ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:762/1234)

Bardzo czekoladowe ciasto z cukinią 270

  W Małej Cukierence bardzo czekoladowe ciasto z cukinią. Wilgotne, gęste, ale nie zbite! Cudownie aromatyczne z odrobiną cynamonu i aromatu migdałowego, pyszne. Będzie to teraz

Mała Cukierenka
Kolorowy obiad 228

nowo otwartego przybytku. Reklamy zachęcały ogromnie, a że akurat było po drodze z pracy, skusiliśmy się. Przywitał nas dział warzywno-owocowy, i już tutaj utknęliśmy na dobre dwadzieścia minut. Wybór - ogromny! A wszystko naprawdę świeże i pięknie pachnące. To właśnie tutaj kupiłam najsmaczniejsze truskawki w tym roku. Gdy znaleźliśmy półkę z ziołami, oboje wpadliśmy w lekki szał. Wybieraliśmy, przeglądaliśmy(...)gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.  Po tym czasie rozwałkować na okrąg nieco większy od średnicy formy. Ułożyć ciasto w formie, formując brzegi. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, wysypać kuleczkami do pieczenia lub suchą fasolą.  Piec w 180 st. C. przez 15 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Pavlova z Lemon curdem 163

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Torcik Pavlova z Lemon curdem 208

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
1528.Tarta z jabłkami w galaretce 187

 Taką tartę zrobiłam specjalnie do konkursu Kasi...pomysł z jabłkami i galaretkami podpatrzyłam tutaj, ale ciasto jest inne..do ciasta wykorzystałam pięknie pachnące galaretki

Moje domowe kucharzenie
Murzynek z kawą 229

Pomysł na pysznego murzynka z dodatkiem kawy podpatrzyłam u Majanki..ja piekłam w keksówce...no i był tak szybko zjedzony...zdążyłam tylko pstryknąć takie zdjęcie

Moje domowe kucharzenie
Chlebek Miłości. Pełnoziarnisty z czarnuszką wg Mamusi 131

A oto przepis na pyszny domowy chlebek z mąki pszennej pełnoziarnistej. Robi się łatwo, szybko i "czysto". Chleb wychodzi wilgotny, miękki z lekko chrupiącą skórką, a

Kuchnia po mojemu
Chleb pszenno – żytni z ziarnami 193

Kolejny przepis na pyszny chleb, tym razem pszenno – żytni z ziarnami. Jeśli dopiero zaczynacie przygodę z pieczeniem chleba, to polecam wypróbować ten prosty przepis

Smaki Armine
BISZKOPTY WANILIOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 361

  Druga, jeszcze lepsza wersja uwielbianych przez dzieci biszkoptów. Dzisiejsze są z ksylitolem z prawdziwą wanilią i dodatkiem mąki ryżowej (wyszły bardziej chrupiące niż z samą

Smaczne Zdrowe
JAGODOWO-MALINOWY TORCIK BEZ PIECZENIA 150

 Pyszny sernik na zimno z dodatkiem leśnych owoców. SKŁADNIKI   Spód ciasteczkowy: 100 g kruchych ciastek 60 g masła Masa serowa: 500 g sera z

słodki bratek
Tort czekoladowy z musem czekoladowym 157

Sezon tortowy u nas w pełni z racji urodzin naszych dzieciaczków. Jak zawsze impreza podzielona na II części więc 4 torty do zrobienia. córa poprosiła o

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasto Słodki Pocałunek – mocno czekoladowe 102

Ciasto Słodki Pocałunek jest bardzo smaczne, intensywnie czekoladowe i wręcz rozpływa się w ustach. Składa się z pysznego, wilgotnego i mięciutkiego ciasta marmurkowego, kremu czekoladowego i polewy. Wielbiciele czekolady będą zachwyceni. Jest stosunkowo proste i szybkie do zrobienia, więc nawet osoby niewprawione w pieczeniu ciast powinny sobie poradzić.   Składniki na ciasto Słodki Pocałunek: Ciasto: 180 g mąki pszennej(...)wymiary 24×24 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy naprzemiennie po 2 łyżki ciasta białego i jedną brązowego. Wygładzamy wierzch. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 C przez około 35 minut do tzw. “suchego patyczka”. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Zimne ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Przygotowujemy krem czekoladowy. Czekoladę połamaną

e-PrzepisyKulinarne
Chleb pszenno-żytni z ziarnami 139

Swojski chlebek zawsze najlepszy! Ten jest bardzo łatwy do zrobienia bez wyrabiania wystarczy składniki wymieszać lyżką i odstawić do wyrośnięcia. Mój jest z dodatkiem siemienia lnianego, słonecznika posypany sezamem i czarnuszką. 2 chlebki w foremkach aluminiowych pojemność ok 600 ml. 300 gramów mąki żytniej chlebowej 200 gramów mąki pszennej tortowej 30 gramów drożdży świeżych 550 ml. mocno ciepłej wody(...)minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Foremki wysmarować lekko olejem oprószyć bułką tartą lub mąką. Wyrośnięte ciasto wymieszać  łyżką i przełożyć do foremek, posypujemy sezamem i czarnuszką. Odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, włożyć wyrośnięte chlebki i zmniejszyć temperaturę do 200 stopni. Pieczemy ok 40 minut do tzw. suchego patyczka

Andzia Pichci
Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi 134

orzechów włoskich, posiekanych i  uprażonych Wykonanie CIASTO Z mleka, drożdży, 3 łyżek mąki i cukru przygotowujemy zaczyn i odstawiamy na 15 minut, aż zapracuje. Do zaczynu dodajemy jajka, puree z banana, pozostałą mąkę i wyrabiamy ciasto. Kiedy ciasto się połączy dodajemy masło i wyrabiamy ponownie przez około 15 minut, aż będzie gładkie i lśniące i zacznie odchodzić od ścianek(...)Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1-1,5 godziny, aż podrośnie. Następnie dzielimy ciasto na pół, z każdej porcji formujemy kule i wałkujemy na okręg o średnicy 25 cm. Placek ciasta nacinamy po przekątnej na 12 trójkątów, na każdy nakładamy 1-2 łyżeczki nadzienia. Zwijamy rogaliki, odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Tajemnice Smaku
Bananowe rogaliki drożdżowe z jabłkiem 142

odstawiamy w ciepłe miejsce na około 10-15 minut, do wyrośnięcia. Banany rozgniatamy widelcem. Do dużej miski przesiewamy pozostałą mąkę. Dodajemy rozbełtane jajko, puree bananowe, roztopione i przestudzone masło oraz wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, tak długo, aż przestanie kleić się do rąk (u mnie wyrabiane ręcznie przez około 30 minut). Odstawiamy przykryte w misce ściereczką do podwojenia objętości(...)odparowania soku z jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon oraz orzechy. Studzimy. Wyrośnięte ciasto krótko zagniatamy, następnie wałkujemy na podsypanej lekko mąką stolnicy. Rozwałkowane ciasto dzielimy na 8 kawałków (jakbyśmy kroili pizzę). Na każdy trójkącik wykładamy jabłkowe nadzienie. Zwijamy rogaliki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i odstawiamy na około 15-20 minut do napuszenia. Po tym czasie

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania