ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:327/467)

Batoniki bounty- zdrowo i na temat 169

ugotowaniu dodaj 1 łyżkę oleju kokosowego (lub masła) i 4 łyżki syropu klonowego/miodu. Spróbuj i zobacz czy masa jest wystarczająco słodka. Rozgrzej piekarnik do 180*C na termoobiegu. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę formując łyżką prostokąt. Piecz 15 min w 180*C na termoobiegu. Zostaw jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5-10 min. Przygotuj POLEWĘ(...)czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż  się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki i wylewaj łyżką polewę.  Schłodź batoniki w lodówce. Delektuj się smakiem swoich bezglutenowych batoników bounty

Smiling Shrimp
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2300

szklanki cukru (szklanka 250ml) -5 łyżek mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -3 szklanki mleka (szklanka 250ml) -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 żółtka -1 łyżka cukru waniliowego -1 płaska łyżka mąki pszennej -3/4 szklanki cukru -250g masła lub margaryny KREM II -200g masła lub margaryny(...)ubijamy je na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka, na koniec mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia przesiewamy do ciasta i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Wylewamy do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM  2,5 szklanki mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Paprykowy ser z orzechów nerkowca (paleo, bez laktozy) 165

utracie wagi radziłbym jednak ograniczyć się do garści dziennie). A do tego mają naprawdę wiele zastosowań w kuchni. W przepisach na blogu pojawiają się często, i tak mamy: Ciasto czekoladowo-karmelowe. Ciastka oreo. Dzisiaj w nowej odsłonie, która zupełnie mnie zaskoczyła – jako ser . Dieta paleo oraz dieta samuraja ograniczają stosowanie nabiału. Przekonałem się już, że pomysłowość ludzka(...)łyżki oliwy Przygotowanie: Paprykę wkładamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika, pieczemy przez około 20 minut. Odstawiamy, aby wystygła. Ściągamy skórę i blendujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej masy wykładamy ją na blachę do pieczenia (ja wykorzystałem standardową małą keksówkę). Pieczemy przez około 30 minut, aby uzyskać miękki ser z orzechów nerkowca

PaleoLife
Bezglutenowy chlebek jaglany 111

bezglutenowego pieczywa, zupełnie bezzasadnie. Być może moje obawy podyktowane były ciągle gdzieś tam pojawiającymi się opiniami, że chleby bez glutenu są niesmaczne, twarde i łatwą się kruszą. Nic podobnego, takie domowe są przepyszne i pięknie pachną. Od jakiegoś czasu chętnie piekę takie chlebki na śniadanie, dlatego staram się zawsze mieć pod ręką bezglutenowe mąki i drożdże, ponieważ wypieki drożdżowe(...)łyżki wyrabiaj ciasto przez 4-5 minut, aż będzie jednolite. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.  Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę o wymiarach około 25x12 cm wyłóż papierem do pieczenia i natłuść.  Wyrośnięte ciasto przełóż do przygotowanej formy i odstaw jeszcze do wyrośnięcia na 15 minut. Formę z masą chlebową wstaw

Roślinna - blog wegański
Cynamonowe ciasto ze śliwkami. 109

już kiedyś wspominałam, że jestem ciastoholiczką i nie wyobrażam sobie popołudniowej kawy bez czegoś słodkiego. A że kawy nie słodzę to mogę sobie pozwolić na małe co nieco (tak to sobie tłumaczę). Ten przepis jest ze mną chyba od zawsze, przynajmniej odkąd sięgam pamięcią w jesienne popołudnia zajadaliśmy się właśnie nim. Pewnie z tego względu, że jest bardzo łatwe(...)oszałamiająco pachnące, ale przede wszystkim nie jest suche, a połączenie śliwek i cynamonu jest idealne. Już po 15 minutach pieczenia dom przepełniony jest cudownym zapachem, a domownicy natarczywie zaglądają do kuchni z pytaniem, czy już??? Składniki na cynamonowe ciasto ze śliwkami (blaszka 25x30 lub tortownica o średnicy 28cm) 2 jajka 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Rozpustne gotowanie
Wuzetka z kremem serowym 172

smietana,caly czas ubijajacubita smietana polaczyc z masa serowaWykonanie polewy czekoladowej:maslo,cukier i wode umiescic w garnuszku i podgrzewac.Dodac przesiane przez sitko kakao,mieszajac trzepaczka balonowa zagotowac.Gestosc polewy regulowac dodatkiem wodyWystudzone ciasto przeciac na pol.Na spod wylozyc dzem i rozsmarowac.Na warstwe dzemu wylozyc krem (kilka lyzek kremu zostawic do dekoracji ciasta).Przykryc odcietym blatem ciasta.Na gore wylozyc polewe czekoladowa(...)wiele smaczniejsze nieschlodzone.Uwagi:jako skladnik ciasta wpisalam mleko.Czy go uzyjemy zalezy od jakosci uzytego kakao .Wysokoprocentowe kakao-75% bardzo zagesci ciasto.Wtedy nalezy dodac mleko,by ciasto rozluznic.Gdy po wymieszaniu uznasz,ze konsystencja ciasta jest prawidlowa mleko pomin.Druga uwaga dotyczy ponczu.Mozna naponczowac oba blaty lub przy grubej warstwie dzemu po prostu pominac nasaczanie.Jesli ciasta nie beda jadly dzieci najsmaczniejszy jest poncz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jogurtowiec kokosowo-jagodowy 182

Mieliście udany weekend? Moje plany się kilka razy wywróciły do góry nogami, jakbym robiła beczkę samolotem. Ostatecznie zostałam w Gdyni i wybrałam się na Red Bull

Pełny talerz
Kolorowy sernik na zimno 482

Przepis na sernik jest bardzo prosty, choć pracochłonny. Każdą warstwę robi się osobno i trzeba poczekać, aż poprzednia stężeje. Sernik jest pyszny więc zagości u mnie

Ewusiowe Smaki
KOSTKA JOGURTOWO-SEROWA Z GALARETKĄ 74373

To kolejny smak mojego dzieciństwa... Jogurtowo-serowa kostka z galaretkami!:) Moje Dzieci, gdy ujrzały ją po raz pierwszy, piszczały z zachwytu, a ja zapomniałam już, że

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort śmietankowy z owocami i bazyliowym cukrem 183

Torcik dzięki świeżym kwiatom wygląda pięknie i świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje.  Wbrew pozorom nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych. Jest naprawdę bardzo łatwy i

Smakołyki Asi
Muffinki razowe z orzechami i marchewką (bez pszenicy, bez cukru) 172

Było ciasto marchewkowe, teraz pora na muffinki. Są rewelacyjne, słodziutkie choć nie zawierajaą cukru. Są sycące i zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, tak więc spokojnie mozna

pyszne zdrowości
MANIACZEK Z CZEREŚNIAMI 229

Dziś nie może być w barwach innych niż te narodowe. Przed Nami ważny mecz. Trzymam kciuki za Naszych i częstuję pysznym ciastem na zimno, które robi

Z Majeczką w kuchni
Sernik Gotowany Na Ciemnym Kruchym Cieście z Polewą Mocno Czekoladową 173

Słówko z Wikipedii: Sernik gotowany Odmiana sernika, w którym ser przygotowuje się oddzielnie (jajka roztrzepane ze śmietaną i gotowane na mleku) uzyskując delikatniejszy smak. Zrobioną masę serową w połączeniu z masłem i cukrem przekłada się do formy wyłożonej na dnie herbatnikami. Po wylaniu na wierzch galaretki całość schładza się w lodówce około godziny do jej stężenia. Można stosować dodatki(...)aromat waniliowy cukier wanilinowy mleko 3 łyżki skrobi pół kostki masła Polewa: Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła lub margaryny Wykonanie: Z wymienionych wyżej składników zagnieść ciasto kruche. uformować spód do tortownicy i piec 15 minut w 175 stopniach. Wystudzić. Można zwilżyć przegotowaną zimną wodą. Przygotować patelnię najlepiej taką do której nic nie przywiera. Wbić jajka dodać ser masło cukier

Pychotkaaa
Bez glutenu, bez laktozy. Ciasteczka 145

Ostatnio była przeszczęśliwa, że udało jej się kupić kiełbasę od... Lodziarza. Bezglutenową i bezlaktozową. Hmm...Dla mnie za każdym razem jest dużym wyzwaniem przygotowanie czegoś, co będzie mogła jeść bez przykrych konsekwencji. Nie mam doświadczenia, ale się staram. Jeszcze przed wyjazdem zrobiłam zakupy, i upiekłam kilka rodzajów ciasteczek, babeczek i innych słodkości. Będę pokazywać je po kolei - wszystkie(...)cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Partiami dodawać do masy. Wsypać płatki, dokładnie połączyć (zagnieść ręką, ciasto będzie bardzo gęste). Na końcu wsypać jagody, połączyć.Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Trufelki z herbatników z cynamonową nutką. 123

Dzisiaj mam dla Was takie małe słodkości, pyszne trufelki, bardzo słodkie i wyjątkowe w smaku. Pachnące cynamonem, więc kojarzą się ze świętami. W sumie to można

Izabelawkuchni
Owocowy "Resztek" bez pieczenia 338

Naszło mnie w ostatni weekend na jakiś fajny deserek ;) Przeszukałam szafki, wyciągnęłam półprodukty, które już były otwarte i stwierdziłam, że coś się z tego na pewno

Kuchnia w czekoladzie
Kasztanowo-orzechowe płatki śniadaniowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 137

Ostatnie płatki gwiazdki cieszyły się u Was sporą popularnością, dzisiejsze może nie mają tak uroczego kształtu ale w smaku naszym zdaniem są jeszcze lepsze (bo orzechy

Candy Pandas
Sernik zebra czekoladowo waniliowy. 242

Jeśli nadal zastanawiacie się co dobrego upiec na święta to gorąco polecam szybki w wykonaniu bardzo smaczny i efektowny sernik czekoladowo waniliowy w paski o nazwie

Kuchnia z widokiem na ogród
PASZTET SOCZEWICOWY Z DYNIĄ (wegański, bezglutenowy, bez tłuszczu) 134

Obecnie wszystkie blogi kulinarne pękają od przepisów na dania z użyciem dyni. Sezon na nią w pełni, więc występuje w roli głównej w daniach obiadowych, deserech, ciastach, zupach, powidłach, itp. W naszej kuchni wykorzystywana jest ostatnio niemal codziennie. Uwielbiamy jej smak, doceniamy za bogactwo odżywcze. Witaminy: A, B6, C, E, K oraz minerały: cynk, wapń, żelazo, magnez, potas, sód(...)Następnie gotujemy. Dynię kroimy na małe kawałki i dusimy do miękkości. Do ugotowanej kaszy, soczewicy i dyni dodajemy przyprawy. Wszystko blendujemy na gładką masę, którą wylewamy do foremki o wymiarach 12 cm x 30 cm. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45 minut.  Kroimy po całkowitym ostudzeniu! Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Placek z rabarbarem i owsianą kruszonką 199

Kończy się już sezon rabarbarowy ale na 100% zdążycie jeszcze upiec placek z rabarbarem i owsianą kruszonką. Ciasto to możemy zajadać bez większych wyrzutów sumienia gdyż jest bardzo zdrowe. Mąka razowa, mała ilość cukru i to brązowego plus płatki owsiane! Nie spodziewałam się, że placek z rabarbarem i owsianą kruszonką będzie taki pulchny i delikatny. U mnie w domu(...)znikł w ciągu paru minut - w sumie czego się spodziewać jak 5 kobiet się przysiądzie do słodkiego ciacha które dodatkowo jest zdrowe?! Robiąc ciasto inspirowałam się tym ze strony Słodko słony świat Ilony jednak zmieniłam troszkę proporcje i rodzaje mąki i dodałam sam rabarbar. I przy kolejnej produkcji placka z rabarbarem dodatkowo podprażę na suchej patelni delikatnie płatki owsiane - myślę

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto oczy carycy. 200

Następnie delikatnie mieszając, dodajemy mąkę,ocet, olej, proszek. Ciasto ciemne: Żółtka razem z całymi jajkami ucieramy z cukrem na puch, delikatnie mieszając dodajemy mąkę, olej, proszek i kakao. Formę wielkości  (24x36cm) wykładamy papierem do pieczenia, a potem na przemian układamy ciasto raz ciemne, raz jasne. Możemy delikatnie wymieszać widelcem.  Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 minut(...)podanych składników robimy napar i studzimy. Przekładamy ciasto: Pierwszy blat możemy nasączyć naparem z herbaty, nakładamy połowę kremu. Następnie kładziemy okrągłe biszkopty nasączone w naparze w z kawy. Wlewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy do ostudzenia, a następbie kłądziemy pozostały krem . Przykrywamy drugą częścia ciasta. Można udekorować polewą, u mnie bez polewy. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli

W kuchennym oknie Ewy
Placuszki z borówkami na jogurcie wg Aleex 168

się to na mnie. A więc od teraz przez jakiś czas nie piszę o pracy, nie myślę o niej i zajmuję się tym, co lubię (poza pracą)– domem, gotowaniem, pieczeniem i książkami. Tak za nimi tęsknię! To nie jest tak, że nie czytam, czytam cały czas, namiętnie i nieustająco, chwytając ulotne, wolne chwile. Ale brakuje mi takiego powolnego delektowania(...)masę. Ilość jogurtu i cukru można regulować do smaku. 3. Do misy lub kubka blendera włożyć wszystkie składniki na placuszki z wyjątkiem owoców. 4. Zmiksować całość na gładką, dość gęstą masę. 5. Ciasto przelać do misy, dodać borówki, delikatnie wymieszać. 6. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać, przetrzeć ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. 7. Na patelnię wylewać porcje ciasta. Smażyć bez

W mojej kuchni
Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem krówkowym 1154

masa stanie się sztywna i błyszcząca. Dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać dodając 2 łyżki oleju. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 160 stopni. Wykonanie masy budyniowej: Szklankę mleka (250ml) zagotowujemy. Drugie 250ml mieszamy z cukrem i mąką. Tę mieszaninę dolewamy powoli do gotującego się mleka i mieszamy, aż powstanie gęsta masa. Cały czas(...)Masę studzimy. Do przestudzonej masy dodajemy miękkie masło i miksujemy. W razie gdyby w masie zrobiły się grudki można ją przetrzeć przez sito. Wykonanie dekoracji - masy krówkowej: Rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojone na kawałki krówki i dodajemy 2 łyżki mleka. Mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Warstwy: Na upieczony i wystudzony biszkopt nakładamy masę budyniową. Na masie budyniowej układamy bezy polewając

Mania Wypiekania
Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady 207

będę idealne na BEZĘ ) i zagniatamy ciasto. Wszystko ręcznie lub szybciej – w misie malaksera. Ciasto dzielimy na części, pakujemy w folię, lekko spłaszczamy na placki i chłodzimy minimum godzinę. Ciasto po schłodzeniu wyjmujemy na stolnicę, dajemy mu się chwilę ogrzać i wałkujemy na grubość 5-7mm, na wałku przenosimy je nad foremki. Foremki dokładnie wylepiamy ciastem, przycinamy brzegi(...)dwie o średnicy 12cm. Ciasto dziurawimy do dna, żeby równo się piekło. Jeśli macie specjalne obciążniki do pieczenia kruchych ciast, można nimi wysypać ciasto na czas pieczenia. Jeśli ich nie macie i ciasto się gdzieś podczas pieczenia za bardzo wybrzuszy – spokojnie można je lekko docisnąć kuchenną rękawicą. Po wylepieniu foremek wkładamy ciasto na kolejne 30 minut

Karo in the Kitchen
Słodkie bułki drożdżowe + ser, amarantus, melisa, goja 154

cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło. Wymieszać. Jaja z masłem dodać do mąki. Wymieszać. Wyrabiać ciasto ręką, dolewając stopniowo mleko. Zagnieść ciasto na gładką masę. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość.  Nadzienie (wystarcza na połowę ciasta; drugą połowę posmarowałam powidłami śliwkowymi) 100 g serka śmietankowego jajko (małe!) 6 łyżek amarantusa ekspandowanego 2-3 łyżeczki(...)łyżki posiekanej melisy cytrynowej Roztrzepać jajko z cukrem. Dodać serek. Wymieszać na jednolitą masę. Dodać amarantus i melisę. Wymieszać. Dosypać jagody goji. Wymieszać. Odstawić na ok. pół godziny. Po wyrośnięciu ciasto wyrobić ponownie i rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm. Rozprowadzić nadzienie serowe na cieście. Warstwa powinna być cienka, by się nie wylewała po pokrojeniu. Jeśli używamy dżemu

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta ze szparagami, boczkiem i kozim serem 180

mąki 1/2 kostki masła 1 żółtko szczypta soli  Ciasto należy szybko zagnieść  i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Następnie rozwałkować, wyłożyć nim tortownicę albo tartę na wysokość ok 3cm). Ponacinać ciasto nożem (albo ponakłuwać widelcem) i podpiec przez 10 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto nie powinno się zrumienić.  Nadzienie: pęczek zielonych szparagów(...)razem, aby szparagi troszkę zmiękły (będzie je łatwiej układać na kruchym cieście). W misce roztrzepać jajka z odrobiną soli i pieprzem (uwaga na sól, boczek jest dość słony). Szparagi z boczkiem poukładać na podpieczonym cieście. Zalać całość masą jajeczną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec ok pół godziny, aż jajka się zetną. Na koniec rozkruszyć na wierzchu

Kulinarne Inspiracje
Amarantusowo-żołędziowy chleb na zakwasie 145

urosło i bardzo wygodnie przełożyło się do formy. A na koniec bez problemu umyłam garnek po cieście. Przy klasycznym chlebie ciasto "lubi" przyschnąć na ściankach i trzeba trochę wysiłku, by je zmyć. Jeśli ktoś kiedyś przekroił żołądź, na pewno wie, jaki zapach się wtedy unosi. Zagniecione ciasto pachnie dokładnie tak samo (mąka nie ma tego zapachu). Składniki (na keksówkę(...)pęcherze powietrza w masie, dodaję żurawinę. Całość mieszam, przykrywam wilgotną ściereczkę i odstawiam do wyrośnięcia na noc. chleb amarantusowo-żołędziowy na zakwasie tuż po wyrobieniu ciasta chleb amarantusowo-żołędziowy na zakwasie po wyrośnięciu W niedzielę rano : sporą garść ciasta odkładam na następny raz i wkładam do lodówki. Resztę ciasta przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do ponownego

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe ciasteczka dla psa 212

Domowe ciasteczka dla psa to zdrowa alternatywa dla sklepowych przysmaków bez dodatku chemii i ulepszaczy. Proste składniki. Razowa mąka, spora ilość świeżej marchewki, prawdziwe masło i miód. Tylko cztery elementy, a radość psiaka bezcenna. Moje psy asystowały mi prawie na każdym kroku przygotowań. Uwielbiają marchewkę a zapach masła nęci chyba każdego czworonożnego pupila. Czy ciasteczka są smaczne(...)kawałeczki. Mąkę wrzucić do miski, dodać pokrojone na małe kawałki masło, wlać miód, wsypać marchewkę. Wyrobić ciasto na jednolitą, gładką masę. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 min. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 ° C z termoobiegiem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

maniapieczenia
Czekolada z cytryną. Finansjerki 181

ściska! Jeszcze w klimacie lekko walentynkowym, mam dla Was dzisiaj wyjątkowo pyszny deser. Maleńkie, zgrabne finansjerki. Idealne, gdy zostaną Wam białka (na przykład po pączkach), a bezy akurat nie są najbardziej pożądane. Babeczki pieczone w formie do mini muffinek wyglądają ślicznie, a smakują po prostu obłędnie! Intensywnie czekoladowe, lekkie i delikatne, z chrupiącą, cytrynowo-migdałową kruszonką. Tak jak czekoladę(...)przygotowania ciasta. Masło rozpuścić, dodać posiekaną czekoladą, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Przestudzić. Do czekolady dodać migdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania