ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1020/2705)

Pyszny wilgotny keks bananowo czekoladowy 141

drobne modyfikacje i wyszło bardzo pysznie. I co najważniejsze, wszystko trzeba tylko wymieszać, bez miksera, mała ilość brudnych naczyń. Same plusy 😁. Poza jednym!...ciasto szybko znika 😜🙉   Składniki: (keksówka 30x11) 3 szklanki mąki - 375 g  ½ łyżeczki sody  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu  ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej  ½ łyżeczki soli

Gotuj z Agnes
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem lub kruszonką 172

połączenia się składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć pokrojony rabarbar lub/i kruszonkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30-40 min (do tzw.”suchego patyczka”). Po upieczeniu wyjąć z formy i odstawić do wystudzenia. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem lub kruszonką pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem lub kruszonką 166

połączenia się składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć pokrojony rabarbar lub/i kruszonkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30-40 min (do tzw.”suchego patyczka”). Po upieczeniu wyjąć z formy i odstawić do wystudzenia. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem lub kruszonką pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Chleb z kaszy gryczanej - tylko 3 składniki! 170

konieczne miksowanie aż do jedwabiście gładkiej konsystencji. Konsystencja ma przypominać gęstą śmietanę (ale taką bez mleka w proszku, bo wtedy jest sztywna jak galaretka 😂). Następnie masę przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na noc do wyrośnięcia.  Rankiem wstaw wyrośnięte ciasto do nagrzanego na 200*C piekarnika i piecz przez 1 godzinę w termoobiegu

Zdrowie na języku :P
PIKNIKOWE DROŻDŻOWE KULEBIAKI ŁOSOSIOWO-WARZYWNE 134

ugotowanego ryżu. Mieszamy. Dodajemy połowę posiekanego koperku oraz pokrojone rzodkiewki. Dodajemy ugotowanego łososia (bez skóry) i ugniatamy delikatnie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formy do tartaletek wykładamy ciastem. Nakłuwamy delikatnie spód ciasta. Na ciasto dodajemy farsz a farsz przykrywamy ciastem. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy do momentu uzyskania złotego koloru

Kuchnia w oparach
Baton Mars z płatkami 169

zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 7 dkg masła bez soli + odrobina masła do natarcia blachy 3 łyżki syropu klonowego 6 batonów Mars (58 gr każdy) 20 dkg płatków kukurydzianych Dodatkowo: papier do pieczenia i forma na ciasto. Baton Mars z płatkami Przygotowanie. Do garnka włożyć masło i syrop klonowy. Rozpuścić na małym

mecooks
Babka od Ani 277

również polecam. Nie jest to aż taka ładna babka, ale bardzo smaczna i zniknęła u Nas w 10 minut. -- Skład: 2 szkl. mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szkl. cukru, 4 jajka, 1/2 szkl. mleka,1/2 szkl. oleju, 1 cytryna, 1 cukier waniliowy, aromat cyrtynowy. Masło 1 łyżka i bułka tarta 1 czubata łyżka, do przygotowania blaszki(...)jeszcze mieszamy około 1-2 min., następnie wlewamy masę do przygotowanej formy. Pieczemy w funkcji góra/dół bez termoobiegu 170 st. C/ 20 min., zmniejszamy temp. do 150 st. C i pieczemy "do suchego patyczka" 25-35 min. # zależy od piekarnika. Po upieczeniu, studzimy ciasto i wystudzone dekorujemy lukrem... Można dodać posypkę, kandyzowane skórki pomarańczy. --   Smacznego

chleba naszego
Tiramisu Semifreddo- deser roku 2017 171

Przełom roku to czasem statystyk, podsumowań i planów na przyszłość. Wiele działo się w tym ostatnim roku w moim życiu, prywatnie oraz na blogu. Poznałam nowe

dolcevitainmykitchen
Francuskie kwadraciki z makiem i siemieniem lnianym 158

ciasta francuskiego 1 jajko szczypta soli mak i siemię lniane do posypania Przygotowanie: Ciasto kroimy na małe kwadraty – urosną jeszcze nieco w piekarniku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym. Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru – kilka minut

Zasmakuj Kuchni
Świąteczne korzenne ciasto z winną gruszką 162

Pachnące świąteczne ciasto z gruszką gotowaną w czerwonym winie w przyprawach korzennych. #ciastojakzobrazka Składniki: 1 kostka masła bez laktozy 2/3 szklanki cukru  trzcinowego lub ksylitolu ( 1/2 szklanki) (uwaga ! ksylitol w pieczeniu jest znacznie słodszy dlatego używam go mniej) 4 jaja w temperaturze pokojowej 1 i 1/2 szklanka mąki orkiszowej 4 łyżki  dobrego kakao 1 łyżeczka proszku

AZgotuj!
Tarta z kurczakiem i brokułem 228

wyciskamy na boki. Zapiekamy w piekarniku na termoobiegu 150 st. ok. 10 min. lub bez termoobiegu w 180 st. ok. 15 min. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażoną pierś, brokuł i zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami, jajkiem i serem.  Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy  w 180 stopniach ok. 40 min. Na termoobiegu, krócej. . SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Kluseczki jajeczne z mąką kokosową, bezlutenowe, low-carb 250

bardzo przywrzeć. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj aż powstanie jednolita, gładka masa bez grudek. Wylej masę na papier i rozprowadź szpatułką dokładnie od brzegu do brzegu. Ma być cienka warstwa. Piecz w nagrzanym piekarniku 8 minut. Zdejmij papier z ciastem z blachy i pozwól ostygnąć ok. 5 minut. Użyj szpatułki (u mnie drewniana)aby zdjąć makaron

Marta próbuje
Kruche ciasteczka z gotowanych żółtek -najlepsze 180

folię i wsadzamy na 30 minut do zamrażarki. Urywamy kawałek i wałkujemy dość cienko (resztę ciasta na ten czas wstawiamy do lodówki) Wykrawamy dowolne kształty foremką Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni. Ciasteczka  powinny składać się z dwóch części -jednej bez dziurki i jednej z dziurką (u mnie w kształcie serduszka) wystudzone ciasteczka przekładamy nadzieniem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta snickers 172

piec przez około 25 minut na złoty kolor (jeżeli boicie się, że ciasto Wam urośnie możecie je piec z obciążeniem, na spód wyłożyć papier do pieczenia, a na to ryż lub specjalne kulki i piec ok. 15 minut, a potem 10 minut bez nich, tym razem pominęłam ten krok). Wystudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej

Fabryka pomysłów
PĄCZKI 161

przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce, bez przeciągów, na około 1,5 godziny. Na podsypany mąką blat wykładamy ciasto i chwilę wygniatamy. Rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek o grubości około 1,5 cm i szklanką lub metalową obręczą o średnicy 6-6,5 cm wycinamy krążki. Pozostałe ciasto chwilę wyrabiamy, rozwałkowujemy i wycinamy. Jeśli pączki chcemy nadziewać(...)przy pierogach) i podwijając pod spód formujemy zgrabną kulkę. Odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Jeśli pączki będziemy nadziewać po usmażeniu krążki ciasta od razu po wycięciu układamy na arkuszach papieru do pieczenia lub na lekko oprószonej mąką stolnicy, przykrywamy i zostawiamy na 30 minut do napuszenia

cool and minty