ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:127/1234)

Ciasto czekoladowe z gruszkami 278

miksując po każdym dodaniu. Do powstałej masy dodać mąkę i migdały, wymieszać szpatułką. Na koniec dodać gruszki, bez soku i wymieszać. Formę o wymiarach 23x30, wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Pieczemy w 165 stopniach, przez ok 45 minut (z termoobiegiem), do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z formy, wystudzić. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
leniwe drożdżowe z truskawką i kruszonką... 153

szkl i jeśli trzeba to dosypać z 1 szkl, zależy ile tłuszcz mąki wchłonie, posypać truskawki kruszonką piec w piekarniku elektrycznym nagrzanym na 190 C, grzanie góra/dół około 45-50 minut, ciasto wystudzić pyszne ciasto drożdżowe bez wyrabiania, lekkie, wilgotne, owoce można użyć jakie się lubi......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 111

ubij na sztywno. Tak przygotowaną bezę wyłóż na krem z truskawkami, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Na bezę ułóż pozostałą 1/4 część schłodzonego ciastaCiasto wstaw jak najszybciej do piekarnika. Temp pieczenia 170 stopni C, czas 1 godzina 10 minut. Ciasto pieczemy na złoty kolor

SMYKWKUCHNI
Tort Royal 196

Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem  i wykładamy papierem do pieczenia.  Do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto  i wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do 170 stopni.  Biszkopt pieczemy ok. 25 minut. Po ostygnięciu kroimy na 2 blaty.    Beza: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Pyszności Słodkości
Śliwki pod kruszonką 94

Wykonanie: • Do naczynia żaroodpornego wsypać na dno płatki kukurydziane, na nich ułożyć śliwki bez pestek. • Ze składników na kruszonkę zagnieść sypkie ciasto i pokruszyć na śliwki. • Piec w temp. 180 st.C przez 45 minut. • Przed podaniem posypać cukrem pudrem

To co kocham
Wegański chleb tostowy na zakwasie 240

ciasto zaczęłam robić około 9 wieczorem, więc wyrastało w formie od 11 a o 7 je piekłam) , generalnie ciasto musi podwoić swoją objętość. Chleb piecz prze 45-50 minut w temp. 180-190 C n środkowej półce piekarnika, bez termoobiegu! Wystudź chleb najlepiej na kratce. Po wyjęciu z piekarnika początkowo chleb ma twarda skórkę, ale dosołownie po kilku minutach

greenscarf
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 127

ubij na sztywno. Tak przygotowaną bezę wyłóż na krem z truskawkami, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Na bezę ułóż pozostałą 1/4 część schłodzonego ciastaCiasto wstaw jak najszybciej do piekarnika. Temp pieczenia 170 stopni C, czas 1 godzina 10 minut. Ciasto pieczemy na złoty kolor. Przepis na to ciasto ze względu na jego wartość dla mnie, zgłaszam

SMYKWKUCHNI
Tarta z jabłkami na cieście francuskim 184

Ciekawostka dla amatorów ciasta francuskiego i słodkości podawanych w oryginalny sposób. Zapraszamy do wspólnego pieczenia!:) 45 minut 5 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże jabłka

Ania i Marcin gotują
Tarta ze szparagami, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem 132

kształt formy z lekką zakładką (może być potrzeba lekko podsypywać mąką) i wykładamy formę (do ceramicznej włożyłam bez natłuszczania, ale już blaszaną trzeba wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto nakłuwamy gęsto widelcem i pieczemy w 180 stopniach jakieś 20-25 minut (do lekkiego zrumienienia). Nadzienie: Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy (lub odcinamy) zdrewniałe końce. Podsmażamy krótko na patelni

Kolorowy Przepisownik
Szarlotka Sypana bez jajek 176

pieczenia Sypkie składniki sypiemy bezpośrednio na blachę wraz z jabłkami: 1 część sypka, następnie połowa jabłek, 2 część sypka , i 2 część jabłek, 3 część sypka i na koniec ścieramy na tarce masło ( ciasto pokrywamy równomiernie masłem. Pieczemy ciasto przez 55-60 minut w temp. 180*C Szybkie i proste ciasto i stosunkowo tanie :) Przepis Ewy Wachowicz "Szarlotka bez

W Moim Magicznym Domu
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami prażonymi 172

nagrzanego piekarnika. Piec w 200C ok.35-40 min - u mnie w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu .   Jeśli podczas pieczenia ciasto od góry zbyt mocno się przypieka, można przykryć je folią aluminiową na ostatnie 10-15 minut pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika, lekko wystudzić jeszcze w tortownicy, potem zdjąć obręcz i odstawić do całkowitego

Grunt to przepis!
Babka dyniowa z marcepanem i pistacjami 150

polewą i pistacjami. Polecam ciasto na niedzielę! Babka dyniowa z marcepanem i pistacjami Składniki: foremka z kominkiem o pojemności 1,5 l 250 g mąki 2 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżeczka waniliowego extraktu 130 g cukru 3 jajka 1 ½ dl oleju 250 g utartej dyni 240 g marcepanu 100 g obranych pistacji 1 łyżka ciemnego rumu Czekoladowa polewa(...)masą. N akoniec dodaj marcepanowo pistacjową kostkę i lekko wymieszaj. Przełóż masę do natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej w zależności od piekarnika ) przez około 40 minut. Ostudź ciasto w foremce, po czym wyjmij na półmisek do góry nogami. Ciasto łatwo odchodzi od brzegów. Rozpuść czekoladę

codojedzenia
Muffinki czekoladowe 151

cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto d 3/4 wysokości. Do każdej muffinki włożyć po kawałku czekolady. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.  Muffinka bez czekolady dla starszego dziecka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Eklerki 176

mąkę. Ciasto mieszamy energicznie łyżką na małym ogniu, aż powstanie kulka. Wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach (grzanie od dołu bez termoobiegu) i kolejne 15 minut w 160 stopniach. Po ostudzeniu przekrawamy na wzdłuż. krem: Budynie gotujemy

Aga w kuchni
Ciasto bananowe z górskimi płatkami owsianymi 125

pieczenia, do ciasta dodajemy płatki owsiane, połowę mąki z proszkiem oraz mleko. Mieszamy i dosypujemy pozostałą część mąki oraz wlewamy łyżeczkę olejku waniliowego. 3. Gotowe ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok 30 minutach przykrywamy ciasto folią aluminiową i pieczemy kolejne 30 minut (aż do suchego patyczka). Po tym czasie ciasto zostawiamy ok 15 minut(...)formie w piekarniku (już bez folii) a następnie przekładamy na kratkę i podajemy dopiero po przestudzeniu np z kubkiem mleka. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania