Choć prezentowaną babkę przypisałam do kategorii słodkości, to w rzeczywistości nie należy do wypieków o dużym stopniu słodyczy. Wyglądem przypomina chleb, chociaż niektórym przypomina również pasztet
Szybko Tanio Smacznieruszyły. Drożdże instant: Do miski dodaj wszystkie składniki podane na liście (do ciasta dodaje się tylko żółtka, białka możesz wykorzystać do zrobienia np bezy od razu lub zamrozić je w woreczku strunowym i wykorzystać za jakiś czas). Wyrabiaj ciasto mikserem z końcówką typu hak do momentu kiedy ciasto będzie jednolite i elastyczne, już tylko trochę klejące ale odchodzące od ścianek(...)wyczuć te moment, dlatego w przepisie podany jest przedział ilości mąki, dodaj 450 g i w razie czego dodaj więcej. Ciasto odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę. Misę należy w tym czasie przykryć folią spożywczą. Po wyrośnięciu wyjmuj ciasto z misy partiami. Odrywaj spory kawałek i połóż na blacie, a następnie rozwałkuj na cienki placek, ale grubszy niż tradycyjne pierogi
nietylkopasta.plDwa lata temu (14.10.2014 r.) na świat przyszedł mój drugi skarb, moja miłość życia, mój synek. Dla mnie jako matki nie ma ważniejszych dni, niż dni
Słodkie okruszkiDodatek oranżady sprawia, że ciasto jest bardzo puszyste, nieco wilgotne. Czekoladowe, nie za słodkie. Ciasto idealne? Zdecydowanie – przygotujecie je w kilkanaście minut, wymieszacie łyżką
Szybko Tanio SmacznieChcesz się nauczyć ubijać śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może
Słodki Blogbezy : białka z 4 jajek, 70 g cukru, 230 g cukru pudru, 30 g mąki pszennej, garść płatków migdałów, krem : 200 g serka mascarpone, 300 ml
królestwo garówNachos dla Muchachos, czyli domowa zagrycha dla tych, którzy lubią chipsy i nie tylko Składniki: – 200g mąki pszennej – 200g mąki kukurydzianej – 120g masła
Smaki ArminePięknie rosnący, puszysty biszkopt bez cukru i glutenu. Można przygotować z niego pyszny tort, ponieważ w smaku nie różni się od tradycyjnego biszkoptu. Można także
Mienta blogBardzo prosty i orzeźwiający tort. Do ciasta dodałam mąki orkiszowej, jednak możesz użyć samej mąki pszennej – wtedy tort będzie jaśniejszy i bardziej pulchny. Tort przełożony
Via GustoPavlova to długo było moje marzenie. Miałam kilka prób w domu, mniej lub bardziej udanych, ale w końcu znalazłam idealny przepis i udała się jak marzenie
Cakes By KejtWszyscy lubią ciasto czekoladowe. Przygotowany przeze mnie dzisiaj wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki dzięki zastosowaniu mąki kukurydzianej. Na jego korzyść przemawia mocno czekoladowy smak, lekko
Szybko Tanio SmacznieDziś mam dla Was przepis na kolejne , niesamowicie pyszne naleśniki! Delikatne puszyste ciasto , wypełnione przepysznym musem ananasowym z kawałkami owoców i chrupiącym pod zębami kokosem , który
Ostra na Słodko