ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1015/2671)

Przepis na pączki w dwóch odsłonach: smażonej i pieczonej 142

nadzienie na środek krążka, zbierz rogi do środka i rękami wyrób kolisty kształt. Wyrobione pączki odstaw na 20 min. 4 PIECZENIE: Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200*C (ustaw pieczenie z góry i dołu, bez termo-obiegu) bądź do suchego patyczka. 5 SMAŻENIE: Usmaż partiami na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron. Tłuszczu(...)nadzienie na środek krążka, zbierz rogi do środka i rękami wyrób kolisty kształt. Wyrobione pączki odstaw na 20 min. 4 PIECZENIE: Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200*C (ustaw pieczenie z góry i dołu, bez termo-obiegu) bądź do suchego patyczka. 5 SMAŻENIE: Usmaż partiami na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron. Tłuszczu

A to pestka
Ciasto gryczane ze śliwkami 144

mrożone, waga już bez pestek) WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i oprószyć mąką. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Jeżeli korzystacie z mrożonych, to odsączyć z soku (sok wykorzystać do ciasta). Do miski wsypać cukier

Passions hobbies life
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 229

śliwkami Pęczak z pijanymi śliwkami i jabłkami Rogaliki nadziewane powidłami śliwkowymi Babcine dwudniowe powidła śliwkowe Domowe ciasto śliwkowe Drożdżówka z twarogiem i śliwkami Ciasto śmietanowe ze śliwkami i przyprawami korzennymi Czekośliwka Kruche ciasto dyniowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską Sałatka z grillowanym oscypkiem, figą i śliwką Aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi Śliwki jesienne(...)ciasto kokosowe. Ze śliwkami. Bezglutenowy placek śliwkowy z czekoladą Bezglutenowy placek śliwkowo - orzechowy Knedle ze śliwkami Kruche ciasto ze śliwkami bezą i kruszonką Czeko – powidła, czyli śliwki z czekoladą w słoiczku Mini drożdżówki z śliwkami Zakręcone ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami Nalewka śliwkowa – śliwowica Śliwkowa krajanka z owsianą kruszonką Ciastka francuskie ze śliwkami Proste ciasto jogurtowe ze śliwkami - bez

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto 3 Bit -bez pieczenia 240

Przepyszne ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu! Nie tylko na specjalne okazje, ale też nadające się na zwykłe niedzielne spotkanie w gronie bliskich. Kto jeszcze nie próbował- koniecznie musi nadrobić zaległości ;) Zapraszam! 3 Bit - bez pieczenia Składniki: 1 puszka masy krówkowej 2 paczki herbatników 400- 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania śmietan fix garść startej czekolady masa budyniowa(...)miksując, stopniowo łączyć z zimnym budyniem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie całe dno wyłożyć herbatnikami. Następnie wyłożyć i rozsmarować letnią masę krówkową.  Przykryć kolejną warstwą herbatników. Kolejno dajemy masę budyniową i ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy z śmietan fixem i wykładamy do formy. Posypujemy czekoladą.  Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Smacznego

Tagebuch po polsku
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 381

coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem: 200g miękkiego masła 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 duża puszka ananasa Dodatkowo: 50g czekolady (tj. ½ standardowej tabliczki(...)proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Masę biszkoptową wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C, BEZ termoobiegu. Masa kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy po trochu cukru i mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy stopniowo kokos i mieszamy. Gotową masę równo rozsmarowujemy na pergaminie i pieczemy w rozgrzanym

Smakowy Raj
ŁATWE CIASTO Z BORÓWKAMI, CZEREŚNIAMI I KRUSZONKĄ 57

Łatwe ciasto z borówkami, czereśniami i kruszonką to miękkie, delikatne i puszyste ciasto , przy którym nie ma wcale dużo pracy. Wystarczy wymieszać składniki i upiec. Owoce można tu użyć dowolnie, kto co lubi. Teraz sezon owocowy trwa w najlepsze i z każdymi owocami ciasto będzie smakowało inaczej :) Ciasto to, dzięki temu, że nie wymaga sporo pracy i czasu doskonale nadaje(...)zaraz po upieczeniu.  Składniki na łatwe ciasto z borówkami, czereśniami i kruszonką (blacha kwadratowa 24 cm): * 4 jajka * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 1 szklanka oleju * 1,5 szklanki mąki pszennej * poł szklanki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * około 200 g czereśni bez pestek * 250 g borówek amerykańskich * 1 łyżka

Zrób to smacznie
Szybkie ciasteczka z czekoladą 79

puder, mąkę i posiekaną czekoladę (ja moją połamałam w rękach). Składniki wyrabiamy ręką. Ciasto można na kilka minut włożyć do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Z masy w dłoniach formujemy małe kulki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą lekko spłaszczamy za pomocą widelca tworząc na ciasteczkach charakterystyczny wzorek. Blaszkę

Słodkie okruszki
Sernik pod kokosową pierzynką 124

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie ,1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru, 3/4 szklanki cukru ,pół szklanki oleju ,2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
CHMURKA malinowa 327

kubek malin mrożonych lub świeżych 1 galaretka malinowa Beza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko ucieramy, zagniatamy w kulkę, owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na około 60 minut Prostokątną formę smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem Pieczemy 180ºC przez około 12 minut białka ubijamy z cukrem(...)galaretki Ciasto rozkrawamy na dwie równe części, na jedną wykładamy część bitej śmietany, wylewamy tężejąca galaretkę  i przykrywamy drugim plackiem, wykładamy pozostałą śmietanę i przykrywamy bezą

Luźna Kuchnia
Szybka pizza na dużą blachę 185

można podczas wyrabiania delikatnie podsypać rękę mąką, ja przeważnie nie mam takiej potrzeby zachowując podane proporcje. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. U mnie czas wyrastania jest naprawdę krótki, w tym czasie przygotowuję resztę składników. Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W moim  piekarniku parowym seria 600 SteamBake EOD6C71X Electrolux czas nagrzewania jest bardzo krótki(...)półplasterki. Cebulę siekam lub zostawiam piórka, a kiełbasę kroję w plasterki lub drobniej. Ser ścieram na tarce. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, papier smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Pizze smarujemy naszym sosem pomidorowym lub passatą pomidorową, następnie posypujemy cienką warstwą sera, układamy przygotowane składniki

Słodkie okruszki
Mazurek pistacjowy 135

rozwałkowujemy na papierze do pieczenia. Wycinamy prostokąt o wymiarach około 34 x 24 cm, a ze ścinków ciasta formujemy wałeczki i przyklejamy do ciasta lekko dociskając (można też przykleić za pomocą białka). Ciasto (razem z papierem!) przenosimy na blaszkę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut. Studzimy. Nadzienie: Pistacje(...)gładką pastę. Następnie przekładamy do miseczki i dodajemy serek mascarpone, sok z limonki oraz cukier puder. Dokładnie mieszamy. Gotowy krem przekładamy na upieczone kruche ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Dekorujemy pokruszonymi bezami i pistacjami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mazurek z makiem i bakaliami → Mazurek chałwowy → Mazurek kawowy → Mazurek z orzeszkami ziemnymi

Oryginalny smak
Domowe pierniczki (bez leżakowania) 187

opcjonalnie), wbijamy 1 jajko i całość mieszamy wstępnie łyżką. Kolejno powoli dolewamy ciepłe mleko, zagniatając ciasto ręką (nie musimy wykorzystać całego mleka). Ciasto powinno być miękkie (lekko lepkie, będziemy podsypywać mąką podczas wałkowania). Jeśli ciasto wyjdzie nam zbyt klejące podsypujemy rękę mąką podczas wyrabiania. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie / macie. Miękkość pierniczków zależy od ich grubości. U nas przeważnie(...)podsypały Ale i tak wyszło przepysznie ) Wycinamy foremkami ulubione kształty. Pierniczki układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdy pierniczek smarujemy z wierzchu roztrzepanych jajkiem. Pierniczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia pierniczków zależy od ich grubości, u mnie około 10-15 minut. Pierniczki należy

Słodkie okruszki
Muffinki toffi z orzechami 67

Do przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy: – 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej – 1 opakowanie proszku do pieczenia – 3 łyżki kakao – 1 szklanka

Szybko Tanio Smacznie
Muffinki toffi z orzechami 116

Do przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy: – 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej – 1 opakowanie proszku do pieczenia – 3 łyżki kakao – 1 szklanka

Szybko Tanio Smacznie
Bananowa chmurka 155

cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 3 żółtka szczypta soli Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka: 4-5 bananów 2 galaretki pomarańczowe(...)galaretkę z bananami. Beza: 3 białka jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżka  mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów (u mnie od Skworcu.pl ) Ubijamy białka na sztywno, a następnie stopniowo wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca dodajemy mąkę i jeszcze chwilę ubijamy. Z papieru do pieczenia wycinamy wielkość dna blaszki w której piekliśmy spód, na wyciętym arkuszu

Cynamonowe szczęście