ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA.

ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA.

ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA.

Gdybyśmy się już nie spotkali :Wielkanoc już puka do wypucowanych okien.Delikatnie stuka w szybę kolorową palmą.W lewej dłoni kosz do święcenia trzyma,baranek miota się między jej nogami.Bo On już wstał, zbudził się.Radości czas nastał więc!Wszystkim, ale to wszystkim bez wyjątku - WESOŁEGO ALLELUJA! ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. (musiała, po prostu musiała coś w niej zmienic)500g mięsa mielonego6 jajek na twardo2 jajka surowebułka tatra (zależy od konsystencji masy)garśc majerankugarśc miętygarść oreganonatka pietru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ryby, ryba, wegańskie, deser, desery, torty, tort, ciasto, koperek, mielone, jajko, mięso, tarta, wielkanoc, ryba w ciescie, pieczywo, ziemniak, siekane, bułki, mięso mielone, ziemniaki na obiad, ziemniaki, pietruszka, obiad, przepisy z ziemniakami, bez pieczenia, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Niebieska Pistacja, 22 kwietnia 2011 10:21:03

dawno nie jadłam takiej pieczeni, a bardzo lubię, fajna Ci wyszła :)http://niebieskapistacja.blox.pl/html

Amber, 22 kwietnia 2011 10:56:55

Pieczeń wygląda bardzo smakowicie i tak wielkanocnie z jajkami.Radosnego Alleluja!

kabka, 22 kwietnia 2011 11:48:15

bardzo ładna wyszła :-) również dawno nie jadłam pieczeni z jajem... wesołych Świąt Karmelitko :-)

Majana, 22 kwietnia 2011 11:51:56

Radosnych Świat Karmelitko!Pysznie wygląda ta pieczeń:)

agnieszka, 22 kwietnia 2011 13:07:29

Śliczna, aż mi pociekła na nią ślinka! Wesołuch Świąt Karmelitko :)

Beata, 22 kwietnia 2011 14:29:56

Z okazji świąt Wielkanocnych życzę rodzinnej atmosfery, radości i wspaniałych świątecznych smakołyków.

kasiaaaa24, 22 kwietnia 2011 18:45:40

Ciepłych, rodzinnych, pełnych miłości i nadzieji - i oczywiście - smakowitych Swiąt Wielkanocnych :) Pozdrawiam wiosennie i słonecznie :)

Przemysław, 22 kwietnia 2011 20:19:10

Uwielbiam klopsy:) Oj chyba zrobię po Świętach, bo teraz juz za późno:)Wesołych Świąt życzę Kochana:)Jola Szyndlarewicz

aga, 22 kwietnia 2011 22:09:50

Świat pełnych spokoju, radości i miłości:)a pieczen wspaniale pyszna:)

Kaś, 22 kwietnia 2011 23:22:51

pieczeń wygląda wyśmieniciepozdrawiam i życzę Wesołych Świąt

KUCHARNIA, Anna-Maria, 23 kwietnia 2011 00:26:13

Całe wieki nie jadłam takiej pieczeni - wygląda wspaniale!Pozdrawiam i cudownych świąt życzę:)

małgo, 23 kwietnia 2011 11:32:53

Wesołych:)

Lady Aga, 23 kwietnia 2011 15:05:58

Karmel-itko, radosnych Świat dla Ciebie i rodzinki!

majka, 23 kwietnia 2011 22:50:34

Jaka sliczna ta pieczen. I pyszna, mniam :))Spokojnych i rodzinnych Swiat.

piegusek1976, 24 kwietnia 2011 00:29:46

piękna i na dwa jajka!!! pozdrawiam Swiątecznie

kass, 24 kwietnia 2011 13:52:12

WSPANIAŁYCH ŚWIĄT:))

SłodziutkieOkazje, 24 kwietnia 2011 18:47:33

Bardzo smakowicie:) Wesołych i spokojnych świąt:)

krokodyl, 14 maja 2011 00:05:37

Kiedyś często ją robiłam. Lubię. :-)

tu-tusia, 14 maja 2011 14:11:47

Pyszne musi być :) Pieczeń rzymską na razie robiłam tylko ze szpinakiem, ale muszę w końcu i taką z jakiem wykonać :)