ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:757/1234)

Chleb na sodzie bez mąki 129

odmiany przepis na pyszny chleb bez grama mąki, za to ze zdrowymi otrębami i… twarogiem. Wiecie, że jak w domu nie ma pieczywa i o zgrozo mąki to internetowe strony przychodzą z odsieczą- tak tutaj znalazłam idealny przepis(lekko zmodyfikowałam) na zdrowe, inne pieczywo. A to jest naprawdę smaczne i treściwe: lekko wyczuwam w nim użyte jaja, ale poza(...)łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja 100 g chudego twarogu w kostce 3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego Otręby, płatki, sodę, proszek, sól i siemię mieszamy. Wbijamy jaja, dodajemy twaróg oraz serek,  miksujemy do połączenia wszystkich składników.   WYKONANIE I PIECZENIE Małą formę keksową smarujemy masłem i obficie obsypujemy otrębami. Wykładamy ciasto chlebowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Domowe ciasta
Pierniczki 92

najlepsze są pierniczki bez lukru i różnych dodatków. Pierniczki z tego przepisu tylko nadziewane dżemem Składniki: 500 g mąki 2 białka 4 żółtka 3 łyżki przyprawy do pierników 1/4 szkl. cukru 1,5 łyżki kakao 100 ml śmietany 1,5 łyżeczki sody 2 łyżki przypraw korzennych 125 g masła 200 g miodu Dzień przed pieczeniem: W misce mieszamy(...)dalej mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę z sodą. Odstawiamy ciasto przykryte w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki) na 24 godziny. W dniu pieczenia: Ciasto jest kleiste, więc trzeba sporo podsypywać mąką przy rozwałkowywaniu. Po rozwałkowaniu niezbyt cienkich placków, wykrawamy pierniczki. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 7-12 minut, w zależności od grubości i wielkości. Świąteczne mmm Pycha

Na moim talerzu
Sernik jogurtowy z mango 133

  Panująca za oknem szarość potęguje u mnie tęsknotę za wiosną i latem, dlatego też postanowiłam zrobić iście letnie ciacho w środku zimy. Tak na przekór

Cynamonowe szczęście
Jabłecznik na kruchych ciastkach z bezą i kruszonką 140

pokruszonych ciastek, bezą i posypane kruszonką . Przepis powstał z konieczności zużycia dojrzałych jabłek no i niestety mąki akurat miałam tylko odrobinę. Starczyło na pyszną kruszonkę a na spód poszły wszystkie nie dokończone ciasteczka z kilku otwartych opakowań . Szarlotka wyszła lepiej niż zwykle, myślę że to zasługa tych ciastek na spodzie, które wchłonęły nadmiar wilgoci z jabłek. Ciasto wyszło przepysznie dlatego(...)razem mąkę, cukier, żółtka, aromat waniliowy i miękkie masło aż do uzyskania charakterystycznych grudek. Jeśli nie powstaną grudki - wstawić na kilka minut do kodówki i ponownie wyrobić (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyłożyć foremkę na jabłecznik papierem do pieczenia Na papierze do pieczenia ułożyć ciasno i obficie kruche ciastka. Mogą to być różnego typu suche ciasteczka przełożone kremem czy marmoladą

zielonacukinka
Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym 110

widelcem i do piekarnika. Nie trzeba było długo czekać, gdy zorientowałam się, że przecież nie dodałam do ciasta cukru, ani miodu! W zasadzie to mogłabym się zadowolić takim wypiekiem bez słodzenia, bo jestem już przyzwyczajona, że prawie nie używam cukru. Jednak tego dnia, musiało być to na słodko i koniec. Stwierdziłam, że najlepszym sposobem na uratowanie babeczek, będzie dodanie(...)mało polewa: łyżka miodu (użyłam gryczanego) łyżka masła orzechowego W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek lub foremek. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników i od razu polewamy babeczki. Smacznego

Mienta blog
Cytrynowe kostki/ Ciasto z kremem cytrynowym (fit) 186

kawałki wymaga schłodzenia. Mogą go także zjeść osoby z nietolerancjami, gdyż jest bez glutenu i laktozy. W sam raz na małą weekendową rozpustę, szczególnie teraz kiedy z utęsknieniem czekam, aż zacznie się sezon na owoce i warzywa.  Składniki na foremkę 20x20cm: Ciasto: 1 szklanka mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 płaskie(...)sobą. Wbić jajko, dodać ostudzony olej kokosowy i miód. Wymieszać ciasto. Wyłożyć kwadratową foremkę papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć nią spód ciasta, naciśnij by minimalnie pokryło także boki (potem krem Wam nie spłynie na spód ciasta). Zapiec w piekarniku rozgrzanym w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem: W misce wymieszać ksylitol, skrobię i sól. Wbić jajka i dokładnie

Fabryka pomysłów
Śniadanie do łóżka, czyli bułeczki maślane 98

śniadanie Bułka maślana to smakołyk śniadaniowy, który równie dobrze można zapakować dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Pasuje też do kawy czy do szklanki mleka. Można ją jeść bez niczego albo posmarować konfiturą własnej roboty czy miodem. Bułki maślane Składniki na 8-9 bułek: 2 ¾ szklanki mąki pszennej (470g) 80g roztopionego masła ( około 6 łyżek) 2/3 szklanki ciepłego mleka(...)hakami. Dobrze wyrobione ciasto przekładamy do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Następnie wyciągamy na blat, Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na 8 (jeśli wolimy większe bułki) lub 9 części (jeśli wolimy mniejsze bułki), i z każdej formujemy okrągłą bułeczkę, którą umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Powierzchnię każdej bułki

KulinarneImpresje.pl
Babeczki piernikowe z dżemem dyniowym 143

proszku do pieczenia 12 papilotek Wykonanie : Jajka ucieramy z cukrem cukrem waniliowym i masłem na krem, następnie dodajemy dżem i jeszcze raz mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i krótko mieszamy.Pamiętajcie że ciasto na babeczki czy muffinki nie miesza się długo ponieważ wyjdą twarde i zbite. Do papilotek nakładamy porcję ciasta ja nakładam(...)zawsze łyżką do lodów wtedy wszystkie wychodzą  równe. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy około 25 minut do suchego patyczka. Upieczone babeczki wykładamy na kratkę i studzimy. Jak pisałam wcześniej można je polać polewą, udekorować kremem lub oprószyć cukrem pudrem. Ja najczęściej oprószam cukrem pudrem i zamykam w pojemniku na drugi dzień są jeszcze mięciutkie, gdy użyjecie kremu

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 181

upały dają się we znaki, a chęć na coś słodkiego Was nie opuszcza, nic straconego – przygotujcie ciasto bez pieczenia. Na przykład taki grysikowy torcik z truskawkami. Krem jest delikatny, spodoba się wszystkim fanom mas na bazie kaszy manny. Niewtajemniczeni zaś, być może do końca nie połapią się co jedzą;) Do tego pyszne truskawki przykryte galaretką. Jestem pewna(...)mokrego piasku, po czym wykładamy masą dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (forma 24cm). Odkładamy do lodówki na pół godziny. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl. gorącej wody. Odkładamy do stężenia. Mleko przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Do gorącego dodajemy kaszę mannę i, ciągle mieszając, gotujemy kilka minut (do zgęstnienia). Ugotowany grysik odstawiamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem

Smaki Na Talerzu
Cebulowe babeczki 100

babeczek to: jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka majonezu ok. 150 ml oleju 50 ml letniego mleka (jeśli ciasto jest zbyt gęste) łyżka startego parmezanu dwie łyżki startego żółtego sera 300 mąki g łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody pół pęczka drobnego szczypiorku dwie średnie cebule, ja użyłam czerwonej łyżeczka soli solidna łyżeczka pieprzu łyżeczka cząbru olej(...)proszkiem do pieczenia i sodą. W razie konieczności podlewamy mlekiem- ciasto powinno być konsystencji nieco bardziej gęstej od ciasta naleśnikowego.  Zagęszczamy je serem, przyprawami, szczypiorkiem i podsmażoną cebulą. Wykładamy do babeczkowych foremek,do 2/3 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach w piekarniku nagrzanym w trybie góra-dół przez około 20 minut

Pichceniomania
Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką / Blueberry peach crisp 203

piec ciast. Tutaj wystarczy wymieszać owoce z mąką i cukrem bezpośrednio w naczyniu do zapiekania, a następnie posypać łatwą kruszonką z płatków owsianych. Później tylko zapiekamy i gotowe. Uwielbiam je jeść z ulubionymi lodami, zapraszam! Scroll down for recipe in English Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką (8 porcji) Składniki na nadzienie: 4-5 średnich brzoskwiń, obranych i bez(...)ustaw go na 180 oC. Natłuść naczynie do zapiekania o średnicy 23 cm. W przygotowanym naczyniu do zapiekania wymieszaj wszystkie składniki nadzienia i posyp wierzch równomiernie kruszonką. Piecz przez 40-45 minut, aż kruszonka się ładnie zarumieni (pod koniec włączam funkcję grilla dla lepszego efektu). Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Jak dla mnie danie jest jeszcze

karmelowy
Ciasto z rabarbarem 169

Pyszne ciasto sezonowe. Składniki: mąka pszenna (tortowa lub mniej oczyszczona) lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można

prawdziwe jedzenie
Kakaowy biszkopt orkiszowy z owocami, bez cukru 130

Bardzo lubię eksperymentować z przepisami na ciasta. Zwłaszcza te w zdrowszej wersji. Dlatego dzisiaj kolejny przepis na ciacho z owocami, bez cukru i tradycyjnej mąki pszennej (użyłam ksylitolu i mąki pełnej orkiszowej). Biszkopt jest pyszny, lekko słodki a przy tym dzięki owocom - orzeźwiający, w sam raz jako lekki deser na upalne dni. Można użyć mieszanki owoców sezonowych, ewentualnie mrożonych(...)przesiane suche składniki i delikatnie mieszaj szpatułką. Uważaj by nie zniszczyć konsystencji piany. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią ciasto. Na wierzchu poukładaj owoce. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 35-40 minut

Ze smakiem i z pasją
Makowiec japoński bezglutenowy 170

Makowiec japoński bez pszenicy, bez glutenu i laktozy. Wydanie specjalne tego popularnego ciasta zagościło na moim świątecznym stole w ostatnie Boże Narodzenie. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 24 CM: 20 dag suchego mielonego maku 300 ml mleka kokosowego – u mnie domowej roboty 15 dag cukru trzcinowego nierafinowanego 12 dag miękkiego masła 4 łyżki płynnego miodu – u mnie nawłociowy(...)mąka kukurydzianą. Jeśli tortownica nie jest idealnie szczelna, warto dno wyłożyć kawałkiem papieru do pieczenia i przyciąć go obręczą, a wysmarować i oprószyć tylko boki. Mak zalać w rondelku kokosowym mlekiem i na wolnym ogniu gotować do całkowitego wchłonięcia płynu (ok. 15-20 minut – trzeba pilnować). Odstawić do wystudzenia. Orzechy laskowe uprażyć na patelni i otrzeć ze skórki

Kuchenne zapiski Edyty