ciasto bananowe - 2971 przepisów (strona:159/199)

Śmietankowo bananowy deser warstwowy 256

Uwielbiam desery. To od nich zaczęła się moja przygoda w kuchni. Dziś polecam Wam śmietankowo bananowy deser warstwowy. Jak to w deserach bywa i ten jest prosty i szybki w wykonaniu. Kilka podstawowych smaków i składników ułożonych w apetycznych warstwach potrafi zdziałać cuda i poprawić humor nawet w tak brzydką deszczową pogodę. Taki deser możecie jeść zarówno w wersji(...)przygotowujemy budyń śmietankowy. Do deseru wykorzystujemy 1 szklankę gotowego budyniu. Odstawiamy go do wystudzenia (ma być ciepły, ale nie gorący). Ciasteczka przekładamy do misy blendera z nożami (odkładamy jedno ciasto do dekoracji), dodajemy 2 łyżki płatków migdałowych. Całość miksujemy na a la kruszonkę. Banana obieramy i kroimy w kostkę. W dwóch pucharkach/szklankach układamy warstwy naszego deseru. Na dno każdego pucharka

Słodkie okruszki
Nuggetsy z boczniaków 172

Boczniaki już goszczą na sklepowych półkach, pora więc się nimi odpowiednio zająć. Jeśli zastanawiacie się co z nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe

Bananowe Pole
Muffiny bananowo-borówkowe 126

pokochałam mini wypieki, jest na nie tyle możliwości, kroić nie trzeba, każdy ma swoją babeczkę dla siebie a i zawsze wychodzą! Proste i smaczne, do kawy jak znalazł. Muffinki bananowe z borówkami, w kilka chwil powstają, bez miksera. W sam raz na leniwy weekend lub w tygodniu gdy goście za chwilę – wiem co mówię Udekorujcie je bitą śmietaną, borówkami(...)kefiru 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki borówek 1 jajko 2 dojrzałe rozgniecione widelcem banany PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre. Dobrze mieszam rózgą kuchenną, później gdy ciasto zgęstnieje łyżką. Napełniam formę na muffiny papilotkami. Napełniam do 2/3 wysokości, wtykam borówki. Piekę w temp. 175 C grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu) na środkowej półce piekarnika przez

Zasmakuj Kuchni
Pankejki bananowe // Banana oat pancakes 202

Owsiane placuszki bananowe Zapraszam do obejrzenia filmiku :) scroll down for English Pyszny zamiennik tradycyjnych naleśników amerykańskich (pankejków). Te tradycyjne robi się z mąki pszennej z dodatkiem proszku do pieczenia i/lub sody oczyszczonej i bliżej im (troszkę) do naszych racuchów niż naleśników. Nie muszą być przyrządzane w podanej przeze mnie wersji wegańskiej, można zamiast lnu mielonego i wody dodać jajko(...)łyżki lnu mielonego + około 7 łyżek wody 2 dojrzałe banany ½ szklanki mleka migdałowego Przygotuj: patelnię z (koniecznie!) nieprzywierającym dnem blender lub mikser Podaj z: miodem, syropem klonowym, owocami, etc. Ciasto na placuszki robi się w mgnieniu oka – wystarczy wszystkie składniki wrzucić do blendera, ewentualnie len można wcześniej rozrobić z wodą. Banana trzeba oczywiście połamać na mniejsze kawałki. Gotowe ciasto nakładamy

Bazując na smaku
Energetyczne placki śniadaniowe 140

Przyszła pora na naszą ofertę śniadaniową. Dziś polecamy Wam wegańskie placki, które zapewnią dużo energii na dobry początek dnia!  Energetyczne placki śniadaniowe Przepis na 10

Bananowe Pole
Placuszki bananowe 128

gotować, wszystko miałam podane. Ale mi było dobrze... Po powrocie znalazłam w kuchni bardzo, bardzo dojrzałego banana. Trzeba było coś z nim zrobić. I tak powstały  bardzo puszyste, bananowe placuszki. Idealne na śniadanie. Nie są zbyt słodkie, polane syropem klonowym smakują świetnie, zwłaszcza w ponury jesienny poranek. Bardzo polecam! Przepis na podstawie książki    Sue Quinn  "Posh(...)składniki do suchych, wymieszać widelcem do połączenia składników. Nie mieszać zbyt długo. Dodać rodzynki. Rozgrzać patelnię nieprzywierającą, wlać łyżeczkę oleju. Rozprowadzić po powierzchni. Przy pomocy małej łyżki wazowej nalewać ciasto. W zależności od wielkości patelni, smażyć od jednego do kilku sztuk placuszków równocześnie. Smażyć na średnim ogniu, aby placuszki zbyt się nie spiekły. Kiedy ciasto zacznie się lekko ścinać

Stare Gary
O prawdziwej maszynie do lodów. I nugatowo-karmelowe semifreddo 209

wszystkich pyszności, które przygotowaliśmy, choć byłam pełniutka niczym butelka szampana, nie mogłam się powstrzymać przed spróbowaniem każdego rodzaju deseru. A było w czym wybierać, oj było... Sorbety: truskawkowy, malinowy, bananowy, kokosowy i z czarnej porzeczki; klasyczne lody z maszyny: czekoladowe, cytrynowe, lukrecjowe, miętowe z czekoladą i truskawkowe; do tego waniliowe parfait i pieczona Alaska , czyli wyżej wymienione smaki w przeróżnych(...)jest to takie łatwe, jak mogłoby się wydawać. Szczególnie, że to akurat jest moja słaba strona; w pracy nie przygotowujemy deserów tego typu, w domu też gościom serwuję ciasta, a nam desery zdecydowanie prostsze w konstrukcji. Poza tym kompozycja na talerzu to dla mnie troszkę czarna magia; rzadko (choć chyba nawet to określenie jest sporym nadużyciem) się tak bawię. Najczęściej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pychotka budyniowo - bananowa. 218

Pychotka budyniowo - bananowa. Składniki : Biszkopt jasny : 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy : 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Budyniowa : 2 kostki masła cukier puder do smaku 1 łyżka kakao 4 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 1/2 litry(...)Upiec biszkopt jasny i czekoladowy z podanych wyżyj składników. W biszkopcie czekoladowym, po wystygnięciu wykroić kółka np. szklanką.  Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości ciasta biszkoptowego czekoladowego. Masa budyniowa : Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać przestudzony budyń. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie podzielić masę

Przepisy i porady kulinarne
535. Nieidealny, kokosowy z bananowym twarożkiem. 171

Biszkoptowy kokosowy omlet* z bananowym twarożkiem**  i prażonymi płatkami migdałowymi  *z mąką kokosową, smażony na maśle ** twaróg w kostce+ twarożek sernikowy+banan Nieidealny omlet. Nie do końca taki jak powinien być. Nie tak puszysty. Krzywy, z lekka surowy , ale nadal dobry i miał twarożek, dużo twarożku, wybaczam mu. Przepis: 2 jajka (+ew. białko) 20g mąki kokosowej* 10g mąki(...)Smażę na maśle.** *radzę dać jej trochę mniej, lub 3 białka, ponieważ jest dość chłonna i omlet nie wychodzi, aż tak puszysty. ** radzę rozprowadzić go w ten sposób by ciasto nie było zbyt grube, ponieważ ja z racji marzenia o grubym i puszystym omlecie nie zrobiłam zbytnio tego i w efekcie trochę mi się w środku nie dosmażył

