Babki w mojej rodzinie są bardzo lubiane i dość często pieczone. Często bazuję na przepisie na babkę majonezową, trochę zmieniam, trochę dodaję, ale zawsze wychodzi mięciutka i puszysta. Składniki : - 5 jajek, - 3/4 szklanki cukru, - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej, - 3/4 szklanki mąki pszennej + 1 czubata łyżka, - 1 łyżka proszku do pieczenia, - 1 czubata łyżka kakao, - 3 łyżki majonezu, - sok i skórka starta z jednej pomarańczy, - 5 -6 posiekanych krówek. Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...