ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:838/1234)

Brownies z czarnej fasoli 164

konsystencja nie stanie się kleista. Jest to nasze spoiwo, zastępuje jajko. Dodajemy je (razem z siemieniem, nie odcedzamy) do fasoli. Mieszamy. Następnie dorzucamy pozostałe składniki: kakao, cukier, olej, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy, szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy. Nadszedł czas na miksowanie. Masę możemy podzielić na trzy porcje i trzy razy osobno miksować lub wszystko tylko raz - to zależy(...)zrobić.     Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Ciasto wykładamy na wysmarowaną niewielką ilością oleju brytfannę i pieczemy ok. 20-30 minut, dopóki włożony do środka patyczek nie wyjdzie suchy. Wierzch ciasta powinien być twardszy, środek bardzo miękki. Po upieczeniu odstawiamy je na ok. 30 minut, aby ostygło. Po tym czasie kroimy brownies na kwadraty lub prostokąty

Weganizm infantylny
KAJZERKI ORKISZOWE Z MAKIEM I SEZAMEM- NAJLEPSZE ! 259

odstawić na ok.10-15 minut do wyrośnięcia. W misie miksera umieścić makę (z 620g), dodać wyrośnięty zaczyn, sól, oliwę, wodę oraz mleko (gdy dajemy) i dokładnie wyrobić. Ciasto ma być elastyczne ale nie klejące, gdy przygotowywałam z samą wodą wystarczyło 620g mąki, przy wersji z mlekiem musiałam dosypać jeszcze 10g, stąd różnice w składnikach.Z ciasta uformować kulę(...)dłońmi maczanymi w oliwie) i odstawić pod przykryciem w ciepłe, nieprzewiewne miejsce na ok. 30 minut. Po wyrośnięciu ciasto zbić i lekko zagniatając uformować z niego 10-12 bułek, maczając ręce w oliwie. Uformowane bułki układać  na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko naciąć, posmarować oliwą lub roztrzepanym jajkiem z wodą (dla lepszego koloru bułek), posypać ulubionymi ziarnami

Smaczne Zdrowe
Ciasto z batatów bez mąki 201

Ciasto z batatów chodziło mi po głowie po jednym z odcinków Masterchefa. Tak się fajnie złożyło, że akurat owe bataty oraz inne potrzebne składniki w kuchni

Jemy Pijemy
Tarta grzybowa z serem feta i parmezanem 155

Ser parmezan można zastąpić innym twardym serem. To tak dla informacji dla tych co nie lubią parmezanu. Wykonanie ciasta do tarty , spód – brokuł rozerwać na

Kuchnia Pokoleń
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 168

Pomysł na przepyszne i ekspresowe ciasto na bazie roślinnych składników. Ciasto inspirowane jest przepisami na bananowe babeczki i truskawkową tartę z bloga Kuchnia Via Gusto. Serdecznie

Kuchnia Ellie
Kruche ciasto z truskawkami i pianką oraz kruszonką 168

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Podczas mieszania dodawać co chwilkę po żółtku. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, proszek do

Kuchnia Pokoleń
Wiekanocna babka drożdżowa z makiem 227

Królowa wielkanocnych wypieków to drożdżowa baba i nie może jej zabraknąć w świątecznym menu. Drożdżowe ciasta uwielbiam i jeść i przygotowywać, na blogu znajdziesz wiele rozmaitych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cytrynowe ciasto drożdżowe 130

Cytrynowe ciasto drożdżowe to chyba ciasto, które każdy z nas chciałby zjeść na śniadanie z masełkiem, albo dżemem. Do tego pyszna, świeżo zaparzona kawa z mlekiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOKOSANKI, BEZGLUTENOWE 198

Już jakiś czas temu chodziły za mną ciasteczka, przypominające smak mojego dzieciństwa. A mowa tu o kokosankach! Wyszły idealne, takie jakie chciałam. Nie za słodkie, bardzo

Smaczne Zdrowe
Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko 271

Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko – Dzisiaj słodka, pyszna propozycja, troszkę walentynkowa. Uwielbiam ciasto francuskie, więc ten przepis jak najbardziej trafia w mój gust :). Przepis jest prosty

Mała Cukierenka
Sałatka z serem Wielkopolskim i grzankami 144

Dziś dla odmiany coś pikantnego. Kilka dni temu dostałam przesyłkę- niespodziankę w ramach kampanii Trzy Znaki Smaku . Sporo dobroci w niej było;) Jednym z nich był

Domowe ciasta
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 66

mojprzepisna.pl | Razowe ciasto ucierane z rabarbarem Witam po krótkiej przerwie wakacyjnej. Mam dla Was ciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób(...)Cały czas miksując dodać po jednym jajku, następnie w 4 turach dodawać mąkę na zmianę z mlekiem cały czas miksując na niskich obrotach miksera. Ciasto wylać na formę, wyłożyć rabarbar, posypać cynamonem, piec 40 minut w 175 st. do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku przez 1 godzinę, następnie całkowicie wystudzić na kratce. Oprószyć cukrem pudrem, podawać. Smacznego! Razowe ciasto

moj przepis na
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 133

rabarbaru pociętego na 2 cm kawałki cynamon cukier puder do oprószenia Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, przesiać, odłożyć. W misie miksera utrzeć olej z cukrem, tak aby cukier się rozpuścił, można sprawdzić między palcami(...)Cały czas miksując dodać po jednym jajku, następnie w 4 turach dodawać mąkę na zmianę z mlekiem cały czas miksując na niskich obrotach miksera. Ciasto wylać na formę, wyłożyć rabarbar, posypać cynamonem, piec 40 minut w 175 st. do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku przez 1 godzinę, następnie całkowicie wystudzić na kratce. Oprószyć cukrem pudrem, podawać. Smacznego! Razowe ciasto

moj przepis na
Babeczki z tortilli z budyniem – prosty deser 200

bardzo. Takie właśnie są dzisiejsze babeczki – zamiast ciasta używamy placków do tortilli (zamiast sklepowych można przygotować własne na zapas i zamrozić). Do tego nadzienie z budyniu, świeże owoce i polewa z gorzkiej czekolady. Nic trudnego, a wychodzi pyszne W kwestii budyniu panuje dowolność – wybierzcie swój ulubiony smak, najlepiej bez cukru, dosłodzicie ksylitolem. Ja użyłam krówkowego z Delecty(...)foremki na muffiny (najlepiej takiej metalowej). Powstanie coś na kształt koszyczka, który później wypełnisz budyniem. To samo powtórz z pozostałymi trójkątami. Powinno wyjść 6 babeczek. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, około 12 minut, aż placki będę chrupiące. Przygotuj budyń – jeśli używasz wersji na 3/4 litra mleka, zmniejsz ilość płynu do 500 ml (dzięki temu budyń będzie gęsty

Powiedz dietom nie
Chatka Baby Jagi 165

Chatka Baby Jagi , zwana też Chatką Puchatka , często była robiona przez moją Mamę i był to jeden z naszych ulubionych serników. Chyba nam się po jakimś

niecodziennikpary