Przepis na : deser
bezy : białka z 4 jajek, 70 g cukru, 230 g cukru pudru, 30 g mąki pszennej, garść płatków migdałów, krem : 200 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki, 2 – 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy, 3 – 4 łyżki cukru, 6 g żelatyny, Bezy : białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Następnie wsypać cukier puder i wymieszać. Potem wsypać mąkę i wymieszać. Na papierze do pieczenia narysować kształt jaki chcemy otrzymać po upieczeniu, u mnie kwadraty o boku 22 cm.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...