ciastka - 17101 przepisów (strona:668/1141)

BISZKOPTY WANILIOWO-CZEKOLADOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 249

Wszystkie dzieci uwielbiają biszkopty, moje również, a ponieważ nie kupuję sklepowych ciastek, kombinujemy z domowymi. Dzisiaj polecam Wam troszkę inne biszkopty niż zazwyczaj, te są dwukolorowe, czekoladowo-waniliowe i waniliowo-czekoladowe, jak kto woli. Nic prostszego i szybszego, kilknaście minut i mamy zdrową słodycz dla najmłodszych, można je również wykorzystać jako spód do sernika na zimno. Z podanych składników

Smaczne Zdrowe
Cynamonowe jabłka z herbatnikami i granolą/deser 113

dosłodzić miodem /wyjąć laskę cynamonu/. -Przygotować szklane miseczki. -Na dnie wyłożyć warstwę pokruszonych herbatników i przykryć je warstwą jabłek. -Na jabłka na nałożyć ponownie cienką warstwę ciastek i ponownie nałożyć jabłka. -Wierzch posypać warstwą granoli i udekorować owocami goji

Zakamarki mojej kuchni
American cookies, czyli ciasteczka z czekoladą dla potwora ciasteczkowego. 151

gram zimnego masła -100 gram cukru -dwa żołka -gorzka czekolada Wszystkie składniki zagniatamy około 15 minut do uzyskania zwartej kuli, którą wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Formujemy ciastka, układamy w nich kilka kawałków czekolady i pieczemy na papierze do pieczenia w temperaturze 180 stopni około 18 minut. Smacznego

BaRepas
Ekologiczne amarantuski z białym makiem Symbio 138

wierzchu, ale uwaga, aby nie przypaliły się od spodu. Zaraz po wyciągnieciu z piekarnika amarantuski są bardzo miękkie, dopiero gdy całkowicie ostygną, możemy delikatnie odkleić je od papieru. Ostatecznie ciastka wychodzą chrupiące z zewnatrz i miękkie w środku. Im cieńsze, tym bardziej chrupiące. Inspirację znalazam  tutaj

Zawsze głodna!
Kokosanki w najlepszym wydaniu 2629

popołudniowej kawy, na deser, jako przekąska do szkoły czy pracy- ciastka to zawsze dobre rozwiązanie. Wiadomo, że zazwyczaj na jednym się nie kończy, a w związku z tym warto sprawić, żeby znalazło się  w nich, to co najlepsze. A skoro mowa o "najlepszym" to czy są tu jacyś fani kokosa? Ten orzech to prawdziwa skarbnica zdrowia! Nie należy

peanutbuttermonster
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 377

cukru pudru * 6 i 1/2 łyżeczki żelatyny * 1 łyżka cukru pudru do śmietany Sposób wykonania Herbatniki pokruszyć ręcznie lub przy pomocy robota. Masło rozpuścić, chłodne wlać do ciastek, dodać nutellę, wymieszać i powstałą masą wyłożyć dno tortownicy (20 cm), dobrze docisnąć ( można dnem od grubej szklanki żeby nie pękła). Żelatynę podzielić na trzy części, do 2 szklanek

Mix smaku
Ciasteczka budyniowe 229

puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). Zimne ciasto rozwałkowujemy i foremkami wycinamy różne wzory. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Pepparkakor, czyli szwedzkie pierniczki 175

moje było zwarte). Formujemy kulkę, zawijamy w folię i schładzamy ok. 1,5h w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, odrywamy małe porcje i cieniutko wałkujemy (pamiętacie te pyszne ciastka imbirowe z Ikei? Były baaardzo cienkie nawet 2-3 mm). Wykrawamy świąteczne kształty i przekładamy na blaszkę. Można wałkować od razu na papierze do pieczenia, aby nie było problemu

Chocolate Muffin Blog
Cudownie kremowa zupa z batatów i Duńczyk, któremu chilli niestraszne 125

tych niepozornych papryczek, które największego giganta potrafią - dosłownie - zwalić z nóg. Ponieważ nie za bardzo miałam czas i energię na pieczenie (gdybym zaplanowała to sobie wcześniej, jak nic upiekłabym ciastka czekoladowe z chilli, którymi zdobyłam serce C., a których jakimś dziwnym sposobem ciągle na blogu brakuje), a trzeba było zrobić obiad, stwierdziłam, że właśnie w tym daniu przemycę diabelską

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka czekoladowe z nadzieniem z twarogu i białej czekolady 202

Bardzo długo nie mogłam zdecydować się, co upiec na Czekoladowy Weekend Atinki . I w końcu wymyśliłam... ciastka z czekoladowo-twarogowym nadzieniem. Tyle, że spóźniłam się z publikacją przepisu, bo akcja skończyła się 22 lutego. Może nie wyglądają zbyt pięknie (w czasie pieczenia trochę się spłaszczyły i urosły "na boki"), ale uwierzcie mi, smakują naprawdę świetnie. Do ciasta dodałam stopioną

Czerwień i błękit
Sernik królewski 530

zmielony ser, jajko, sproszkowany budyń oraz przesianą mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować

Z miłości do słodkości
Ciasteczka świąteczne, czyli zabawa z dziećmi. 124

kochani :) Dzisiaj wigilia i pomyśleliśmy, że przypomnimy tym z Was, którzy być może nie robią ciastek na święta, że warto zabawić się z dziećmi w dekorowanie klasycznych świątecznych ciasteczek. Przy okazji składamy Wszystkim spokojnych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia.  Szkoda, że nie ma choć odrobiny śniegu, ale cóż jak ktoś kiedyś powiedział "taki mamy klimat" :) Pomyślcie nad ciasteczkami

vegetanie
Czekoladowe mini serniczki z melonową nutą w 20 minut. 168

twarogu, mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do kokilek. Pieczemy w 200 stopniach 15 minut. 20 gram twarogu łączymy ze startym melonem i ucieramy ze szczyptą cukru waniliowego. Po wyjęciu ciastka smarujemy je z góry serkiem z melonem i układamy na górę truskawkę. Podajemy na ciepło. Ciasto z zewnątrz powinno być chrupiące z miękkim i delikatnym środkiem. Smacznego

BaRepas
Kruche ciasteczka 197

placek , następnie wałek i ciasto z wzorem obsypać mąką, dociskając wałek przejechać ciasto wałkiem z wzorem. Wykrawać foremką ciasteczka w kształcie serca. Piec w 200 stop, do zrumienienia ciastek. Przechowywać można ciasteczka w drewnianym lub ceramicznym pudełku Smacznego ? (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Ciasteczka owsiane z prażonymi migdałami 159

naszego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszczamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 18-20 min (ciastka muszą się zarumienic, ale nie przypalić). Studzić na kratce, dzięki czemu ciasteczka pozostaną chrupiące. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania