ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:314/2638)

Ptysie przepis 61

ptysie z bitą śmietaną. I to właśnie ptysie z budyniem były moimi ulubionymi. Ciasto na ptysie to to samo co ciasto na karpatkę. Ciasto parzone daje wiele możliwości, ptysie, eklerki, karpatka. Dawniej ptysie czy inne wyroby z ciasta parzonego były bez proszku do pieczenia. Nie wiem skąd moda na dodawanie go teraz? Jak wyciskać ptysie? Ciasto parzone

Dieta moja pasja
CIASTO MIGDAŁOWE, TARTA DE SANTIAGO 108

się z Hiszpanii. Wystarczy mieć w domu zapas mielonych migdałów (u nas bywają zawsze) i w kilka minut wyczarujemy zaskakujące smakiem ciacho do kawy. Ciasto na bazie mielonych migdałów, bez dodatku mąki- bezglutenowe oraz bez dodatku mleka i jego pochodnych.  Po powrocie z ferii, gdy w domu nie ma wielu składników, ale jajka, migdały i cukier(...)migdały i delikatnie mieszamy. Przelewamy do przygotowanej wcześniej formy. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150* i pieczemy ok. 35-40 minut (do suchego patyczka), na programie z termoobiegiem. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem zdejmujemy delikatnie boki formy i oprószamy ciasto pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Łatwe ciasto jogurtowe z wiśniami i czekoladą 127

nawet bez użycia miksera. Piekłam już ciasto jogurtowe z gruszkami , które również było wyjątkowo smaczne. Polecam Wam przygotować od razu oba ! PRZEPIS NA CIASTO JOGURTOWE  Z WIŚNIAMI  I CZEKOLADĄ Składniki na ciasto: 1 i 2/3 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 3 jajka 100 g masła 250 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)waniliowy lub kilka kropli ekstraktu waniliowego 3 gruszki Dodatkowo: 100 g mrożonych wiśni bez pestek Poltino 50 g gorzkiej czekolady  Przygotowanie ciasta jogurtowego: 1. Wiśnie rozmrozić i lekko odsączyć. Czekoladę drobno posiekać. 2. Masło rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. 3. Jajka wymieszać z cukrem, zmiksować, ale nie ubijać

kolorowotorcikowo
Ciasto Borówkowa góra lodowa 7465

Ciasto Borówkowa góra lodowa różni się trochę od oryginału, ponieważ ja przygotowałam je w wersji bez pieczenia. Ponadto uważam, że ciasta z samym kremem czasami są zbyt słodkie, dlatego urozmaiciłam je dodając borówki zalane owocową galaretką. Dzięki temu Ciasto Borówkowa góra lodowa idealnie sprawdzi się na upalne dni. Jest ono lekko orzeźwiające, a zarazem idealnie słodkie. Borówkowa góra

Danka Pichci
Jogurtowiec z truskawkami 378

Pojawiły się już pierwsze truskawki.Sezon krótki więc trzeba korzystać tym bardziej że truskawki bardzo lubimy.Więc zapraszam na pyszny,delikatny torcik na jogurcie naturalnym. Składniki: Spód

Ala piecze i gotuje
Tiramisu truskawkowe 362

Trzeba korzystać z świeżych truskawek dopóki są,sezon krótki więc u mnie truskawkowo.Dzisiaj zapraszam na pyszne tiramisu truskawkowe.Deser bardzo prosty do zrobienia a jaki smaczny,wypróbujcie

Ala piecze i gotuje
Łaciaty torcik z kaszy manny 522

Mój kolejny smakołyk z truskawkami.Tym razem torcik na zimno z kremu z kaszy manny na  spodzie z herbatników.I znowu smacznie. Składniki: Spód 200 g

Ala piecze i gotuje
Bananowe toffi, czyli angielskie banofee pie 102

Ciasto jak deser, słodkie i pyszne. Bardzo szybko się je robi, bez najmniejszych problemów. Każdy sobie z nim poradzi. Możecie wykonać to ciasto podając w

Kuchnia Pokoleń
Murzynek z pianką kokosową 195

oraz przesianą mąkę   z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do momentu , aż składniki połączą się ,  a ciasto bezie idealne . Blaszkę wykradamy  papierem do pieczenia na który kładziemy ciasto łopatka czy łyżką . Jak tam wam wygodnie.. Rozprowadzamy równo na całej powierzchni

Różowa kuchnia
Proste ciasto na zimno z truskawkami 74

Kolejne bardzo proste ciasto na zimno. Tym razem mocno truskawkowe :) Idealne na lato i gorące, słoneczne dni. To ciasto jest lekkie i doskonale sprawdza się jako

Healthy food explorer
FANTAZJA ŚLIWKOWA 112

Mąkę pszenną  z proszkiem do pieczenia i mąką kukurydzianą przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodajemy roztopioną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Następnie ciasto dzielimy na 2/3 jasnego, zaś do 1/3 dodajemy kakao. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień wcześniej(...)się, aby beza mi nie wyszła.  Przełożenie: Na spód tortownicy o średnicy 28 cm wcześniej wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach większą część ciasta jasnego, następnie dłonią lekko ciasto docisnąć/oklepać, aby ładnie się skleiło dzięki temu masa śliwkowa nie rozleje się pod ciasto w trakcie pieczenia. Następnie wykładamy cała

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowa Chmura / Strawberry Cloud Shortcake 83

natomiast z powodzeniem przygotujemy ciasto z bananami czy mrożonymi owocami jagodowymi. Tradycyjnie bezę do tego ciasta piecze się w całości, jako jeden blat. Zależało mi na czasie, więc upiekłam małe beziki, które następnie pokruszyłam na warstwę kremu - z podanych proporcji można oczywiście upiec bezowy blat, czas pieczenia się jednak wydłuży. Kruche ciasto można upiec dzień wcześniej, warto też przypomnieć(...)smaku na bezę: 3 białka, 150 g cukru, łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotować kruchy spód: mąkę posiekać z masłem (masło powinno być w małych kawałeczkach), a następnie dodać żółtka i cukier. Wszystko połączyć i szybko zagnieść w kulę. Włożyć na pół godziny do lodówki. Wyłożyć ciastem blaszkę. Chłodzić kolejne 30-40 minut. Nakłuć spód ciasta widelcem. Piec w 200 stopniach około

Lekcje w kuchni
Przepis na deser szarlotka w pucharku 63

Szybki deser bez pieczenia       Co zrobić gdy mają pojawić się niespodziewani goście? Pewnie nie jeden facet by zrobił kawę i finito

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sernikowa zebra z orzeźwiającymi porzeczkami 148

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiających porzeczek świetnie komponuje się z delikatną, słodką masą czekoladowo-waniliową ułożoną na chrupiącym ciasteczkowym spodzie. Składniki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 329

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania