ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2116/2705)

Ciastka owsiane bez cukru i tłuszczu. 125

Robiąc takie ciastka, zazwyczaj sięgam po mleko, jednak tym razem, na prośbę osoby, która nie może jeść produktów mlecznych i mlekopochodnych zrezygnowałam z niego. Mleko, masło

Dieta moja pasja
Czekoladowa pavlova z owocami z okazji DNIA BABCI I DZIADKA:)) 176

To mój debiut jeśli chodzi o beze... Przed podjęciem tego wyzwania poszperałam w różnych przepisach i powiem Wam, że wyszło smakowicie:) A tak właśnie prezentuje się

Cukier&Puder
Strudel z kapustą i grzybami 123

Pyszny i sycący dodatek do czerwonego barszczu. Strudel z ciasta francuskiego z dużą ilością nadzienia z kiszonej kapusty, borowików i żurawiny. Składniki: 1 duży płat ciasta

wyzwania kuchenne
Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego- klasyka w lżejszej wersji. 204

W Polsce znane i lubiane :) Zazwyczaj z mięsem, pieczarkami lub kapustą. Inna odsłona tradycyjnych pasztecików dzisiaj w mojej propozycji. A mianowicie... Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego. Składniki

Tagebuch po polsku
Kluseczki z koziego twarogu – przepis 108

Kluseczki z koziego twarogu – przepis Dziś mam dla Was przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z koziego twarogu . Mi w ich robieniu pomagała

Słodkie okruszki
Bostocki z orzechami włoskimi 131

każdy zjadł po kilka, a resztki zabrano do domu. Stwierdzono, że są lepsze niż ciasto. Potem robiłam je jeszcze kilka razy i nigdy nie dotrwały do zrobienia zdjęcia. A zatem – coś musi w nich być! Bostocki z orzechami włoskimi: 1 chałka lub brioszka lub ciasto drożdżowe (ok. 8-9 kawałków, u mnie prostokątna chałka) 1 szklanka orzechów włoskich(...)bardzo krótko zamaczamy w soku pomarańczowym – wkładamy i od razu wyjmujemy. Świeżą chałkę – lepiej z jednej, czerstwą możemy z obu stron. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch cienko smarujemy kwaskową konfiturą. Następnie nakładamy po ok. 2 łyżki masy orzechowej. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok. 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Poezja smaku
Ptysie w trzech odsłonach 110

smaku wyczuwalna jest surowa mąka, jeśli nie, ptysie są gotowe. Dalsze pieczenie sprawi, że będą one wysuszone. Upieczone ptysie łatwo wysychają więc należy je przechowywać w zamkniętym pudełku. Nadzienie do ptysi Masa budyniowa. Nie za słodka, o waniliowym posmaku, idealnie komponuje się z ciastem parzonym. Składniki: 100g cukru pudru + cukier wanilinowy lub esencja waniliowa miksujemy na puszystą, jasną masę(...)Jeśli chcecie dodać mascarpone, najlepiej już na początku umieścić serek i kremówkę w jednym naczyniu, po czym ubić na sztywno. Krem bezowy. To nic innego jak ubita na sztywno beza zaparzona syropem cukrowym, w moim przypadku na bazie soku z jagód. 2 białka ubić na sztywno dodając pod koniec 20g cukru 120g cukru zagotować z 100 ml soku owocowego. Gotujemy

Słodki Blog
Keto ciasto limonkowe (Paleo, LowCarb) 214

kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto ciasto limonkowe Pyszny, odświeżający w smaku wypiek, który przywodzi na myśl letnie dni. Keto ciasto limonkowe to eksplozja smaku i bogactwo kokosa. A kokos to przecież źródło zdrowych tłuszczy tak cenione na diecie ketogenicznej. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , jajka , owoce , torcik Porcje(...)cienkim strumieniem do masy. Na koniec wsypać mąkę kokosową wymieszaną z solą i cream of tartar i lekko zamieszać do połączenia się składników. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez ok. 15- 20 minut aż do zrumienienia. Krem limonkowy W międzyczasie przygotować krem blendując na gładką masę awokado razem z mlekiem

Modern Cave Girl
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 189

różnych ciast, uzyskujemy za każdym razem troszkę inny efekt. A przecież w kuchni dobrze jest, żeby bawić się smakami, prawda? Poniżej znajdziecie kilka sposobów na czekoladowe kokosanki. Jak zrobić czekoladowe kokosanki? Do przygotowania kokosanek można wykorzystać jeden z poniższych przepisów. Upieczone ciasto należy wystudzić, pokroić w dowolnej wielkości kostki. Następnie zanurzyć w polewie czekoladowej aż ciasto nasączy się nią(...)wszystkich stron każdej kostki ciasta uprzednio nasączonego polewą. Ciasto należy na chwilę odstawić, aby polewa zastygła, a wiórki dobrze przyległy do ciasta. Ja układam na kratce do studzenia ciasta. Przepisy na ciasto Ciasto czekoladowe Składniki: 5 jajek 200 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 170 ml oleju

Codzienna kuchnia niecodzienna
Środa – Burrito 149

końcu jak z każdym innym ciastem – ma swoje humory i raz wychodzi idealne, a kiedy indziej zupełnie przeciętne. Jeśli nie macie czasu i ochoty na własnoręczny wyrób, kupcie gotowe placki, zwijajcie buritto i cieszcie się z niecodziennej, prostej, sycące potrawy. Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy ten przepis(...)przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu 17 minut. Krok 3 Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Warzywa myjemy i kroimy: papryki w kwadraty, cukinię w kostkę. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, skrapiamy olejem, posypujemy suszoną kolendrą, solimy i pieprzymy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-35 minut. Krok 4 Ugotowany ryż mieszamy z fasolką i kukurydzą. Dodajemy do niego

Niedzielny kucharz
Zebra kokosowa - bez pieczenia 143

Zebra kokosowa - bez pieczenia Jeśli chodzi o desery z kremem, które można w miarę szybko przygotować, to najlepiej sprawdzają się te na herbatnikach, gdyż nie wymagają użycia piekarnika. W tym przypadku najdłużej trzeba oczekiwać na ostudzenie budyniu, ale moim zdaniem warto poświęcić chwilę uwagi na ten kokosowy przysmak. Składniki: Na krem kokosowy: 1 litr mleka 1,5 szklanki(...)kokosowe, cukier i masło przełożyć na patelnię i uprażyć na złoto, odstawić do przestudzenia. Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać w chłodnym mleku, dzięki czemu szybciej zmiękną. Na herbatniki wyłożyć 1/3 przygotowanego wcześniej kremu kokosowego. Na krem kokosowy wyłożyć

My sweet a life
PLACUSZKI NA MAŚLANCE Z TRUSKAWKAMI 1151

Idealne danie na upalne, gorące, letnie dni, kiedy sezon truskawkowy nadal trwa. Puszyste i wilgotne placuszki, których nie odmówi chyba nikt! Placuszki smakują idealnie zarówno na

Calzonella.com
Chałwowe Gofry Belgijskie 183

zamiast wydawać fortunę na kolejne prezenty weźcie dzień wolny w pracy albo zorganizujcie dzień dziecka w weekend i ugotujcie wraz z dzieciakami coś dobrego i spędźcie ten dzień razem bez telefonów, maili i pracy...a Wasze dzieci będą najbardziej szczęśliwe! Lody...Gofry...Słodko.... Moja propozycja by osłodzić ten dzień i wspólnie przyrządzić coś co kochają dzieci to chałwowe Gofry(...)mieszaj i stopniowo dodaj masło. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Etap III - Cukier perlisty Dodaj cukier perlisty i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną gofrownicę wyłóż łyżką gęste ciasto. Piecz wg zaleceń producenta swojej gofrownicy. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia. Etap IV - Lody Chałwowe Na każdym gofrze (może być lekko ciepły :) połóż gałkę lodów chałowych, posyp

Wylizany Rondel
Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze 143

ręcznie, odsącza je z soku. Kombinuje też z dodatkami. Podsmaża cebulkę, dodaje czosnek czy drobno posiekaną kiełbasę. Placki ziemniaczane taty, są też puszyste, bo dodaje do nich proszek do pieczenia. A moje placki? Są najzwyklejsze. Starte ziemniaki z dodatkiem startej cebuli. Mają być szybko, nie czekam więc na oddzielenie się soku. Do tego jajko, sól, pieprz(...)większe. Te większe doskonałe są z wszelkiego rodzaju mięsem z sosem – np gulaszem. Mniejsze podajemy z sosem pieczarkowym, posypane cukrem, z dodatkiem śmietany czy dżemu. Same też bez problemu się obronią. Pyszne na ciepło i zimno. A Wy z czym lubicie jeść placki ziemniaczane? Drukuj Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze Składniki 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 średnia cebula

Mieszam w Garnku