Dzisiaj kolejna wersja pysznego wilgotnego ciasta marchewkowego. Dzisiejsza wersja jest bardziej świąteczna- dodatek przyprawy piernikowej i orzechów sprawił , że mieliśmy przedsmak Bożego Narodzenia. Polecam
Smaczne Zdrowesztywno z cukrem dodaję żółtka z octem, delikatnie mieszam, dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, całość delikatnie mieszam łyżką do połączenia składników. Ciasto przelewam na uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 170 stopniach ( grzałka góra-dół ) około 20 minut do suchego patyczka. Odstawiam do wystudzenia. Wystudzony biszkopt(...)połówki i plastry ). Ciasto przekładam na chwilę do lodówki. Galaretki rozpuszczam w trzech szklankach wrzątku (750ml), studzę, wkładam do lodówki. Lekko tężejącą wylewam na owoce. Ciasto przekładam do lodówki aby galaretka całkiem stężała. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka propozycji na tego typu ciasta (wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis) zapraszam: Ciasto bez pieczenia z truskawkami
Kuchnia z widokiem na ogródkeksówkę, lub dwie małe, wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto. Na wierzch ułóż pokrojone na cienkie plasterki banana. Pieczemy do suchego patyczka! - u mnie w piekarniku 1 godzina 15 minut temp. 170 stopni C. Pierwsze 40 minut grzanie dół, reszta czasu: grzanie dół + termoobieg. - po upływie czasu pieczenia, wyciągam ciasto z piekarnika, odstawiam na 3 minuty, i wyjmuję(...)keksówki, układam na kratce (najlepiej zrobić to wyjmując- ciągnąc za papier do pieczenia, wtedy bez problemu ciasto wyjmiesz z keksówki). Smacznego
SMYKWKUCHNIpieczenia. Zagniatamy ciasto.Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc *** *** Po tym czasie ciasto dzielimy na części, i każdą część bardzo cienko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości około 2-3 cm *** *** Paski ciasta owijamy wokół metalowych rurek, tak aby delikatnie na siebie zachodziły *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy(...)budyniową przekładamy do rękawa cukierniczego i nabijamy kremem każdą rurkę *** *** Na koniec rurki oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rurki z kremem budyniowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemCiasto Princessa to kolejny przepis na ciasto bez pieczenia. Jest to połączenie herbatników i słodkiego kremu budyniowego. Aby deser nie był zbyt słodki i mdły, postanowiłam dodać do niego jedną warstwę dżemu malinowego. Dzięki temu ciasto jest idealne w smaku. Koniecznie wypróbujcie na weekend! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki(...)około 300 g herbatników maślanych 200 g masła 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 3 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżki cukru kryształu 3 i 3/4 szklanki mleka 1 słoik dżemu malinowego (450 g) 3 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. 3 szklanki mleka wlać do rondelka. Wstawić na gaz i zagotować
Danka PichciKawy pić nie lubię, jednak ciasta z kawą owszem:)) Pokusiłam się ostatnio na ciasto prawie bez pieczenia, na herbatnikowym spodzie z masą kawowo-kukurydzianą. Całość pokrywa lekka bezowa chmurka, delikatnie tylko przypieczona, w środku zaś czeka nas bananowa niespodzianka;) Ciasto bardzo smaczne, tylko jakoś nie chciało współpracować z moim aparatem:))) Spód: 200g herbatników maślanych, łyżka cappuccino(...)Banana obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki, rozłożyć na ciasteczkowym spodzie. Na wierzchu wylać masę kukurydzianą. Beza: 2 białka, 50g cukru. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Rozsmarować na wierzchu ciasta, łyżką tworząc "języczki". Piec około 10 minut w temp. 190st. Ostudzić. Inspiracja: Pin-up cake
Z miłości do słodkościdodajemy suchy mak oraz przesianą mąką z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy masło i ponownie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Przygotowujemy krem(...)Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody i odkładamy do wystudzenia *** *** Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na ciasto. Całość ponownie wkładamy do lodówki *** *** Po około 3-4 godzinach ciasto będzie gotowe do jedzenia *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA Z BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ (klik) PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA
Blog z Apetytemłyżki mąki ziemniaczanej dodatkowo 1 słoik konfitury z czarnej porzeczki (220 g) Składanie ciasta: kruchy spód zapieczony z dżemem i bezą, na to rozsmarować krem budyniowy i całość przykryć drugim blatem kruchego ciasta zapieczonego z dżemem i bezą Na samym początku przygotować kruche ciasto . Na blat kuchenny wysypać mąkę, szczyptę soli, cukier puder oraz wanilinowy i pokrojone na mniejsze kawałki(...)pieczenia) . Pierwszy spód ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 minut w 180°C (ciasto powinno lekko się zezłocić, ale nie ma być spieczone, ponieważ będzie jeszcze raz pieczone!) . Czynność powtórzyć z drugim ciastem. W międzyczasie przygotować bezę. Do miski wlać białka i ubić je na sztywno. Pod koniec ubijania, dodawać
Ugotowaćcukru (3/4 szklanki) Składniki masy jabłkowej: 0,8 kg jabłek 2 czubate łyżeczki cynamonu (polecam Skworcu ) 1 kisiel truskawkowy, bez cukru Wykonanie: Tortownicę o średnicy 23- 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykonanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, cukier z wanilią, cukier i wkrajamy masło, które siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto wykładamy(...)pieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy jabłka- grubą warstwą, która może być wyższa, niż boki ciasta. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto
Smak mojego domuubijamy, następnie dodajemy po jednym żółtku, po każdym dodaniu dokładnie ubijając. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z kakao (i proszkiem do pieczenia, gdy dodajemy, ja nigdy nie daję proszku do biszkoptów, dobrze ubity biszkopt wyrasta i bez niego...). Delikatnie mieszamy do połączenia składników, można ręcznie, ale można również na najniższych obrotach miksera. Gotową masę wylewamy na przygotowaną wcześniej(...)przykrywamy drugim blatem biszkoptu, lekko dociskamy. Wierzch smarujemy masą krówkową - kajmakiem (gdyby masa była bardzo gęsta, lekko ją podgrzać, moja była idealna do rozsmarowania bez podgrzewania), wyrównujemy. Wierzch obsypujemy podsmażonym słonecznikiem, lekko dociskamy. Schładzamy ciasto w lodówce. Najlepiej przygotować ciasto dzień wcześniej. Smacznego
Smaczne Zdrowechrupiąca beza świetnie pasuje do lekko kwaśnych porzeczek. To ciasto piekę również ze śliwkami. zawsze się udaje. Jest to ciasto kruche ale całkiem nie do końca, bo ciasto jest dosyć luźne. Ciasto z owocami piekę na maśle. Uwielbiam ciasta na maśle, bo mają taki wspaniały aromat. Z margaryną nigdy nie byłam za pan brat. Czarne porzeczki – ciasto z owocami(...)Nastaw piekarnik na 160ºC. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie schłodzone ciasto. Na wierzchu ciasta rozprowadź porzeczki, uprzednio wymieszane z ziemniaczaną mąką i cukrem. W dużej misce ubij białka na sztywno z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawaj po łyżce cukru i ubijaj aż cukier się rozpuści, beza powinna być gładka i lśniąca. Rozprowadź bezę po cieście
codojedzeniaSkładniki: (forma 25x35 cm, szklanka 250 ml) Herbatniki maślane 400 g Mleko 1l Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g Masło 200g Cukier 8 łyżek Galaretki truskawkowe 3 (każda na 500 ml wody) Truskawki 500 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka(...)cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki
Kulinarne przygodymożecie użyć w tym celu zwykłego papieru do pieczenia, w przepisie znajdziecie instrukcje jak to zrobić. Składniki: Uwaga! Maślanka i jajka muszą być w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć je z lodówki minimum godzinę przed przygotowaniem ciasta. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 1 szklanka maślanki 1 szklanka(...)kruszonką posypujemy babeczki *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez ok. 25-30 minut – do suchego patyczka. Przez pierwsze 20 minut pieczenia nie otwieramy piekarnika, bo możemy nabawić się zakalca *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z ApetytemUwaga! Maślanka i jajka muszą być w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć je z lodówki minimum godzinę przed przygotowaniem ciasta. 2jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maślanki 1/3 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ok 1/2 szklanki owoców np. truskawki, maliny, rabarbar, jagody, borówki itp Kruszonka: 50g mąki 2 łyżki cukru(...)kruszonką posypujemy babeczki *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez ok. 25-30 minut – do suchego patyczka. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika bo może zrobić się zakalec! *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI
Blog z Apetytemprzygotowaniu. Koniecznie do wypróbowania! Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki NA CIASTO muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 1 godzinę przed pieczeniem. CIASTO: 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 jajka 150ml oleju sok wyciśnięty z połowy cytryny(...)kruszonką posypujemy babeczki *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez ok. 25-30 minut – do suchego patyczka. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika bo może zrobić się zakalec! *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI
Blog z Apetytemdodajemy zimny smalec pokrojony w kostkę *** *** Całość zagniatamy palcami, aż powstanie coś na kształt kruszonki *** *** Dodajemy kwaśną śmietanę i wyrabiamy gładkie ciasto *** *** Ciasto dzielimy na 4 części *** *** Jedną część ciasta zostawiamy na blacie, a pozostałe chowamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 6 trójkątów. Na brzegu każdego trójkąta układamy kawałek czekolady (każdy kawałek rozcięłam na pół(...)wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190’C i pieczemy przez około 20 minut – do zrumienienia (piekłam z termoobiegiem) *** *** Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA
Blog z ApetytemSernik Rafaello na zimno to rewelacyjny pomysł na świąteczny stół, doskonała propozycja dla amatorów kokosu i ciast bez pieczenia. Nie poświęcisz zbyt wiele czasu na jego przygotowanie a Twoi goście będą zachwyceni. składniki na tortownicę 26 cm spód ciasta 400 g wafelków kokosowych z masą opcjonalnie 30-50 g rozpuszczonego masła masa serowa 500 g serka
Smakowite Dania