tłustego twarogu 100 g rozpuszczonego masła 3 jajka 1 szklanka cukru 35 g budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka margaryny do posmarowania blaszki + 1 łyżka kaszki manny do obsypania blaszki Wykorzystałam jako miarkę szklankę o poj. 250 ml. Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy ja to zrobiłam hakiem robota, następnie dzielimy ciasto na 2 części, formujemy kulki, które wkładamy(...)studzimy. Twaróg mielimy (ja zrobiłam to tylko raz) i wraz z żółtkami, cukrem, budyniem dokładnie mieszamy trzepaczką, wlewamy masło i jeszcze chwilkę mieszamy, dodajemy ubite białka i ostrożnie mieszamy całość łyżką silikonową. Masę serową wylewamy na ciasto, wyrównujemy i ścieramy (lub skubiemy) drugą kulkę ciasta. Pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C, następnie ustawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego, bez cukru ½ szklanki cukru 200 g masła 4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka(...)czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę, a następnie nakładamy trzecią warstwę herbatników. Czekamy jak ciasto ostygnie i wkładamy je na około 1 godzinę do lodówki
Symfonia smakowajuż dwa razy robiłam to ciasto i za każdym razem mam wrażenie że wychodzi coraz smaczniejsze. Masa jabłkowa jest wykonana z pieczonych i zblendowanych jabłek a doprawiona jest cynamonem. Dodatkowo mieszana jest z mielonymi na drobną mączkę migdałami i ubitymi białkami. Suflet wśród jabłeczników. Całość wykończona jest bitą śmietaną wymieszaną z kremowym budyniem waniliowym. Zdecydowanie polecam. Składniki(...)łyżki soku z cytryny 1 mały aromat migdałowy lub ekstrakt migdałowy (1 łyżka) 50 g cukru Na masę budyniową : 60 g cukru 1 opakowanie budyniu z prawdziwą wanilią (BG) bez cukru 300 ml mleka 250 g kremówki 36% Dodatkowo: 1 dojrzałe kiwi maczek mango Declecta czekoladowa posypka Delecta karmel Delecta Wykonanie
vaniliowoczekoladowaproszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 2 jaja 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 150 gram masła 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone ) 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa(...)ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x34cm.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 min. w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ciemny pieczemy tak samo, tylko dodajemy kakao. Z mleka odlewamy 1/3 szklanki, wsypujemy budyń,mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy wymieszane mleko
Bajeczna Kuchniamąki. Wyłączamy płomień, dodajemy żółtko i energicznie mieszamy. SKŁADANIE: Budyń wlewamy na pierwszą część ciasta i równomiernie smarujemy. Przykrywamy drugim ciastem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie chłodzimy w lodówce. Przed krojeniem wyciągamy ciasto z blachy na deseczkę. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Polecam również przepis na KREMÓWKĘ BEZ PIECZENIA
Pani na deserZapraszam dzisiaj na błyskawiczne ciasto bez pieczenia. Herbatniki, masa krówkowa, masa budyniowa i bita śmietana, myy pyszności :) Dla zapracowanych taka propozycja jest w sam raz :) Składniki : 2 duże paczki herbatników kakaowych 1 puszka masy krówkowej orzechowej 3 budynie śmietankowe Winiary 1 l mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 100 g masła 2 kopiaste łyżki mąki(...)cukier i cukier waniliowy zagotowujemy, w drugiej połowie mleka rozpuszczamy budynie i mąkę, wlewamy do gotującego mleka. Energicznie mieszając gotujemy tak długo aż budyń zgęstnieje. Następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną fix. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Warstwy ciasta: 1 herbatniki 2.cienka warstwa jeszcze ciepłego budyniu 3.warstwa herbatników 4.masa
Sama słodycz i szczypta chiliłyżka cukru pudru 1/4 łyzeczki proszku do pieczenia 250g masła lub margaryny (można też dać 125g masła i 125g margaryny) 1 łyżka cukru waniliowego KREM *jeślichcecie mniej pracy możecie przygotować kupny krem lub nadziać grzybki ubitą śmietaną 36%,ale zachęcam do zrobienia własnego :) 200g masła lub margaryny 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka(...)podanych składników zagniatamy ciasto (jak się klei podsypujemy mąką) wstawiamy na 45 minut do lodówki. Foremki stawiamy do góry dnem. Ciasto dzielimy na 3 części dużą-na kapelusze,średnią na kółka i najmniejszą na nóżki. Foremki oprószamy lekko mąką. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko około 4 mm wykrawamy koła i oblepiamy foremki ciastem. pieczemy do lekkiego zarumienienia w temp
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokustopni piekarnika i pieczemy do zezłocenia (około 15-20 minut). Studzimy. 2. Masa Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, z tym, że zamiast pół litra mleka, wykorzystujemy 450 mililitrów, a podczas gotowania, dorzucamy do niego dwie łyżki masła. Studzimy go i wykładamy na również przestudzone ciasto. Na budyń kładziemy według uznania połówki śliwek (oczywiście bez pestek ;) ), które zasypujemy dość
Kuchenna Kontrrewolucyadziecinnie proste. Składniki na 24 szt.: - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g)- 450g twarogu półtłustego- ½ szklanki drobnego cukru- 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru- ½ łyżki miękkiego masła- 2 jajka (z tego 1 do smarowania ciastek)- aromat według uznania (dałam esencję rumową) Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub matą. Piekarnik nagrzewamy do 210° C. Masę serową robimy(...)dzielimy na 3 części i porcjami miksujemy, dodając do masy jajecznej. Razem z ostatnią porcją twarogu dodajemy 1 łyżkę budyniu, miękkie masło i esencję rumową (można inną, jaką kto lubi). Ponownie wyrabiamy. Masa serowa nie musi być utarta na puch. Ciasto rozwijamy i kroimy (każdy płat) na 12 prostokątów (ok. 10×8 cm). Wewnątrz każdego prostokąta, ostrym, cienkim nożykiem
mojewypiekiinietylkomasło, choć z margaryną też wyjdzie :)) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek (białka wykorzystamy podczas przygotowywania budyniowej pianki) na budyniową piankę : 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 cukier waniliowy 16 g 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru po 40 g (ja miałam tylko z cukrem(...)truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta. Podpiec na złoty kolor w temperaturze
cucinarefolię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Na wierzchu ciasta rozsmarować jabłka. Piec ciasto w 160 C z termoobiegiem ok 30 minut(...)mąką. Wlać na gotujące się mleko i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec wlać likier i krótko zmiksować. Krem wyłożyć na placek z jabłkami, przykryć drugim plackiem z bezą i lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Smacznego :) nut -apple Ingredienti
w mojej kuchnideser :) Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka ciemnego kakao na czubek łyżeczki proszku do pieczenia półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 50 ml gazowanej wody Nadzienie: 35 dag serka naturalnego typu President 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru ) cukier puder do smaku
Izabelawkuchnizebra;) takie paski/prążki o jakie mi chodziło ;) pierwszy raz piekłam sernik w kąpieli wodnej ;] dziś połowę dnia spędziłam na uczelni, żeby tylko podbić legitymacje, "uwielbiam" to poszanowanie czasu studentów Składniki: 4 jajka 1 kg sera chudego białego (Emilka) 250g jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 30-35 rozkruszonych tabletek stewi (jak dla mnie był dość(...)kakao Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz kakao miksujemy dzielimy ciasto na 2 części do jednej dodajemy kakao i miksujemy okrągłą blaszkę (moja miała około 25cm) owijamy dokładnie od zewnątrz folią aluminiową, żeby woda nie dostała się do ciasta (chyba, że użyjemy formy silikonowej) formę wykładamy papierem do pieczenia (chyba, że to forma silikonowa, wtedy nie trzeba
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśredniej wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać(...)twarde, aby dało się zetrzeć na tarce. Aha, może od razy podzielić je na 2/3 i 1/3, i tak zamrozić. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, i zetrzyj na tarce lub rozkrusz 2/3 ciasta, po czym podpiecz je w temperaturze około 180 C przez 20 minut. W międzyczasie zabierz się za ubijanie na sztywno wody po fasoli
greenscarf