ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1332/2671)

Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 155

babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Wielkanocne gniazdka serowe(...)sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy

Kulinarne przygody Gatity
Sypana szarlotka - najprostsze ciasto 35

Sypana szarlotka - najprostsze ciasto Sypana szarlotka, to najprostsze ciasto z jabłkami w roli głównej. Smakuje wszystkim, zarówno starszym, jak i młodszym. A na dodatek jest bardzo szybkie i proste do przegotowania. I co ważne, zawsze się udaje! Tu nie ma możliwości, żeby zrobił się zakalec. Szarlotkę tę robi się zupełnie inaczej, niż tradycyjne ciasto. Tutaj nic nie musimy zagniatać(...)warstwami do tortownicy. Podczas pieczenia smaki się wspaniale połączą i powstanie obłędna szarlotka, która można też jeść na ciepło. Filmik, jak przygotować sypaną szarlotkę znajdziesz też na moim Ig → https://www.instagram.com/p/CzLMy-fMqlO/ . Inne ciasta z jabłkami na blogu Na blogu znajdziesz także inne inspiracje na ciasta z jabłkami w roli głównej: Szarlotka z bezą Owsiana szarlotka z antonówką

Kulinarne przygody Gatity
Babcina szarlotka na kruchym cieście 63

Szarlotka niejedno ma na imię. Z bezą, z pianką, z budyniem, na cieście kruchym albo biszkoptowym... Osobiście lubię każdą, ale dla mnie kwintesencja szarlotki to kruche ciasto, dużo jabłek z cynamonem, a podawana na ciepło koniecznie z gałką lodów na wierzchu:)  Polecam również inne przepisy na szarlotki i jabłeczniki: Jabłecznik z bezą i orzechami  Szarlotka tatrzańska, czyli szarlotka(...)Tater Strudel jabłkowy Szarlotka z bezą i orzechami Szarlotka sypana Biszkoptowy jabłecznik Jabłkowe pagórki Szarlotka fit Bursztynowa szarlotka Mini-jabłeczniki   Babcina szarlotka na kruchym cieście Składniki: 200g masła (miękkiego, w temp. pokojowej) 320g mąki (2 szklanki) 60g drobnego cukru (1/3 szklanki) 1 op. cukru waniliowego  1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka śmietany

Obiad gotowy
Piernik z dżemem (bez jajek) 41

Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Ciasto przekładamy do wysmarowanej blaszki  (24/ 20) Pieczemy w temp.180 st C. około 40 minut (do tzw. suchego patyczka ) Przygotować polewę .Rozpuścić na małym ogniu czekoladę dodać masło i śmietankę .Cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.  Przestudzone ciasto smarujemy polewą. Dekorujemy(...)uznania ( Ja posypałam słodkimi kuleczkami.) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Piernik z dżemem (bez jajek) pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kora orzechowa 80

soczystych brzoskwini i to całe dobro zamknięte w jednym małym kawałeczku ciasta.  Trzeba przyznać, że kora orzechowa nie należy do najtańszych ciast, a jeśli liczyć łuskanie i mielenie orzechów to wymaga sporo pracy i czasu, ale jeśli szukacie czegoś ekstra to naprawdę warto ją upiec.   Ciasto: 200g (1 i 3/4 szklanki) zmielonych orzechów włoskich (mogą być laskowe) 100g(...)sobą mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, orzechy i wiórki. Taką mieszankę wsypujemy ostrożnie do masy jajecznej i delikatnie mieszamy (ja robię to łopatką). Blachę (25x35) cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej połowę ciasta, wyrównujemy i pieczemy 30 minut w 160 st. C. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Jeżeli macie 2 identyczne blaszki i piekarnik

Cynamonowe szczęście
Sernik z mlekiem skondensowanym – kremowy i pyszny 624

kwadratowej formie. Ten sernik jest cudowny A do tego naprawdę prosty w przygotowaniu . Minimalna ilość składników, a jaki wspaniały efekt.  I ten zapach podczas pieczenia… Aż ciężko się oprzeć, by nie spróbować go zaraz po wyjęciu z piekarnika. Polecam Spróbujcie przepisu na sernik na mleku skondensowanym. On uda się każdemu. Wysoki, kremowy sernik to idealna propozycja(...)cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Blaszkę (u mnie kwadratowa 26×26, może być też np. tortownica 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Papier powinien być na spodzie i na bokach (wystarczy lekko wysmarować formę masłem lub margaryną, a papier się do niej przykleja). Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Sernik pieczemy na środkowym

Słodkie okruszki
Zielony tort z malinowo - akacjową masą śmietankową 63

Ostatnie zbiory dokonane i przeznaczone na tort. Baza - ciasto szpinakowe, z delikatnym śmietanowym wierzchem z kwiatami akacji w musie malinowo - różanym. Smak wyjątkowy, trudny do skategoryzowania. Nie wiem, czy zapach, czy delikatna winność,  czy akacjowy aromat, akcent płatków róży..  wszystko to tworzy przepyszną otulinę wilgotnego,  soczyście zielonego ciasta szpinakowego. Najbardziej pracochłonne w mojej dzisiejszej propozycji,  jest(...)dłoni. Nadchodzi czas na bez. Białe baldachimy aż się proszą, więc się doproszą.  Trzeba tylko czas znaleźć, na spacer obfity w zbiory. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Ciasto szpinakowe: 150 gram młodych liści szpinaku 120 ml oleju rzepakowego 2/3 szklanki cukru 180 gram mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja, rozmiar

Kronika Piekarnika
Ciasto widelcem mieszane 116

był dość intensywny, jednak mimo wszystko obowiązkowo musiało powstać ciasto do popołudniowej kawki. Wyciągnęłam więc te składniki, które miałam pod ręką i resztkami sił, bez używania miksera powstało błyskawiczne ciasto mieszane widelcem. Do ciasta możecie użyć dowolnych owoców, zarówno tych sezonowych jak i mrożonych czy z kompotu. Z każdymi ciasto smakuje świetnie. Składniki : 4 jajka 1 szklanka kefiru ½ szklanki(...)oleju 3 szklanki mąki pszennej- polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy Kruszonka: 50 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 25 g masła 1 cukier waniliowy Dodatkowo : Ok 200 g dowolnych owoców (u mnie truskawki) Jajka, olej, kefir przelewamy do miski. Roztrzepujemy dokładnie widelcem lub rózgą. Dodajemy mąkę

Fascynacje Ani
Szarlotka z połówek jabłek z lukrem pomarańczowym 72

ważna część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem pewna że i Was urzeknie. Jeżeli chcecie możecie użyć swojego ulubionego przepisu na ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka

moj przepis na
Szarlotka z połówek jabłek z lukrem pomarańczowym 77

ważna część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem pewna że i Was urzeknie. Jeżeli chcecie możecie użyć swojego ulubionego przepisu na ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka

moj przepis na
Sernik śliwka w czekoladzie 81

następnie mieszamy z roztopionym masłem. Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz, pozostawiając papier na zewnątrz. Dno tortownicy wykładamy masą z herbatników, mocno dociskamy (najlepiej przykryć arkuszem papieru do pieczenia i docisnąć dłońmi). Spód pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 8 minut, wyjmujemy i studzimy. Suszone śliwki kroimy(...)wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 70 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu sernik studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony wkładamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy śliwkami w czekoladzie lub suszonymi śliwkami i polewą czekoladową (roztopiona w kąpieli wodnej czekolada z dodatkiem śmietany kremówki). Śliwki “przyklejamy” do ciasta za pomocą roztopionej czekolady

Smakowity Blog Kulinarny
Ekspresowe ciasto owsiane z borówkami - tylko z 3 składników 105

masła orzechowego bez soli 2 szklanki płatkow owsianych Do dekoracji: 150 g borówek Przygotowanie: Banany rozgnieść widelcem lub zblendować. Dodać masło orzechowe, wymieszać do połączenia składników. Na koniec dodać płatki owsiane, wymieszać. Blachę natłuścić, przełożyć do niej ciasto, wyrównać.  Borówki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym, następnie delikatnie powtykać w ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym

Domowa Cookierenka Agi
Cynamonki 130

Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, przekładamy na stolnice podsypana mąką. (Dla ułatwienia dzielimy na dwie części.) nadzienie: 2-3 łyżeczki cynamonu ( płaskie) ok. ¾ szklanki cukru Cynamon mieszamy dokładnie z cukrem. 3 czubate łyżki masła Masło rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia dodatkowo: żółtko do posmarowania przed pieczeniem lukier do ozdobienia WYKONANIE: ciasto

Domowe ciasta
Szybkie desery z bakaliami – 5 pomysłów 160

znów mieszamy. Miskę z ciastem odstawiamy na około 15 minut. Po tym czasie nabieramy około łyżki masy, lekko spłaszczaj w dłoniach (dłonie co jakiś czas warto przemyć zimną wodą) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasteczka pieczemy około

Słodkie okruszki
Szarlotka z połówek jabłek z lukrem pomarańczowym 90

część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem pewna że i Was urzeknie. Jeżeli chcecie możecie użyć swojego ulubionego przepisu na ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone

moj przepis na
Ciasto ucierane serowo-makowe Siostry Anastazji 140

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia - na spód dajemy ciasto ucierane - 1/2 opakowania biszkoptów układamy na ukos w kratkę - między wolne przestrzenie rozprowadzamy mak i masę serową (tworzymy artystyczne większe kleksy) - 1/2 część biszkoptów układamy na ukos w kratkę i dajemy pozostałą część maku i masy serowej.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto pieczmy około 50 minut(...)gorące nakładamy naszą ubitą pianę z białek. Zapiekamy ponownie. Ja zapiekałam jakieś 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyłam i ciasto zostawiłam w uchylonym jeszcze jakieś 10 minut. Wyjęłam i odłożyłam do wystudzenia.  W oryginalnym przepisie rosy na bezie miało nie być u mnie pojawiła się jakoś sama :-) Smacznego

kruche babeczki
Ciasteczka korzenne 93

schłodzeniu rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm podsypując w razie potrzeby mąką. Warto pamiętać, że zbyt duża ilość mąki sprawi, że ciasteczka zrobią się twarde po upieczeniu. Wykrawamy ciasteczka i przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 min. w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, góra i dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy

Ciastkozercy
KREM SPECULOOS z mascarpone 3011

inspiracji i wiedzy o pieczeniu na Instagramie! Krem Speculoos z mascarpone to idealny pomysł na słodki dodatek do świątecznych tortów i ciast. Krem jest przepyszny! Dlatego radzę uważać, bo może nie starczyć do tortu! Zrobiłam go z gotowym kremem ze słoika, ponieważ kupiłam go na spróbowanie i nie byłam w stanie zjeść bez niczego, taki jest słodki. Kupiłam

Słodki Pomysł
Waniliowo-serowe rogaliki z kajmakiem 116

godzinę (to ważne!). Ciasto rozwałkowujemy na coś w rodzaju koła i kroimy na trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy kajmak i zwijamy całość zaczynając od szerszego końca. Lekko zakręcamy rogi tworząc rogalik. Rogaliki układamy (w odstępach) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, pod koniec można

Słodkie okruszki
,,Ciasto styropian z malinami’’ 133

zwane sernikiem bez sera. Idealnie kruche ciasto w połączeniu z lekkim, niemal piankowym wypełnieniem. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w deserach. Ciasto styropian to taki oszukany sernik na kruchym cieście. Ciasto jest lekkie i puszyste urozmaicone pysznymi malinami. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Podróż w kulinaria
Babeczki marchewkowe 126

przyprawami i jeszcze raz zamieszać. Ciasto nakładać do papilotek, formy do muffinek wysmarowanej masłem lub foremek silikonowych. Powinno wypełnić ok. ¾ foremki. Piec w temp. 180 C ok. 20 – 25 min. Babeczki są gotowe, gdy patyczek wbity w babeczkę jest suchy. Upieczone babeczki można polukrować lub posypać cukrem pudrem z cynamonem. Pyszne są także bez żadnych dodatków! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
porzeczkowiec z bezą 91

daje nam wspaniałe możliwości pieczenia i gotowania z ich udziałem. Dzisiaj w roli głównej czerwona porzeczka. Czerwoną porzeczkę można wykorzystać w wielu dolegliwościach. Między innymi robiąc napary z ich liści. Również owoce można suszyć. Jednak najczęściej robimy przetwory lub wykorzystujemy do ciasta. Przygotowałam dzisiaj ciasto na kruchym spodzie. Porzeczki … Czytaj dalej porzeczkowiec z bezą Artykuł porzeczkowiec z bezą

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania