ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:68/198)

Prosty miodownik z masą budyniową 186

Składniki: Na ciasto: ü   0,5 kg mąki pszennej ü   20 dag masła ü   1 jajko ü   1 łyżeczka sody oczyszczonej ü   15 dag cukru pudru ü   2 łyżki miodu Na krem: ü   0,5 l mleka ü   budyń śmietankowy bez cukru ü   1 szklanka cukru(...)cukru ü   1 łyżka kakao ü   3 łyżki wody Przygotuj: garnuszek dużą blaszkę  papier do pieczenia Zaczynamy od przygotowania kremu. Gotujemy budyń , według instrukcji na opakowaniu, z tym, że dodajemy szklankę cukru . Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie ciasta zaczynamy od rozgrzania piekarnika na 180°C. Masło rozpuszczamy z miodem i studzimy. Mąkę mieszamy z cukrem , sodą , jajkiem

Bazując na smaku
Seromakowiec 575

bez wątpienia ten trud wynagrodzi. Kruche i delikatne ciasto w połączeniu z wilgotną masą makową i serową to bogactwo smaków, które zadowoli każdego łasucha… i nie tylko.     Składniki na ciasto kruche: - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mielone migdały, posiekane orzechy włoskie, suszoną żurawinę (bez namaczania). Gotową masę odstawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień. Schłodzone ciasto (porcja – 2/3) wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. 34 x 25 cm). Można je zetrzeć na tarce jarzynowej, albo pokroić w plasterki (ja tak właśnie zrobiłam). Wyrównujemy powierzchnię. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika

mojewypiekiinietylko
Sernik z masą kajmakową 333

dostać i zrobiłam bez tego dodatku. Zamiast niego do mleka dodałam i wymieszałam z mlekiem cały budyń waniliowy.Może nie wyszło do końca tak jak miało wyjść , mianowicie powinny być 2 oddzielne paski z warstwą białą i kajmakową ;) Wymiary tortownicy : średnica 23 cmCzas pieczenia : 45 - 50 minutTemp. pieczenia : 180 C Składniki:Na ciasto: 100 g margaryny szklanka

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowe z bananami 223

tradycyjnych świątecznych wypieków, może skusi się na to ciasto :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek ciepłej wody 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 250 g masła 3 budynie czekoladowe 800 ml mleka 6 łyżek cukru(...)beza stanie się gładka i lśniąca a kryształki cukru będą mało wyczuwalne. Następnie dodawać po jednym żółtku. W następnej kolejności wsypywać partiami mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie i dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec

My simple kitchen
pyszne ciasto cappuccino 1283

pieczenia. Pieczemy przez 30 min. w 160 – 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 1 budyń waniliowy bez cukru 30 g kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym 5 żółtek 3 łyżki mąki 500 ml mleka 3/4 szkl cukru 250 g masła wykonanie: Z mleka, cukru, budyniu, mąki i żółtek gotujemy budyń(...)odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń oraz kawę, cały czas ucieramy. dodatkowo: 1 szkl mocnego naparu kawy wymieszana z 50 ml wódki wiórka kokosowe do posypania wykonanie ciasta: Jedną część ciasta kakaowego ponczujemy i smarujemy masą, przykrywamy ciastem kokosowym. Następnie smarujemy pozostałą częścią masy i przykrywamy drugim ciastem kakaowym, ponczujemy. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 151

pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy(...)około 15 - 20 minut. 3. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i chwilę ucieramy. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i ucieramy, aż krem będzie puszysty. Ananasy dokładnie odsączamy z zalewy, jeśli są w krążkach to kroimy

Izabelawkuchni
Rogaliki budyniowe 59439

cukru waniliowego domowej roboty klik40 g budyniu waniliowego bez cukru2 żółtka2 łyżki mlekaDo obtoczenia2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty klikPrzygotowanie: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki(...)Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Wyjąć i ciepłe rogaliki obtoczyć w mieszance cukru i cukru waniliowego. Ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.Przepis od Kasi z Fotokulinarnie

Ala piecze i gotuje
Sernik gotowany na naturalnym spodzie, bez dodatku cukru i tłuszczu. 144

mąką ziemniaczaną. Energicznie mieszamy, jak przy gotowaniu budyniu. Jeśli nawet zrobią się grudki, nie ma problemu, wystarcz zmiksować i będzie ok. Gorącą masę wykładamy na przygotowany spód, równamy, a na wierzch ścieramy kostkę czekolady. Lekko się rozpuści , później stwardnieje i będzie fajnym wykończeniem. Reasumując.... Ciasto jest bez pieczenia, na zdrowym, ziarenkowym spodzie, gdzie nasiona nie były poddane obróbce

Dieta moja pasja
Piernik staropolski z masą serową waniliową, czekoladową i dżemem 213

Masy serowe - waniliowa i czekoladowa: 1 kg sera półtłustego, dwukrotnie zmielonego lub z wiaderka bez dodatku masła 3/4 szklanki cukru 15 dag masła 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią (lub ziarenka z 1 laski wanilii + 2 łyżki cukru) 4 jajka 2 budynie waniliowe bez cukru 1 spora łyżka mąki ziemniaczanej 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2/3 szklanki mleka oraz(...)Ciasto starannie wyrobić i przełożyć do kamionkowego, szklanego lub emaliowanego garnka. Przykryć ściereczką i odstawić w chłodne miejsce (np. do lodówki, na balkon) na 5-6 tygodni. Po tym czasie ciasto wyłożyć na blat posypany mąką. Podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować, wylepić dno prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wym. 21 x 30 cm. Piec

Czerwień i błękit
Biedronka 565

mało nigdy nie piecze, najbardziej mi smakowała właśnie biedronka. Kilka dni później szperając w necie znalazłam przepis i upiekłam. Nie wyszło tak samo. Wykradłam więc przepis z cudownego zeszytu mojej szwagierki i teraz dość często ciasto to gości na moim stole. Ciasto imituje biedronkę. Na cieście ciemnym lekko biszkoptowym przeplatają się kropki z ciasta jasnego kruchego, wszystko przełożone jest masą(...)Sposób przygotowania: Ciasto jasne. Zagnieść ciasto z powyższych składników i zamrozić. Ciasto ciemne. Jajka zmiksować z cukrem na jasną masę, dodać śmietanę, kakao i sodę rozpuszczoną w łyżce ciepłej wody, wszystko razem krótko zmiksować. Zamrożone jasne ciasto zetrzeć na tarce, dodać do ciemnego ciasta i delikatnie wymieszać. Blaszkę (u mnie 26x40) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, rozprowadzić równomiernie

na moim stole...
torcikowy mazurek 168

cały czas ubijając na błyszczącą bezę. Na koniec dodajemy wiórka wymieszane z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. i mieszamy szpatułką. Przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki orkiszowej(...)się mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część masy

Domowy Smak Jedzenia
kruszonkowe ciasto z agrestem 130

owocami. składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżki oliwy 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek + 2 łyżki kakao pianka: 5 białek szczypta soli 3/4 szkl cukru 2 budynie waniliowe ponadto: ok 500 g agrestu tłuszcz do blaszki cukier puder do obsypania Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać(...)szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier. Gdy piana będzie gładka i lśniąca, delikatnie wmieszać budyniowy proszek. Blaszkę natłuścić, na dno wysypać jedną białą część ciasta. Następnie wysypać część brązową. Lekko ugnieść, wysypać agrest. Na owocach rozłożyć pianę z białek. Na wierzch wysypać drugą część ciasta jasnego. Wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni, piec ciasto

6niebo
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 197

cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1,5 szklanki cukru pudru 1 laska wanilii 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) około 600 g rabarbaru Kruszonka: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 110 g masła Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać i dodać resztę składników. Posiekać nożem(...)papieru do pieczenia, wyłożyć nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Jeżeli ciasto będzie się rwało, należy wylepić formę ręcznie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 min, aż będzie lekko złote. Masa serowa: Ser zmiksować z jajkami, cukrem pudrem i mascarpone. Wsypać budyń i dodać

Oryginalny smak
Biszkopty /prawie bezy/ 149

białko 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka stewii Sposób przygotowania: Białko ubijemy wraz ze stewią na sztywną pianę dodajemy budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pyszne ciasto ze śliwkami 344

Sezon na śliwki jest w pełni. Warto zatem przygotować pyszne ciasto ze śliwkami . Ciasto przygotowujemy stosunkowo szybko i nie wymaga ono od nas zbyt dużej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkopt z kremem karpatkowym 807

łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bezglutenową bułką tartą lub zmielonymi na puch płatkami kukurydzianymi. Piec ok 25 - 30 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu. Upieczony biszkopt wystudzić. Bezglutenowy krem karpatkowy - składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe - bezglutenowe 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 149

nich ciasto. Następnie podzielić go na pół. Obie części ciasta wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną i wyłożyć na każdą część po połowie słoiczka dżemu.  Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować(...)cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodawać zimnego budyniu. Cały czas ucierać. Przełożyć placki przygotowanym budyniem. Posypać górę cukrem pudrem. Odstawić do zimna na ok. 1 godzinę

Gotuję Testuję
Sernik bananowo - jagodowy z parowaru 339

Specjalizuję się głównie w obiadach z parowaru, ich zrobiłem już setki, z czasem doszły desery i inne dania :) , ale ciast nigdy nie robiłem. Postanowiłem się rozwijać

Parowar Faceta
Pychotka 3856

całości i nie zniszczyć bezy. Surowe ciasto w formach smarujemy cienką warstwą dżemu. 2. Biała ubijamy na sztywno, do ubitej piany dodajemy cukier i miksujemy razem, na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Masę z białek dzielimy na połowę i wykładamy ją równo na ciasta z dżemem. Orzechy kroimy i posypujemy jedno z ciast to, które będzie wierzchem naszej pychotki.3(...)Piekarnik rozgrzewamy do 150 C, czas pieczenia 50 minut. Po upieczeniu bardzo delikatnie zsuwamy ciasta, aby nie pokruszyć bezy.4. Gotujemy szklankę mleka z cukrem, w drugiej szklance mleka rozpuszczamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, dodajemy do wrzącego mleka i robimy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę, a następnie dodajemy do budyniu i miksujemy na gładką masę. Przygotowaną

Apetyczna babeczka
Szarlotka wyśmienita z bezą 195

królują u nas jabłeczniki i szarlotki:) Zaraz po jabłeczniku z budyniem najbardziej lubimy szarlotkę z dużą ilością kruchego ciasta i chrupiącej bezy na wierzchu... Zresztą jak sama nazwa mówi, szarlotka jest po prostu wyśmienita... Ciasto:5 żółtek, 3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, 250g masła lub margaryny

Z miłości do słodkości
Ciasto budyniowe z kaszą manną 754

pudrusok wyciśnięty z 0,5 dużej cytryny200g kwaśnej śmietany 18%1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru4 łyżki kaszy mannyszczypta soli Wykonanie:- mąkę, posiekane masło i cukier oraz żółtko połączyć razem i zagnieść ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce- tortownicę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki lekko posmarować tłuszczem - spód i boki tortownicy wyłożyć cienko ciastem

Smakołyki Bereniki