ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1209/2705)

Tort piernikowo krówkowy cappuccino 155

krówka. Czy może być coś lepszego. Nie oderwiecie się od niego w święta :-)           biszkopt piernikowy: 4 jajka wielkość M 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka płaska kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado   krem cappuccino: 80 g kawy cappuccino(...)dodaję kakao, proszek, przyprawę do piernika i mieszam. Mąki dodaję stopniowo do jajek i delikatnie mieszam łyżką od spodu. Dno formy o średnicy 19 cm wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 40 minut. Po upieczeniu wyjmuje ciepły biszkopt z formy i układam do na desce górą do dołu.  Krem: Mascarpone

wesoła kuchnia
Jabłka prażone z cynamonem 131

Jabłka prażone z cynamonem to bardzo smaczny i zdrowy deser, który lubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Prażone jabłka świetnie sprawdzają się jako przełożenie do ciasta

Kuchcik gotuje
Pierniczki z malinowym lukrem 250

powstanie gładkie jednolite ciasto. W razie potrzeby można dodać odrobinę miodu (jeśli ciasto źle się lepi) lub podsypać rękę odrobiną mąki (jeśli ciasto wyjdzie zbyt klejące). Miskę z ciastem wkładamy do lodówki na czas rozgrzania piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blat posypujemy delikatnie mąką. Odrywamy kawek ciasta i rozwałkowujemy na grubość(...)przeważnie robię 4 mm, zbyt cienko rozwałkowane ciasto sprawi, że pierniczki nie wyjdą miękkie i puszyste). Wycinamy kółka lub inne kształty. Pierniczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 12 minut. Czas pieczenia może być rożny w zależności od piekarnika i grubości pierniczków. Dlatego warto po około 9-10 minutach pieczenia sprawdzić

Słodkie okruszki
Ciasto kremowe cappuccino z malinami+FILM 822

Zapraszam na pyszne i łatwe ciasto o ciekawym smaku. Mowa o kremowym cappuccino z malinami i kremem. Ciasto ładnie wygląda i super sprawdzi się na każdą okazję.  Składa się z cienkiego kakaowego biszkoptu, pianki cappuccino z zanurzonymi malinami, krakersów oraz z kremu. Wydaje się czasochłonne, ale takie nie jest. Polecam  zapraszam tez na film  SKŁADNIKI  Blaszka(...)miksujemy do jego rozpuszczenia. Dodajemy żółtka-miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy około 15 minut Ostudzony biszkopt można nasączyć kawą. PIANKA CAPPUCCINO Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka piaskowa dwukolorowa 276

niej nie pozostać żaden okruszek. Jeśli jednak się ostanie, pamiętajcie by taką babkę trzymać pod kloszem!  Składniki: ✔ 3 szklanki mąki tortowej ✔ 3 łyżeczki proszku do pieczenia ✔ 1/2 szklanki kakao bez cukru ✔ 1/3 szklanki wody ✔ szczypta soli ✔ 250 g masła lub margaryny mlecznej ✔ 5 dużych jajek ✔ łyżeczka pasty waniliowej (lub pół łyżeczki ulubionego aromatu) ✔ 2 szklanki cukru białego(...)mąkę (pamiętajcie by ją przesiać) i mleko. Mniej więcej 1/3 ciasta białego przelewamy do naszej kakaowej papki i dobrze miksujemy. Teraz zaczyna się zabawa, albowiem trzeba, najlepiej dużą stołową łyżką, wlewać do foremki ciasto tak, aby powstawały nam warstwy. Technika jest dowolna. Jeśli chcecie uzyskać zebrę, to na białe ciasto wylewacie ciemne i czynność powtarzacie cały czas wlewając w jednym

Karczma Honorietty
Sernik Gotowany Na Ciemnym Kruchym Cieście z Polewą Mocno Czekoladową 247

aromat waniliowy cukier wanilinowy mleko 3 łyżki skrobi pół kostki masła Polewa: Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła lub margaryny Wykonanie: Z wymienionych wyżej składników zagnieść ciasto kruche. uformować spód do tortownicy i piec 15 minut w 175 stopniach. Wystudzić. Można zwilżyć przegotowaną zimną wodą. Przygotować patelnię najlepiej taką do której nic nie przywiera. Wbić jajka dodać ser masło cukier(...)można było wymieszać budyń ale nie za dużo! Ser powoli podgrzewać ciągle mieszając.  Gdy ser będzie gorący powoli dodać budyń i energicznie mieszać bez przerwy. Gorący ser wylać na spód z kruchego ciasta który znajduje się w tortownicy. Całość schłodzić do temperatury pokojowej. Czekoladę połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie

Pychotkaaa
Murzynek z konfiturą z pomarańczy i chałwy 205

Dodać do kakaowej masy. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C przez 50-55 minut (do tzw."suchego patyczka"). Konfitura: Pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć. Obrać i usunąć albedo (białą skórkę) i pokroić na kawałki. Skórkę bez albedo, drobno pokroić w paseczki. Razem z pomarańczą umieścić w garnku, zalać(...)minut. Zdjąć z ognia, wrzucić pokruszoną chałwę i dokładnie wymieszać. Dosłodzić cukrem do smaku. Odstawić do wystudzenia (najlepiej na całą noc). Następnie ponownie doprowadzić do wrzenia i wystudzić.  Ciasto wystudzić. Przekroić wzdłuż i przełożyć konfitura z pomarańczy i chałwy. Ciasto polać odlaną masą kakaową. Smacznego

CookYourself
Rogaliki z makiem i białą czekoladą 184

migdały, figi bez pestek,czas 7 sek, obroty 5 – wyjąć z naczynia, dodać rodzynki, wymieszać. Ciasto – Ziemniaki pokroić w bardzo drobną kostkę, dzięki czemu ugotują się bardzo szybko. Nie solić. Odcedzić, lekko odparować i przetrzeć przez praskę lub sitko. Na stolnicę wsypać mąkę, dodać posiekane masło lub margarynę, dodać masę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, jajka, cukier

Kuchnia Pokoleń
Tarta z młodymi ziemniakami i porem 95

wyrobić w palcach na kruszonkę. Dodać żółtko i śmietanę wyrobić na ciasto. Ciasto owinąć w folię i włożyć na conajmniej na godzinę do lodówki. Okrągłą formę do tarty wysmarować masłem. Z ciasta odjąć niewielki kawałek (na wypadek jakby zjechały boki). Resztę ciasta rozwałkować na wielkość formy, wyłożyć formę ciastem, dokładnie docisnąć boki. Dno ponakuwać widelcem i wstawić do lodówki ponownie(...)wymieszać Pora pokroić w plasterki – bez zielonych liści – te najlepiej zachować na bulion. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, usmażyć pora na małym ogniu, aż się lekko karmelizuje, w międzyczasie posolić pora a na koniec dodać sok z cytryny. Ciasto przykryć folią alumieniową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec 10 minut pod przykryciem, następnie zdjąć

Cooking for Emily
Makowiec z lekką budyniową pianką 5048

folię aluminiową i dajemy do zamrażalnika. Tą większą część ja włożyłam na jakieś 15 minut. Blaszkę smarujemy na spodzie masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Na spód ścieramy (na grubych oczkach) większą część ciasta, ugniatamy lekko dłonią, tak żeby było w miarę równe i zapikamy w 180 stopniach przez około 15 minut (musi się lekko zarumienić). Wyjmujemy z piekarnika. Składniki(...)malinowy) 2 x 40 g bez cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, następnie wsypujemy proszek budyniowy, ciągle miksujemy. Na końcu wlewamy delikatnie olej. Miksujemy do połączenia się składników. Na ciasto(może być ciepłe) wykładamy mak, na niego piankę budyniową i na piankę ścieramy drugą mniejszą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około

kruche babeczki
Pizza z cukinią 300

wyrośnięciu ciasto rozprowadzić na blaszce, najlepiej zrobić to palcami na kształt prostokąta. Przygotowujemy sos.  Pomidory kroimy ( jeśli używamy pomidorów z puszki wtedy wystarczy przelać je do garnka )  dodajemy czosnek, odrobinę oliwy, przyprawiamy bazylią, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Gotujemy kilka minut aż wszystko zmięknie. Jeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast(...)cienkie paski i grillujemy z obustronnie. Pizzę smarujemy sosem, układamy cukinię, suszone pomidory oraz mozzarellę. Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 8-10 minut.  Ciasto powinno być lekko zarumienione. Dekorujemy świeżym listkami bazylii. Artykuł Pizza z cukinią pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto Bounty 257

dawna jesteśmy miłośnikami kokosowych smaków, co widać po przepisach na blogu. Na ciasto Bounty miałam ochotę od dawna. Batoniki a'la Bounty robiłam już wielokrotnie, były tak pyszne, że zakochaliśmy się w nich bez pamięci. Pyszny, gęsty, kokosowy krem, pomiędzy delikatnym biszkoptem i z dużą ilością czekolady na wierzchu. Mniam! Składniki: (na blaszkę 20 x 20cm) BISZKOPT: 200g miękkiego(...)BISZKOPT: Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, miksować. Następnie przesiać do masy mąkę, proszek i kakao, dolać ekstrakt, delikatnie zmiksować na najniższych obrotach. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180'C około 45 minut. Wystudzić, przeciąć na dwa blaty. UWAGA! Ciasto jest bardzo, bardzo łamliwe i delikatne. Należy przecinać

Cakes By Kejt
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 149

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała(...)pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Zmniejszyć obroty do minimum dodawać po jednym żółtku. Wyłączyć mikser, stopniowo dodawać po jednej łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec

moj przepis na
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 151

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała(...)pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Zmniejszyć obroty do minimum dodawać po jednym żółtku. Wyłączyć mikser, stopniowo dodawać po jednej łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec

moj przepis na
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 204

życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała być ze śmietaną kokosową. Maliny to miły kwaśny dodatek, który kompensuje(...)pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Zmniejszyć obroty do minimum dodawać po jednym żółtku. Wyłączyć mikser, stopniowo dodawać po jednej łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec

moj przepis na