More food, love and dreams
Szafranowy chlebek gryczany z dynią i bananem 135

Warzywnych wypieków ciąg dalszy. Ostatnio zaproponowałam Wam Korzenny chlebek cukiniowy z lawendą , dziś mam dla Was kolejny nietypowy wypiek. Nie dość, że chlebek dyniowo- bananowy to gryczany i w dodatku z szafranem. Polany czekoladą i migdałami. Bez glutenu. Byłby idealny gdybym nie zapomniała przez chwilę o jego istnieniu w momencie kiedy rumienił się w piekarniku, przez co odrobinę się wysuszył(...)Banany miksuję z puree, masłem i jajkiem na gładką masę. Do miski przesiewam mąkę i sodę. Mieszam z cukrem, solą i szafranem. Składniki mokre mieszam z suchymi do połączenia. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 55-60 minut. Po upieczeniu studzę na kratce. Polewam rozpuszczoną czekoladą i posypuję płatkami

Mango Papaja
CIASTECZKA KAKAOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 192

Ostatnie ciasteczka owsiano bananowe  http://pieprznysmaczek.blogspot.com/2015/11/ciasteczka-owsiano-bananowe.html  połechtały moje podniebienie w niedosycie i chciałam więcej... Tym razem trochę zmieniłam skład ale tylko minimalnie, głównym składnikiem nie są płatki owsiane ale kukurydziane, z bakalii zostały tylko migdały i morele ale za to doszło czarne gorzkie kakao. Fantastyczne jeszcze bardziej sycące niż owsiane ale nie wiem który składnik to powoduję(...)dodać kakao, sodę Masło utrzeć z cukrem i jajkiem następnie dodać zgniecione banany  W/w składniki plus miód, bakalie wymieszać ze sobą.  Blaszkę wyłożyć papierem śniadaniowym, formować z ciasta kulki lub nakładać łyżką następnie spłaszczyć dłonią na kształt małego kotleta. Piec w 175 stopniach ok. 20 min  Smacznego

pieprzny smaczek
Jak szybko rozgnieść dużą ilość dojrzałych bananów 67

Jak szybko rozgnieść dużą ilość dojrzałych bananów będzie przedmiotem mojego dzisiejszego wpisu. Jak już zapewne zauważyliście, jestem wielką fanką dojrzałych bananów. U nas w rodzince 6

Dorota Smakuje
Racuszki bananowe - bezglutenowe 462

Wasze dzieci lubią racuszki ? Moje tak, zwłaszcza bananowe. Tym razem zrobiłam racuszki bezglutenowe i powiem, że smakują równie dobrze, a może nawet lepiej niż tradycyjne, z mąką pszenną. A i dodatkowy plus - smakują i na ciepło i na zimno tak samo wyśmienicie :) Zrobicie dziś na śniadanie ? A może na kolację ? Składniki: * 2 dojrzałe banany * 2 jajka * 2 łyżki mąki kukurydzianej(...)banany zgniećcie widelcem, jajka rozbełtajcie. Wszystkie mąki wymieszajcie razem z sodą. Połączcie składniki, np mieszając łyżką lub mikserem. Patelnię rozgrzejcie, wylejcie odrobinę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wykładajcie po łyżce ciasta, formując ładny racuszek. Smażcie na małym ogniu z obu stron. Usmażone placuszki serwujcie posypane cukrem pudrem lub z jogurtem/śmietaną i owocami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pyszne desery z niewielu składników – sprawdź te przepisy! 194

Zdarza się, że przyjmujemy niezapowiedzianych gości albo po prostu mamy ochotę na coś słodkiego. Na szczęście istnieją desery, które możemy szybko przygotować z kilku podstawowych składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek bananowy z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i czekoladą 127

Prosty, pyszny i zdrowy chlebek bananowy z dodatkiem siemienia lnianego, płatków owsianych i z czekoladą deserową. Mięciutki w środku, z zewnątrz chrupiący. Najlepiej smakuje z borówkami.  Składniki (na keksówkę o wymiarach 20 cm x 10 cm):  4 banany  2 jaja  150 g mąki orkiszowej typ 2000 1/2 szklanki płatków owsianych  2 łyżki siemienia lnianego(...)posiekaną czekoladę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki i przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 55 minut. Po upieczeniu studzę ciasto, a następnie kroję i podaję z borówkami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja