To ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta
Ze smakiem i z pasjąBrownie z orzechami. Ciasto idealne. Idealne na pochmurny dzień, idealne do popołudniowej kawy i przedpołudniowego lunchu. Idealne na spotkanie z przyjaciółką, czy samotny wieczór. Brownie z
365 dni dookoła kuchniBezglutenowa i FIT seria rozkręciła się na blogu w najlepsze! Bardzo się cieszę, że te nowe przepisy tak bardzo Wam się spodobały i cały czas regularnie
Ostra na SłodkoCzy jesteście już w świątecznym nastroju? Bo ja tak - mieszkanie wysprzątane na błysk, łącznie z najciemniejszymi i najtrudniej dostępnymi zakamarkami, choinka dumnie się pręży, ozdobiona mnóstwem
Pożeraczka, czyli raz adobrzezrobić z tym wreszcie porządek, wywołać zdjęcia i poukładać w albumach... Nigdy nie było na to czasu, a teraz jest to idealny moment... Codzienne sprzątam, ale bez wariacji... jednego dnia przejrzę jakaś szufladę, drugiego posegreguję ubrania, z których Dzieci już wyrosły czy zrobię porządek z kosmetykami... Przesiaduję na balkonie(...)grzałka góra - dół). Trzy tortownice o średnicy 19 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Nie smaruj niczym dna ani boków. Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, przesiej razem do osobnej miski. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę
Słodko-Słony Świat IlonyCiasteczka z marcepanem i pistacjami to taka wariacja na temat ciasteczek kruchych. Do podstawowych składników dodaje się marcepan. Dzięki temu ciasteczka mają fajny aromat i smak
Relaxtimekawy. Jest ona wtedy nie tylko bardzo wyrazista, ale również mocna. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g kakao 2 łyżki wody Nasączenie: 2-3 łyżeczki świeżo mielonej kawy Warstwa z brzoskwiniami: 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Krem kawowy: 200 g masła(...)misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej przesiać 1/2 składników sypkich i delikatnie wymieszać szpatułką. Następnie wlać dwie łyżki wody, wymieszać, przesiać pozostałe składniki sypkie i wymieszać szpatułką do połączenia wszystkich składników. Gotowe ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 30 minut. Upieczony biszkopt wyciągnąć z piekarnika i zostawić
Passions hobbies lifebez cukru i mleka, idealne dla alergików i wszystkich, którzy lubią zdrowe wypieki Dekorowanie świątecznych wypieków Zanim do babeczek przejdę chciałam polecić Wam dekoracje do świątecznych wypieków, których szeroki wybór możecie znaleźć tutaj . Powiem Wam szczerze, że jest w czym wybierać te różnokolorowe lukry, pisaki, maczki, posypki i cukrowe perełki przydadzą się do przyozdobienia pierniczków oraz innych ciast(...)sobą w misce, a następnie dodajemy do nich rozgniecionego banana, jaja, mleko kokosowe i rozpuszczony olej kokosowy, mieszamy wszystko dokładnie aż składniki się połączą. Gotowym ciastem napełniamy papilotki do ok 2/3 wysokości i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C do tzw. suchego patyczka
Cynamonowe szczęściepuchate, mięciutkie i pachnące. Nie może ich zabraknąć w rabarbarowym sezonie. Na rabarbar nie trzeba już polować, kupisz go bez problemu. Do przygotowania tych bułeczek nie kroimy rabarbaru tradycyjnie w kostkę, ale wzdłuż w długie paski. Po zwinięciu ciasta i upieczeniu tworzą rozetki na kształt róży. Pod taką właśnie nazwą znalazłam przepis. Najładniej się prezentuje i jest bardzo smaczny(...)syrop możesz zużyć np. do przygotowania kompotu wyrośnięte ciasto drożdżowe powtórnie zagnieść, następnie rozwałkować na kształ prostokąta. Posmarować rozpuszczonym masłem i posypać cukrem. Pocięte paski rabarbaru rołożyć wzdłuż i zwinąć w rulon z dłuższej strony ciasta. Pociąć na 12 kawałków. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i pozostawić do powtórnego wyrośniecia wyrośnięte bułeczki posmarować białkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Chciałam podzielić si ę z Wami przepisem na typowe danie kuchni włoskiej z regionu Apulii. Przepis, który jest przekazywany z pokolenia
La grande e la piccola cuocainnymi z szałwią, melisą cytrynową, miętą czekoladową, estragonem, rozmarynem i chilli oregano. Tak, tak - jest taka odmiana. Smakuje jak oregano z ostrą papryczką - rewelacja. C. zakochał się w nim bez pamięci. W koszyku wylądowała cała masa różności, również z innych działów. Zaopatrzyłam się więc w niezbędne do życia liofilizowane jagody, a także cukrową posypkę w kształcie dinozaurów, melasę(...)następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować na okrąg nieco większy od średnicy formy. Ułożyć ciasto w formie, formując brzegi. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, wysypać kuleczkami do pieczenia lub suchą fasolą. Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDomowa vegeta mieszanka suszonych warzyw Domowa vegeta czyli suszona włoszczyzna doda smaku niemal każdej potrawie i jest super prosta do przygotowania. Dzięki temu przepisowi możesz zrobić
Cztery FajeryProsty przepis na arabską shawarmę z kurczaka Shawarma z kurczaka po raz drugi pojawia się na naszym blogu. W porównaniu do pierwszej wersji wprowadziłam kilka drobnych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSernik na wysokim spodzie bez mąki. To jest ten malutki powód ,dla którego kawałek może być trochę większy. Sernik jest treściwy, banalnie prosty, pyszny... zamykasz
Z Kuchni Do KuchniWakacje mijają tak szybko.. stanowczo za szybko. Dziś już połowa sierpnia, a na palcach mogę zliczyć dni, w których pogoda w Trójmieście dopisała tak, by
Be Fit Be Strong