temperaturę do 175 stopni C i pieczemy bez obciążenia 15min. Składniki: - czerwona porzeczka - czarna porzeczka lub maliny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru pudru - 1 opakowanie budyniu - 500 ml mleka - 2 białka - 100g cukru - 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: 1. Przygotowujemy budyń według zaleceń na opakowaniu. Przygotowany budyń wykładamy na ciasto. 2. Owoce należy umyć i przełożyć(...)miseczki, dodać mąkę ziemniaczaną i cukier puder, wymieszać i przełożyć do formy. 3. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier i ocet winny. Przekładamy do formy. 4. Tak przygotowane ciasto pieczemy w 165 stopniach C przez około 20min aż beza się zrumieni
Coś z niczegoefektowne ciasto, idealne na święta i nie tylko. Polecam. CIASTO : 1,5 szklanki mąki pszennej 100 g margaryny 1 jajko 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru MASA SEROWA : 1 kg sera wiaderkowego 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe MASA MAKOWA(...)PRZYGOTOWANIE : Składniki ciasta należy zagnieść lub wyrobić robotem. Blaszkę o wymiarach 30/25 wykładamy papierem do pieczenia, na dnie rozkładamy równomiernie ciasto. Masa serowa- żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy cały ser i dalej mieszamy. Wsypujemy budynie, na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i dokładnie mieszamy. Masę makową wcześniej przygotowujemy, dodajemy do niej kaszę mannę
Kulinarne Fantazje MarioliTwaróg mieszamy z 6 żółtkami, budyniem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Do masy serowej dodajemy roztopione (wystudzone) masło oraz pianę ubitą z 6 białek z cukrem. Delikatne wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto. Posypujemy malinami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 175 C. Po 30 minutach smarujemy sernik przygotowaną bezą i pieczemy pozostałe 15 minut. Dzisiaj chciałam Wam polecić małego
Zainspirowana w kuchnibudynie waniliowe bez cukru 120 ml oleju dodatkowo: około 700 g śliwek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta połączyć i wyrobić rękoma na gładkie ciasto. Podzielić ciasto na 2 części: 1/3 i 2/3. Uformować kulki, zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około godzinę. Blaszkę o wymiarach 25x25 wysmarować margaryną i obsypać mąką. Wyjąć większą część ciasta(...)zetrzeć na tarce jarzynowej i wyrównać na blaszce. Piec przez około 20 min w 180 stopniach, aż wierzch ciasta lekko się przyrumieni. Placek wystudzić. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, cukier puder i cukier waniliowy cały czas ubijając. Następnie ostrożnie wsypać budynie nie przerywając miksowania. Na sam koniec wlać wolnym strumieniem olej i delikatnie zmiksować. Śliwki
na moim stole...cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka: 6 białek 1/2 szklanki cukru 1 budyń bez cukru (proszek budyniowy) Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej ewentualnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do mąki, mieszać do momentu, aż masa będzie
talerz przyjemnościpieczenia. Połowę ciasta wykładamy do formy i wygładzamy. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i podpiekamy przez 10 minut. W międzyczasie przygotowujemy bezę. Połowę białek (trzy) ubijamy na sztywno. Wsypujemy połowę cukru (75 g) i ubijamy aż masa będzie gładka i lśniąca. Bezę wykładamy na podpieczony spód i posypujemy połową płatków migdałowych (20 g). Ciasto pieczemy jeszcze(...)przez 25 minut w tej samej temperaturze uważając, aby beza się nie przypaliła. W ten sposób pieczemy także drugi spód, z drugiej połowy ciasta i pozostałych białek. Gotowe spody pozostawiamy do wystudzenia i zdejmujemy z nich papier. Masa rabarbarowa: Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier i zalewamy 200 ml wody. Gotujemy aż rabarbar zacznie
My simple kitchenCiasto pomarańczowe Składniki : Biszkopt kawowy jajka- 7 szt cukier -1 szklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo : wiórki pomarańczowe do posypania
Kuchnia Danusiformę 35 x 20 cm: kruche ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej 250 g zimnego masła (uwaga: 1 kostka to najczęściej 200 g) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki cukru pudru pianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez dodatku cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju(...)ciasto Na samym początku przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać posiekane masło. Cało ść połączyć ze sobą (za pomocą noża) . Na sam koniec dodawać po 1 żółtku. Ciasto szybko ugnieść. Podzielić na 2 części (w proporcji 60:40). Przygotowane ciasto przełożyć do woreczków i schować do zamrażalnika. Formę do pieczenia
Ugotowaćfigle, to ciasto będzie ideale na poprawę humoru. U mnie sprawdza się w 100% Placek kokosowy: Składniki: Ciasto: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego Delecta 15g 3 łyżki mąki budyń waniliowy Delecta – bez cukru łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki oleju 2 łyżki wiórków kokosowych Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, budyń, olej, kokos i dokładnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy
PatiGotujesmaku jest bardzo pyszny :) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 4 żółtka 1 , 5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny Kasi 1 szklanka cukru Składniki na ser : 1, 60 kg sera białego półtłustego 2 cukry waniliowe 2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 6 jajek 5o g margaryny Kasi(...)cukier waniliowy , margarynę , posiekać wszystko nożem , na końcu dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto . Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , rozwałkować ciasto i przełożyć do blaszki . Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka , cukier , cukier waniliowy , olejek waniliowy i roztopioną margarynę .Następnie dodać budynie . Wszystko utrzeć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy serowej i delikatnie
Sama słodycz i szczypta chilikostki masła 5 łyżek cukru 2 łyżki płynnego miodu Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 szklanki mleka 50g cukru 3/4 kostki masła Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 równe części i rozłożyć na prostokątnych formach wyścielonych papierem do pieczenia. 2. Pierwszą część upiec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C. (ok.25(...)Gotową masę wylać na drugą część ciasta i upiec w tej samej temperaturze co pierwszą część. ( Masa nie musi być idealnie równo rozprowadzona, ponieważ podczas pieczenia rozpuszczone składniki "bomblują" i rozmieszczają się na całą powierzchnię ciasta) 4. Z upieczonego ciasta ściągnąć papier do pieczenia. Na blachę położyć pierwszą część bez orzechów. 5. Przygotować masę budyniową. Mleko zagrzać
A Ty Smakuj Mnieproszek do pieczenia. Miksujemy już tylko do połączenia składników. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Masa serowa : – 150 g sera ( z wiaderka lub serka kremowego, lub zmielonego twarogu) – 0,5 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 40 g cukru Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do momentu(...)delikatnie się rozleje). Ale jest to kwestia waszego upodobania. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Kroiłam dość duże porcję, żeby kawałki ładnie wyglądały na zdjęciach, więc wyszło mi ich 8 sztuk (jeden to 240 kcal), ale spokojnie wykroicie z tej foremki 10 porcji (wówczas jedna to tylko 190 kcal). Ciasto black&white Troszkę mi te poduszeczki wyszły nierówne
Relaxtimemasła w temperaturze pokojowej WYKONANIE: ROBIMY CIASTO: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy tłuszcz, siekamy. Dodajemy żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto, owijamy folią i schładzamy minimum 0,5 godziny. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blachę (wykładamy papierem do pieczenia) o wymiarach 25/40 cm. Podpiekamy w 180 stopniach C ok. 20 minut do lekkiego(...)pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach C. BEZA: Białka ubijamy i stopniowo wsypujemy cukier. Orzechy, mannę oraz mąkę mieszamy ze sobą. Partiami wsypujemy do białek i mieszamy za pomocą łyżki. Sernik delikatnie wyciągamy (uważamy żeby się nie poparzyć) Nakładamy równą warstwę bezy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy. U mnie wystarczyło 15 minut. Beza ma się ładnie zarumienić. Ciasto
Pani na deserwyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać i przesiać. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść szybko w rękach lub wrzucić do malaksera i posiekać, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną część zawinąć w folię spożywczą i schować do zamrażarki. Drugą część ciasta rozwałkować na wielkość(...)rozwałkowane ciasto, wyrównać, wysypać owoce. Z zamrażarki wyjąć drugą część ciasta, zetrzeć na tarce, posypać owoce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. (bez termoobiegu). Piec w rozgrzanym piekarniku 40 -45 min. Wyjąć ostudzić. Pokroić w kwadraty. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka
moj przepis naopakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na zamrażalki. Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej(...)włożyć do zamrażalki. Beza - białka ubić z cukrem. Dodać powoli wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki kokosowe, które za pomocą łopatki delikatnie wymieszać, i na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Rada: Zamiast jogurtu naturalnego
Ciastka - domowe słodkości