ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1030/2671)

Ciasto marchewkowe. 122

wczoraj zobaczyłam nie mogłam się oprzeć i musiałam wypróbować. Ciasto marchewkowe piekę dość często, bo lubię jego wilgotną konsystencję, aromatyczny zapach i prostotę wykonania. W tym przepisie zaintrygowały mnie dodatki, chociaż i tak trochę musiałam je zmodyfikować i dostosować do tego, co akurat miałam w domu :-) Ciasto w oryginale było z kremem, ale z racji tego, że obłędnie pachniało(...)tylko po to, by je porównać, bo bez kremu i tak było wyborne. Polecam!!! Składniki na ciasto marchewkowe 7 jajek 400g cukru (ponad 1 i 1/2 szklanki) 1/2 szklanki oleju 500g mąki pszennej (około 3 i 1/2 szklanki) 500g marchwi startej na średniej tarce (3 szklanki) 15g cynamonu 23g proszku do pieczenia (2 pełne łyżeczki) 23g sody oczyszczonej

Rozpustne gotowanie
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 162

pożądanych jest kokos. Ma sobie ten aromat dalekich tropików, w połączeniu z bezą daje bardzo przyjemne wrażenia smakowe. Drugim smakiem lekko kwaskowatym a zarazem słodkim, jest smak truskawki, którą można łączyć z wieloma składnikami, lubi i słodkie, i słone.  Dzisiaj takie jedno z ulubionych ciast, deserów, które przygotowuje rzadko, raczej na jakąś okazję, bądź na poprawę nastroju. Nie wiem(...)całość na jednolitą masę. Masę wyłóż na papier do pieczenia i wyrównaj brzegi, tworząc prostokąt. Całość pieczemy w temp 120 stopni, dół + termoobieg, przez 20 minut. Po tym czasie, wyciągamy bezę, odwracamy do góry nogami, zdejmujemy papier i rolujemy na roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA

SMYKWKUCHNI
Faworki last minute 157

oszukane,ale za to ekspresowe i doslownie dla kazdego.Sa zlociste,chrupiace i bardzo ,bardzo smaczne.Polecam tym bardziej,ze dzisiaj mamy w handlu juz spory wybor ciast francuskich.Uzylam swiezego ciasta przygotowanego na masle,takze bez udzialu tluszczy trans.Faworki mozna bardziej finezyjnie powycinac,mysle o skosnych koncach,ale szkoda mi bylo wyrzucac tyle okrawkow.Dlatego moje sa ciete prosto.Ten "podrabiany"przepis,sprawi(...)rolka ciasta francuskiego cukier puder Wykonanie: Piekarnik nastawic na 220°C. Wyjetego ciasta z lodowki nie ogrzewac ,od razu przystapic do wycinania faworkow. Ciasto przeciac radelkiem w poprzek na pol.Pociac w pionowe paski szerokosci 2,5 cm.W srodku kazdego faworka zrobic kilkucentymetrowe przeciecie do przewleczenia. Wywiniete faworki ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.Delikatnie posmarowac mlekiem lub woda. Piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Izaura 77

taki sernik pojawiał się na każdej imprezie. Nazwa ciasta pochodzi od bohaterki brazylijskiej telenoweli o tytule „Niewolnica Izaura”. Ciasto jest połączeniem ciasta czekoladowego, sernika i polewy czekoladowej, ja dodatkowo górę posypałam wiórkami kokosowymi. Sernik Izaura składa się z ciasta czekoladowego, sernika i polewy. Przygotowanie ciasta rozpocznij od wyciągnięcia wszystkich składników z lodówki, tak by miały temperaturę pokojową(...)wcześniej, ja dzień przed przygotowaniem ciasta wkładam ser do szafki, wtedy jestem pewna, że będzie miał odpowiednią temperaturę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Izaura – Składniki Składniki na ciasto czekoladowe 320 g mąki pszennej 200 g masła (cała kostka) 230 g cukru 5 jajek wielkości M 3 czubate łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek wody Składniki

Do Garów!
Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 161

Sezon na truskawki rozpoczynam  najprostsz ą  z najprostszych  rustykaln ą  tart ą   galette. Tarta o francuskim rodowodzie odróżnia si ę  

La grande e la piccola cuoca
Szybka pizza z patelni 8225

pieczonej. Przepis na pizzę z patelni powinien zainteresować wszystkich, którzy szukają pomysłu na pyszną domową pizzę na szybko. Jak zrobić pizzę z patelni? Jak zrobić ciasto na pizzę na szybko? Wyrobienie ciasta wraz z wrośnięciem, formowaniem i smażeniem nie powinno zająć Ci dłużej niż 30 minut. Przyznasz, że to naprawdę szybko jak na pizzę. Pizza na patelni to bez(...)modyfikować. Dodać własne ulubione dodatki lub ulubione dodatki dzieci. Jeśli zatem często zastanawiasz się: Co na szybki obiad? lub Co zrobić na szybką przekąskę? Szybka pizza z patelni bez pieczenia może okazać się właśnie tym przepisem, którego szukałaś / szukałeś. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych propozycji na szybkie przekąski. Polecamy: pyszne chrupiące tortellini z serem , chrupiące kanapki z pastą

Kuchnia Na Wypasie
Focaccia na zakwasie 92

Jedną z zalet całego zamieszania z koronawirusem jest fakt, że powróciłam do regularnego pieczenia chleba i produktów chlebopodobnych. Reaktywowałam trochę śpiący już zakwas żytni i pokusiłam się o przygotowanie zakwasu pszennego. Dlatego też przyjemnością dołączyłam do wspólnego wypiekania focacci na zakwasie w Piekarni Amber Powiem Wam, że świadomość takiego wspólnego wypiekania bardzo mi się spodobała. Przeliczyłam się jednak(...)zdjęciem bez zdjęcia Focaccia na zakwasie Przepis orginalny pochodzi z bloga Thefreshloaf.com przygotowany w ramach Majowej Piekarni Amber przygotowanie: 30 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 25 min czas całkowity: 14 h Składniki: Zaczyn 195 g płynnego zakwasu 125 g ciepłej wody 25 g oliwy z oliwek 10 g miodu 50 g mąki (użyłam włoskiej typ 00) Ciasto cały przygotowany

Pełny talerz
BROWNIE Z BURAKIEM I BANANEM 142

czekoladowe ciasto przekładane słodkim budyniem waniliowym i owocowym żelem z lekko kwaskowatych czerwonych porzeczek. Dla tych, którzy mają wątpliwości, co do buraka w cieście - bez obaw, praktycznie jest nie wyczuwalny, za to nadaje ciastu odpowiednią konsystencję, wpływa nieco na kolor oraz smak (tutaj głównie chodzi o słodkość).  Składniki: 140 g gotowanych buraków 140 g dojrzałych bananów(...)proteinową, mąkę, kakao, erytrytol, proszek do pieczenia. Wymieszaj.  Wlej wcześniej zmiksowane składniki, rozpuszczony olej oraz sok z buraków. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki lub zmiksuj mikserem, ale nie jest to konieczne.  Masę wylej to formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm). Piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku

Zdrowie na języku :P
Włoski chleb ciabatta 141

samej blasze, bez papieru do pieczenia). Do rozgrzanej patelni lub formy wlewam około 300 ml wrzącej wody. Piekę ciabatty przez 5 minut w temperaturze 250 stopni. Po 5 minutach otwieram piekarnik, wyjmuję naczynie z wodą, wypuszczam parę i obniżam temperaturę do 220 stopni. Piekę kolejne 18 do 20 minut, aż ciabatta nabierze złotego koloru. Pieczenie z parą(...)czasu wyrastania kilkakrotnie składam ciasto, tak jak to widzicie na filmie powyżej (tego ciasta nie ugniatamy), chociaż moje ciasto jest bardziej miękkie i trudniej się składa. Nie wyjmuję ciasta na stolnicę, składam je w pojemniku. Jeśli nie jestem zbyt zajęta to powtarzam składanie co 30 minut czyli 4 razy w trakcie wyrastania. 4. Wyrośnięte ciasto przekładam na bardzo obficie podsypaną

Cztery Fajery
Sałatka z batatem, czarną fasolą i pomidorami 37

Sałatka z batatem, czarną fasolą i pomidorami jest doskonałą propozycją szybkiego lunchu, przygotowaną bez użycia mięsa. Pieczone bataty już kiedyś pojawiły się na blogu. Dzisiaj

Pogotujmy.pl
Sernik Izaura 68

Pyszne kakaowe ciasto wymieszane z masą serową, to nic innego jak rewelacyjny Sernik Izaura. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu! Sernik Izaura – Składniki: Składniki na ciasto

Kulinarne Przeboje
Budyniowiec z brzoskwiniami 52

Szukacie inspiracji na pyszne ciasto z owocami? Budyniowiec z brzoskwiniami właśnie do takich ciast należy, a na dodatek robi się go w miarę szybko. Zachęcam do

Kulinarne Przeboje
Wielkanocny sernik na zimno z galaretkami 130

Wielkanocny sernik na zimno z galaretkami. Najlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający o aksamitnej konsystencji sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
szarlotka wg s. Anastazji 176

grubych oczkach. Jabłka mieszamy i smażymy. Dodajemy do nich opcjonalnie cynamon i cukier do smaku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy żółta, śmietanę oraz masło i wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Jedną częścią wykładamy dno foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Ja podpiekam

Domowy Smak Jedzenia