ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:63/198)

Sernik z mango 170

dobrej jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane zimne masło i jajko, ponownie mieszamy, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulkę, zawijamy folią spożywczą

My Culinary Art
Ciasto Kubuś bez pieczenia 829

Ciasto Kubuś przygotowuje się podobnie jak  ciasto Shrek . Różni je tylko kolor soku użytego do przygotowania masy budyniowej. Zainspirowałam się przepisem z bloga  Takietampichcenie  i przygotowałam Kubusia w wersji bez pieczenia. Zamiast biszkoptu dałam na spód ciastka biszkopty. składniki: 1 l soku pomarańczowego typu "kubuś" 3 budynie waniliowe bez cukru(...)wyłożenia formy Dno blaszki o wymiarach 35x25 wyłożyć biszkoptami i odstawić. Ugotować budyń na soku. Odlać szklankę soku i wymieszać w niej proszek budyniowy. Pozostały sok zagotować z dodatkiem cukru. Gdy sok się zagotuje wlać rozmącone budynie, energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudki. Do gorącego budyniu wsypać jedną galaretkę brzoskwiniową i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Pomarańczową masę budyniową

Monia miesza i gotuje
Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 290

składniki się połączyły.  Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: Mleko zagotować, zostawiając około 1/2 szklanki zimnego płynu. Budyń wymieszać z zimnym mlekiem i ksylitolem, wlać do gotującego się mleka. Przykryć i odstawić(...)puszystą masę. Dodawać partiami zimny budyń, ciągle miksując, aby masa była gładka, bez grudek. Biszkopt podzielić na 3 części. Blaty nasączać ekstraktem wymieszanym z przegotowaną wodą. Pierwszy blat posmarować konfiturą z dzikiej róży, a następnie wyłożyć część masy budyniowej, przykryć drugim blatem. Nałożyć kolejną część kremu (zostawić jedynie tyle, by udekorować wierzch ciasta) i przykryć ostatnią warstwą biszkoptu. Wierzch

FitKot
Imbirowo-kardamonowe ciasto z gruszką 139

WAŻNE: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 1,75 szklanki (240 g) mąki pszennej + 1 łyżka do obtoczenia kawałków gruszki 1 kostka (200 g) masła 0,75 szklanki (120 g) cukru trzcinowego 3 jajka 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru 1,5 łyżeczki (6 g) proszku do pieczenia 2 łyżeczki tartego, świeżego imbiru(...)czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie tarty imbir oraz ziarenka kardamonu roztarte w moździerzu. 4) Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać mikserem. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać kawałkami gruszki. 6) Piec 45-50 min. w piekarniku nagrzanym

Fitsweet.me
Imbirowo-kardamonowe ciasto z gruszką 158

WAŻNE: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 1,75 szklanki (240 g) mąki pszennej + 1 łyżka do obtoczenia kawałków gruszki 1 kostka (200 g) masła 0,75 szklanki (120 g) cukru trzcinowego 3 jajka 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru 1,5 łyżeczki (6 g) proszku do pieczenia 2 łyżeczki tartego, świeżego imbiru(...)czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie tarty imbir oraz ziarenka kardamonu roztarte w moździerzu. 4) Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać mikserem. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać kawałkami gruszki. 6) Piec 45-50 min. w piekarniku nagrzanym

Fitsweet.me
Ciasto jamajka 440

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej(...)obrotach. Potem dodajemy żółtka i krótko miksujemy na średnich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut

Ewusiowe Smaki
Sernik gotowany na biszkoptach 121

Puszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego! Składniki: 1,5 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1

Lena Gotuje
Migdałowiec wg Siostry Anastazji 164

Składniki: 1 l mleka 2 duże paczki krakersów 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 l śmietany 30% 10 dag płatków migdałowych 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy

Pychotkaaa
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 311

ciasto z rabarbarem. I wiecie co? Nie żałuję :)Ciasto jest po prostu przepyszne. Połączenie kwaskowatego rabarbaru z bezą, bitą śmietaną i maślanym ciastem smakuje rewelacyjnie.Zaczynamy od ciasta. Spód i górę przygotowujemy w taki sam sposób. Czyli ciasto, na to beza i płatki migdałowe. Najwygodniej jest, kiedy posiadamy dwie identyczne tortownice i od razu obie części przygotowujemy jednocześnie. Jeżeli(...)ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty). Następnie zmniejszyć obroty miksera i pojedynczo dodawać żółtka. Dodać aromat wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Teraz na przemian z mlekiem dodawać ją do maślanej masy. Składniki dokładnie, ale krótko wymieszać.Przygotować tortownicę o średnicy 23 cm (lub tak jak wspominałam wcześniej dwie tortownice

Świat Ciasta
Raffaello – ciasto bez pieczenia 227

Pomysł na szybkie ciasto bez pieczenia z nutą kokosową – Raffaello, które możecie zrobić sami w domu Gwarantuje Wam, że ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo pyszne Składniki: – 600 g dobrej jakości herbatników – 200 g masła – 150 g wiórków kokosowych – 1 litr mleka – 3 łyżki mąki pszennej – 3 łyżki mąki(...)25cm (smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia). Wykładamy dno formy herbatnikami i kładziemy na nich warstwę masy. Następnie układany znowu herbatniki i kolejno masę. I tak 4 warstwy. Na samym wierzchu, herbatniki smarujemy cienką warstwą masy i posypujemy kokosem. Ciasto chłodzimy w lodówce. Smacznego Artykuł Raffaello – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Snikers 249

pierwsza część ciasta jest upieczona, należy odłożyć ją do wystudzenia. Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wlać na ciasto jeszcze ciepłą masę orzechową. Piec ok. 15 – 20 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka (około 100 ml) i dokładnie rozrobić(...)margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko będzie już gorące wlać do niego wymieszaną wcześniej mąkę i cały czas mieszając ugotować budyń. Gorącą masą budyniową posmarować pierwszy placek (bez orzechów), a na masę wyłożyć drugi ostudzony placek z orzechami. Ciasto wystudzić, przykryć ścierką i odstawić najlepiej na minimum 6-8 godzin

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 254

wilgotnym od brzoskwini w syropie i słodkim dzięki chrupiącej bezie. Polecam:) Składniki na formę o wymiarach 33x23 cm. Ciasto: 250 g margaryny lub masła; 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżki cukru pudru; 5 żółtek; 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 1 cukier waniliowy; Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać przez sito, dodać zimną margarynę lub masło(...)dodać żółtka i zagnieść ciasto. Uformowaną kulę ciasta podzielić na dwie części (większą i mniejszą, tak 2/ 3 i 1/3). Mniejszą część ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Większą część ciasta rozwałkować na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego; 4 jajka; 80 g budyniu śmietankowego lub waniliowego; 1 szklanka

In my kitchen
Ciasto Barbie 202

różowych barwach. Niczym ciasto dla księżniczki hehe :) (Przepis podaję z moimi zmianami) Duża blacha: Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek ciepłej wody 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa różowa: 1 litr soku typu "Kubuś" w kolorze różowym 3 budynie malinowe Pianka różowa(...)powstanie gęsta i lśniąca beza. Wówczas dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i partiami wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość mieszamy delikatnie,ale dokładnie. Gotowe ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 - 30 minut. Gdy ciasto lekko przestygnie wyjmujemy je z formy

My simple kitchen
KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWO-MAKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 258

mąki orkiszowej  lub 250g pszennej -40g budyniu waniliowego bez cukru (jedna paczka) -200g masła w temp. pokojowej -cukier waniliowy 16g (paczka) -90-100g ksylitolu (lub cukru) -1/2 szklanki maku -2 żółtka -płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę, budyń, ksylitol i proszek do pieczenia razem przesiać przez sito na stolnicę. Zrobić kopiec(...)wgłębienie do którego dać pokrojone w kostkę masło, cukier waniliowy, 2 żółtka, mak. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić je w lodówce przez około 15-30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 3mm i wykrawać foremką ciasteczka(nie mogą być za cienkie bo będą się łamać). Układać je na blasze(wyłożonej papierem). Piec w temp

Smaczne Zdrowe
Torcik Piernikowy Z Nadzieniem O Smaku Grejpfrutowym 173

dziwny czubek ;) Składniki na tortownicę 18 cm Ciasto : 1 szkl mąki pszennej 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/4 szkl oleju 2 łyżki powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 łyżka przypraw do piernika 1 łyżka kakao Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 50 gr cukru 1/2 sporego grejpfruta 240 ml soku(...)wodą. W pozostałej części wody z sokiem rozmieszamy proszek budyniowy i dalej już postępujemy ja ze zwykłym budyniem. Ugotowany budyń studzimy. Następnie miksujemy masło z pozostałym cukrem na puch, dodajemy po łyżce budyń aż do wykończenia. Gotowy krem wykładamy na przestudzone ciasto piernikowe. Schładzamy w lodówce. Składniki na czekoladę łączymy w garnuszku na gazie i gotujemy do zgęstnienia, ale takiego

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania