Lubię szukać nowych pomysłów na ciastka owsiane. Ten przepis zachęcił mnie użyciem daktyli, cynamonu orzechów, bo orzechowe ciasteczka są jednymi z najlepszych :) Nie spodziewałam się, że wyjdzie naprawdę słodko, a to wszystko bez użycia cukru. Ja wprowadziłam kilka drobnych zmian i upiekłam na większej formie, przez co wyszły dość cienkie i nie mogłam sobie poradzić z pokrojeniem tej owsianej "deski
FitKotorzechową: 250g orzechów włoskich ¾ szkl. mleka 4 łyżki cukru pudru kostka masła Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno obręczy. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Składniki na masę dyniową: W tym czasie puree
Podróż w kulinariawłaśnie teraz odkryłam..., że zamieniłam ricottę na mascarpone, i to już kolejny raz...może dzięki temu wyszedł tak pyszny...). Piekłam w tortownicy o śr.25cm. Składniki: Spód: - 200g ciastek amaretti - 50g masła - 1 łyżka likieru amaretto - 2 łyżki mielonych migdałów (gdyby masa była zbyt mokra) Masa serowa: - 850g mascarpone - 350g ricotty (dałam twaróg "Juliko") - 150g cukru trzcinowego lub zwykłego
Smaczne ZdroweWilgotne,lekko chrupiące,mocno czekoladowe. Brownie w formie ciasteczek to rewelacyjny pomysł na pyszny deser z grilla. Do przygotowania tych wyjątkowych ciasteczek wystarczy się posłużyć ulubionym
naRuszciemiksera ! Przepis na te ciasteczka znalazłam na tym blogu i delikatnie go zmodyfikowałam. Zrobiłam z połowy porcji gdyż bałam się jak poradzi sobie mój piekarnik z takimi ciastkami. Jak się okazało bez problemowo przebiegło pieczenie :) Zapraszam ! Składniki na duża blachę od piekarnika 1 szklanka płatków owsianych ( dałam błyskawiczne ) 3/4 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. cukru brązowego
Gotowanie...to proste !mąk poprawiają zdecydowanie lepkość, ciągliwość ciasta i jego formowanie. MOJE PRZEPISY BEZ GLUTENU Ciasteczka owsiane- owies nie tylko dla konia Owsiane ciasto z mleczno-cytrynowym kremem Crumble migdałowo-owsiane Ciastka z dwóch składników Pyzy ziemniaczane Clafoutis na mące migdałowej i kukurydzianej
Karo in the Kitchenchrust. Jednak w tym roku tak się złożyło, że nie mogłam pojechać do domu więc postanowiłam usmażyć go sama. Nawet się nie spodziewałam, że to takie łatwe Faworki są ciastkami które należy piec w chwilach zdenerwowania- nie ma lepszego sposobu na wyżycie się niż walenie wałkiem ile sił w naszych rękach w Bogu ducha winne ciasto po tej czynności ciasto
sierotka maRysia w kuchnipieczenia. Wsypać do masła i połączyć. Na końcu wmieszać najlepiej już łopatką posiekaną czekoladę. Formować kulki i spłaszczać. Ja użyłam łyżki do lodów. Układać na blaszce w małych odstępach. Ciastka niewiele urosną i nie rozpływają się na boki. Piec w 180*C przez 15-20min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasteczka , DLA DZIECI Tagged: czekolada , masło orzechowe
https:KKuchniaMniamSkładniki: Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Składniki na masę: 2 szklanki puree z dyni sok wyciśnięty z 1cytryny 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka cukru Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. W tym czasie Puree z dyni gotujemy
Podróż w kulinariakawałków. Mi wyszło 36 ciasteczek, więc zużyłam 2 i 1/4 jabłka, ale to ile zostanie zależy od wielkości jabłek, bo im większe jabłka tym więcej ciasta wejdzie na jedno ciastko i automatycznie wyjdzie ich mniej. Kawałki jabłek włożyć do miski, wsypać cukier i cynamon i równomiernie obtoczyć każdy kawałek. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać śmietanę i wymieszać. Odstawić
Maślane ciasteczkowykonane są z wysokiej jakości materiałów. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Wystarczy tak niewiele by zachwycić swoich bliskich, którzy zagoszczą przy naszym stole! Formę silikonową SILIKOMART PÓŁKULE LARGE i nie tylko możecie znaleźć na stronie
Podróż w kulinariaMało piekę i bardzo rzadko, ale obiecałam sobie, że na mniejsze i większe uroczystości postaram się upiec jakieś ciastko. Najbardziej motywują mnie własne urodziny i imieniny. Dodatkowo mam nowy przepis na blog. Gdy byłam ostatnio u Rodziców zobaczyłam jak pięknie obrodziła nam grusza. Zerwałam kilka gruszek z myślą o jesiennym, imieninowym cieście. Przepis znalazłam na blogu Mama ugotuje. Oto pyszne
Pasja Smakugładkie ciasto i wkładamy do lodówki na godzinkę potem wyjmujemy rozwałkowujemy ,podsypując mąką i wykrajamy ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w zależności od grubości ciastek od 10-15 min w 200 stopniach (ja zawsze patrze jak się zaczynają rumienić to wyciągam) gotowe -smacznego
Swojskie jedzonkomrocznie i dyniowo, ale też cichutko i z namysłem. Zacznijmy więc od zamyślonego sernika dyniowo-fistaszkowego, który uważam za prawdziwe odkrycie i rewelację na języku. Sernik dyniowo-fistaszkowy 150g ciastek digestive 1/4 łyżeczki cynamonu 60g masła Zagnieść wszystkie składniki na mokry piasek, ubić na dnie foremki i wstawić do lodówki. 1 szkl. puree z dyni 600g serka kremowego (typu Philadelphia
Przepysznik - BLW i nie tylkopołowie jeśli rozsmarujemy krem na płasko, bez szaleństw. Masę równomiernie rozsmarowujemy na biszkoptach silikonową szpatułką lub łyżką i powtarzamy manewr z nasączaniem biszkoptów. Na drugą warstwę nasączonych ciastek wykładamy lub wyciskamy z rękaw cukierniczego resztę masy. Całość wstawiamy na przynajmniej 6 godzin do lodówki, do pełnego stężenia. Jeszcze lepiej, gdy zostawicie deser w lodówce na całą noc. Tiramisu przed pokrojeniem
Karo in the Kitchen