cukru 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 210 ml mleka Dodatkowo: kakao do dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY 1. Z podanych składników na spód zagniatamy jednolite ciasto.Owijamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. 2. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy naszym ciastem (dno + boki mniej(...)kawałki. 300 g zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy do całkowitego rozpuszczenia cukierków i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Do robota kuchennego wrzucamy twaróg i cukier. Po chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę krówek i delikatnie mieszamy. 5. Masę wlewamy
My Culinary ArtPolecam! Składniki: Blacha: 36/25 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 5 żółtek 25 dag masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1,20 kg twarogu w kostce półtłustego 5 białek-z ciasta kruchego 5 jajek 10 dag masła 1 budyń śmietankowy 1 szklanka mleka 1 tabliczka(...)szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: Polewa z białej czekolady czekoladowe spagetti Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. Wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki. Chłodzimy w lodówce na czas przygotowania serowej masy. Masa serowa
Wanilia i Kardamongóra i dół bez termoobiegu). Dużą prostokątną formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłóż łyżką na blachę, następnie za pomocą płaskiej łopatki (np. silikonowej), rozprowadź ciasto po blaszce. Łopatkę co chwilę należy wkładać do ciepłej wody, aby ciasto za bardzo się nie kleiło. Piecz przez 30 minut(...)złoty kolor. W trakcie pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe
Smiling Shrimpdawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny i sok POLEWA: 2 łyżki masła(...)dekoracji WYKONANIE: Blachę o wymiarach 25/25 cm wykładamy folią spożywczą, aż po brzegi. Układamy warstwę herbatników, jeśli trzeba docinamy. Masło i cukier rozpuszczamy, dodajemy ser, rozpuszczone w mleku budynie oraz jajka. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszamy. Gdy masa się zagotuje i zgęstnieje dodajemy sok oraz skórkę z cytryny. Teraz dwie możliwości, jeśli nasze herbatniki
Pani na desermniejszą wkładamy do zamrażalnika. Spód blachy smarujemy masłem, wyścielamy papierem do pieczenia i wylepiamy blachę. Spód pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Budyniowa pianka: 8 białek 1,5 szklanki cukru 1,5 opakowania cukru wanilinowego 3 opakowania budyniu śmietankowego (40g, bez cukru) 0,75 szklanki oleju słonecznikowego oraz pół puszki brzoskwiń, garść malin(...)następnej kolejności należy dodawać budyń, również dalej miksując. Na końcu wlewamy powoli olej i miksujemy. Ubitą budyniową piankę przekładamy na wystudzony spód. W pierwszej kolejności dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wciskamy je lekko widelcem. Następnie dodajemy maliny i borówki. Wyciągamy zamrożoną kulkę kruchego ciasta i ścieramy na grubych oczkach. Ciasto pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni
Receptura smakuskładniki: ok. 300 g herbatników 600 g masy krówkowej (kajmak z puszki) 3 szkl mleka 125 g masła 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 330
Domowy Smak Jedzeniawyłożyć orzechy. • Ciasto bez orzechów piec w temp. 180 st.C przez 15 minut, a ciasto z orzechami 20 minut. Masa kajmakowa • Zagotować 1 szklankę mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. • Pozostałe mleko wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając. • Wystudzić(...)dodawać po łyżce do utartego masła, aż masa stanie się gładka. • Na koniec dodać po łyżce masy kajmakowej. • Na ciasto bez orzechów wyłożyć podgrzany dżem pomarańczowy, wystudzić. • Masę kajmakową wyłożyć na warstwę dżemu, przykryć ciastem z orzechami
To co kochamszkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy aromat waniliowy 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego (użyłam sera Hej!) 4 całe jajka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 cukry waniliowe 0,5 szkl. oleju(...)kostek czekolady, 2 łyżka mleka, 1 łyżka masła orzeszki ziemne, solone i prażone Przygotowanie Ciasto. Wszystkie składniki zagnieść. Rozwałkowanym ciastem wyłożyć formę. Zapiec ok. 15-20 min w temp. 190ºC. Masa serowa. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Otrzymaną masę serową wylać na podpieczony spód. Ciasto piec około 70-90 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175ºC. Wierzch ma być ścięty
coolinarnastrefa.blogspot.compozostało tylko słodkie wspomnienie :-) Postanowiłam zrobić ciasto podobne do torcika królowej, i nie ukrywam, że wyszło super :-) Ładnie wygląda, jest pyszne, robi się je bardzo szybko, bez pieczenia. Polecam gorąco :-) SKŁADNIKI * PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ MASA -5 szklanek mleka -2/3 szklanki cukru -2 łyżki cukru waniliowego -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru(...)Bonitki) CZEKOLADOWA PIANKA -2 kubeczki śmietany 30% po 330g -1 czekolada gorzka 100g min 60% kakao -2 łyżeczki kakao -4 płaskie łyżki cukru pudru -troszkę czekolady do posypania ciasta (można odłamać kostkę od czekolady) Blaszkę wykładamy folią aluminiową, tak by ciasto nie przeszło "aromatem" formy . Na dnie układamy herbatniki kakaowe Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy margarynę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuustach pianką! Czy lubicie takie połączenie ? Jedząc to ciasto mam chęć sięgnąć po kolejny i kolejny kawałek bo jest po prostu przepyszne! Robi się je łatwo, ale i szybko znika ! Koniecznie spróbujcie! #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: SPÓD: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek PIANKA(...)białek 2 opakowania po 40 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) DODATKOWO: 2 słoiki dżemu truskawkowego Łowicz Przygotowanie: Na stolnice przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy nożem do uzyskania konsystencji kruszonki. Następnie dodajemy żółtka oraz cukier i zagniatamy na gładką kule ciasta. Dzielimy na dwie części. 2/3 ciasta
Gotuj z Mąkąwcześniej. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta,lekko przyklepać i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 15 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu malinowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki(...)proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony,zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i poukładać jeżyny delikatnie wciskając je w piankę. Na wierzch zetrzeć mniejszą część zamrożonego ciasta. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30-40 minut. Wyjąć, przestudzić, można lekko oprószyć cukrem pudrem
Kolorowa kuchnia Elkikolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut. Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół szklanki cukru(...)czekolady. Do gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć
MamaOskarkaowijamy z zewnątrz folią aluminiową (potem będziemy piec sernik w kąpieli wodnej) , a środek wykłądamy papierem do pieczenia przygotowane ciasto rozsmarowujemy na spodzie tortownicy pieczemy w temp. 170 stopni przez 10 minut w tym czasie miksujemy jajka z fruktozą (na najwyższych obrotach) przez około minutę dodajemy ser, budyń, jogurt i miksujemy już na mniejszych obrotach
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćNajsmaczniejsze ciasto na świecie: Dwukolorowy Snikers bez pieczenia. Szybkie, smaczne i na każdą okazje, a to wszystko bez pieczenia! Składniki: 1 Litr mleka 3,2 % 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy 1 całe jajko 1/2 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła 1 puszka masy kajmakowej(...)wykładamy papierem do pieczenia, powiększona wersja wymaga blaszki ok. 25 x 36 cm. Na dnie wykładamy: ciemne herbatniki + 1/3 budyniu + jasne herbatniki + 1/3 budyniu + ciemne herbatniki + 1/3 budyniu + jasne herbatniki + masa kajmakowa + posiekane orzeszki ziemne (lekko posolić). Całość schodzić przez minimum 1,5 godziny. Najlepsze ciasto jest na drugi dzień SMACZNEGO
W Moim Magicznym Domumiksując. Wyłączamy mikser, wsypujemy powoli mąkę i orzechy, a następnie delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm (papier warto dodatkowo cienko posmarować masłem lub olejem). Pieczemy 15 minut w temperaturze 170ºC z termoobiegiem (lub 180°C bez). Następnie z tego samego przepisu pieczemy jeszcze dwa takie same blaty (razem(...)białka trzeba od razu wstawiać do pieca. Gotowe blaty powinny być miękkie – nie przypominają chrupiącej bezy, a raczej ciasto na roladę. Masa budyniowa: W rondelku miksujemy: żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę i trochę mleka. Gdy się zmiksuje dolewamy resztę mleka. Stawiamy na ogień i gotujemy, aż budyń zgęstnieje – cały czas mieszamy. Budyń należy całkowicie ostudzić. Masło ucieramy
Poezja smaku