ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1662/2705)

Pierniczki bez leżakowania 413

Wszyscy dookoła pieką te korzenne cuda, więc presji pierniczkowej uległam i ja. Pokażę Wam dzisiaj moje świąteczne pierniczki, które smakują wybornie nie tylko ciepłe wyjęte z piekarnika, ale także już po wystygnięciu i nie muszą leżakować w puszce (choć moje pewnie trafią do pojemnika, żeby dotrwać przynajmniej w części do świąt). Moje pierniczki są grube i pulchne, bo takie lubię(...)dodać do ciasta - ze składników wyrobić gładkie ciasto - gotowe ciasto schłodzić w lodówce (moje leżakowało kilka dni, bo nie miałam czasu na pieczenie) - po wyjęciu z lodówki pozostawić na pewien czas, żeby zmiękło - rozwałkować na placek o grubości około 4-5mm i wykrawać pierniczki foremkami - wykrojone kształty układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze

Smakołyki Bereniki
Wyborna szarlotka orzechowa 158

lekko palony, wytrawny smak. Jest wyjątkowo krucha. Przyjęła się u mnie bardzo, choć ja wolę ją w wersji bez rodzynków (team: #wydłubujęrodzynki). Podobnych szarlotek znajdziecie w sieci mnóstwo, ale to mocne podprażenie jest tu sekretem! Jeśli tej jesieni nie piekliście jeszcze szarlotki, spróbujcie takiej wersji – mi niestety opadły tym razem białka – nie miało to jednak wpływu(...)pył. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Orzechy łączymy z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy masło pokrojone na kawałki – możemy posiekać je z suchymi składnikami nożem lub wstępnie wyrobić w mikserze z hakiem. Dodajemy żółtka jajek i zagniatamy na jednolite ciasto (ręcznie lub w mikserze z hakiem). Ciasto dzielimy na dwie części – mniejszą

Poezja smaku
CIASTECZKA MAŚLANO-SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 201

minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć formy silikonowej. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i formować z niego małe kuleczki. Każdą kuleczkę układać na blaszce i lekko spłaszczać dłonią aby powstały ciasteczka. Nie powinny być zbyt płaskie bo szybko się spalą, ale nie mogą też być zbyt grube. Ciasteczka piec w temperaturze 180 ° C przez(...)Makro 1 ciasteczka zależy od jego wielkości i wagi, ale jak widać są dość kaloryczne, wiec trzeba uważać.   Artykuł CIASTECZKA MAŚLANO-SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 193

Bounty... czyli połączenie czekolady i kokosu... w wersji rolady bez pieczenia. Dodatkowo jest to zdrowsza wersja Bounty, gdyż nie zawiera ona białej mąki, dodatku cukru i jest bezglutenowa oraz wegańska. Czego chcieć więcej!  Słodzona jest bananem oraz syropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać(...)banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 749

Bounty... czyli połączenie czekolady i kokosu... w wersji rolady bez pieczenia. Dodatkowo jest to zdrowsza wersja Bounty, gdyż nie zawiera ona białej mąki, dodatku cukru i jest bezglutenowa oraz wegańska. Czego chcieć więcej!  Słodzona jest bananem oraz syropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać(...)banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
TORT FIT KOKOSOWO - BRZOSKWINIOWY 205

Lżejsza wersja mojego ulubionego kokosowego tortu, w sam raz dla wielbicieli zdrowych słodyczy. Krem składa się z jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, doprawiony aromatem pomarańczy jest

Upiecz sobie babeczkę
Ekspresowe Magdalenki 71

łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny 1. Masło roztapiamy i studzimy. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy za pomocą trzepaczki aż cukier się rozpuści. 2. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, mleko i miód - mieszamy do połączenia się składników.  3. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta, mieszamy. Na samym końcu

