   pieczemy 50 minut w temp

Domowe ciasta
Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie 141

okryta ciastem. Takie ciacho, jakie serwowała Wam kiedyś babcia, czy można czasem spotkać w tradycyjnych cukierniach. Pięknie pachnie w czasie pieczenia, mąż wyjada to ciasto wprost z blachy, jeszcze ciepłe. Jeśli lubicie szarlotkę z lodami, to również się tutaj sprawdzą. Jeśli jak ja, jesteście przywiązani do smarowania blaszek tłuszczem przed pieczeniem i unikacie używania papieru do pieczenia, to jednak go polecam. Papier do pieczenia idealnie sprawdza się we wszelkich ciastach z owocami. Czasem pod wpływem kontaktu blaszki z owocami, ciasto zaczyna mało apetycznie ciemnieć. Jeśli zastosujecie papier do pieczenia, praktycznie zaraz po upieczeniu, ciacho łatwo wyjmiecie z blaszki co zapobiegnie ciemnieniu. Łatwiej też jest je potem kroić. Tak więc, dla ciach z owocami, robię

Mieszam w Garnku
Ciasto marchewkowe 407

swoje smaki ciasta marchewkowego :) Składniki: 200 g mąki 200 g startej marchewki (ja ścieram na dużych oczkach) 2 jajka 200 g cukru brązowego 150 ml oleju rzepakowego 50 g wiórków kokosowych 50 g posiekanych orzechów włoskich 3-4 plastry drobno pokrojonego ananasa z puszki po 1 łyżeczce: cynamonu, soli i sody  pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przyrządzenia(...)oraz posiekane orzechy i wiórki kokosowe. Jeśli ktoś nie lubi na przykład orzechów, wiórków czy ananasa możecie bez problemu ominąć którykolwiek ze składników.  Do powyższych produktów przesiewamy mąkę oraz pozostałe sypkie składniki: cynamon, sodę, sól i proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma średnicę 22 cm) i pieczemy około godziny

upichcic
Sernik Królewski 223

Jeden z najstarszych przepisów na sernik i jedno z pierwszych serowych ciast jakie jadłam...     smak dzieciństwa, piękne wspomnienia... trochę więcej pracy ale nie jest trudny, warto choć raz go upiec a jak już raz się upiecze to będzie stałą pozycją na świątecznym stole. Składniki na blaszkę 35x25cm Spód i wierzch: - 500g mąki pszennej - 200g zimnego(...)budynie waniliowe bez cukru (35g jeden) Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na dwie części i wkładamy do woreczka foliowego, dajemy na godzinę do lodówki, po tym czasie z jednej części układamy spód, odrywamy po kawałku ciasta i wykładamy na blaszkę, nie musi być równo a nawet nie powinno :) piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy spód przez

Wypieki Rene
Orzechowo - czekoladowy przekładaniec 86

włoskich 2 łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 krople olejku migdałowego do ciast (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na krem: 1,5szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao rozpuszczalnego słodkiego 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 1 łyżeczka mąki 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)żeby uzyskać jednolitą konsystencję. W drugiej misce wymieszałam mąkę, zmielone orzechy, proszek do pieczenia i cukier puder. Składniki sypkie przesypałam do mokrych, czyli jajka z mlekiem i olejem. Wszystko wymieszałam łyżką do połączenia składników i przelałam do foremki silikonowej (małej keksówki o wymiarach ok. 6x16cm). Ciasto wstawiłam do mikrofali i piekłam niecałe 3 minuty na mocy 750W. Czas pieczenia

Waniliowe Improwizacje