ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:14/467)

Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 361

sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami. Wierzch stanowi beza z utartym kruchym ciastem. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza(...)syropie, cukier puder do posypania W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć na drobne okruchy. Dodać żółtka i wyrobić ciasto (zagnieść w kształt kuli). Włożyć do lodówki na około godzinę. Cukier utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać twaróg (trzykrotnie zmielony w maszynce do mielenia), mąkę i budyń. Zmiksować do połączenia

Bullio
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 155

kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy łyżkę mąki, nakładamy na podpieczone ciasto, pieczemy jeszcze 15 min. Masa wiśniowa: Wiśnie wraz z sokiem zagotowujemy, dodajemy galaretkę, żelatynę(...)cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach. Krem ajerkoniakowy: W ½ szkl. mleka rozrabiamy budyń i mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy budyń, studzimy. Masło ucieramy na gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol.     PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche z beząmasa wiśniowa – biszkopt makowy – ½ kremu ajerkoniakowego – herbatniki

słodki bratek
Kakaowo-kawowe ciastka z dżemem 115

sztuk)   1 duże jajko  6 łyżek cukru 6 łyżek dżemu morelowego 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku  1 łyżka kakao 200 g mąki pszennej (ok. 10 łyżek)   Przygotowanie:   Jajko utrzeć z cukrem(...)cytryny. Wszystko dobrze zmiksować.   Suche składniki wymieszać ze sobą, a następnie wsypać do mokrych i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.   Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Odległości między ciastkami nie muszą być duże- ciasteczka się nie rozlewają, a jedynie lekko rosną

Nastoletnie Wypiekanie
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 386

No i mamy wyczekany weekend! A jak weekend – to i pora na najlepsze na świecie słodkości! Dziś mam dla Was przepis na jedno ze swoich

Ostra na Słodko
Jogurtowy sernik z wiśniami 1738

średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa jogurtowa: 1200 g gęstego jogurtu naturalnego(...)wtedy do masy dostanie się zbyt dużo powietrza i sernik nie będzie potem równy. Dodać odsączony jogurt, wymieszać masę łyżką lub trzepaczką. Wsypać mąkę. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i nożem zeskrobać z niej ziarenka. Dodać wanilię do masy jogurtowej. Całość dobrze wymieszać by składniki ładnie się połączyły.  Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastemMasę jogurtową przełożyć

maniapieczenia
Makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką 197

Makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką Składniki: ciasto kruche: - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 200g margaryny roślinnej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 łyżek cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 2 żółtka   masa makowa : - u mnie gotowa z puszki   beza: - 3 białka - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżki mąki ziemniaczanej   kruszonka: - 100g margaryny(...)folię i odkładam na godzinę do lodówki. Już schłodzone rozwałkowuję na grubość około 0,5cm. Wkładam do formy. Ciasto nakłuwam widelcem. Piekę w nagrzanym piekarniku.   Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 12 minut , do lekkiego zarumienienia Masę makową wykładam na ciasto. Następnie przygotowuję pianę z białek. Ubijam je razem z cukrami, a na koniec mieszam z mąką

Kuchnia co dnia
Sernik jagodowy z nutką cynamonu 277

tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie(...)trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastemMasę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, wystudzić. Schłodzić

maniapieczenia
Sernik piernikowy 157

Jaka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy przesiane mąki, proszek oraz ostudzoną masę czekoladową. Całość wlewamy do formy wyłożonej papierem pergaminowy. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ( termoobieg) lub 170-180 (bez termoobiegu) przez ok 20 min. Upieczone ciasto studzimy, po czym za pomocą noża siekamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka do masy serowej(...)konsystencji. Gotową masę rozprowadzamy na piernikowym spodzie. Na tarce ścieramy do  miseczki wcześniej odkrojoną górę spodu piernikowego. Zmrożone kruche ciasto czekoladowe równie ścieramy i posypujemy wierzch sernika. Ostatnią część startego ciasta łączymy ze startymi okruchami piernika, mieszamy i posypujemy nimi wierzch. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( bez termoobiegu) i pieczemy

W kuchennym oknie Ewy
CIASTO KOSTKA ALPEJSKA 147

posmaku adwokatu i orzechów. Bardzo smaczne, idealne na niedzielę, przyjęcia lub święta. Bardzo ładnie się kroi i  efektownie wygląda. Jeżeli nie chcemy aby ciasto było bardzo słodkie dodajemy do masy mniej bezy, ja użyłam tylko 70 g i wyszło idealne(...)wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25/30 ) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 *C, pieczemy 30 minut. Biszkopt studzimy i nasączamy słodką herbatą. Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy partiami masę orzechową aż całą wyrobimy. Na koniec wlewamy ajerkoniak i wsypujemy pokruszone bezy. Masę wykładamy na biszkopt. Na masę rozkładamy herbatniki. Ciasto odkładamy do lodówki. Bardzo zimną śmietanę ubijamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowe wafelki kokosowe 434

Wafel - andrut to wyrób cukierniczy w postaci cienkiego, kruchego ciastka z wytłoczonym wzorem w postaci rombów. O samych suchych waflach właściwie nie ma co więcej pisać

mojewypiekiinietylko
Sernik kawowy 208

tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie(...)dodać mascarpone, wymieszać. Następnie po trochu dodawać ser. Wlać wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastemMasę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć

maniapieczenia
ciasto drożdżowe z suszonych drożdży ze śliwkami i twarogiem... 112

MASA TWAROGOWA: serek twarogowy śmietankowy 200 gram, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier 4 łyżki, jajka 2 sztuki, aromat pomarańczowy 2 krople do misy robota wsypać mąkę, cukier, sól, cukier wanilionowy, drożdże, jajka, letnie mleko i hakiem robota wyrabiać ciasto z 3 minuty, wlać stopione letnie masło i wyrabiać z 5 minut, nakryć misę talerzem do wyrośnięcia ciasta(...)cukier, budynie, jajka, dodać aromat pomarańczowy i mikserem utrzeć do połączenia składników forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, do formy dać ciasto, poukładać gęsto śliwki bez pestek wcześniej opłukane i obsuszone na wierzch ciasta na śliwki wlać całą masę twarogową piekarnik elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 55-60 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe ciasto tortowe 177

Mocno czekoladowe, wilgotne bez nasączenia, o umiarkowanej słodyczy, a do tego delikatny rozpływający się w ustach krem czekoladowy - takie właśnie jest to ciasto tortowe. Zrobienie tortu jest pracochłonne, a takie ciasto nie wymaga od nas dużo czasu. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 - 3 łyżki kakao krem(...)masę bez grudek. Foremkę (33 x 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku 29 minut. Piec dokładnie 29 minut, gdyż dłuższe pieczenie wysuszy ciasto, zaś krótsze to będzie surowe. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, jeśli suchy patyczek to ciasto upieczone. Ciasto wystudzić

Kuchcik gotuje
sernik w wersji tortowej 224

białek do bezy; chciałabym, żeby była niższa i bardziej chrupiąca. składniki: beza: 1 szkl białek 1 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu ciasto "kruche": 1,5 szkl mąki pszennej 125 g margaryny 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl cukru(...)potem delikatnie odciągnąć papier. Składniki na ciasto posiekać na kruszonkę. Kruszonkę wsypać do woreczka, wstawić na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej (koniecznie w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Kruszonkę wysypać równomiernie na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (taką samą, w jakiej piekliśmy bezę), lekko docisnąć. Na wierzch wylać masę serową

6niebo
Bardzo truskawkowe ciasto 440

składniki* podlużne biszkopty (najlepiej typu wloskiego)masa truskawkowa* 500 ml zmiksowanych truskawek* 250 g serka mascarpone* 200 ml śmietany kremówki* 8 łyżeczek zelatyny* 6 łyzek cukrusos

Mix smaku