ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:294/867)

Kilka słów o gofrownicy Dezal 301.6 PROFI + przepis na gofry kokosowe. 172

mąki kokosowej 1 duże jajko ok. 180 ml jogurtu naturalnego (lub więcej) dowolny aromat 2 płaskie łyżki cukru (u mnie z kwiatu kokosa) szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka wiórków kokosowych Obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodać pozostałe składniki (bez wiórków kokosa). Uwaga: Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, jednak odchodzić bez problemu

Poranek na słodko
Brownie jaglano-bananowe 132

Brownie z kaszy jaglanej i bananów. Bez dodatku cukru i mąki. Oczywiście nie smakuje jak „prawdziwe” czekoladowe brownie, ale jest ciekawą odmianą dla wielbicieli ciast czekoladowych lub propozycją dla osób dbających o linię. 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody szczypta soli 2 banany 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki miodu (ewentualnie można pominąć

Bullio
Bezglutenowe placuszki z serkiem 101

choć nie tylko ;) Polecam. SKŁADNIKI: 2 jajka 1 łyżka cukru brzozowgo  200 g chudego serka homogenizowanego 4 łyżki mąki gryczanej np. białej  Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka, cukier, mąkę i serek razem zmiksować. Ciasto delikatnie połączyć z ubitym białkiem. Smażyć placki na gorącej patelni – polecam smażenie bez tłuszczu na patelni teflonowej lub ceramicznej

Kuchnia bezglutenowa
Placuszki owsiane z twarożkiem 114

trzynastolatkach:)). Przygotowuję je w taki sposób, że bez problemu mogę usmażyć całe ich mnóstwo nawet wtedy, gdy syn ma na ósmą do szkoły. Warunkiem jest zrobienie części ciasta poprzedniego dnia wieczorem. Placuszki owsiane z twarożkiem około 30 sztuk 125 g twarożku śmietankowego naturalnego ½ szkl. dowolnych płatków owsianych ½ szkl. mleka 2 średnie jajka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju ¾ szkl

Posadzone i zjedzone
Tarta ze szpinakiem i łososiem. 211

się w odpowiednią ilość napoi, to bez problemu przetrwacie do końca meczu. I nie zabraknie Wam siły do głośnego, triumfalnego okrzyku gooooool!!  Składniki: ciasto francuskie gotowe (lub z tego przepisu) 250 g łososia ulubione przyprawy do ryby 2 cebule 250 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 10 pomidorków koktajlowych 2 jajka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany

zadanie-gotowanie
Murzynek 266

żadnych dodatków czyli bez kremów, owoców. Takim ciastem jest np. murzynek. Idealny do kawki. Nie za suchy, nie za słodki. Nie jest to taki typowy przepis na murzynka, ponieważ jest to wersja przyśpieszona. Dodatkowym plusem tego ciacha jest to, że nie wymaga miksera :) Składniki:      350g mąki      2 jajka

Amatorka kuchenna
Drożdżowa strucla makowa 153

dwukolorowego ciasta drożdżowego, jest prosta w przygotowaniu, bez trudu poradzi sobie z nią każdy. Przepis na dwie średnie strucle. Składniki: Ciasto: 65 dag mąki pszennej tortowej 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru ½ łyżeczki pasty waniliowej lub torebka cukru waniliowego 2 jajka 70 g masła szczypta soli opcjonalnie czerwony

Wanilia i Kardamon
Brownie jaglano-bananowe 266

Brownie z kaszy jaglanej i bananów. Bez dodatku cukru i mąki. Oczywiście nie smakuje jak „prawdziwe” czekoladowe brownie, ale jest ciekawą odmianą dla wielbicieli ciast czekoladowych lub propozycją dla osób dbających o linię. 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody szczypta soli 2 banany 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki miodu (ewentualnie można pominąć

Bullio
Omlet bez mąki z kokosową nutką 132

Omlet bez mąki pszennej, z wykorzystaniem zmielonych wiórków kokosowych. Idealny na drugie śniadanie. Składniki: 2 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych kropelka aromatu waniliowego jogurt naturalny Rozgrzać patelnię. Wiórki zmiksować na mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Wymieszać z wiórkami i aromatem.  Ciasto wyłożyć na patelnię. i smażyć z dwóch stron. Podawać z jogurtem naturalnym

Chocolate Muffin Blog
Drożdżowe paluchy z serem 122

Masa serowa: Twaróg zmielić. Żółtka, jajko, masło, cukier puder i cukier waniliowym utrzeć, dodać do twarogu razem z skórką, sokiem i śmietaną, dobrze wymieszać. 3.   Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około 5 mm.  Na połowie ciasta rozsmarować masę serową.  Następnie złożyć w pół, przykrywając część z serem częścią bez sera. Dobrze przycisnąć oraz wygładzić

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoczereśnia - czekoladowe ciasto z warstwą czereśniowo-budyniową i masą serową 175

bardziej eleganckie niż szybkie i proste ciasto z czereśniami (bez tłuszczu) , które pokazywałam Wam ostatnio. A że w lodówce leżało napoczęte wiadereczko twarogu sernikowego, wpadłam na taki oto pomysł i jest - biszkopt przełożony czekoladową warstwą czereśniowo-budyniową oraz masą serową, zwieńczony wiśniową galaretką.   SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: 4 jajka   2/3 szkl cukru   2/3 szkl

Kto ugości moich gości?
Domowa karpatka - słodycz idealna na Dzień Dziecka, Matki i inne okazje. Na pewno wyjdą Karpaty. 305

szczyptą soli. Do przestygniętej masy dodajemy pojedynczo jajka (za każdym razem miksując). Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozprowadzamy na blasze kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Przez pierwsze 20 minut pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Kolejne dziesięć minut dopiekamy w temperaturze 155 stopni by wysuszyć blaty. Pieczemy bez termoobiegu. Ok 500 ml mleka zagotowujemy

Kuchnia po mojemu
Ciasto z roszponką 91

szklanki cukru Sposób przygotowania: Żółtka, jajko i cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sodę, mąkę i roszponkę zmiksowaną z orzechami, marcepanem . Wszystko razem miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem (u mnie taka o średnicy 10cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Podajemy z ulubionym kremem, bezami lub bakaliami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Naleśniki z serem truskawkowym 205

wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki cukru olej do smażenia Ser 250 twarogu 2 szklanki mrożonych truskawek 3 łyzki cukru (lub według własnego smaku) 1/2 cytryny-sok Smietana 250 ml śmietany kremówki Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania