ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2273/2705)

Wielkanocny wianek bezowy z owocami 160

Beza, krucha i dostojna, ulubiony deser wielu z nas, w Wielkanocnej wersji w postaci pastelowego wianka będzie dopełnieniem świątecznego obiadu, efektownie wyglada i tak samo smakuje

Wanilia i Kardamon
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 188

grillowe, woki czy specjalne patelnie do naleśników. Nie ważne też czy masz kuchenkę gazową, elektryczną, indukcję czy piec węglowy – naczynia z serii Saphir Lite kompatybilne są ze wszystkimi rodzajami kuchenek. Patelnia jaką osobiście miałam przyjemność testować to patelnia do smażenia bez tłuszczu głęboka WOLL Szafir. Moja patelnia jest duża, ma 28 cm średnicy i głębokie brzegi. Zaopatrzona jest(...)mogłam spokojnie podsmażyć większą ilość warzyw, bez obaw, że „uciekną” mi one z patelni. Chciałam jeszcze zrobić zdjęcie podprażanych ziaren sezamu, ale zanim pobiegłam po aparat, sezam był już przyjemnie złocisty i musiałam szybciutko zdjąć go z patelni, by się nie przypalił. Mam za to dla Was zdjęcie podprażanych do ciasta orzechów włoskich oraz płatków migdałowych. Kolory

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 145

grillowe, woki czy specjalne patelnie do naleśników. Nie ważne też czy masz kuchenkę gazową, elektryczną, indukcję czy piec węglowy – naczynia z serii Saphir Lite kompatybilne są ze wszystkimi rodzajami kuchenek. Patelnia jaką osobiście miałam przyjemność testować to patelnia do smażenia bez tłuszczu głęboka WOLL Szafir. Moja patelnia jest duża, ma 28 cm średnicy i głębokie brzegi. Zaopatrzona jest(...)mogłam spokojnie podsmażyć większą ilość warzyw, bez obaw, że „uciekną” mi one z patelni. Chciałam jeszcze zrobić zdjęcie podprażanych ziaren sezamu, ale zanim pobiegłam po aparat, sezam był już przyjemnie złocisty i musiałam szybciutko zdjąć go z patelni, by się nie przypalił. Mam za to dla Was zdjęcie podprażanych do ciasta orzechów włoskich oraz płatków migdałowych. Kolory

Smaki Na Talerzu
Muffinrollsy o smaku pizzy - optymalny wybór na piknik 199

masz gotowej mieszanki naturalnych składników, dodaj bazylię, oregano i tymianek, mogą być też zioła prowansalskie) i wstępnie wyrabiamy ciasto. Następnie dodajemy margarynę (w temperaturze pokojowej) i ponownie wyrabiamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Ostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na placek o grubości do max 5 mm, smarujemy sosem pomidorowym lub koncentratem, kładziemy obok siebie paski cukinii(...)nakładamy plastry sera (docięte do jednakowej szerokości) i połówki plasterków kiełbasy kanapkowej. Ciasto rozcinamy wzdłuż każdego paska z nadzieniem, zwijamy w rollsa i wkładamy do wgłębień w formie do muffinek. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia i wstawiamy do zimnego piekarnika. Nastawiamy na 180 stopni i pieczemy około 30-35 minut. Muffinrollsy o smaku pizzy Muffinrollsy o smaku pizzy Muffinrollsy

Kolorowy Przepisownik
Mini serniczki z masłem orzechowym na piernikowo- orzechowym spodzie z polewą z masła orzechowego 174

jaki wystrój będzie w moim mieszkaniu. Ten cały czas poprzedzający święta powoduje, że w Wigilię siadam z uśmiechem na ustach przy stole. Przygotowana by w pełni, zupełnie bez stresu, w rodzinnej atmosferze, z pięknie przystrojonym mieszkaniem i przy przepysznych potrawach przeżywać Święta. By umilić Wam ten czas mam dla Was przepis na najlepszy serniczek świąteczny jaki do tej pory(...)oraz sokiem z pomarańczy, cukrem pudrem, masłem orzechowym oraz przyprawą do sernika na jednolitą, gładką masę. Przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i umieszczam ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Serniczki w obręczach cukierniczych piekę 30 minut, natomiast sernik w tortownicy piekę przez 40 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i studzę sernik najpierw do temperatury pokojowej a następnie

Mango Papaja
Szybkie ciastka orzechowe 247

Znacie to uczucie? Siedzę sobie spokojnie w domu z myślą, że dziś czas na regenerację. Żadnych treningów, żadnych zadań, nic, kompletne lenistwo. Może zabiorę się za

365 dni dookoła kuchni
Żytnie drożdżowe zawijane z rabarbarem 105

Rabarbaru już coraz mniej w sklepach i warzywniakach, więc to ostatni dzwonek, by z niego skorzystać! Z tej okazji chciałabym podzielić się z Wami totalnie spontanicznym

Be Fit Be Strong
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 160

"Tydzień urodzinowy trwa, dziś, mimo lekkiego jesiennego przeziębienia spotykam się z paczką koleżanek, mam nadzieję, że starczy nam czasu na plotki, miejsca na smakołyki i dużo

Słodkie Przyjemności
Czym zastąpić jajka w cieście? 79

Zainteresowanie konsumentów roślinnymi zamiennikami jaja kurzego rośnie z uwagi na szereg czynników. Zaliczamy do nich m.in. trend wegańskich produktów, dążenie do redukcji alergenów w jedzeniu czy

Słodkie okruszki
Mini pączki z ricottą. 113

Mini pączki z ricottą. Nie ma nic, czego nie można kochać w tych pączkach z ricottą . Są miękkie, doskonale usmażone i niesamowicie pyszne! Te pączki smakują

Zdrowy Styl Joanny
Naleśniki z cukinią, cheddarem i pancettą zapiekane pod beszamelem 146

dżemem, drugie dziecię w fazie próbowania chyba najlepiej same, bez niczego, a Smakosz tylko wytrawne z warzywami albo mięsem, bo co on będzie się dżemem zapychał. W przypływie dobroci (ładny prezent dostałam, i to bez okazji :D )zrobiłam dla każdego. Były naleśniki i z dżemem, i bez dżemu i z warzywnym farszem i to pod beszamelem zapieczone(...)połowy cytryny *szkl. ma pojemność 250 ml Sposób przygotowania: 1.    Najpierw przygotowujemy ciasto na naleśniki. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wodę, mleko, sól i olej i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie na patelni wysmarowanej olejem smażymy cienkie naleśniki. 2.    W międzyczasie przygotowujemy farsz. Cukinię kroimy

Na kulinarnym poligonie
Makowiec 130

tutaj mowy o niedociągnięciach i pośpiechu. Tak, pośpiechu! Warto poświęcić więcej czasu i zrobić wszystko domowym sposobem, bez kupnej masy makowej, a do tego proponuję wersję bez cukru i nadprogramowej ilości tłuszczu. Obiecuję, że i tak będzie pysznie! A domową masę makową można spokojnie zrobić wcześniej i zamrozić albo użyć zmielonego maku, który dostępny jest w sklepach. Makowiec(...)mieszamy dokładnie. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je i staramy się, aby miało prostokątny kształt. Na ciasto przenosimy masę makową i rozkładamy tak aby zostawić na krawędziach ok. 2 cm przerwy. Ciasto zawijamy bardzo delikatnie. I odstawiamy na 30 minut jeszcze do wyrośnięcia po ściereczką. Nastawiamy piekarnik na 160 stopni. Makowiec zawijamy w papier do pieczenia i zawiązujemy końcówki sznurkiem

rabarbarowo
Sałatka z brokuła z filetem z kurczaka 380

kolorowa i chrupiąca sałatka, która podbije Twoje podniebienie;) Bez majonezu…no oczywiście jeśli lubisz, możesz go dodać;) Sałatka idealnie nadaje się jako danie obiadowe z grzankami lub bez oraz jako pyszna i lekka kolacja. Jak zwykle u mnie, do sałatki poszło to, co było pod ręką lub trzeba było to zjeść, więc mamy tutaj multi-warzywną eksplozję(...)możecie posypać ją zarówno sezamem jak i pestkami słonecznika. Ja dodałam filet z kurczaka marynowany i podsmażany, ale możecie dodać dowolnie przyrządzony kawałek kurczaka i gotowany i smażony czy pieczony. Wszystko zależy od tego, co zalega właśnie w Waszej lodówce. Jeśli nie macie kurczaka, nie dodawajcie go, możecie dodać salami, szynkę lub pominąć wkładkę mięsną Sos oparty jest na jogurcie

Mieszam w Garnku
Zakręcony chleb od Lorraine 157

Ten chleb zrobiłam już jakiś czas temu. Siedziałam sobie z C. na kanapie, on grał, ja skakałam po kanałach. Ot, taki leniwy, piątkowy wieczór, gdy po

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny z fetą i szpinakiem 67

szpinakiem. Bez boczków, kiełbas i innych papryk (z całym szacunkiem). Przejrzałam sporo przepisów w internecie i w sumie tylko jeden w 100% przykuł moją uwagę, ten ze strony Lidla. I ten lidlowski miał w swoim składzie ricottę, którą ja zamieniłam na fetę. Był chyba jeszcze tymianek, ten pominęłam. Rodzaj szpinaku, jaki użyjecie jest w sumie bez znaczenia. Możecie(...)naprawdę). Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól. W drugiej misce łączymy oliwę, jajka, mleko. Mieszamy. Dodajemy do tego szpinak i rozkruszoną (nie za dokładnie) fetę. Mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi, jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem (dość obficie, aczkolwiek pamiętajcie, że feta jest słona). Ciasto wykładamy do foremek na muffinki wyłożonych papierowymi papilotkami

Kardamonovy