ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1662/2671)

Bułki kajzerki – domowe wypieki 113

objętość. Jak ciasto podwoi swoją objętość wyciągnij je z miski i przełóż na stolnicę wysypaną odrobiną mąki. Podziel je na dwie równe części, zroluj, wydłuż, tak by móc podzielić je na 6 równych części. Każdy z kawałków ugnieć w dłoniach na kulkę, następnie zgnieć, by przypominała kształtem bułkę kajzerkę. Na blachę z piekarnika wyłóż papier do pieczenia. Przygotowane kulki(...)zachowaj odstępy, gdyż bułki kajzerki jeszcze wyrosną. Każdą przygotowaną bułeczkę ponacinaj nożem na cztery. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem, makiem bądź siemieniem lnianym. Jeśli chcesz możesz pozostawić bułki bez żadnej posypki. Przygotowane odstaw jeszcze na 20 minut nie przykryte do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 220 stopni C na ustawieniu góra / dół. Umieść

To Musisz Wiedzieć
Ciastka warszawskie – aspirynki – słoneczka 243

pomocą malaksera na jednolitą kulę. Ciasto dzielimy na dwie części -Spłaszczamy każdą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Potem każdą część wałkujemy na grubość ok. 3-4 mm i wycinamy kieliszkiem (3 – 4 cm średnicy) kółka. Układamy kółka na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy lukier: białko mieszamy ze szklanką cukru pudru(...)pędzelka każde surowe kółeczko lukrem. Wkładamy do nagrzanego do 180°C (góra-dół) piekarnika na ok. 15 minut. Studzimy. Przekładamy ciastka marmoladą lub dżemem (bierzemy jedno ciasteczko, odwracamy bezą do dołu, smarujemy i przyciskamy drugim ciasteczkiem bezą do góry – niektóre szkoły jedną bezę dają do środka, ale wtedy namaka od wilgoci, więc nie polecam – lepiej jak bezy

Poezja smaku
Serowe bułki na jogurcie 90

zajmuje to dużo czasu, a zapach gorącego pieczywa wynagradza poświęconą chwilę. Zachęcam do upieczenia delikatnych bułeczek na jogurcie. Ja posypałam je serem, ale równie dobrze będą smakować bez :) 10 szt: ciasto: 250 g mąki pszennej jasnej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml ciepłej wody kubeczek jogurtu (ok. 160 g) opakowanie suchych drożdży 7 g łyżeczka soli łyżeczka cukru(...)Mąkę przesiewamy i mieszamy z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy do niej mokre składniki. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy, aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto dzielimy na 10 części i formujemy okrągłe bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia. Smarujemy oliwą i posypujemy startym serem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Tort z czekoladowym kremem z suszonych śliwek 105

temperatury 180 stopni C. Do większej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wsypujemy cukier i mieszamy. W niewielkiej misce mieszamy olej, ocet i mleko roślinne aż pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to do mieszanki z mąką i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego

Lamarida.pl
Orzechowiec 107

mleku. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. Przygotowujemy 2 takiej samej wielkości blachy do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagranym do 180 st około 15 min. (do zarumienienia). Drugą część ciasta wykładamy na kolejną blachę i przygotowujemy masę orzechową. Masa orzechowa: grubo pokrojone orzechy włoskie, 1 szklanka masło(...)cukier, 0,5 szklanki miód, 2 łyżki Masło roztapiamy, dodajemy cukier, miód i orzechy. Ciepłą masę wykładamy na drugą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok 20 min. (do zarumienienia). Masa budyniowa: masło, 250 g mleko, 3 szklanki budyń waniliowy lub śmietankowy, 2 op. cukier, 3/4 szklanki kawa rozpuszczalna, 3 łyżeczki gorąca woda, 3 łyżeczki Kawę rozpuszczamy

iMadzik.pl
Ekspresowe mini pączki 158

cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 40 g masła 45 ml mleka szczypta soli łyżeczka soku z cytryny + cukier puder do dekoracji W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz masło pokrojone na małe kawałki. Do suchych składników dodaj mleko oraz sok z cytryny. Zagniatać, aż otrzymasz gładkie i elastyczne ciasto. Gotowe owiń folią i wstaw

365 dni dookoła kuchni
Gofry – śniadanie na słodko dla diabetyka 183

produktu, ze zmielonych blanszowanych migdałów bez skórki, które znalazłam w internetowym sklepie ze zdrową żywnością Bionaturatrade. Składniki na 4 porcje : 100g mąki migdałowej 15g wiórków kokosowych 4 łyżki mleka kokosowego light z puszki 1 niewielkie jajko 2 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę migdałową, wiórki kokosowe, erytrol i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Erytrol(...)miodem albo ostatecznie cukrem (jeśli ktoś używa), ale wtedy zwiększy się liczba węglowodanów w porcji. Do mieszanki w misce dodać jajko i mleko kokosowe, wymieszać dokładnie tworząc gęste ciasto. Zupełnie nie będzie ono przypominać lejącego ciasta na gofry. Ciasto podzielić na 4 części. Na rozgrzaną gofrownicę wykładać po porcji ciasta, zamknąć i piec do zrumienienia (około 3-4 minuty). Podawać

Dietolog
Kokosanki, kokoski 88

Kokosanki, bezy kokosowe. Bez dodatku mąki. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis. Ciasteczka wychodzą pyszne :) Jest jedno, małe ale... najlepsze są, gdy chwilę odpoczną, najlepiej z jeden dzień. Tylko jak tu tyle czasu się wstrzymywać? 3 białka – 110 g, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta soli, 250 g cukru pudru, 250 g wiórków kokosowych, Ubić białka z solą(...)cytryny, aż otrzymamy sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodawać cukier. Do ubitej piany dodać wiórki kokosowe i delikatnie, lecz dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na niej porcje ciasta bezowego łyżką, lub wyciskać porcje ciasta z rękawa cukierniczego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut. zastawa

królestwo garów
Klasyczny murzynek – przepis ze starego zeszytu 219

papierem do pieczenia i wygładzamy. Murzynka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 40 minut (do suchego patyczka). Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Wszystkie składniki na polewę przekładamy do rondelka i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając, aby uzyskać jednolitą masę. Polewę odstawiamy na około 15 minut, aby się lekko wystudziła, następnie wylewamy na ciasto. [caption(...)attachment_7714" align="aligncenter" width="685"] murzynek[/caption] Zobacz inne przepisy na szybkie ciasta: Piegusek Z Owocami (I Chia) Błyskawiczne Ciasto Z Owocami Szybkie Ciasto Z Dżemem Jogurtowy Murzynek Z Malinami Ucierane Ciasto Z Owocami Dwukolorowy Murzynek Z Masą Jogurtową Dwukolorowe Ciasto Bez Mleka Artykuł Klasyczny murzynek – przepis ze starego zeszytu pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z kremem matcha i figami 111

sklepie Kuchnie Świata Do dekoracji figi lub inne ulubione owoce Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żółtka i szybko wyrobić ciasto.  Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasno na placek zbliżony kształtem do formy, w której będziemy piec tartę. Wyłożyć ciastem dno formy i brzegi do wysokości około 1 centymetra, a następnie

Cztery Fajery
Cytrusowa babka (mieszana łyżką) 162

limonki 1 szklanka cukru 3 jajka klasy M 175 g masła lub margaryny cukier puder do oprószenia ciasta lub lukier Przygotowanie: Masło lub margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy cukier, sok z cytrusów i startą skórkę z pomarańczy i limonki (ilości podałam(...)gorący!) tłuszcz. Wszystko mieszamy do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Cytrusową babkę pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia zależy od piekarnika, stosujemy zasadę tzw. suchego patyczka. U mnie babka piecze się około 45 minut. Po przestudzeniu

Słodkie okruszki
Bułeczki z szynką. 192

oprószamy mąką, miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45 minut do wyrośnięcia. DODATKI: plastry szynki (u mnie biała, niewędzona) żółtko sezam      Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę, chwilę wyrabiamy, a następnie dzielimy na 16 części. Każdą z nich formujemy w gładką kulkę, którą następnie wałkujemy na cienki placuszek, układamy na nim plaster(...)powstałej roladki zlepiamy ze sobą tworząc wianuszek. Tak powstałą bułeczkę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną blachę i odkładamy na około 20-30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury około 180°C z termoobiegiem (200°C bez termoobiegu). Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym żółtkiem, posypujemy sezamem i pieczemy do zarumienienia, czyli około

Rozpustne gotowanie
Pączki bez tłuszczu, czyli „fit” pączki prosto z piekarnika 197

można się zajadać prawie bez wyrzutów sumienia. Ciasto przygotowuje się błyskawicznie, a pączki zamiast smażenia w głębokim oleju, trafiają na blachę i do piekarnika. Dzięki serkom homogenizowanym pączki są miękkie, lekko wilgotne w środku i przy ugryzieniu fakturą bardzo przypominają typowe pączki. Możecie je po upieczeniu nadziać swoim ulubionym dżemem lub przy nakładaniu ciasta schować do środka mrożoną malinę(...)odrobiną cukru pudru. Wykonanie Roztrzep jajka z ksylitolem. Dodaj serki homogenizowane i roztrzep wszystko dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, ziarenkami wanilii i proszkiem do pieczenia. Wsyp mąkę z dodatkami do masy i wymieszaj za pomocą łyżki. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do kubka wodę i włóż

Eat me! Fit me!
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 121

Kolejna odsłona kruchych babeczek. Najlepsze z owocami sezonowymi! Gęsta kremówka bez żadnych dodatków. Uwielbiamy!! Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy(...)przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania

Słodki Zakątek
Lebkuchen 406

sztuk, ale jeżeli (tak jak ja) planujecie jeszcze sporo innych słodkości, bez problemu możecie podzielić go na pół. Jeżeli macie ochotę, zapraszam do pieczenia. :) Składniki na 50 sztuk: 500 g mąki 150 g mielonych migdałów 1 łyżka kakao (można pominąć) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1½ łyżki przyprawy do piernika 1½ łyżeczki mielonego(...)miodu wielokwiatowego 150 g masła Mąkę, migdały, kakao, sodę, proszek i przyprawy przesiać. Miód i masło stopić na małej mocy, mieszając do rozpuszczenia masła. Dodać suche składniki, wyrobić gładkie ciasto. Na koniec dodać posiekaną skórkę kandyzowaną, dokładnie wyrobić. Odstawi ć, aby ciasto odpoczęło na 20 minut. Jeżeli masa będzie zbyt klejąca, można schłodzić. Piekarnik nagrzać do 180C (termoobieg 160). Uformować

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania