ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1661/2671)

ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 726

Bounty... czyli połączenie czekolady i kokosu... w wersji rolady bez pieczenia. Dodatkowo jest to zdrowsza wersja Bounty, gdyż nie zawiera ona białej mąki, dodatku cukru i jest bezglutenowa oraz wegańska. Czego chcieć więcej!  Słodzona jest bananem oraz syropem daktylowym (można go zastąpić syropem z agawy lub miodem), a zamiennikiem białej mąki jest mąka kokosowa, którą można spożywać(...)banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej. Ciasto rozwałkowujemy między dwoma papierami do pieczenia, na duży prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy nadzienie kokosowe, a następnie zwijamy w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
TORT FIT KOKOSOWO - BRZOSKWINIOWY 178

Lżejsza wersja mojego ulubionego kokosowego tortu, w sam raz dla wielbicieli zdrowych słodyczy. Krem składa się z jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, doprawiony aromatem pomarańczy jest

Upiecz sobie babeczkę
Ekspresowe Magdalenki 45

łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny 1. Masło roztapiamy i studzimy. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy za pomocą trzepaczki aż cukier się rozpuści. 2. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, mleko i miód - mieszamy do połączenia się składników.  3. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta, mieszamy. Na samym końcu

kruche babeczki
Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym 156

domowy chleb nie ma sobie równych i świetnie smakuje posmarowany jedynie masłem. Nie wymaga wiele pracy, zwłaszcza jeśli posiadacie robota z hakiem, który wyrobi ciasto. Robi się go bezproblemowo, trzeba jedynie trochę poczekać na wyrośnięcie ciasta. Do przygotowania chleba użyłam mąki tortowej i żytniej. Zamiast żytniej możecie użyć innej, np. pszennej lub orkiszowej pełnoziarnistej. Można również nie mieszać mąk, upiec(...)ciasto na chleb. Nacinamy je nożem kilka razy w poprzek i posypujemy makiem. Naczynie żaroodporne nakrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika. Zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy przez 20 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 25 minut. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.   Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym

e-PrzepisyKulinarne
Racuchy z twarogiem i jabłkami 152

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Jabłka obrać, wyciąć z nich gniazda nasienne i pokroić na niewielką kostkę. Do miski wbić jajka, dodać sól, cukier, kefir i twaróg, po czym zmiksować. W osobnej misce połączyć ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wsypać składniki sypkie do mokrych(...)oleju i za wolno się smażyły. Na rozgrzany olej nakładać około 2 łyżki ciasta na jeden racuch (mi na patelni mieszczą się 3 średniej wielkości racuchy). Smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor. Usmażone racuchy ułożyć na papierze kuchennym, aby okapały z oleju. Podawać na gorąco bez dodatków lub z wybranymi dodatkami (np. z dżemem lub miodem

Passions hobbies life
Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 64

rano zrobić mus truskawkowy I schłodzić ciasto w lodówce.   1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C w opcji dół plus termoobieg.  2. Przygotować spód z ciastek. Ciasteczka zemleć w kubku blendera. Dodać rozpuszczone masło. Wymieszać, aby masa miała konsystencję mokrego piasku. 3. Masę ciasteczkową przełożyć na dno dużej blaszki do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia

W mojej kuchni
Orzechowiec 770

bardzo smaczne ciasto orzechowe, które kojarzy nam się ze świętami. Głownie w tym okresie przygotowujemy świąteczne ciasta, takie jak sernik, makowiec czy właśnie orzechowiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowiec składa się z dwóch kruchych blatów, jeden nich wzbogacony o warstwę orzechową. Dodatek stanowi puszysta masa budyniowa oraz dżem porzeczkowy, który przełamuje słodki smak ciasta. Ciasto orzechowiec należy przygotować nieco wcześniej(...)mleka 200 g masła 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru DODATKOWO 1/2 słoika dżemu porzeczkowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie CIASTO Przesianą mąkę przesypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie za pomocą szklanki lub kubka. Do wgłębienia przekładamy posiekane masło, sodę, jajka, cukier oraz miód. Całość zagniatamy na ciasto. Z otrzymanego ciasta formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy

Przepiski.pl
Ciasto arbuz 78

upiec ciasto szpinakowe - przy jego kruszeniu postaraj się użyć samego miąższu, bez brązowej skórki - i zrobić pierwszą część masy śmietankowej. Ważne jest też, aby gotowe ciasto spędziło nieco czasu w lodówce i wszystkie jego części dobrze się schłodziły, wtedy łatwiej będzie się kroiło i nie rozpadnie się. Według mnie, najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto arbuz   Ciasto arbuz Czas(...)czas oczekiwania Proporcje na formę 24 x 24 cm Składniki: Galaretka arbuzowa 1100 g arbuza 3 galaretki arbuzowe Ciasto 450 g mrożonego szpinaku 4 jajka 200 g cukru 250 ml oleju 1,5 łyżeczki esencji waniliowej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 420 g mąki krupczatki  Masa śmietankowa (przygotujesz ją w 2 częściach) 200 g kremówki

Kulinarne przygody Gatity
Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis 100

sernikiem. Pieczemy przez pół godziny z termoobiegiem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 C, wyłączamy termoobieg i pieczemy góra-dół lub tylko dół jeśli wierzch sernika zaczyna się już rumienić. Sernik pieczemy jeszcze pół godziny. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na kolejne pół godziny. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto lekko(...)mieszając, aby nic się nie przypaliło. Polewę doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie wylewamy ją na wystudzone ciasto. Kiedy całość będzie całkowicie zimna, ciasto wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie można je już bez problemu kroić. Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis   Zobacz inne przepisy na sernik: Ciasto Makowa Fantazja – sernik

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie pierniczki bezglutenowe 111

Święta Bożego Narodzenia już na horyzoncie, więc to ostatnia chwila na pieczenie i dekorowanie pierniczków! Dziś przygotowałam dla Was przepis na bezglutenowe pierniczki bez laktozy, które są wspaniale korzenne. Jeśli szukacie zwykłego przepisu, zapraszam tutaj: Pierniczki LAST MINUTE!     Składniki: 500g mąki bezglutenowej, polecam Schar Mix C - Mix Pâtisserie 4 łyżki miodu lub inne dowolne słodkości(...)więcej słodyczy) 3 duże jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia GF 2 łyżeczki mielonego cynamonu 3 łyżeczki dobrej jakościowo przyprawy korzennej 2 łyżeczki kakao 2-3 łyżki wody lub mleka roślinnego 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Do dzieła: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i wyrabiamy na wilgotne ciasto, które po podsypaniu na desce da się rozwałkować. Wodę

Spektrum Smaku
Tort czekoladowo-makowy z wiśniami 220

jednego biszkoptu przekrojonego na 3 części, ale aż z trzech różnych blatów - mamy tu kruche ciasto, biszkopt kakaowy oraz biszkopt makowy, natomiast pomiędzy nimi konfiturę wiśniową i krem budyniowo-maślany. Wierzch tortu wieńczą wiśnie zatopione w galaretce...ale to akurat da się zauważyć nawet bez mojej wzmianki ;). Wszystkie te smaki doskonale się ze sobą komponują, a całość smakuje naprawdę(...)można również ugotować budyń do kremu ). Tort polecam na większe i mniejsze uroczystości i oczywiście na zbliżające się święta :). Ciasto kruche: 120 g mąki pszennej tortowej 60 g masła, zimnego 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt kakaowy: 40 g mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka kakao 2 jajka 60 g cukru Biszkopt makowy

Opowieści z piekarnika
Ciasto czekoladowe z wiśniami 97

jest coś lepszego na poprawę humoru niż ciasto czekoladowe? Tak, ciasto czekoladowe z wiśniami w wersji bez cukru :D   Mocno kakaowe, wilgotne ciasto wypełnione słodkimi wiśniami. Cukier zastąpiłam w nim miodem, a zamiast tradycyjnej mąki pszennej dodałam mąkę orkiszową pełnoziarnistą.  Mój Smakosz wprawdzie woli tradycyjnie mocno słodkie ciasto czekoladowe, ale tym też nie wzgardził ;) Jeśli też(...)lubicie mocno słodkie ciacha, możecie dodać trochę więcej miodu. Ciasto czekoladowe z wiśniami w wersji fit Składniki na formę o średnicy 18 cm: Ciasto: 1)       190 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2)       2 czubate łyżki kakao 3)       1 jajko

Na kulinarnym poligonie
Bananowe gofry z czekoladą 129

gofrownic Dezal jest to aluminium z powłoką nieprzywierającą, co pozwala piec gofry bez dodatkowego natłuszczania płyt. Przykładowo, gofrownice z płytami żeliwnymi potrzebują aż 2300W mocy, żeby się nagrzać, co wiąże się z większym zużyciem energii, wagą samego urządzenia oraz koniecznością natłuszczania płyty przed i w trakcie pieczenia. Polecam również podstawowy przepis na gofry. Bananowe gofry z czekoladą(...)szklanki mleka 1 jajko 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 30g posiekanej gorzkiej czekolady opcjonalnie: 1 łyżka cukru Banana rozgnieść widelcem, zmiksować z pozostałymi składnikami (oprócz czekolady). czekoladę wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto odstawić na 10 minut. W tym czasie nagrzać gofrownicę. Ciasto nalewać na płytę, gofry piec do zarumienienia

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania