Prosty chleb nie wymagający formowania. Można go upiec w takiej formie jaką akurat mamy pod ręką. Dzięki temu, że jest płaski i puszysty można go kroić
MohiellaBezglutenowe babeczki - muffinki ze śliwkami i orzechami włoskimi upieczone w porcelanowych koklikach. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną śliwkami i pieczonymi orzechami. Aromatyczne, puszyste
Kuchnia bezglutenowaTym razem zrobiłyśmy kokosanki w wersji ucieranej - wyjątkowo lekkie, puszyste i delikatne. Składniki: margaryna bezmleczna 100 g cukier puder 1/2 szklanki mąka kukurydziana 1/2 szklanki mąka
głodny alergikKilka dni przed publikacją tego wpisu tarta ta cieszyła się dużym zainteresowaniem u męża w pracy, dlatego mogę ją z czystym sercem
KuchniaWeDwoje.plkakao.DODATKOWO:- owoce np. skórka pomarańczowa i żurawina,WYKONANIE BISZKOPTU:Całe jajka ubić z cukrem. Wymieszać budynie, mąkę, proszek do pieczenia i kakao,Delikatnie zmiksować pianę z jaj z sypkimi składnikami.PIECZENIE: 180 stopni. około 30-40 minut, góra-dół, termoobieg./gotowy będzie gdy odejdzie od foremki/tortownicy. Można zrobić test patyczkiem, nakłuwając na środku i sprawdzając, czy wyciągany(...)facebooku (tutaj).Ps. miło nam, że tu jesteś. Szkoda, że nie mamy jak Cię poczęstować. Byłabyś/Byłbyś zadowolona/y. Spróbuj również SERNIK MALINOWY Z BEZĄ NA BEZGLUTENOWYM KRUCHYM CIEŚCIE (kliknij w zdjęcie aby zobaczyć przepis
Wypisz WymalujDzisiejsza propozycja na deser to torcik jogurtowy z winogronami. Ciacho idealne do kawy- lekkie i słodkie. Polecam! Torcik jogurtowy z winogronami Składniki: 990
paapilotkaaSernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser
Karo in the KitchenŻeby niec odetchnąć od świątecznych wypieków dziś zapraszam na bardzo proste, pożywne muffinki owsiane w wersji czekoladowej z chrupiącymi orzechami, bez cukru i z niewielką ilością tłuszczu. Słodkości dodają banany, które sprawiają również że konsystencja jest lekko wilgotna i miękka. Jeśli ktoś lubi jeszcze bardziej czekoladowe wypieki to do środka można dodać posiekaną czekoladę. Muffinki są bardzo sycące, dlatego(...)proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Następnie przesypać do mokrych składników i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Ciasto nakładać do foremek na muffinki (do około 2/3 wysokości), na wierzch posypać orzechy laskowe i piec przez około 25 minut
Healthy food explorersmaku ( ok. 80 g ) * sól – 1 spora szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA SEROWA: * chudy twaróg – 350 g * białko – 3 szt ( to, które zostało ) * całe małe jajko – 1 szt * słodzidło – do smaku ( ok. 80 g ) * budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 1 op / 40 g POLEWA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI: * orzeszki(...)widoczne kawałeczek płatków owsianych ). Wylepiamy foremkę wyłożoną papierem, odstawiamy do lodówki. MASA SEROWA: Twaróg mieszamy z białkami i jajkiem. Dodajemy słodzidło i budyń, blendujemy. Wylewamy na zimny spód. Pieczemy ok. 35 minut w 180C. Studzimy. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej z mlekiem. Orzeszki prażymy na patelni, studzimy, kroimy. Tak – podprażcie sobie orzeszki – wydobędziecie z nich cały smak
Ostra na SłodkoMoja kolejna propozycja, na wykorzystanie białek. Bardzo smaczna rolada. Zrobiłam podobnie jak roladę biszkoptową, tylko bez żółtek. Zamiast mąki ziemniaczanej, dodałam budyń i dodatkowo odrobinę oleju. Nadzienie z dżemu i bitej śmietany. Tak zwyczajnie, prosto. Rolada bardzo wszystkim smakowała. Myślę, że i Wam posmakuje :) Tym bardziej, że to smaczny sposób na zaległe białka. Białka oczywiście, można zamrozić(...)mikser. Dodać mąkę, budyń, proszek do pieczenia i olej. Wymieszać łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć na blaszkę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni 12-13 minut. Kiedy rolada się piecze, przygotować czystą ściereczkę. Rozłożyć ją na blacie i posypać cukrem pudrem. Upieczona roladę, przełożyć na ściereczkę, papierem
Agusiowe smakołykiłyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Nadzienie: 180g koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 łyżka śmietany 1 jajko 70g żółtego sera 1 mała cebula 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie 1 cukinia 2 pomidory 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką, a następnie zagnieść na jednolite ciasto(...)wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką i przełożyć do formy o wymiarach 35 cm x 11 cm wysmarowanej masłem. Nakłuć widelcem i wstawić do zamrażarki na około 15-20 minut. Po tym czasie podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. 2. Cukinię i pomidory umyć, pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinybez cukru, każdy na 3/4 litra (1 opakowanie =74 g) 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka zwykłego cukru dodatkowo 450 g mieszanki kompotowej (śliwki, porzeczka, truskawki, wiśnie) cukier puder do dekoracji Zamrożone owoce przesypać do miski i odmrozić. W międzyczasie przygotować kruche ciasto : wszystkie składniki wsypać do miski i za pomocą robota kuchennego zagnieść na jednolitą masę. Gotowe ciasto(...)Formę do pieczenia wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i przełożyć na formę do pieczenia. Następnie na to wyłożyć odmrożone (i odsączone!) owoce oraz rozsmarować gorący budyń. Na sam wierzch zetrzeć pozostałe kruche ciasto (na tarce o dużych oczkach). Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 40-50 minut w 180ºC
Ugotowaćdrożdżami. Zagnieć ciasto i dodaj namoczone rodzynki i posiekane orzechy. Zagnieć tylko do równomiernego rozmieszczenia dodatków. Odstaw ciasto do wyrastania pod przykreyciem w ciepłe miejsc na 2-3 godziny. W połowie twgo czasu złóż ciasto, czyli ponaciągaj z zewnątrz do środka. Wyrośnięte ciasto przełóż do formy wysmarowanej olejem i posypanej np. płatkami owsianymi, otrębami. Ponownie odstaw ciasto do wyrastania(...)godziny. Rozgrzej piekarnik do 220 C, na dolną półkę piekarnika wstaw naczynie z wodą, aby zaparowac piekarnik. Picz chleb przez około 40 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Pszenny razowy chleb z orzechami i rodzynkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPyszne i bardzo proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Nazwałam je Krówką jabłkową, ponieważ składa się z warstwy kremu kajmakowego i masy z jabłek i galaretki. Całość wieńczy warstwa bitej śmietany. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą łączą i równoważą. Dzięki kwaskowej masie jabłkowej ciasto nie jest mdłe, ale i zadowoli amatorów kajmakowej słodyczy ;). Naprawdę warte przygotowania(...)herbatników 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej Wykonanie: Blachę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć pierwszą warstwę herbatników ( w razie potrzeby przycinając je ). Masa krówkowa: Miękkie masło ucierać kilka minut mikserem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Następnie porcjami dodawać masę krówkową, miksując do połączenia po każdym dodaniu. Gotowy krem wyłożyć
Opowieści z piekarnika