ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1029/2705)

CIASTO KAKAOWE Z FASOLI BEZ TŁUSZCZU 193

ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść jagód goi lub żurawiny dodatkowo na polewę potrzebujemy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% Wykonanie: do malaksera wkładamy : czerwoną fasolę, banan, jajka, cukier trzcinowy, miód, kakao oraz proszek do pieczenia , miksujemy aż uzyskamy gładką masę do której dodajemy garść jagód goi ,mieszamy ciasto przekładamy do   keksówki (24x15cm)   wyłożonej

Słodkie zapomnienie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 115

wypieku chleba. Nie zaleca się jej jednak używać samej tylko jako mieszanka, tak samo przy wypieku ciast. Mąka z komosy ryżowej ( bezglutenowa). Charakteryzuje się orzechowym aromatem, ale też jest dość sypka jak mąka ryżowa. Zalecana jest do mniejszych deserów lub jako mieszanka do ciasta. Mąka z tapioki (bezglutenowa). Mało znana i trudno dostępna, lecz dość dobrze uelastycznia. Jest właściwie bezsmakowa(...)uzyskacie nieziemski smak, gwarantuje! Mąka sojowa . Zastosowanie znajdzie przy zagęszczaniu zup i sosów, jak i przy wypieku ciast, lecz tylko jako dodatek. Normalnie ma barwę białą, ale pod wpływem temperatury szybko ciemnieje, dlatego trzeba uważać przy ciastach z długim czasem pieczenia. Tak jak widzicie rodzajów mąk i ich zastosowanie jest przeogromne! Warto mieć przynajmniej połowę z nich i bawić

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 210

wypieku chleba. Nie zaleca się jej jednak używać samej tylko jako mieszanka, tak samo przy wypieku ciast. Mąka z komosy ryżowej ( bezglutenowa). Charakteryzuje się orzechowym aromatem, ale też jest dość sypka jak mąka ryżowa. Zalecana jest do mniejszych deserów lub jako mieszanka do ciasta. Mąka z tapioki (bezglutenowa). Mało znana i trudno dostępna, lecz dość dobrze uelastycznia. Jest właściwie bezsmakowa(...)uzyskacie nieziemski smak, gwarantuje! Mąka sojowa . Zastosowanie znajdzie przy zagęszczaniu zup i sosów, jak i przy wypieku ciast, lecz tylko jako dodatek. Normalnie ma barwę białą, ale pod wpływem temperatury szybko ciemnieje, dlatego trzeba uważać przy ciastach z długim czasem pieczenia. Tak jak widzicie rodzajów mąk i ich zastosowanie jest przeogromne! Warto mieć przynajmniej połowę z nich i bawić

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik brzoskwiniowy 105

pudru 4 łyżki gęstej śmietany 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera białego, trzykrotnie mielonego 6 jajek 250 g cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 150 g masła stopionego i schłodzonego puszka brzoskwiń pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 żółte galaretki Instrukcje Składniki na spód siekamy i dokładnie(...)wyrabiamy, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy (25X36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Spód pieczemy około 20 minut w 180 C. Brzoskwinie miksujemy. Żółtka miksujemy na puszystą masę, dodajemy małymi porcjami ser, wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło, dodajemy budyń, proszek do pieczenia i zmiksowane brzoskwinie. Delikatnie miksujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto jogurtowe z borówkami 190

pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 150 g borówek Przygotowanie: Jajka miksuję z cukrami. Dodaję jogurt i krótko miksuję. Przesiewam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia do miski i miksuję. Borówki myje, osuszam i oprószam mąką. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i teraz układam 1/3 ciasta i 1/3 borówek i znowu

Tanio smacznie i prosto
Mazurek sernikowy z limonką i lawendowym miodem 136

miąższ bez osłonki) 3 łyżki miodu lawendowego 1/3 szklanki cukru pudru pokruszona beza Wykonanie 1 Zagniatamy składniki na kruchy spód. Formujemy kulę z ciasta, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. 2. Prostokątną formę na tartę wylepiamy razem z brzegami schłodzonym ciastem. Nakluwamy je w wielu miejscach i pieczemy w 180C przez(...)dodajemy wydrążony miąższ z tego owocu. Całość miksujemy i schładzamy w lodówce przez ok. 20 minut. 3. Schłodzoną masę przekładamy na kruchy spód, całość wyrównujemy podłużnym nożem, dekorujemy pokruszona bezą i dodatkami wg uznania. 4. Smacznego! Artykuł Mazurek sernikowy z limonką i lawendowym miodem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasto tortowe z serem 79

długość opisu wykonania tego ciasta, może delikatnie się przerazić. Wbrew pozorom jest to jednak proste ciasto. Proste, aczkolwiek trochę pracochłonne, bo pieczemy biszkopt z dwóch różnych ciast i sernik oraz przygotowujemy masę i polewę. Ciasto wychodzi wysokie, może więc z powodzeniem wystąpić jako tort lub ciasto tortowe na różne okolicznościowe imprezy. Jadłam to ciasto tak dawno, że zapomniałam już(...)jednym żółtku delikatnie ubijając, wsypać obie mąki i proszek i delikatnie przemieszać. ? Blaszkę 24×38 cm wyłożyć papierem do pieczenia. ? Kłaść kupkami biały i żółty biszkopt na zmianę, posypać kawą mieloną, przykrywać nastepną porcją ciasta, wyrównać wierzch. ? Piec w 170 st.C przez 40 minut, wystudzić i przeciąć na 2 blaty. Wkładka serowa ? Masło utrzeć z cukrem na biały

To co kocham
Mazurek śliwkowo czekoladowy 140

Zwykle piekę jeden  mazurek pomarańczowy  i jeden  mazurek czekoladowy  W tym roku postanowiłam nieco urozmaicić wypieki i tak powstał mazurek śliwkowo czekoladowy.  Użyłam ksylitolu, powideł domowych bez cukru i czekolady z ksylitolem. Tak więc mazurek bezcukrowy. Bardzo polecam bo suszone śliwki i czekolada to połączenie idealne! Mazurek śliwkowo czekoladowy - przepis SKŁADNIKI ciasto(...)godziny a najlepiej na noc.   Ciasto:  Wszystkie składniki wyrabiać w malakserze, tak długo aż utworzą kulę. Kawałek ciasta odciąć - zrobimy z niego brzeg -  pozostałe rozwałkować na niezbyt gruby placek (ok. 1 cm) o dowolnym kształcie.  Najlepiej wałkować na papierze do pieczenia i przez folię spożywczą.  Z odłożonego kawałka ciasta uformować dookoła wyższy brzeg

Stare Gary
CIASTO "KOSTKA MALINOWA" 133

mąki * 1 łyżka cukru * szczypta proszku do pieczenia * szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka i cukier, chwilę ucierać. Na końcu przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować do wymieszania składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C, piec

Zrób to smacznie
Ciasto tortowe z serem 204

wsypać obie mąki i proszek i delikatnie przemieszać. • Blaszkę 24×38 cm wyłożyć papierem do pieczenia. • Kłaść kupkami biały i żółty biszkopt na zmianę, posypać kawą mieloną, przykrywać nastepną porcją ciasta, wyrównać wierzch. • Piec w 170 st.C przez 40 minut, wystudzić i przeciąć na 2 blaty. Wkładka serowa • Masło utrzeć(...)serowej. • Wbijać po jednym jajku i żółtku do masy serowej delikatnie mieszając bez zbytniego napowietrzania. • Na koniec wsypać budyń i mąkę ziemniaczaną. • Upiec sernik w takiej samej blaszce jak biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp 180 st.C przez 50 minut, wystudzić w blaszce. Masa budyniowa • Zagotować

To co kocham
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 143

potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może

MamaOskarka
Pancakes z miodem spadziowym 151

kazałby mu stać nad patelnią i obracać, prędzej wylałby ciasto na całą patelnię i upiekł jednego dużego ;) A "pankejki" z dzisiejszego przepisu są wyjątkowo smaczne. Pulchne, wyrośnięte i mięciutkie. Przyznaję bez bicia, że pierwszy raz wyszły mi tak smaczne i do tego delikatnie rumiane, choć pieczone na patelni bez tłuszczu. Osłodzone pysznym miodem spadziowym od Pasieka na Zastawiu(...)pieczenia 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z miodem i cukrem waniliowym lub ziarnami wanilii. Dolewamy mleko i olej, a następnie dodajemy partiami mąkę pszenną przesianą ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji pozbawionej całkowicie grudek. W razie konieczności należy dodać jeszcze odrobinę mąki (każda ma inną chłonność) lub mleka gdyby ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z cynamonowym jabłkiem (bez miksera). Szybkie i łatwe ciasto bez miksera. 322

przepis na ciasto z cynamonowym jabłkiem. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, wykonuje się je bez użycia miksera. Wystarczy drewniana łyżka i troszkę chęci Jabłoń na działce obrodziła w tym roku, więc u mnie będzie sporo wypieków z ukochanymi jabłkami. Ciasto przygotowałam dziś na przyjęcie urodzinowe męża. Mam nadzieję, że będzie wszystkim smakowało Polecam Wam ten przepis również(...)jabłek mniejszych 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki krojonej skórki cytryny (u mnie gotowa sklepowa) 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 większe jajka 1 szklanka oleju (u mnie ryżowy, albo możecie użyć dowolnego) Uwaga! Składniki jajka i jogurt muszą być w temperaturze pokojowej

Słodkie okruszki
Miękkie lądowanie. Ciasto drożdżowe z konfiturami. 161

ukochane bezy, ciasta czekoladowe i karmelowe makaroniki musiałyby z godnością ustąpić miejsca pachnącej, świeżej i puszystej buchcie.  I tak zrobiły. Pierwszym ciastem jakie upiekłam po przepędzeniu wirusa była wielka, puchata drożdżówka z kruszonką. Kojące i miękkie lądowanie z krainy szczęśliwych wspomnień w długo wyczekiwanym świecie pierwszej słonecznej i wiosennej soboty. Długo szukałam przepisu na idealne ciasto drożdżowe. W zeszycie(...)wszystko serce, w zamian otrzymamy coś absolutnie bezcennego. Zapach domu pachnącego ciepłym drożdżowym ciastem to zapach, który zawsze będzie nas kołysał do spokojnych snów. A jeśli wyrabiając ciasto doprawicie go choć odrobiną dobrych wspomnień, urośnie piękniej niż się tego spodziewacie.  To ciasto z duszą i duszę mu trzeba oddać.  Mam nadzieję, że Karolka uśmiecha się do tej buchty

KUCHARNIA