ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:126/1234)

Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami prażonymi 196

nagrzanego piekarnika. Piec w 200C ok.35-40 min - u mnie w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu .   Jeśli podczas pieczenia ciasto od góry zbyt mocno się przypieka, można przykryć je folią aluminiową na ostatnie 10-15 minut pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika, lekko wystudzić jeszcze w tortownicy, potem zdjąć obręcz i odstawić do całkowitego

Grunt to przepis!
Babka dyniowa z marcepanem i pistacjami 173

polewą i pistacjami. Polecam ciasto na niedzielę! Babka dyniowa z marcepanem i pistacjami Składniki: foremka z kominkiem o pojemności 1,5 l 250 g mąki 2 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżeczka waniliowego extraktu 130 g cukru 3 jajka 1 ½ dl oleju 250 g utartej dyni 240 g marcepanu 100 g obranych pistacji 1 łyżka ciemnego rumu Czekoladowa polewa(...)masą. N akoniec dodaj marcepanowo pistacjową kostkę i lekko wymieszaj. Przełóż masę do natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej w zależności od piekarnika ) przez około 40 minut. Ostudź ciasto w foremce, po czym wyjmij na półmisek do góry nogami. Ciasto łatwo odchodzi od brzegów. Rozpuść czekoladę

codojedzenia
Muffinki czekoladowe 175

cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto d 3/4 wysokości. Do każdej muffinki włożyć po kawałku czekolady. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.  Muffinka bez czekolady dla starszego dziecka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Eklerki 197

mąkę. Ciasto mieszamy energicznie łyżką na małym ogniu, aż powstanie kulka. Wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach (grzanie od dołu bez termoobiegu) i kolejne 15 minut w 160 stopniach. Po ostudzeniu przekrawamy na wzdłuż. krem: Budynie gotujemy

Aga w kuchni
Ciasto bananowe z górskimi płatkami owsianymi 145

pieczenia, do ciasta dodajemy płatki owsiane, połowę mąki z proszkiem oraz mleko. Mieszamy i dosypujemy pozostałą część mąki oraz wlewamy łyżeczkę olejku waniliowego. 3. Gotowe ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok 30 minutach przykrywamy ciasto folią aluminiową i pieczemy kolejne 30 minut (aż do suchego patyczka). Po tym czasie ciasto zostawiamy ok 15 minut(...)formie w piekarniku (już bez folii) a następnie przekładamy na kratkę i podajemy dopiero po przestudzeniu np z kubkiem mleka. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu 174

Ciasto mamy już chłodne , wbijamy po jednym jaju i miksujemy aż do ostatniego jajka . Powstaje gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego najlepiej bez żadnego środka i wyciskamy małe kółeczka. Zapełniamy całą formę ( wyłożoną papierem do pieczenia) . Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.   Nadzienie : Obydwa serki mieszamy ze sobą przekładamy do rękawa cukierniczego i wkładamy

Różowa kuchnia
Muffinki czekoladowo – korzenne 156

ubijając. Sypkie składniki (mąkę, cynamon, przyprawę korzenną, sodę, proszek do pieczenia) połączyć i dodawać do masy na przemian ze śmietaną. Mieszać szpatułką do połączenia składników. Ciasto wykładać do papilotek tak, aby zajmowało nieco ponad połowę wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu przez ok 20 minut. Ja piekłam w specjalnym urządzeniu do wypieku muffinek. Jeśli lubisz

Za drzwiami kuchni
ciasto gruszkowe ze śmietaną...dobre formy silikonowe... 165

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i dobrze mikserem utrzeć na dość gęste ciasto na koniec dać pokrojone w kostki bez skórki gruszki i delikatnie wymieszać tortownica 24 cm silikonowa - do formy wyłożyć ciasto i piec w 200C około 40 minut = do suchego patyczka zimną śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na zimnym cieście, posypać kandyzowaną skórką pomarańczową

W Mojej Kuchni Lubię
Kawowe brownie z pajęczyną na Halloween 314

razem mieszamy przy pomocy miksera. Dno małej tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 30 minut. Nie pieczemy do suchego patyczka bo ciasto typu brownie jest mokre w środku. Patyczek ma być więc wilgotny, ale bez kawałków ciasta. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy elementy

Kolizje Smaków
Szybkie zaziarenkowane ciasto ucierane 180

bardzo gorące! Wsyp ziarenka Cynamonowy Raj i wymieszaj najlepiej łopatką. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia, wlej ciasto i włóż foremkę do piekarnika. Pieczemy w 190 stopniach około pół godziny do 40 minut. Mnie troszke ciasta zostało zrobiłam z tego samego ciasta ale już bez ziarenek takie niby muffiny...efekt taki, że dalam muffiny do ostygnięcia, a kiedy przyszła

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki z truskawkami i kruszonką 161

Foremki na babeczki wykładamy papilotkami, ciasto przekładamy do foremek, do połowy wysokości. Następnie nakładamy owoce i zakrywamy ciastem. Wierzch babeczek posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni na funkcji termoobieg przez około 25 minut. Lub bez termoobiegu w temperaturze 180 stopni

Mania Gotowania
Ciasto biszkoptowe z gruszkami 230

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Gruszki obrać ze skórki,  pozostawić ogonki. Włożyć do garnka, zalać wodą, likierem, dodać goździki, laskę wanilii, cynamon, sok z cytryny i cukier. Gotować ok 15 minut aż owoce zmiękną. Gruszki po ugotowaniu wyjąć z syropu i odciąć końcówki u spodu aby  ładnie stały w cieście. Mąkę z proszkiem przesiać(...)przełożyć do miski i delikatnie wmieszać w ciasto(bez miksera) Tortownicę wysmarować tłuszczem i wyłożyć dno papierem do pieczenia. Przelać ciasto i powkładać po przekątnej pozostałe 4 gruszki.  Ciasto wstawić do piekarnika  z termoobiegiem nastawionego  na 180 stopni C  i piec przez ok 40 minut. Po wyjęciu przestudzić i posypać cukrem pudrem. Podawać...Smacznego

Gosia gotuje
Pani Walewska 447

ubijania partiami dodawać cukier i mąkę ziemniaczaną. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyłożyć na spód, posmarować ciasto cienko dżemem. Na dżem wyłożyć delikatnie połowę bezy, a wierzch bezy posypać dodatkami (u nas rodzynki, pestki słonecznika i pokrojone suszone morele). Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. W taki sam sposób upiec drugi placek i je wystudzić(...)mieszać, aby budyń się nie przypalił. Masę wystudzić. Następnie zmiksować z miękkim masłem i ewentualnie z aromatem migdałowym. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak ciasto się zmaceruje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wegańskie mocno kakaowe ciasto z czekoladową lawą (wegańskie, bez glutenu, białego cukru, laktozy) 147

łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Płynna czekolada -60g gorzkiej czekolady (u nas bez białego cukru) -3-4 łyżki śmietanki kokosowej -3 łyżki cukru kokosowego -1 łyżka gorzkiego kakao DAKTYLOWE CIASTO Tamaryndowca zalać gorącą wodą i przykryć naczynie. Pozostawić na ok 30 minut do całkowitego rozmięknięcia. Następnie odcedzić go na sitku(...)suche składniki i mieszać do uzyskania gęstej masy bez grudek. Masę przelać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia (kilka łyżek) oraz do formy sylikonowej w kształcie wieńca (może to być forma do babki sylikonowa) . Piec w 180’C ok 50-60 minut do suchego patyczka (blat piec odpowiednio krócej - sprawdzać patyczkiem czy jest dopieczony). PŁYNNA CZEKOLADA

Candy Pandas
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem z dyni i masła orzechowego. 206

będzie puszyste, wyrabiamy ciasto długo, tzn. nie mniej niż 20 minut. Ćwiczymy bicepsy ;-) - odstawiamy w ciepłe miejsca ja zawsze, stawiam na kocu, i zawsze w miejscu gdzie nikt nie chodzi, nie ma przeciągów itd. Ma sobie spokojnie rosnąć przez 40 minut.  NADZIENIE DYNIOWO - ORZECHOWE DO ROGALIKÓW DROŻDŻOWYCH: -  4 czubate łyżki puree z pieczonej dyni Green - 2 łyżki masła(...)brązowego cukru Wszystko za pomocą trzepaczki mieszamy z gorącym masłem, na gładką masę. Ciasto dzielimy na 3 części, z każdej robimy okrągły blat, smarujemy masą orzechowo-dyniową. i kroimy na ósemki, rolujemy w rogaliki. Układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odstawiamy na 15 minut. Wstawiamy do pieca. 165 stopni 25-30 minut.  Smacznego Kochani! Mam nadzieję, że przepis przypadł

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania