ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:17/467)

Sernik z jogurtu greckiego 2626

skórka pomarańczowa), a także coś, co zwiąże masę (w tym przypadku budyń w proszku).Taki sernik bez sera jest ciekawą alternatywą dla prawdziwych serników; ciasto smakuje podobnie, choć konsystencja jest bardziej piankowa. Piecze się go tak jak sernik, najlepiej w niezbyt wysokiej temperaturze i w tzw. kąpieli wodnej, dzięki temu ciasto wyrasta równo, nie pęka i niewiele opada(...)łyżka jogurtu greckiego Wykonanie:CIASTO - mąkę przesiać razem z kakao, dodać zimną margarynę, cukier i żółtko, posiekać i szybko zagnieść- ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce- schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wylepić nim spód i boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto nakłuć widelcem i podpiec w 190-200 stopniach przez 15 minut- podpieczone ciasto wyjąć i pozostawić

Smakołyki Bereniki
JOGURTOWO-WIŚNIOWA KANAPKA 149

słodkie wiosenne ciasto. SKŁADNIKI: blaszka 23x38 cm Ciasto kruche z bezą: 1,5 szkl. mąki,  3 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 120 g margaryny, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ szkl. cukru Galaretka wiśniowa: 0,75 l drylowanych wiśni w syropie, 2 galaretki wiśniowe,  600 ml wrzątku Masa jogurtowa: 750 ml jogurtu naturalnego, 3-4 łyżki(...)łyżki żelatyny Dodatkowo: herbatniki regionalne maślane WYKONANIE Ciasto kruche z bezą:   Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy łyżkę mąki, nakładamy na podpieczone ciasto, pieczemy jeszcze 15 min. Galaretka wiśniowa:   Wiśnie wraz z sokiem

słodki bratek
Babeczki o wielu smakach 168

Dzielimy ciasto na porcje, aby lepiej się wałkowało.   Stolnicę posypujemy mąką i ciasto cienko rozwałkowujemy a następnie wykrawamykrążki o średnicy nieco większej od średnicy foremek do pieczenia.   Foremki wypełniamy ciastem i ustawiamy na dużej blaszce.   Wypełniamy ciasto jabłkami i wstawiamy do pieca.Mamy 15 minut na przygotowanie bezy.   Ubijamy na sztywno(...)się bezy.   W czasie tych 10 minut przygotowujemy masę orzechową, czyli ubijamy 4 białkana sztywną pianę, wsypujemy 8 łyżek cukru i miksujemy. Wsypujemy pogniecioneorzechy i łyżką mieszamy je z pianą. Masa orzechowa jest gotowa. Foremki po babeczkach jabłkowych ponownie wykładamy ciastem i tym razem wypełniamy je masą orzechową.Tak przygotowane umieszczamy w piecu

Maminek kulinarny
Truskawkowa rolada z buziami pand (bez: glutenu, cukru, laktozy) 124

ubić na kogel-mogel z ksylitolem, następnie dodawać kakao partiami i mieszać. Dodać tyle aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta ale lejącego. Masę przełożyć do sztywnego woreczka foliowego, uciąć delikatnie róg i obrysować kontury. Wstawić pandki na 2 minuty do piekarnika i piec w 150’C. kliknij aby powiększyć BISZKOPT RYŻOWY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce(...)dodawać po łyżce oleju i również miksować ale na najniższych obrotach. Obie mąki wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Wlać ciasto na upieczone pandki i piec przez około 15-20 minut w temperaturze 160’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Po upieczeniu

Candy Pandas
Snickers na herbatnikach 379

Zrobiłam  pierwszy raz ciasto snickers bez pieczenia, ciasto zachwyciło wszystkich moich gości, poprostu rewelacja. Przepis zaczerpnięty z bloga zjem to ! Snickers na herbatnikach Składniki :  Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła

Kuchnia Danusi
Sernik ze śliwkami 154

pozosta\u0142ymi sk\u0142adnikami. Mas\u0119 wylewamy na przygotowany sp\u00f3d.","CIasto pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 170 st. C z termoobiegiem."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik ze śliwkami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki masa serowa 825 g twaróg chudy 150 g erytrol 150 g puree z dyni(...)razie potrzeby dodajemy mąki lub oleju. Wykładamy nią spód tortownicy o średnicy ok. 20 cm. Śliwki kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami. Masę wylewamy na przygotowany spód. CIasto pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 170 st. C z termoobiegiem

Kucharzyca
Cycki murzynki 369

Powala na kolana. Dzięki temu jest tak bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka(...)posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę - 1 szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik mediolański z powidłami (na dużą blaszkę) 165

podobają :) ale też i fotografowałam resztki (okrawki) ciast, więc musiało tak zostać :) Składniki: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 2 kostki masła (400g) 5 jajek 2 szkl. cukru pudru 5 łyżeczek proszku do pieczenia Masa serowa: 1,5 kg mielonego twarogu 3 budynie śmietankowe (bez cukru) 1 szkl. cukru drobnego (może być też kryształ) 5 jajek Dodatkowo: 2 słoiki(...)blaszka powinna być wyłożona papierem do pieczenia), smarujemy ciasto połową dżemu, ale tak, by pozostawić około 1-1,5cm brzegu suchego ciasta. Drugą część ciasta tak samo rozwałkowujemy (na wielkość blaszki), przykrywamy ciasto z dżemem i sklejamy boki. Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Masa serowa: Ser przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy pozostałe

Kolorowy Przepisownik
ANANASEK – MAKOWO KOKOSOWY BISZKOPT Z KREMEM ANANASOWYM, DELICJAMI I GALARETKĄ 585

kokosowy spód …. lekka , kremowa masa … chrupiące delicje zatopione w galaretce podbiły serce mojej mamci ( i nie tylko! ).Ciasto robi się błyskawicznie z bardzo prostych składników i nie wymaga długiego przesiadywania w kuchni!Zatopiłam delicje pomarańczowe w galaretce pomarańczowej …Wy śmiało możecie zrobić swoją wersję z innym smakiem ciastek i galaretki. SKŁADNIKI:CIASTO: – białko(...)pomarańczowe – ok. 300 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO :Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywną pianę.Do ubitej piany wsypujemy mak, kokos, proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy.Wylewamy do formy (wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym tłuszczem) o wymiarach ok. 23 na 38 cm.Pieczemy ok. 25-30 minut w 180C. MASA :Roztrzepujemy żółtka w odrobinie mleka.Dodajemy budyń

Ostra na Słodko
Sernik kajmakowy 2241

Święta w naszym domu nie mogą obejść się bez sernika. W zeszłym roku na Boże Narodzenie upiekłam sernik pomarańczowy. Każdego roku piekę inny sernik, dwa lata temu był sernik z migdałami. W tym roku przygotowałam sernik kajmakowy  z nutą wanilii, domowym cukrem waniliowym i czekoladą.Ten sernik jest najlepszy, po 1-2 dniach od upieczenia. Nuta wanilii w serniku(...)jeden z cukrem, drugi bez cukru) olejek waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl. mąki, gwiazdki Dr. Oetkera Przygotowanie kruchego ciasta: Rozpuszczamy margarynę, dodajemy 3 żółtka, 1 szkl. mąki, 3 łyżki cukru waniliowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno podłużnej formy wyłożone papierem do pieczenia. Masa serowa : Piekarnik nagrzewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomarańczowa chmurka 320

galaretka pomarańczowa z sokiem i cząstkami pomarańczy, potem delikatna masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką pomarańczową, a na wierzchu czekoladowa beza :) Całość jest naprawdę obłędna i wcale nie przesłodzona. Najlepiej zacząć przygotowanie od bezy (wówczas nie będzie potrzebna nam więcej niż jedna forma do pieczenia). Bardzo polecam zrobienie ciasta na Boże Narodzenie, bowiem właśnie wtedy dostaniemy najlepsze(...)formę o wymiarach ok. 20x30 cm (tą samą, której użyliśmy do pieczenia bezy) wykładamy papierem do pieczenia. Następnie z lodówki wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim dokładnie i równo spód formy. Nakłuwamy widelcem. Tak przygotowaną blaszkę wkładamy ponownie do lodówki na 15 minut. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 15 minut (do zezłocenia). Upieczony spód

MyCookBook.pl
Tort makowy kawowy 154

wstaw do nagrzanego na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 180ºC). Piecz ciasto przez około 35 minut, z podwójnej porcji 10 minut dłużej. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Ostudzony spód przekrój na dwa placki o jednakowej grubości. Przygotuj krem. Masło powinno być miękkie. Ubij jajka z cukrem na parze, aż masa zgęstnieje. Dodaj kawę i ubijaj do rozpuszczenia kawy

codojedzenia
Ciasto Bounty bez pieczenia + film 257

Bajecznie proste w przygotowaniu i pyszne ciasto Bounty bez pieczenia, odwzorowane na popularnym batoniku to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spód z herbatników kakaowych, kokosowa masa oraz polewa czekoladowa stanowi spójną całość i będzie znakomitą propozycją dla miłośników kokosa.   składniki na tortownicę(...)spód ciasta 300 g herbatników kakaowych 100 g margaryny                        masa          400 g wiórków kokosowych 100 g miękkiego masła 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Smakowite Dania
RAFAELLO na krakersach (bez pieczenia) 352

Bardzo popularne ciasto bez pieczenia, ze względu na łatwość i szybkość wykonania, a przede wszystkim wyjątkowy smak :) Trzy warstwy krakersów przełożone masą rafaello - co powiecie na takie połączenie? Wg mnie idealne, ponieważ dzięki słonym krakersom ciasto nie jest zbyt słodkie. Polecam serdecznie - niebo w gębie, a do tego nie namęczycie się w kuchni :) Składniki: 2 żółtka

Domowa Cookierenka Agi
Styropian (sernik bez sera) 216

Eweliny  i jest po mojej małej modyfikacji.     Składniki: ciasto 3 żółtka 250 g masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa 800 g śmietany 12% 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie smietankowe bez cukru szczypta soli dodatkowo  cukier puder do posypania   Wykonanie: Mąkę przesiewamy(...)proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, żóltka, masło oraz szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki. Białka ubijamy ze szczyptą soli, gdy piana stnie się sztywna stponiowo dosypujemy cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy proszek budyniowy i ucieramy na jednolitą masę. Pianę łączymy delikatnie ze śmietaną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto ścieramy

magiczna kuchnia Kasi