ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:650/1234)

Ciasto DELICJAK 153

mleka 3 łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 2 czerwone galaretki, użyłam wiśniowej + 300ml gorącej wody 2 pomarańczowe galaretki + 600ml gorącej wody około 180g delicji w ciemnej czekoladzie (dwie paczki, ale trochę ciastek zostanie) około 180g ciastek typu delicje w jasnej polewie Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji(...)powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 6. Do rondelka wlać 500ml mleka, dodać cukier i zagotować

Mała Cukierenka
Kruche babeczki z czekoladowym kremem 189

dociskamy do dna foremek i nakłuwamy je widelcem. Na każdą foremkę z ciastem nakładamy odpowiedniej wielkości kawałek folii aluminiowej, delikatnie dociskając. Następnie nakładamy suchy gruch lub kaszę. Dzięki temu nasze kruche spody zachowają odpowiedni kształt. Tak przygotowane foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-12 minut. Można kontrolować stan upieczenia – wystarczy wyciągnąć jedną babeczkę i odchylić kawałek folii(...)niewielki płomień). Do miski przekładamy ser mascarpone, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy składniki ręczną trzepaczką. Pod koniec dodajemy 3 łyżki śmietanki 30%, mieszamy. Krem powinien być gładki i bez grudek. Nakładamy go do szprycy i napełniamy nim nasze kruche spody. Każdą kruchą babeczkę z czekoladowym kremem dowolnie zdobimy. Smacznego

Słodkie okruszki
Przepis #183 Kokosowo - serowa rolada - bez glutenu i białego cukru 158

powodzeniem można użyć innego słodzidła. Idealnie sprawdzi się na weekendowy deser, którego można zjeść bez wyrzutów sumienia;) Wartości odżywcze na całość: 1284 kcal w tym: B: 73 g; W: 87 g; T: 72 g.  Czas wykonania: 30 min (plus czas studzenia ciasta) Składniki Biszkopt (forma 24x30 cm) - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej/kokosowej - szczypta sody oczyszczonej - 2 łyżki(...)Następnie dodajemy po kolei żółtka po każdym dokładnie miksując. Dodajemy słodzidło oraz mąkę i sodę oczyszczoną. Szybkim ruchem mieszamy wszystkie składniki. Wylewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez  około 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i zwijamy jeszcze ciepłe ciasto przy pomocy ściereczki w rulon. Pozostawiamy do wystudzenia. Masa Ser miksujemy z mleczkiem kokosowym oraz

Health-Fit-Life
Buchty drożdżowe z serem 136

łyżek mąki i kilku łyżek ciepłego mleka robimy rozczyn, zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, szczyptę soli, roztopione masło, mleko, resztę cukru i rozczyn, wyrabiamy gładkie, pulchne ciasto, zostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm, wykrawamy szklanką koła, na każdy łyżeczką(...)nakładamy ser (dobrze wymieszany z cukrami i żółtkiem), zlepiamy i układamy w blaszce złączeniem do dołu, dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować margaryną, bułeczki układamy blisko siebie i odstawiamy jeszcze na 15 minut, żeby podrosły, wierzch smarujemy białkiem rozmąconym z odrobiną mleka, następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczem ok. 20-25 minut

KUCHNIA POLSKA
Ciasto z gruszkami i cukinią 107

moim blogu w zakładce CIASTA, które Wam polecam. W te upały, które ostatnio panują polecam również ciasta bez pieczenia, które również w tej zakładce wyszukacie. Składniki 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka wielkości L 3/4 szklanki(...)cukinię, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz przyprawę do piernika. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Wsypać słonecznik oraz obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Delikatnie wymieszać Blaszkę prostokątną (keksówkę) o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 50 minut do tzw suchego patyczka

O kuchni z uczuciem
Babka czekoladowa na maślance 183

Babka mocno czekoladowa, puszysta i pyszna. Łatwa do przygotowania, na pewno upieczesz ją bez zakalca, ponieważ nie ucierasz tłuszczu z cukrem, a dolewasz stopione masło. Najsmaczniejsza na 2-3 dzień, bo staje się cudownie mięsista i wilgotna. Spokojnie możesz upiec ją 2 dni wcześniej przed planowanym poczęstunkiem. Porcja idealna na małą foremkę babkową z kominem. Składniki: 2 szklanki mąki(...)masę dodawać partiami przesianą mąkę z kakao i cynamonem na przemian z kwaśnym mlekiem masło stopić, wlać gorące do ciasta wyłożyć do podłużnej lub babkowej foremki z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej mąką piec w 180`C 50-60 minut minut zagotować mleko w rondelku, dodać połamaną czekoldę i masło. Po kilku minutach wymieszać. Posmarować wystudzoną babkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka od Ani 244

męską wersję przedstawionego przepisu i  również polecam. Nie jest to aż taka ładna babka, ale bardzo smaczna i zniknęła u Nas w 10 minut. -- Skład: 2 szkl. mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szkl. cukru, 4 jajka, 1/2 szkl. mleka,1/2 szkl. oleju, 1 cytryna, 1 cukier waniliowy, aromat cyrtynowy. Masło 1 łyżka i bułka tarta(...)jeszcze mieszamy około 1-2 min., następnie wlewamy masę do przygotowanej formy. Pieczemy w funkcji góra/dół bez termoobiegu 170 st. C/ 20 min., zmniejszamy temp. do 150 st. C i pieczemy "do suchego patyczka" 25-35 min. # zależy od piekarnika. Po upieczeniu, studzimy ciasto i wystudzone dekorujemy lukrem... Można dodać posypkę, kandyzowane skórki pomarańczy. --   Smacznego

chleba naszego
Msemmen, czyli marokański naleśniki 138

Można go też zrobić w wersji wytrawnej – bez słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas staje się samodzielnym daniem. Idealny dodatek do zupy Przedstawiamy Wam przepis na podstawowy naleśnik. Sami zdecydujcie jak chcecie go zjeść. My zjedliśmy chlebki z marokańską zupą z pieczonych warzyw , której słodycz świetnie szła w parze(...)proszku do pieczenia 1 jajko Ciepła woda – ok. 3/4 szklanki Olej około 1/3 szklanki Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj mąkę z solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Wbij jajko i zacznij zarabiać ciasto dolewając stopniowo i powoli wodę. Dodaj tyle wody, żeby ciasto było lekko wilgotne, ale nie za mokre. Wyrabiaj energicznie przez 5 minut (w mikserze

Niedzielny kucharz
Ciasteczka HOBNOB'S 144

kusi, że fit i bez cukru. P.S. Miały być jeszcze dla koleżanek z pracy, ale nie doczekały poniedziałku. Podzieliły tym samym los bohaterów książki. Składniki: 125 g masła 80 g brązowego cukru 2 łyżki miodu 100 g płatków owsianych błyskawicznych 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  100 g gorzkiej(...)Miksujemy, ciasto powinno być lekko klejące.  Odrywamy małe kulki (wielkości orzecha włoskiego) i rozpłaszczamy w dłoniach. Powinny mieć ok. 3-4 cm średnicy.  Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Musimy pamiętać o zachowaniu dość sporej odległości między ciasteczkami, bo w trakcie pieczenia trochę się "rozleją".  Pieczemy 10-12 minut w piekarniku nagrzanym

bistro mama
Bułki jogurtowe 450

Bułki jogurtowe to słodkie drożdżówki bez nadzienia, przygotowane z ciasta drożdżowego z dodatkiem jogurtu. Bułeczki są miękkie i lekko słodkie, więc można je jeść same lub oprószone cukrem pudrem. Z poniższego przepisu można przygotować 16 sztuk. Bułki jogurtowe Składniki: 600g mąki pszennej 300g jogurtu naturalnego 150g cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 25g drożdży 1 łyżka ekstraktu z wanilii(...)miejscu do wyrośnięcia - masło roztopić, ostudzić - gdy rozczyn wyrośnie, do składników dodać cukier puder, jajko i żółtko oraz ekstrakt waniliowy - składniki wymieszać, dodać roztopione i ostudzone masło - ciasto wyrabiać przez kilka minut, aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od miski - miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości - wyrośnięte ciasto krótko wyrobić - jeśli ciasto

Smakołyki Bereniki
Pizza na cienkim cieście – przepis i poradnik 337

niezbędny! Do pieczenia tej pizzy piekarnik z blachą na najniższym poziomie rozgrzewam do 230⁰C, po osiągnięciu tej temperatury daję mu 20-30 minut pochodzić „na pusto”. Nie włączajcie termoobiegu bo wysuszy pizzę! Dopiero po naprawdę mocnym nagrzaniu wnętrza pieca i blachy gotowa pizza ląduje na blasze.   Po prawidłowym uformowaniu to naprawdę bardzo cienkie ciasto, ono potrzebuje równomiernego(...)piekarnika. Ciasto ma być cienkie, chrupiące i elastyczne jednocześnie – mnie za pierwszym razem nie wyszło – wyszło dopiero za czwartym. Warto próbować. Piekę ją w zależności od użytych składników nadzienia przez 4,5 do 6minut, na ostatnie 30-50 sekund przekładam blachę pod górną grzałkę, do momentu ciemnych kropek pokazujących się na serze i lekkiego zrumienienia (bez pieca chlebowego

Karo in the Kitchen
Belgijskie chrupiące gofry w wersji wegańskiej 156

wyrastanie, a w dniu pieczenia wyjąc z lodówki na około pół godzinki, tak aby ciasto osiągnęło temperaturę pokojową. Tak samo możecie zrobić z wyrośniętym już ciastem Składniki na około 15 sztuk: 400 g mąki pszennej 200 g margaryny roślinnej 2 banany 100 ml mleka sojowego 200 g grubego cukru tzw. gruba rafinada (dostaniecie bez większego problemu) opakowanie suchych(...)ciasto jak na drożdżówki, ale ciasto jest gęste.tyle że ciasto jest gęste.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tak przygotowane ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi swoją objętość (1-1,5 godziny).   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Rozgrzej dobrze gofrownicę po czym zmniejsz temperaturę na połowę jej możliwości. Nakładaj ciasto porcjami wielkości dużej łyżki na sam. Piecz

greenscarf
Ciasto z truskawkami 159

możemy nadać ciastu trochę nowego smaku – świetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Moje ciasto piekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)cukru Masło i jajka wyciągamy wcześniej z lodówki – powinny być w temperaturze pokojowej. Masło miksujemy na gładką masę z cukrem i cukrem waniliowym – dobrze jest poświęcić na to kilka minut, tak żeby całość była puszysta i dobrze napowietrzona. Ocieramy skórkę z wymytej i wyparzonej cytryny. Wyciskamy 3 łyżeczki soku. Dodajemy do masy. Dodajemy po jednym jajku i miksujemy za każdym

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania