ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1208/2705)

Brownie z cukinii, czyli zdrowe czekoladowe ciasto 142

zabrania z sobą do pracy czy na piknik. Długo zachowuje świeżość, więc można się nim cieszyć kilka dni, o ile coś zostanie. To drugie w kolejności (po cieście marchewkowym) moje ulubione ciasto na bazie warzyw. Ten przepis przygotowałam w ramach kampanii Dłuższe życie z cukrzycą . Przed nami jeszcze 3 filmy serii Zdrowiej jesz, dłużej żyjesz. Wszystkie znajdziecie na YT. Gorąco(...)pieczenia (u mnie kwadratowa foremka 24×24 cm). Piec 40-50 minut w temperaturze 180ºC (grzanie góra-dół). Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe (jeśli patyczek wbity w ciasto po wyciągnięciu jest suchy, ciasto jest gotowe). Wystudzić, wyjąć z tortownicy. Gorzką czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali i polać nią ciasto. Ale bez polewy

Dietolog
Proste ciasto czekoladowe z awokado i fasoli 247

Można je nawet zjeść na śniadanie - z dodatkiem mlekaczy ulubionych owoców;) Składniki na ok. 9 porcji: 1 i 3/4 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka kakao bez cukru 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka czerwonej fasoli z puszki 1 dojrzałe awokado 3/4 filiżanki zaparzonej mocnej kawy 1/4 szklanki masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka(...)masłem, dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę, dolewając powoli kawę. Wlewamy do formy. Pieczemy ok. 30-45 minut w 180 stopniach. Studzimy 15 minut w piekarniku, następnie wyciągamy i studzimy w chłodnym miejscu. Roztapiamy czekoladę w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, smarujemy ciasto i ozdabiamy

Powiedz dietom nie
Churros cynamonowe (Churros de canela) 266

Churros cynamonowe (Churros de canela) Churros, to tardycyjny hiszpańsko-meksykański przysmak, jednak obecnie popularny również w wielu innych krajach. Churros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego i smażonego w gorącym oleju. Dzięki temu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Dla nas churros mogą kojarzyć się z pączkami, gniazdkami i tłustym czwartkiem, natomiast w Hiszpanii są bardzo popularne(...)Szczególnie w chłodniejsze dni w towarzystwie sosu czekoladowego (polecam!) lub dulche de leche. Przepisów na churros jest wiele. Mniej i bardziej tradycyjne. Z ziemniakami, z jajkami lub bez, z proszkiem do pieczenia, mąka kukurydzianą, kakao. Dlatego czasami trudno odszukać zapamiętany smak. Ja bazowałam na tej stronie: www.recetachurros.com . Churros wyszły trochę inne niż je zapamiętałam, ale bardzo nam smakowały

Pełny talerz
Przepis #51 Lekka dietetyczna pianka z truskawkami na biszkopcie kokosowym - bez glutenu 167

wiele ma z nim wspólnego:) Ciasto jest bez glutenu i laktozy! Jest bardzo lekkie i na prawdę zawiera bardzo mało kalorii. Jedna porcja to: 65 kcal w tym: W: 7,67 g; B: 4,5 g; T: 1,76 g. Składniki: Spód - 40 mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki słodzika lub cukru(...)sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie wlewamy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Energicznie i szybko mieszamy. Przekłada my masę do okrągłej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia. Pianka Żelatynę łączymy z wodą i pozostawiamy

Health-Fit-Life
Domowe pierniczki gwiazdki 159

Domowe pierniczki gwiazdki Dziś mam dla Was przepis na domowe pierniczki . Za szybko? Nie Ja często piekę domowe pierniczki. Cała rodzina je uwielbia. Te upiekłam na życzenie synka. To jest dopiero mały piernikożerca Pierniczki z tego przepisu są miękkie, puszyste i można je od razu jeść. Polecam je i Wam. Idealne pierniczki na święta i nie tylko. To kto się(...)kuli. Uwaga! Ciasto będzie się lepić! Tak ma być. Nie dodajemy więcej mąki. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia na około 10-12 min. Po tym czasie ciasto przestanie się lepić, będzie miękkie i plastyczne. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Podsypujemy mąką blat lub matę. Odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy lub ugniatamy ręką

Słodkie okruszki
Ciastka dino wykopaliska 130

ciasto kruche, jednak przygotowuje się je z miękkiego masła i w sumie to jest najważniejsza rzecz, o której trzeba pamiętać. Następnie dodajemy pozostałe składniki i (jak zwykle przy cieście kruchym) zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce. Jeżeli w pomieszczeniu jest ciepło warto podzielić ciasto na porcje i pracować na raz z mniejszą porcją, a resztę ciasta w tym czasie(...)spooky cookies, ciastka dinozaury Ciastka, Dzień Dinozaura, Halloween polska, amerykańska, międzynarodowa Ilość: 15 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Ciastka dino wykopaliska Czasem bywa tak, że deser trzeba sobie wykopać ;) przygotowanie: 20 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 15 min czas całkowity: 1 godzina 45 min Składniki: Ciastka 100g miękkiego masła 75g cukru pudru trzcinowego

Pełny talerz
Naleśniki z pieczarkami 155

sól, pieprz do smaku Naleśniki z pieczarkami Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni. Pieczarki oczyszczamy(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni. Pieczarki oczyszczamy

Naleśniki
Tarta malinowa z mascarpone, czekoladą ruby i bezą 258

masłem, po czym rozcieramy palcami, tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy żółtko i śmietanę, po czym zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez około 25-30 minut (zależy od piekarnika, ciasto ma być lekko(...)rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca. Do rękawa cukierniczego wyciskamy pasek czerwonego barwnika. Delikatnie przekładamy do niego pianę z białek. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy bezy dowolnej wielkości. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku

Mienta blog
Ryż z warzywami i schab w cieście 212

mnie sam ryż i warzywa wystarczyłyby na obiad jednak męska część moim konsumentów bez mięsa nie wyobraża sobie żadnego obiadu;) Dlatego też aby nie przejadł się im klasyczny schabowy w panierce z bułki tartej postanowiłam zrobić im schabowego w pysznym, pulchnym cieście. Całość skomponowała się idealnie;) Polecam;)  Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz(...)pokrojonych na mniejsze kawałki jarzyn (u mnie fasolka szparagowa, kukurydza, brokuł, marchewka, zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (jeżeli używamy  mrożonych to wcześniej ich nie rozmrażamy), smażymy przez około 15 minut bądź do czasu aż będą

Krakowskie smaki Ani
CIASTO SHREK 514

delikatnym , piankowym ciastem … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego , gęstego soku Pysio. Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników! A zatem do dzieła! SKŁADNIKI : BISZKOPT : * jajko – 4 szt * mąka pszenna – 4 łyżki * budyń waniliowy bez cukru – 1,5 łyżki * proszek do pieczenia(...)wlewamy rozbełtane wcześniej żółtka. Miksujemy ok. 7-8 minut na puszystą masę. Do masy dodajemy przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką. Przelewamy na blachę 22 – 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. MASA PYSIO: 250 ml soku Pysio dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
Miodownik z kremem budyniowym i biszkoptem. 204

bardzo polecam Wam mój przepis. Pyszne jest to ciasto i to bardzo. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień ( pod warunkiem, że doczeka ) gdy placki miodowe choć troszkę zmiękną. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Placki miodowe: 3 i pół szklanki mąki tortowej(...)sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy

Izabelawkuchni
Marchewkowiec z kremem orzechowym 236

.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm (lub tortownicę o średnicy 24 cm): ciasto marchewkowe 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 i 1/3 szklanki mąki (200 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka 3/5 szklanki oleju (150 ml) 200 g m obranej marchewki 1/2 obranego jabłka garść(...)dodać starte jabłko, marchewkę, posiekane orzechy i wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Na samym końcu dodać suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli) . Całość delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 1 godzinę w 150°C (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta) . Ciasto ostudzić i przekroić na dwie części, uzyskując

Ugotować
Sernik ze śliwkami i borówką amerykańską - prosty i szybki 377

Serniczek na czasie, bo z dodatkiem sezonowych owoców - borówki amerykańskiej i śliwek. Borówkę amerykańską jak do tej pory używałam jedynie w stanie surowym. Nie wiem dlaczego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto makowo-kokosowe 330

piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo  w pamięci  BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego(...)stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mak, a końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do blaszki i piec przez w temp. 180*C przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem: Żółtka i jajka utrzeć z cukrem na jasną

Malinowo w kuchni