ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:322/2671)

Ciasto z truskawkami bez pieczenia 50

Sezon na truskawki tuż,tuż..więc proponuję ciasto z galaretką truskawkową bez pieczenia! Przypomina popularnego 3-bita,tylko zamiast masy krówkowej użyłam truskawek.Przeglądając przepisy natknęłam się na zdjęcie takiego ciasta,nabrałam na nie ochoty i zrobiłam!  Składniki i proporcje dobrałam sama i muszę przyznać że wyszło przepyszne!! Składniki na małą blaszkę: herbatniki-ja potrzebowałam 32 ciastka

Przepisy mojej mamy
Ciasto daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 171

jakiegoś czasu zalegała u mnie w szafce paczka daktyli. Postanowiłam je wykorzystać i zrobić ciasto daktylowe bez dodawania białego cukru. Ciasto zrobiłam wg mojej ulubionej ostatnio metody pieczenia, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, który zmiksuje nam daktyle z wodą. Resztę ciasta przygotowujemy już mieszając składniki łyżką. Ciasto daktylowe (inaczej chlebek daktylowy) jest z dodatkiem(...)mogłam się oprzeć, aby polać ciasto daktylowe polewą czekoladową :) Ostatnia wersja ta „pierwsza” 1.5 szkl mąki, 0.5 szkl. wiórków, 1/4 płaskiej soli, 1/4 szklanki ksylitolu, Piec 50 minut! Robię drugi raz i piekę w keksówce, ale dodałam 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia oraz 2 szklanki mąki zamiast 1.5. Czas pieczenia w 180C (grzałka góra-dół

Moja Delicja
Jaglana szarlotka ze śmietaną (bez pieczenia) 186

Karnawał w toku, więc nie może zabraknąć ciasta na weekend. A że nareszcie udało mi się posprzątać lodówkę z różnych resztek, zrobiło się miejsce na przechowywanie deserów bez pieczenia. Dziś proponuję odchudzoną i bogatszą w składniki odżywcze wersję szarlotki bez jajek, masła i mąki, bo te zastępuje kasza jaglana. Ale żeby za bardzo chudo nie było, przygotowana(...)minuty - dwóch. Przełożyć śmietanę na jabłka. Wyrównać powierzchnię. Wstawić szarlotkę do lodówki na kilka godzin lub na noc. ----- Podobne: Cytrusowy deser na piernikach Cytrynowy jagielnik z pigwą Rafaello bez pieczenia i bez jajek

Weekendy w domu i ogrodzie
Orkiszowa tarta z jabłkami i bezą 98

smarujemy masłem. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na placek o średnicy większej niż forma. Placek przenosimy do formy i wykładamy nim spód oraz całe boki, starając się jak najmniej ugniatać ciasto palcami. Nożem odcinamy wystające ponad formę ciasto. Spód dziurkujemy widelcem. Wstawiamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 180 stopni. Ciasto nakrywamy folią aluminiową(...)obciążeniem i na podpieczony spód wykładamy masę jabłkową, pieczemy 15 minut. W tym czasie robimy bezę i zmniejszamy temperaturę piekarnika do 150 stopni. BEZA: Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy cukier łyżka po łyżce (powinna być sztywna i błyszcząca). Na koniec dodajemy przesianą mąkę. Tak przygotowaną bezę wykładamy na ciasto i pieczemy 20 minut w 150 stopniach. Studzimy

Be Fit Be Strong
KREMÓWKA KARDYNALSKA 151

Ciasto szybkie,lekkie i bardzo pyszne ...miało być inne,ale brak czasu spowodował,że zrobiłam właśnie to....niezawodne,zawsze się udaje i wszystkim smakuje...szybko się robi a jeszcze szybciej znika :} Przepis podaję z moimi małymi zmianami :} Biszkopt:   4 żółtka 2 jajka 50 g cukru 80 g mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Beza(...)pieczenia. Beza: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Ciasto upiec w formie 23x33cm,wylać najpierw ciasto biszkoptowe,na to bezę,piec ok 25-30 min w 160 st C. Masa śmietankowa: śmietankę ubić ze śmietan - fix,cukrem pudrem i cappuccino- gotową podzielić na 3 części. Ostudzone ciasto podzielić wzdłuż

Niespełnione zdolności kulinarne
Szybki sernik oreo bez pieczenia 187

Szybki sernik oreo bez pieczenia to jedno z najlepszych, kulinarnych odkryć. Ma same zalety (no dobrze, jedną wadę, ale o niej powiem na końcu:)). Jego przygotowanie zajmuje maksymalnie 20 minut aktywnej pracy, której efektem jest bardzo ładne i smaczne ciasto. Dodatkowo to przepis, który zawsze się udaje: nie ma tutaj obawy, że ciasto opadnie, nie dopiecze się, spali(...)ciasta. Rozprowadź ją po całej powierzchni blachy, wyrównaj wierzch. Wierzch ciasta udekoruj ciasteczkami oreo. Ciasto wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Rano przygotuj polewę – w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, gdy składniki się rozpuszczą dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Ciasto udekoruj polewą czekoladową. Przechowuj je w lodówce. Smacznego   Artykuł Szybki sernik oreo bez pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Ciasto z bakaliami 174

takie ciasta, do których nie używam miksera..tym razem taki ciasto piekłyśmy w ramach Ciasta na niedzielę.   Ciasta bez użycia miksera robi się szybko, nie ma dużo zmywania , tylko dwie miski i łyżka..u mnie tym razem wyjątkowo tylko  jedna miska..do przygotowania tego ciasta posłużyłam się miską Tupperware ..po prostu wystarczy zamieszać miską i gotowe(...)proszku do pieczenia  cukier waniliowy  mieszanka studencka  Helio Do miski przełożyć składniki mokre, dodać składniki suche i mieszankę studencką.Wymieszać wszystko  łyżką.[ ja wykorzystałam miskę Tuperware ] .Wyłożyć ciasto do foremki i piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około  1 godzinę. Dowolnie udekorować. Razem ze mną ciasta bez użycia miksera piekły [ dziękuję

Moje domowe kucharzenie
sernik cytrynowy bez pieczenia 190

składnik i na spód sernika: 250 g herbatników 2 łyżeczki kakao 120 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy na „piasek”. Dodajemy kakao, mieszamy. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa chmurka 176

ciacho? Pieczcie póki świeże maliny jeszcze można znaleść na krzaczkach. Podsuwam Wam również kilka przepisów z malinami w roli głównej- ciasto z malinami klik:) P.S. ciasto kruche, galaretkę z owocami i bezę możecie upiec wcześniej, a rano warstwy przełożyć kremem – tym sposobem ciasto do poobiedniej kawki macie gotowe:) Malinowa chmurka forma 25×30 inspiracja Moje wypieki Ciasto kruche(...)mąkę ziemniaczaną. Gdy masa będzie już błyszcząca i gęsta wyłożyć ją do formy (wyłożonej papirem do pieczenia) o takich samych wymiarach jak do ciasta kruchego. Rozsmarować równomiernie i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 282

ciacho? Pieczcie póki świeże maliny jeszcze można znaleść na krzaczkach. Podsuwam Wam również kilka przepisów z malinami w roli głównej- ciasto z malinami klik:) P.S. ciasto kruche, galaretkę z owocami i bezę możecie upiec wcześniej, a rano warstwy przełożyć kremem – tym sposobem ciasto do poobiedniej kawki macie gotowe:) Malinowa chmurka forma 25×30 inspiracja Moje wypieki Ciasto kruche(...)mąkę ziemniaczaną. Gdy masa będzie już błyszcząca i gęsta wyłożyć ją do formy (wyłożonej papirem do pieczenia) o takich samych wymiarach jak do ciasta kruchego. Rozsmarować równomiernie i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę

Pieguskowa Kuchnia
Kruche ciasteczka z bezą i powidłem 32

wypieków.   Potrzebujemy:   Na ciasto: 1 szklanki mąki tortowej 1 żółtko 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru Na bezę: 1 białko niepełna szklanka cukru pudru Dodatkowo: pół słoiczka powidła śliwkowego  2-3 łyżki wiórek kokosowych mąka do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką(...)cukru pudru i miksujemy, resztę cukru dosypujemy stopniowo, składniki na bezę powinny być dość gęste, ale tak, żeby rozsmarować na krążkach ciasta, beza nie może się też rozlewać. Trzeba to zrobić na wyczucie. Ilość cukru zależy od wielkości białka. 3. Tak przygotowaną bezą smarujemy krążki ciasta. 4. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się. Beza na ciasteczkach

Izabelawkuchni
Chmurka truskawkowo-kokosowa 119

wyłożoną papierem do pieczenia. Jest szybciej- ale po upieczeniu ciasto ma nierówny kształt, nie jest płaskie. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190⁰C (góra-dół). Wstawiamy blaszkę do rozgrzanego pieca i pieczemy 25-30 minut, do zrumienienia. Wyciągamy i studzimy. Przy odrywaniu papieru uważamy, by ciasta nie połamać(...)odrysowanych linii (beza urośnie i będzie idealnie pasować na wierzch ciasta). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130⁰C i pieczemy na funkcji termoobieg przez 70 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy bezę do rana w uchylonym. Wysuszoną bezę ostrożnie i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia tuż przed nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
MALINOWA CHMURKA 121

łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretka Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i schłodzone połączyć z malinami. Wylać na upieczone ciasto. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno ,żelatynę namoczyć(...)połączyć z z ubitą śmietaną.Wyłożyć na stężałą galaretkę z malinami. Beza Białka ubić z odrobiną soli, wsypywać powoli cukier, na końcu dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać i rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem, piec 1 godzinę w temp.120-130 stopni. Schłodzić i wyłożyć na masę. Ciasto schłodzić w lodówce

RAROSSA
Ciasto chatka Puchatka 252

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Reaktywacja suszonego zakwasu i chleb żytnio- orkiszowy 57

przykrywamy ściereczką stawiając w najcieplejszym miejscu. ________________________________________________________________________________ Dzień czwarty  1.12.2022r. godz. 7.00 Przygotowanie zaczynu do ciasta właściwego.  / 230g odrzuciłam / x) 350g ciasta, 170g mąki żytniej razowej, 170g ciepłej wody Ciasto właściwe ten sam dzień godz.9.30, czyli po 2,5 godzinie ciasto wypełniło niemal całą miskę. 600g zaczynu, / 90g odłożyłam do miseczki i przysypałam mąką do następnego wypieku(...)łyżką drewnianą, ręką lub mechanicznie na najniższych obrotach. Ciasto wykładamy do przygotowanych foremek, przykrywamy folią aby nie wyschło i czekamy aż wyrośnie. U mnie ciasto rosło w 2 foremkach o rozmiarach 20x11 od 9.45-11.10. Pieczenie w 230-235st. przez 15minut, następnie w 220st. przez 30-35 minut. Piekłam bez pary, spryskałam tylko ciasto wodą przed włożeniem

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania