ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:305/2671)

Orzechowe trufle z 3 składników 34

Pyszna orzechowa słodkość bez pieczenia. Błyskawiczna do zrobienia i smaczna, choć składniki są dosyć kosztowne, zwłaszcza jeśli nie posiada się „swoich” orzechów

Smaki Na Talerzu
Wielkanocne jajeczka z Oreo 48

Błyskawiczny deser przygotowany z dwóch składników – pokruszonych ciasteczek Oreo wymieszanych z serkiem śmietankowym. Ciasteczka można uformować w kuleczki lub w wielkanocnym klimacie, na kształt pisanek

Smaki Na Talerzu
Migdałowiec bez pieczenia 294

Łatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa(...)masła Mleko zagotować z masłem i cukrem. Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzić. Formę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć warstwę krakersów, na to budyń i kolejną warstwę krakersów. Ciasto schłodzić.  W między czasie puszkę z masą włożyć do gorącej wody i odczekać 10 minut aż się podgrzeje. Na schłodzone ciasto rozsmarować masę kajmakową i ułożyć kolejną warstwę krakersów

CookYourself
Sernik z winogronami bez pieczenia 123

Pyszny sernik z winogronami bez pieczenia to najprostsze i najłatwiejsze ciasto do zrobienia. Minimalna ilość składników i jedynie czas na stężenie, bo pracy przy nim nie ma prawie wcale. Orzeźwiający i delikatnie kremowy niezbyt słodki deser. Pewnie się powtarzam, ale uwielbiam serniki i co pewien czas muszę zrobić, choćby taki najprostszy bez pieczenia. Do sernika(...)około 4 minuty do zamrażarki. Na koniec do masy serowej dodać namoczone wiórki kokosowe (bez mleka). Masę serową wyłożyć na herbatniki i wstawić na około 15 minut do lodówki. Na serze poukładać winogrona i zalać lekko tężejącymi galaretkami agrestowymi. Ciasto wstawić na co najmniej 5 godzin do lodówki, aby masa i galaretki stężały. Najlepiej się kroi po 12 godzinach

Kuchcik gotuje
Lubię jesień! 124

grobowy nastrój zawsze znika przy pieczeniu. Miałam kilka podejść do ciast z jabłkami, ale najbardziej dumna jestem z przepisu na szarlotkę na biszkopcie z pyszną bezą . Mam problemy z wypiekami na biszkopcie. Raz się uda, a innym razem twardy jak kamień. Nawet gołębie nie chcą dziobać. Ale tutaj, magia – ciasto rośnie bez problemu i jeszcze cudna beza

Pink Envelope
Cytrynowa babka na samych białkach 52

cytryny (ja dziś pominęłam) 1,5 szklanki cukru 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju pół szklanki mleka cukier puder do oprószenia ciasta *szkl ma 250 ml Przygotowanie: Białka miksujemy dokładnie z cukrem. Powinna powstać biała gęsta masa. Dolewamy olej, krótko miksujemy. Następnie wlewamy mleko, dodajemy ekstrakt waniliowy(...)koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia. Ciasto wylewamy do formy ((u mnie z kominem 240 mm, ale może być też np. tortownica 24 lub keksówka). Formę należy wcześniej wysmarować tłuszczem i obsypać np. mąką. Ciasto pieczemy około 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).  Uwaga: Ciasto pieczemy

Słodkie okruszki
Sernik z borówkami na zimno 553

ciasto z owocami na weekend. Przygotowanie sernika zaczynamy od wyłożenia biszkoptami formy. Następnym krokiem jest wykonanie twarogowej masy, a potem wymieszanie borówek amerykańskich z galaretką i rozłożenie ich na wierzch ciasta. Ostatnim krokiem jest przykrycie ciasta i wstawienie do lodówki, aby stężało. Podczas przygotowywania sernika pieczonego, najwięcej pułapek pojawia się w trakcie pieczenia, a potem schładzania. Robiąc sernik bez(...)wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Galaretkę rozpuść w 300 ml wody. Gdy wystygnie, włóż do niej borówki i co pewien czas mieszaj, aby pokryły się galaretką. Wyjmij ciasto z lodówki. Tężejącą galaretką z owocami udekoruj wierzch. Ponownie wstaw do lodówki, aby ciasto stężało. Sernik z borówką amerykańską Do tego pysznego sernika możesz wykorzystać borówki świeże lub mrożone. Sernik

Kuchnia Na Wypasie
Malinowa chmurka 71

razu na papierze do pieczenia odrysowując sobie z drugiej strony papieru wielkość formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy około 15 minut, aż się ładnie zrumieni. Czas pieczenia będzie różny dla każdego piekarnika dlatego w razie potrzeby należy skrócić lub wydłużyć pieczenie. Beza: Białka umieszczamy w misie miksera, dodajemy szczyptę(...)góry dnem wykładamy papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy przygotowaną bezą i oprószamy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 C i pieczemy około 1 h. Każdy piekarnik piecze inaczej dlatego w miarę potrzeby wydłużamy lub skracamy czas pieczenia. beza powinna być chrupka i lekko popękać. Bezę kładziemy na sam wierzch ciasta. Przygotowanie galaretek: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto Zemsta Teściowej 517

wywodzi się z tego, że teściowe do ciasta dodała niewydrylowane wiśnie, by zięć miał pod górkę podczas jedzenia. W moim cieście wszystkie wisienki są elegancko wydrylowane, więc bez obaw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Zemsta Teściowej to połączenie kruchego ciasta z wiśniami w galaretce, puszystego kremu i bezy z dodatkiem migdałów. Ciasto jest bardzo delikatne i puszyste, wręcz rozpływa się(...)wymieszać na małych obrotach miksera do połączenia składników. Bezę rozprowadzić na tacce, czy też blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać migdałami. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec przez 60 minut, grzanie góra-dół. Bezę studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przestygniętą bezę wyłożyć na ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Zemsta

Przepiski.pl
Ciasto pomidorowe (bez jajek) 103

Dzisiaj przepis na pyszne, wilgotne i wyjątkowo smaczne ciasto pomidorowe. Ciasto bez dodatku jajek, wyjątkowo smaczne i łatwe do zrobienia. Popularne są ciasta marchewkowe czy z dodatkiem pieczonych buraków, ja dzisiaj chciałabym zachęcić Was do zrobienia ciasta z dodatkiem pomidorów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto pomidorowe (bez jajek) Składniki 1 szklanka (250 ml) zmiksowanych pomidorów z puszki(...)smarujemy masłem bądź olejem, delikatnie oprószamy bułką tartą. Gotową masę przelewamy do keksówki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 50 minut. Smacznego :) Artykuł Ciasto pomidorowe (bez jajek) pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Biszkoptowe Raffaello z Malibu 163

Było już Raffello bez pieczenia a teraz czas na tradycyjne ciasto na biszkopcie. Jest bardzo proste w wykonaniu dodatkowo ma w sobie nutkę alkoholu. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Malinowa chmurka na dużą blachę 873

pieczenia wyłożonej papierem. Warstwę bezy wyrównuję i na wierzch posypuję płatkami migdałów. Wkładam bezę do piekarnika i suszę przez około 1,5 godziny w temperaturze 140 stopni C. Pod koniec pieczenia obserwuję oczywiście czy beza jest już twarda i sucha . Migdały lekko się zarumienią. Po upieczeniu pozostawiam bezę w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wysuszoną bezę wyciągam(...)zagniatam gładkie ciasto. Uzyskuję nie dużą kulkę o średnicy kilkunastu cm jak na zdjęciu: Kulę ciasta wkładam do woreczka i przez 30 minut schładzam w lodówce. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Cienką warstwę ciasta rozprowadzam za pomocą rąk na blaszce . Wyrównuję i lekko ugniatam. Możesz oczywiście nakłuć kruche ciasto widelcem. Ciasto jest lekko kleiste, ale oczywiście bez problemu

Ania gotuje
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 115

się jakiegoś ciasta z jabłkami i ... na szybko zrobiłam kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą.  Składniki na ciasto: 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny do pieczenia (250g) 400g mąki zwykłej 150g cukru Beza: 5-6 jabłek 5 białek 150g cukru 150g wiórek kokosowych Przygotowanie: Margarynę(...)utrzyj razem z cukrem i żółtkami. Do utartej masy stopniowo dodawaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyrobione ciasto wyłóż na blaszkę i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. Gdy ciasto będzie się piekło, Ty zajmij się przygotowywaniem bezy. Jabłka zetrzyj na tarce i wyłóż na upieczone ciasto. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę

My World by Dagmara Rek
Kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką 328

żółtek 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza . 5 białek 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Warstwa rabarbaru. 600g rabarbaru (około 6-7 pałek) 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu bez cukru Sposób wykonania. Ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką przygotujesz w 30 minut. Czas pieczenia 55 minut. Przygotowuję kruche ciasto. 3 szklanki mąki pszennej(...)wykładam rozcierając w palcach na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 – 180 stopni i piekę z grzałką góra dół przez 55 minut do suchego patyczka (każdy piekarnik inaczej piecze). Po upieczeniu wyłączam grzanie, lekko uchylam drzwiczki piekarnika i pozostawiam ciasto na około 15 minut do ostygnięcia. Ciasto wygląda i pachnie rewelacyjnie, jednak musimy uzbroić

Ania gotuje
Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 162

papierem do pieczenia. Jeśli mamy jedną blaszkę to wyjmujemy tylko jedną połowę ciasta i nią wylepiamy dno ciasta. Ja najpierw lekko rozwałkowałam ciasto na dopasowanym wcześniej papierze do pieczenia a następnie przełożyłam papier z ciastem do blaszki i tam docisnęłam ciasto do brzegów blaszki. Wyłożone ciasto posmarowałam dżemem porzeczkowym. W tym momencie zaczęłam przygotowywać bezę. Beza: składniki(...)mieszałam za pomocą szpatułki. Uwaga: beza na jedną dużą blaszkę będzie z połowy składników, po upieczeniu pierwszego ciasta tak samo przygotowujemy drugą z tą różnicą, ze drugą warstwę posypujemy migdałami. Ubitą bezę rozłożyłam na obie duże blachy po równo (na warstwę dżemu porzeczkowego). Jedną bezę posypałam migdałami ( to będzie wierzch ciasta). Ciasto bezowe pieczemy 40 minut w 160 stopniach

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania