ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:826/2671)

KETO BUŁKI BAMBUSOWE BEZ LAKTOZY (bez glutenu i laktozy) 69

keto bułki bambusowe bez laktozy (4 sztuki) 60 g  błonnika bambusowego/mąki bambusowej  (ilość zależy od wielkości jajek) 25 g  łupin/łuski babki jajowatej  ( ilość zależy od wielkości jajek) 4 średniej wielkości jajka 200 g  śmietanki kokosowej (u mnie 22%) 2 łyżeczki  proszku do pieczenia bez glutenu sól kłodawska Przygotowanie(...)bambusowego. Ciasto ma być delikatnie lepkie, ale można z niego formować bułeczki. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut a blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie mokrymi dłońmi uformować 4 bułki. Piec w piekarniku (termoobieg) przez 40-45 minut w temperaturze 190-200°C (zależy od piekarnika), pilnując by bułeczki nie przypiekły się za bardzo. Keto bułki bambusowe bez

Ola la LCHF
CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9756

przepis na przepyszne , łatwe i szybkie ucierane ciasto kokosowe. Mokre a zarazem niesamowicie puszyste , delikatne i rozpływające się w ustach! Produkty normalne zastąpiłam tymi bez laktozy i już mogłam się cieszyć jego smakiem! :D SKŁADNIKI: * mąka – 250 g * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * masło ( ja użyłam bez laktozy(...)mleko ( ja użyłam bez laktozy ) – 150 ml * wiórki kokosowe – 80-100 g * cukier – 70 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. ( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ). Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką

Ostra na Słodko
Paszteciki grzybowe 152

podwoić swoją objętość. Czas wyrastania może być różny, w zależności od warunków (około 1 godziny, u mnie krócej). Ciasto krótko wyrabiamy i wykładamy na podsypaną mąką stolnicę/matę. Ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą rozwałkowujemy na większy prostokąt o grubości (najlepiej 4-5 mm, nie mniej niż 3 mm). Ja robię to partiami. Najpierw jeden placek, a potem(...)wałek/rulon z nadzieniem kroimy ostrym nożem w poprzek. Tak przygotowane paszteciki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Wąsy Mikołaja. 114

Orzechy łączymy z cynamonem i dodajemy do bezy. Teraz ostrożnie, lecz dokładnie, mieszamy do otrzymania gładkiej, puszystej masy. Odstawiamy.       Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Ciasto dzielimy na 4 części, każdą z nich wałkujemy na prostokąt o grubości około 1 mm i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy 1/4 porcji dżemu i zwijamy równomiernie(...)zostawiając miejsce na nadzienie. W środek każdego ciasta rozkładamy masę niemal do wysokości roladek (mi zostało około 6 łyżek nadzienia). Brzegi możemy posmarować rozmąconym żółtkiem lub mlekiem, ale nie jest to zabieg konieczny. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 15 minut. Jeśli zostanie Wam trochę nadzienia wyłóżcie ja na blachę obłożoną papierem do pieczenia i upieczcie. U mnie wyszło

Rozpustne gotowanie
Tort Świnka Peppa - tort z czerwoną porzeczką i serkiem mascarpone 150

jaja - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - szczypta soli - syrop z kwiatów czarnego bzu (link) do nasączania biszkoptów Masa do przełożenia tortu: - 2 opakowania serków mascarpone - 2 opakowania śmietanki 30% - 3 łyżki białego cukru Dodatkowo do przełożenia: - dżem z czerwonej porzeczki (link) Masa do posmarowania tortu(...)proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra/dół ). Lekko wystudzony przekrajam wzdłuż ostrym, długim nożem. Przygotowuję ciemny biszkopt - wykonuję go w taki sam sposób jak biszkopt jasny, dodając tylko dodatkowo kakao.  Biszkopty spryskuję syropem z kwiatów czarnego bzu (syrop przelewam

Wielopokoleniowo
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 161

smaku. I w tym przypadku udaje się to w 100%! Sernik nie jest zbyt słodki – takie ciasta lubię najbardziej. Najlepiej smakuje schłodzony. Czego potrzebujesz? Do wykonania ciasta (kruchego): 3 szklanek mąki pszennej szczypty soli 2 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżeczek cukru waniliowego pół szklanki cukru 6 żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty(...)nich cukier i ubijaj dalej na gładką bezę. Wsyp budyń i wszystko zmiksuj. Teraz powoli dodawaj jogurt delikatnie mieszając łyżką oraz pokrojone drobno owoce. Wylej masę na wystudzone podpieczone ciasto a z jego surowej reszty zrób „robaczki” ścierając je na tarce o grubych oczkach. Posyp nimi wierzch i piecz około 45 minut w 180 stopniach aby wierzch zdążył

Arbuziaki
Chleb z samopszy i płaskurki 164

czasie nagrzewamy piekarnik do 250*C (góra dół, bez termoobiegu). Ciasto na chleb zabieramy z ciepłego miejsca i posypujemy wierzchu kminkiem i solą kamienną. Jak tylko piekarnik nagrzeje się do 250*C, wkładamy tam foremkę z ciastem na chleb i od razu zmniejszamy temp do 200*C i pieczemy ok 55-60 min. Potem wyłączamy piekarnik i czekamy(...)minut zanim chleb wyjmiemy z foremki. Kiedy chleb lekko ostygnie należy odwinąć go z papieru do pieczenia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce piekarnika, tak aby chleb miał dostęp powietrza również od dołu i nie zaparzył się nam. Jeśli będziecie chcieli zrobić kolejny chleb, należy zostawić około 50 g zakwasu i wstawić go do lodówki. Przed pieczeniem

Proste Potrawy
Ulubione ciasto marchewkowe 134

ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje je zawsze z 9-letnią córką, ale jest tak łatwe że mogłaby z powodzeniem przygotować je sama. Wystarczy wymieszać kilka składników i upiec. Jest wilgotne, korzenne i puszyste. Znika jeszcze gorące    Składniki: (na formę keksówkę) 4 jajka M szklanka cukru szklanka oleju słonecznikowego 1 i ¾ szklanki maki krupczatki łyżeczka proszku do pieczenia(...)będą jednolite i bardzo puszyste (w zależności od miksera koło 8-10 minut). Bez przerywania miksowania dodajemy olej, a następnie porcjami suche składniki, ocet i kefir. Na końcu dodajemy słonecznik oraz startą marchewkę. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach C do tzw „suchego patyczka). Czas przygotowania

Pyry na Gaz
Maślane ciasteczka z czekoladą a la pieguski 59

masa będzie przypominać a la kruszonkę odkładamy mikser i zagniatamy ciasto ręką. Ciasto schładzamy w lodówce podczas nagrzewania piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Z ciasta formujemy w dłoniach kulki. Spłaszczamy je i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasto wciskamy czekoladowe groszki do zapiekania (ilość wg upodobań

Słodkie okruszki
Ciasto bez cukru, z owocami 71

mojprzepisna.pl | Ciasto bez cukru, z owocami Dla tych co ograniczają zawartość cukru w diecie to ciasto przypadnie do gustu, albowiem jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki(...)kefir wymieszać, dodać mąkę, wiórki, ryż, wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami

moj przepis na
Ciasto bez cukru, z owocami 77

mojprzepisna.pl | Ciasto bez cukru, z owocami Dla tych co ograniczają zawartość cukru w diecie to ciasto przypadnie do gustu, albowiem jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki(...)kefir wymieszać, dodać mąkę, wiórki, ryż, wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami .pf-button.pf

moj przepis na
Ciasto bez cukru, z owocami 113

jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu(...)wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami

moj przepis na
Bułeczki duńskiej babci 166

dookoła. Uwielbiam takie chwile... Wersję z lukrem też oczywiście wypróbowaliśmy, jednak w wersji śniadaniowej zdecydowanie wolę bez. Mimo braku soli w przepisie, bułeczki są neutralne, nie słodkie, więc pasują też do wędliny i sera. My czasami z połowy ciasta formujemy bagietkę i pieczmy jakieś 10-15 minut dłużej - też jest pyszna. Te bułeczki uwielbiam za szybkość przygotowania - z uwagi(...)cukrem, dodać mleko z masłem, wbić jajka i całość dokłądnie wymieszać. Partiami wsypywać mąkę. Zagnieść gładkie, nielepiące się ciasto. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie z ciasta uformować małe, okrągłe bułeczki, ułożyć je na blasze wyłożónej papierem do pieczenia. Odstawić na 20 minut do napuszenia. Jajko roztrzepać z mlekiem, posmarować bułeczki. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Nadziewane pierniczki w czekoladzie 157

niż foremki, którymi będziemy wykrawać pierniczki. Na połowie ilości kół nałożyć łyżeczkę marmolady i przykryć kołami bez nadzienia. Brzegi skleić i za pomocą foremek wykrawać pierniczki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W ten sam sposób postąpić z resztą ciasta z lodówki. Jeśli uformowane pierniczki będą bardzo klejące, należy włożyć je na 10 minut

Nastoletnie Wypiekanie
Magiczna babka z budyniem 8226

formy. Po tym czasie przygotowujemy ciasto czekoladowe. Ciasto czekoladowe: Dwa jajka ubijamy z 3/4 szklanki cukru. Wlewamy stopniowo olej i maślankę. Dodajemy wcześniej zmieszane, suche składniki: mąkę, kakao, sodę, proszek i sól. Mieszamy już szpatułką lub łyżką – nie mikserem. Na końcu wlewamy kawę i mieszamy do połączenia – nie dłużej. Ciasto wlewamy na karmel. Budyń/flan: Serki miksujemy(...)wysokości. Wkładamy całość do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu) i pieczemy 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy babkę zamkniętą na 10 minut w środku. Babkę po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i całkowicie studzimy w formie. Następnie musimy schować ciasto do lodówki (także w formie) na co najmniej 3 godziny lub na całą noc – flan

Poezja smaku