ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1026/2705)

Ciasto Śmietankowy Puszek 161

Ciasto Śmietankowy Puszek z budyniem, galaretką i śmietaną przepis Ciasto Śmietankowy Puszek Ciasto Śmietankowy Puszek to warstwowe ciasto z budyniem, galaretką, dżemem i bitą śmietaną . Jest delikatne i pyszne, sprawdzi się jako ciasto na Święta lub inne okazje.  Ciasto warstwowe z kremem Ciasto na biszkopcie z kremem budyniowym, galaretką i śmietaną nie będzie tak pracochłonne, jeśli podzielimy sobie pracę(...)udaje.  Ciasto z budyniem przepisy Ciasta z budyniem są na mojej stronie bardzo popularne. Z wielu moich przepisów polecam na przykład Kostkę Malinowo-Bezową lub szarlotkę z budyniem . Wszystkie moje przepisy na ciasta z budyniem zobaczysz klikając TUTAJ .  Zobacz również przepis na wspaniałe Ciasto Aurora z budyniem, galaretką i brzoskwiniami: Ciasto Śmietankowy Puszek przepis Ciasto Śmietankowy Puszek składniki

Lekcje w kuchni
Kakaowo-jogurtowe ciasto ze śliwkami i jagodami 191

dodajemy jajka i jogurt cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia po czym dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy (użyłam 22 x 33 cm). Na wierzchu układamy przekrojone na pół węgierki (bez pestek). Możemy lekko wcisnąć je w masę. Całość posypujemy jagodami a następnie schłodzoną kruszonką. Pieczemy

Mienta blog
Proste ciasto z winogronami 418

gładką masę. Małą tortownicę o średnicy 20-22 cm wyłożyć papierem dopieczenia. Przełożyć do niej ciasto i równo rozprowadzić po dnie tortownicy(najlepiej pomóc sobie łyżką, bo ciasto będzie dość gęste).  Ciasta jest dość mało, ale bez obaw - urośnie w pieczeniu. Na wierzch wyłożyć owoce. Posypać brązowym cukrem wedle uznania. Piec w temp. 180C ok. 40 minut

Grunt to przepis!
Ciasto kokosowo migdałowe 134

Kokos, migdały, cukier razem prażymy i ze śmietanką łączymy. Składniki na ciasto tylko miksujemy, część kokosu dodajemy, resztę na wierzch nakładamy i do piekarnika wkładamy. 30 min pieczemy, studzimy i cukrem pudrem posypujemy.  Składniki ta okrągłą formę ok. 24 cm . 100 g migdałów pokrojonych w kostkę (bez skórki), 200 g wiórek kokosowych, 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki(...)mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier migdałowy i nadal miksujemy ok. 2 min. Dodajemy połowę masy migdałowo kokosowej i całość miksujemy tylko tyle, żeby pomieszały się składniki. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Na wierz dodajemy pozostałą masę kokosowo migdałową i za pomocą widelca delikatnie wbijamy ją w cisto. Tak przygotowane ciasto pieczemy

Moniki Smakołyki
Sernik z makiem 36

cukierki również kupiłam złe, bo myślałam, że irysy są tylko z makiem, a miałam mleczne mimo to ciasto wyszło na tyle dobre, że zniknęło do ostatniego okruszka. Sernik inspirowany tym przepisem: www.youtube.com/watch?v=Ze6r6SlZpts Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru drobnego 1 jajko nieco mniej niż 1/2 szkl. oleju(...)budyniu śmietankowego, bez cukru 3-4 łyżki maku około 10-15 cukierków irysów (przez przypadek kupiłam mleczne, lepsze byłyby takie z makiem) Mąkę przesiewamy do miski z solą i proszkiem do pieczenia, mieszamy. Dodajemy cukier, jajko oraz olej. Początkowo mieszamy łyżką. W razie potrzeby dodajemy gęstą, kwaśną śmietanę (proponuję zacząć od 1 łyżki). Wyrabiamy gładkie ciasto (będzie nieco

Smaki Na Talerzu
Chleb z płatkami gryczanymi i żurawiną 100

foremki (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej). Okazało się, że sporo tego ciasta jest więc ja je po prostu na dwie foremki podzieliłem. Jedną taką zwykła jak zawsze robię i drugą małą. U was to będzie zależało od tego jakie macie foremki. W sumie równie dobrze możecie po prostu uformować duży bochenek bez formy. I znowu przykrywamy ściereczką(...)zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy przez 40 minut. Tuż przed samym włożeniem do piekarnika smarujemy wierzch chleba olejem. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Smacznego :) A jeśli chcemy to możemy również zrobić ten chleb z maszyny. Po prostu wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika maszyny (żurawinę dopiero po sygnale dodawania składników), ustawiamy program podstawowy

Marder&Marder Manufacture
Ciasto KUBANKA -po prostu wspaniałe (czekoladowe z herbatnikami) +FILM 79

przepisem na ciasto, które po prostu uwielbiam. Jest zdecydowanie na mojej liście Top ciast. Zachwyca smakiem, pięknie wygląda i jest łatwe do zrobienia. Mowa o cieście Kubanka. Jest to ciasto na kakaowym biszkopcie z kremem z dodatkiem Nutelli, herbatnikami przełożonymi powidłami, i śmietanką. Musicie je wypróbować, bo smakuje obłędnie. Zapraszam  Zapraszam też na film z przygotowaniem ciasta krok(...)zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek i kakao-delikatnie mieszamy do połączenia. Wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20 minut. Studzimy Ostudzony biszkopt nasączamy kawą rozpuszczalną. KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, dodajemy ostudzony budyń też

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto czekoladowe z budyniową pianką, truskawkami i borówkami 192

wymiarach 33 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wylepić drugą częścią ciasta. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto(...)obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i poukładać owoce. Na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30-40 minut. Wyjąć, przestudzić

Czerwień i błękit
ciasto kawosz-dla smakoszy kawy 206

składniki biszkoptu 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka mąki Basia 2 lyżki ciemnego kakao szczypta soli proszek do pieczenia 2 łyżeczki krem 3

Moje Wyroby
BAGIETKI Z PŁASKURKI I ORKISZU 199

temu bagietki nie są suche). Po kilku złożeniach ciasto dzielimy na 4 części, z każdej części formujemy wałek, skręcamy go i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy na ok.15 minut do napuszenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230*C i pieczemy ok.20 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu, następnie możemy przełączyć na termoobieg i dopiec

Smaczne Zdrowe
Serniczki bananowe z syropem klonowym 194

Serniczki bananowe polane syropem klonowym (18 serniczków) Jest to kolejny dietetyczny przepis dla osób kochających słodycze ale liczących kalorie. Serniczki upieczone bez masła i bez cukru, za to z bananową nutą. Idealnie nadadzą się na drugie śniadanie w pracy, szkole lub po prostu na deser. Składniki: 500g serka twarogowego 3 jajka 3 duże, dojrzałe, lekko brązowe banany(...)masę. Dodać resztę składników i miksować tylko do połączenia. Ciasto rozlać do 18 foremek do muffinek (polecam silikonowe) i piec w temperaturze 150*C przez 35 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem polecam polać je syropem klonowym, ale jeżeli takowego nie macie to się nie przejmujcie- same, bez polewy też są przepyszne. Kaloryczność: Wszystkie serniczki mają

Moja Micha
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 337

przyczynia się do niewyrastania ciasta przy pieczeniu. Na koniec dodać resztę mąki i ostudzony cytryniec razem z powstałym syropem.  Całość krótko zmiksować na najniższych obrotach lub wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Nie można dopuścić aby ciasto ucierane zbyt mocno się napuszyło przez zbyt długie miksowanie, bo urośnie podczas wstępnej fazy pieczenia a po wyjęciu(...)piekarnika - spektakularnie opadnie. Keksówkę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną . Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Nie otwierać bez potrzeby piekarnika podczas pieczenia. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować

Grunt to przepis!
Salceson z rabarbarem 99

Ciasto salceson znają chyba wszyscy. Żeby trochę namieszać w przepisie, proponuję salceson z rabarbarem . Ciacho jest wilgotne, pulchne i szybkie do zrobienia. Składniki: 3 jajka ¾ szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 1 3/4 szklanki mąki 3-4 sztuki średniej wielkości rabarbaru (ok. 200 g) Uwaga: szklanka(...)koniec ubijania dodaję powoli cukier i ubijam dalej jak bezę. Zmniejszam obroty i dodaję po jednym żółtku. Następnie dodaję olej, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie mieszam i wyłączam mikser. Mąkę mieszam z rabarbarem i dodaję do masy. Wszystko mieszam łyżką, aż składniki się połączą. Ciasto wykładam do keksówki (15×20 cm) i wstawiam

Słodki sentyment
Tartaletki migdałowe z jabłkiem 51

więc porcja jest dość solidna. Ja kroiłam tartaletki na ćwiartki. Składniki na 6 sztuk: Ciasto kruche ? 300 g mąki – 2 czubate szklanki ? 4 żółtka ? 200 g masła ? 3 łyżki cukru ? 1 cukier waniliowy ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jabłka ? 5 jabłek ? 3 łyżki cukru ? 1 łyżeczka cynamonu Masa migdałowa ? 100 g mielonych migdałów – 1/2 szklanki(...)dodać mielone migdały. ? Schłodzonym ciastem wyłożyć metalowe foremki na minitarty odrywając po kawałku bez wałkowania – spód i boki, natępnie nakłuć widelcem. ? Nałożyć na ciasto przesmażone jabłka. ? Jabłka zalać masą migdałową. ? Z reszty ciasta kruchego wyciąć ozdoby (u mnie gwiazdki) i położyć na tartach lub zatrzeć ciasto na tarce i posypać po wierzchu. ? Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury

To co kocham
Tartaletki migdałowe z jabłkiem 119

pieczenia Jabłka • 5 jabłek • 3 łyżki cukru • 1 łyżeczka cynamonu Masa migdałowa • 100 g mielonych migdałów – 1/2 szklanki • 100 g cukru pudru – 1/2 szklanki • 2 jajka Wykonanie: • Do miski wsypać mąkę z cukrem i proszkiem, zatrzeć na tarce masło i lekko zagnieść – powstanie kruszonka. • Wbić żółtka i szybko zagnieść ciasto(...)odrywając po kawałku bez wałkowania – spód i boki, natępnie nakłuć widelcem. • Nałożyć na ciasto przesmażone jabłka. • Jabłka zalać masą migdałową. • Z reszty ciasta kruchego wyciąć ozdoby (u mnie gwiazdki) i położyć na tartach lub zatrzeć ciasto na tarce i posypać po wierzchu. • Piec w nagrzanym piekarniku

To co kocham