kruche babeczki
Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym 178

domowy chleb nie ma sobie równych i świetnie smakuje posmarowany jedynie masłem. Nie wymaga wiele pracy, zwłaszcza jeśli posiadacie robota z hakiem, który wyrobi ciasto. Robi się go bezproblemowo, trzeba jedynie trochę poczekać na wyrośnięcie ciasta. Do przygotowania chleba użyłam mąki tortowej i żytniej. Zamiast żytniej możecie użyć innej, np. pszennej lub orkiszowej pełnoziarnistej. Można również nie mieszać mąk, upiec(...)ciasto na chleb. Nacinamy je nożem kilka razy w poprzek i posypujemy makiem. Naczynie żaroodporne nakrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika. Zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy przez 20 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 25 minut. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.   Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym

e-PrzepisyKulinarne
Racuchy z twarogiem i jabłkami 179

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Jabłka obrać, wyciąć z nich gniazda nasienne i pokroić na niewielką kostkę. Do miski wbić jajka, dodać sól, cukier, kefir i twaróg, po czym zmiksować. W osobnej misce połączyć ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wsypać składniki sypkie do mokrych(...)oleju i za wolno się smażyły. Na rozgrzany olej nakładać około 2 łyżki ciasta na jeden racuch (mi na patelni mieszczą się 3 średniej wielkości racuchy). Smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor. Usmażone racuchy ułożyć na papierze kuchennym, aby okapały z oleju. Podawać na gorąco bez dodatków lub z wybranymi dodatkami (np. z dżemem lub miodem

Passions hobbies life
Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 96

rano zrobić mus truskawkowy I schłodzić ciasto w lodówce.   1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C w opcji dół plus termoobieg.  2. Przygotować spód z ciastek. Ciasteczka zemleć w kubku blendera. Dodać rozpuszczone masło. Wymieszać, aby masa miała konsystencję mokrego piasku. 3. Masę ciasteczkową przełożyć na dno dużej blaszki do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia

W mojej kuchni
Orzechowiec 811

bardzo smaczne ciasto orzechowe, które kojarzy nam się ze świętami. Głownie w tym okresie przygotowujemy świąteczne ciasta, takie jak sernik, makowiec czy właśnie orzechowiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowiec składa się z dwóch kruchych blatów, jeden nich wzbogacony o warstwę orzechową. Dodatek stanowi puszysta masa budyniowa oraz dżem porzeczkowy, który przełamuje słodki smak ciasta. Ciasto orzechowiec należy przygotować nieco wcześniej(...)mleka 200 g masła 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru DODATKOWO 1/2 słoika dżemu porzeczkowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie CIASTO Przesianą mąkę przesypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie za pomocą szklanki lub kubka. Do wgłębienia przekładamy posiekane masło, sodę, jajka, cukier oraz miód. Całość zagniatamy na ciasto. Z otrzymanego ciasta formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy

Przepiski.pl
Ciasto arbuz 103

upiec ciasto szpinakowe - przy jego kruszeniu postaraj się użyć samego miąższu, bez brązowej skórki - i zrobić pierwszą część masy śmietankowej. Ważne jest też, aby gotowe ciasto spędziło nieco czasu w lodówce i wszystkie jego części dobrze się schłodziły, wtedy łatwiej będzie się kroiło i nie rozpadnie się. Według mnie, najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto arbuz   Ciasto arbuz Czas(...)czas oczekiwania Proporcje na formę 24 x 24 cm Składniki: Galaretka arbuzowa 1100 g arbuza 3 galaretki arbuzowe Ciasto 450 g mrożonego szpinaku 4 jajka 200 g cukru 250 ml oleju 1,5 łyżeczki esencji waniliowej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 420 g mąki krupczatki  Masa śmietankowa (przygotujesz ją w 2 częściach) 200 g kremówki

Kulinarne przygody Gatity
Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis 142

sernikiem. Pieczemy przez pół godziny z termoobiegiem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 C, wyłączamy termoobieg i pieczemy góra-dół lub tylko dół jeśli wierzch sernika zaczyna się już rumienić. Sernik pieczemy jeszcze pół godziny. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na kolejne pół godziny. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto lekko(...)mieszając, aby nic się nie przypaliło. Polewę doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie wylewamy ją na wystudzone ciasto. Kiedy całość będzie całkowicie zimna, ciasto wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie można je już bez problemu kroić. Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis   Zobacz inne przepisy na sernik: Ciasto Makowa Fantazja – sernik

e-PrzepisyKulinarne